Monday, 21 January 2013

Wajah yang Ditatap



Memberi kesan kepada rupa anak yang bakal lahir..... betul ker?





One of my favourite shows was NCIS and sangat tak suka CSI.  Masa Monster kecik2, my mom tetiba kuar statement berikut....

My mom : Budak ni dah ruper mamat dalam citer polis2 yang korang duk tengok tu... yang tua tu.
Me : Saper Ma? Doctor bedah mayat tu ker? (ingatkan Si Ducky)
Mom: Tak..yang sorang lagi, handsome.
Me : Owhh Gibbs yer. Tu la duk mimpi dia siang malam. Opsss
My brother: Nasib baik JJ tak ruper Jaesuk (kami jugak giler melayan Family Outing) hahaha





Ok conclusion nyer our family ni ada sedikit sengal and teori ni takleh pakai, JJ copy paste muka I yang cun melecun aper. 





These are the faces I tatap the most masa pregnantkan si JJ. No, that is not JJ, seiras kan. Hihihi tapi kenapa perangai nakal kazen kau tu nak kau ikut sekali JJ oi. 



Leroy Jethro Gibbs, I heart u still (*o*)
Jaesuk is cute, tapi dia suka buat funny faces.

Disclaimer: Whatever I write here got no sense (read as nonsense) at all.


50 comments:

  1. huhiiiiiiiii.....itu la yg sy dengar selalu..nak anak muka sapa2..selalu la tatap mukanya...apa2pun, syukur JJ sempurna dan jelita! =D i pun minat NCIS!~lalalaala

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahamdulillah dapat anak sihat cukup sifat dah ira bersyukur sangat, kalau comel tu kira bonus la. Yayyy go NCIS.

      Delete
  2. Mixkan.... Mesti come......ye betul mmg sebijik muka u MJ (nak bagi suka sikit he..he...)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alooooooooh, macih Okje.. caaaaayang u :p

      Delete
  3. kdg2 btoi gak...sebab tu org mengandung jgn tgk bnda2 pelik, takut nnt terkenan ke anak...

    ReplyDelete
  4. betol tuu..tu pasal ms pregnant..tgk yg comel2 jer..

    ReplyDelete
  5. kalau prengnant nnt kena la tgk muka Jelita. nak anak aunty nik comel mcm Jelita jugak. agak2 dapat tak..ehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ala Aunt Nik tengok cermin hari2 pun dah cukup kalau nak baby comel. xoxo

      Delete
  6. Replies
    1. wieee mama jj comel mama jj comel... :p

      Delete
  7. ntah la betul ke tak teori tu... dah tiga anak, tapi belum pernah buat eksperimen pasal ni... yg ke empat nanti boleh kot.. tp tak tahu la bila yg ke 4 tu (ayat cover takut buat spekulasi... )

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa cepat cepat buat eksperimen. hehehe

      Delete
  8. hahaha
    lps ni make sure tgk yg ensem..indah2..cantik2 je tau..
    cnfirm kuar pun sedap mata memandang :)

    ReplyDelete
  9. hahahaha.sekali dengan perangai pun dia ikut ye??hahaha

    ReplyDelete
  10. ramai yang kata macam tu..macam ibu mertua saya kata masa mengandungkan anak ke 4nya dia suka sangat tengok anak cina depan rumahnya..
    adik ipar sy ke4 tu memang sebijik macam orang cina..entahlah mungkin jg kebetulan

    ReplyDelete
  11. ramai yg kata mcm tu.. tp xsure btl sgt ke tidak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nnt u make sure kan boleh... ;);)

      Delete
  12. masa pregant tengok yang elok2 saja..kekeke...geramnya tengok anak nastyna...sangat cantik dan comel...mesti maknyer jugak cantikk..hehehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehh mak dia ratu segala cantik. wahahha tolong la percaya.

      Delete
  13. hehehee... saya pun selalu berangan kawin dgn foreigner just nak dapatkan baby yg comel! tapi dah nama nya jodoh, malaysian jgk pilihan hati :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu la jodoh namanya.. takpa, malaysian pun still handsome ;)

      Delete
  14. ada jugak yg ckp, kalo kite benci sgt dgn somebody masa tgh peknen, nnti muka anak terkenan dgn muka org tu..
    masa peknenkan si rayyan, punyelah benci sgt dgn bos kat opis. cerewet gila. hari2 buat sesi kutuk mengutuk ngan member2 opis. nasib baik bos tu cute mcm mamat korea. tu yg si rayyan mata sepet2 mcm kaum2 tu. (wahh, kemain ko nak puji anak sendiri smpai ke blog mak JJ haa..:p)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha kau... hahahhaa mmg tak leh benci2 orang la pasni. nak pun benci yg hensem2 jer. tu la si Rayyan tu muka ala2 korean, besar esok kpop la dia, jaga2. haha

      (takpa, sama la I menempel kat blog u komen panjang dah macam entry) muahaha.

      Delete
  15. ada la kot sikit2.. tapi tak de la ikut total.. kang konfius pulak hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe kann..payah gak kalau serupa sangat nnt.

      Delete
  16. ramai org ckp mcm tu.. tapi ntah lah kan..betul ke tak?? hihi.. i dulu mengandung kan Pa'e mcm tak suka tgk Babah Pa'e.. tapi pa'e lahir sejibik muka bapak dia..haha..:D..
    yo lah JJ ikut muka you..haha:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi ada jugak dengar2 kalau anak ikut muka bapak, kira bapak tu cinta giler kat si mak. errrr apa ayat I ni, boleh faham ker? heeee

      Delete
  17. he..entah betul ke idak kan..tapi selalu dengar orang cakap macam tu...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan... nnt kita ekseprimen lagi. :p

      Delete
  18. jj such an angel :)
    walau org ckp die iras sesape pun,die sgt comel kekdahnya..haha
    kalo baby dlm perut ni gegurl,harap dpt iras jelita..oh my



    malas log in

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks dear.. doa dapat iras rupa sikit2 dah la, pangai dia minta jauh ok. Insya Allah baby cute macam mama nyer nnt ;)

      Delete
  19. tataplah wajah hamba 2nd baby nanti ea..muehehehe

    ReplyDelete
  20. salam sis..
    hehe.. teori ape pun..yg pasti jelita sangat comel..adore her :)

    ReplyDelete
  21. Replies
    1. Cik Nom... aderrrr aderrrrr. hihi

      Delete
  22. betol kot...time pregnant tgk la benda2 yg comey hehe

    ReplyDelete
  23. la ye. memang sebijik sama ko. eh mcm betul gak teori tu.

    eleh.. masa preggy dulu, kat office ni dok tatap muka cna cina semua. kuaq anak tak mata sepet pun.kahhhhhhh...

    kuasa Allah kan. Tapi kalau tetiba anak mata sepet, kang kaco pulak umahtangga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahha betul jugak, kang tak pasai2 dilandai todak badai.

      Delete
  24. mungkin kebetulan..... tapi elok jugak....... remy nak tgk baby2 comel lah....... kut3 terkenan nanti....

    ReplyDelete
  25. tgk bb yang comel2 kan;)

    nway salam kenal dari saya..
    singgah dari blog mamamia :)
    follower ke 87 ;)

    ReplyDelete
  26. tiap kali peknen, takut sgt kalau tgk benda x elok/tak cantik
    huhu..sib baik anak2 sempurna
    dan pastinya comel di mata umie,hihi

    ReplyDelete

I'm only responsible for what I say (write), not for what U understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...