Monday, 28 January 2013

Tips Servis Kenderaan


Meng-servis kenderaan from time to time adalah penting untuk kelancarannya beroperasi, baik kenderaan bermotor, tanpa motor atau motorola. 


Here, Jelita the Monster tunjukkan cara2 servis kenderaan yang menjimatkan masa, wang dan tenaga.




Terbalikkan kenderaan itu, atau alternativenya anda boleh terbalikkan diri. Cek bahagian mana yang perlu diselenggara, ketatkan mana2 skru yang longgar. Sambil tu boleh membebel to show how serious and expert u are. 




Disarankan fix the vehiculos one at a time, kalau nak gasak servis kesemua sekaligus, memang tak terdaya. Tengok Jelita pun tak mampu. Tergolek dog kat situ, apa pun tak jalan. 


Moral of the story, buat baik berpada2. Lautan dalam jangan diduga. 



36 comments:

  1. Buat baik berpada pada. Lautan dalam jangan di duga.

    Err, hanya mampu garu kepala. Hehehe. Penat bekerja ya Jelita sampai tergolek dog kat situ? XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha betapa mendalamnya falsampah akak sampai kau tergaru kepala haaa. takper... takder maknanya sumer tu.

      Jelita ni dramatik sikit, kerja tak ke mana.. action jer lebih.

      Delete
  2. ahhaha..adoiii comelll JJ..amboiii JJ siap bertukang bagai.. pandai servis basikal tu kalah abg Pa'e cyg oi.. tak boleh lawan JJ..haha:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Umah kami ni mmg selalu jadi workshop Atie, tak sah kalau dia tak tonggeng terbalik beskal dia sumer ni.

      Delete
  3. hahahha, good job jelita... yg lagi satu service sat gi noo... xmo stress2

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha kan...beriya servis siap stress.

      Delete
  4. hahahahaa..monster serba boleh..kiut betul..last2 telentang kat situ..hahaha..

    #sejuk sgt ek kat sana..dalam rumah pon jelita pakai stokin kaler2 siap kasut tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. semua dia nak buat.. tu la dia.

      sejuk... dah buka heater sumer pun lantai still sejuk. kena pakai legging dan berlapis2 untuk kesejahteraan diri hehehe. House shoes mmg penting, wajib pakai. stoking jer tak cukup.

      Delete
  5. Salam kenal kak. Ya ALlah comel sungguh anak akak, ade mix ke? mata bulat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Anis, haaha mix belacan cheese :D

      Delete
    2. aku mix jugak tau Dora..









      mix ayah aku lelaki, mak aku perempuan..hehehe

      Delete
  6. hahaa.. awal2 lg dh blaja cmne nk servis kendraan.. bagus2.. berdikari tul jelita nih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia siap ajar mama dia lagi, tu yg expired tu.

      Delete
  7. betul2....buat jahat jgn sekali....sikit2 boleh kut.......he3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bak kata orang tua2, buat baik berpada2, buat jahat sekali sekala. hehehe

      Delete
  8. hehehe..Jelita yang terbaring tu kenapa..penat menservis ke hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. gitu la gaya nya Mama Rey.. konon la kan.

      Delete
  9. jelita membaringkan diri membetulkan urat2nya..letih laa tuu dok putar skru...

    ReplyDelete
  10. agak kompius..si Jelita ni mcm lbh suke keje lelaki je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha kan... nak kena pakaikan dress kot baru dia gadis sikit. dah la lasaknya ngalahkan jantan.

      Delete
  11. hamboi jelita habis ko kerjakan kenderaan tu yer last2 sampai terbongkang kat situ hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu la, takder kerja cari kerja. rajin tak bertempat.

      Delete
  12. Adei.. ingat betul betulnya tips tu. sabo je lah kamu ni.

    ha.. letih sangat le tu. sib bai tak de engine oil kalau idam hitam legam habis si jelita.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi saya nak cerita benda fakta? macam la akak tak kenai saya (macam la akak kenai) :p

      tu pun dia minta2 tu minyak hitam segala.. hehe tipu tipu.

      Delete
  13. Jelita letih setelah membaikpulih knderaan.hahaha
    syabas Jelita yg comell :)

    ReplyDelete
  14. he..he... penat beno le tu lepas servis keta 2 bijik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mau tak penat ok jer, baper kali tonggang terbalik keta tu.

      Delete
  15. Replies
    1. bagus jugak dia servis, kalu minta beli baru>?? hihihi

      Delete
    2. Btw, I kenot view your site la yang... how?

      Delete
  16. rajin si jelita ni ye..penat sampai terlentang ha servis kereta..sangattt cumil

    ReplyDelete
  17. salam sis..
    hehehe..jj ade style nk jadi pomen ni.. miahaha... :p

    ReplyDelete
  18. dulu ajar camna cuci kenderaan, skarang ajar camne servis kenderaan.
    lepas ni agak2 buat apa lagi cik Jelita..hehe

    ReplyDelete
  19. hehe....JJ pandai servis ke tu..

    ReplyDelete

I'm only responsible for what I say (write), not for what U understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...