Thursday, 3 January 2013

Jelita's Favourite New Year


Nak kata celebrate tu tak la, just get together makan2 with a family friend. For them, it is very important not to be alone on New Year eve. Meriah bunyi mercun fireworks seharian sampai ke pagi esoknya. 



Anak2 tuan rumah merangkap babysitters Jelita malam tu, hamboi kemain happy si Jelita siap tak peduli mak pak langsung, tak nak susu pun. Mama sukaaaaa rileks habis dapat makan dengan senang perut kenyang hati, ehh. 




Makanan yang dihidang untuk empat adults and 3 and half kids ... I buat "mihun gulung" and hubby with his special lamb, berkilos dia hangkut. The rest host la yg masak, ayam itik heishhh penuh tak cukup meja, makanan dorang all halal and toksah cakap la memang sedap.



Me with the host, a mother of 3 super active kids. Pssttt kaler mata dorang hijau cantekkk, geram I nak cungkil. Will Jelita get their eyes colour if I let her hang out more with them, u think? :p



Jelita loves to go in and out Mirela's room buat catwalk show with all the girly stuff. Her room is definitely heaven for girls.



The kids suka melayan dia, memang tak nak pulang ke gagang la minah ni. We stayed overnight there sebab dangerous nak keluar balik umah time tu, orang bakar mercun merata and tala ikut suka. I pun rasa guilty jugak nak tinggal balik tanpa tolong kemas pinggan mangkuk sumer plus banyak lagi makanan nak kena perabis, opsss.



One of little souvenir for the host, hope she likes it because I love it.
I am hopeless in buying presents duhhhh.


How is the new year treating u guys so far, I know most mommies out there busy with the permulaan sekolah kan, me lambat lagi so still can bermalas-malasan hehe.

 


19 comments:

  1. MJ, muka JJ pun dah macam org jerman jugak....ke ayah dia orang sana MJ?

    Barulah dapat kenal MJ....selalu kenal JJ je....hu...hu... bila nak tunjuk papa JJ pulak? ( menyebok nak tengok laki orang!!! Ha..ha...

    Mana gambau mee hoon gulung tu? macam menarik je!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaha comel la OKje ni. ok nnt saya carik gambar monster ngan bapak monster ni hehhe. mee hun gulung tu yg bergulung2 bawah kiri gambar. ala mihun goreng bodo jer, cuma saya gulung dalam rice paper nak bagi senang makan.

      Delete
  2. banyaknya makanan.....hepi new year !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. heaven makan... hepi new year ;)

      Delete
  3. Banyak nya makanan!..sedap2 je nampak..
    JJ suka lah kan ada member layan dia...
    wahh ada lgi kredit picture for us from you..hihi
    Aiks..tak pernah tgk lg picture Papa JJ..bergambar lah 3 orang skali..baru OK...hehe:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe sajer tahun ni I terlebih gedik, sajer nak mancapab kat sini hihihi. gambar bertiga i pn duk tunggu jugak ni, takder yg senonoh lagi hahaha.

      Delete
  4. wah wah..syoknyer si jelita ada yg melayan...kan...dapatlah maknyer melantak..hihih..kasi gemok sikit laaa maknya..hik

    ReplyDelete
    Replies
    1. i ni melantak habis sumer makanan tu pun payah betul la nak naik badan, tensi jugak. ada monster satu ni mmg tak gemok I.

      Delete
  5. seronoknya sambutan new year Jelita. best la ade org melayan yea.selalu ngan Mama jea :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jelita bosan tengok mama 24/7. dia mmg suka budak yg lebih tua dari dia pun.

      Delete
  6. banyaknya makanan..best tuuu..
    souvenir tu memang comel lah..ahkak suka

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg banyak, tu pun separuh lagi kat meja sebelah segan la nak ambik gambar. comel kan pokok tu..

      Delete
  7. eh eh sis kat mana ni?mati2 saya ingat kek Kolo Pilah ko..Ghombau ko hehe

    mak aih makanan banyak gadang.dah macam kenduri cukur jambul plak :D

    epy new yer sis :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat hulu banak ni ha... kau jangan mati pasal ni afzal wei. ini kenduri cukur ketiak jer.

      Delete
  8. ramainya dayang2 yg sedang melayan jelita...
    makanan tu pun sgt menggoga, kalau ai pun mmg takkan balik selagi tak sapu habis, eekkeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan... rugi la balik awal bkn senang tu nak masak sumernya.

      Delete
  9. salam nastyna:) so geramm dgn your jelita monster:) Gorgeous to the max:) too much food leleh2 i tengok and jelita surely nampak enjoy herself kena manja2;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hye dear... mau tak enjoy kena layan bagai puteri.

      Delete
  10. mihun gulung....pasti sedap...

    ReplyDelete

I'm only responsible for what I say (write), not for what U understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...