Friday, 4 January 2013

Gigolo


Si Jelita is now having fun dalam proses "copy acts" almost everything we do. 




Ini la pose ala Gigolo.... layankan.

Her Papa was standing sandar kat dinding then dia datang tonggek2 sandar sekali ngan kaki kejung2 nak kilas jugak. Errr kilas eh nama gaya tu. 


We now really have to be extra careful with our acts and words. My mouth ni sometimes TERkeluar beep beep time TERkujat or TERmarah. Beeeeeep.


How about u mommies, daddies and aunties out there with kids around? How u guys handle these little "computer" thing eh?



16 comments:

  1. hahaaha....dia copy semua yer..bijak..anak mmg suka meniru gaya kita.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg sumer apa yg kita buat dia nak buat. sengih2 minta puji lagi.

      Delete
  2. Hihi comelll lah JJ ni...memang budak2 Nas, masa2 ni depa akan ikut apa pun yg kita buat..
    so, biar kan je...sebab depa kan baru nak explore dunia dorang..cute bah perangai bdk2 kecik ni..same with Pa'e dulu2 suka sgt ikut apa yg kita buat..kdg2 i biar kan coz bagi dia beljar new things.. klu nak ckp benda pelik2 dgn Babah Pa'e kita sllu ckp guna bahasa isyarat atau main eja2 satu abjad..haha..nk elak Pa'e dengar..coz skrg ni dia dah paham semua yg kami bual kan..hehe..
    just i sllu jaga my mulut agar tak terkeluar perkataan2 yg tidak sepatut nya..haha.. takut juga.. selalu ingat bahawa kata2 seorang ibu itu sgt besar impak nya pd anak2.. kata2 itu satu DOA.. so, i cuba cakap2 yang baik2 pd Pa'e walau pun dlm ayat yg kdg2 high volume juga..hahaha...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha bahasa isyarat, sometimes payah kan. macam JJ pantang dengar ayat "want to go out??" terus dia lompt ambik kasut ngan sweater dia, harapan terus menggunung.

      sometimes I istighfar panjang2 dan kuat2, tapi takut jugak nak biasakan nnt dia duk ingat istighfar tu untuk marah dia pulak huhu. maybe I need to zikir more then.

      Delete
    2. hihihi.. ye kot Nas.. kena zikir yg lebih moden..huhu..
      Hah! JJ dah paham tu klu mcm tu..tu lah kmi dok guna bhs isyarat..klu idak kejap je dia dah boleh ulang balik ayat2 kitaorg..haha..:)

      Delete
  3. Ha...ha... cute je si JJ ni...Baik baik JJ nanti tergeliat...
    Time-time macam nilah tgh sedap layankan MJ... ada ada aje yg buat kita gelak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. time2 ni jugak la dia jatuh berdebum berdebam nak buat gaya macam2. tapi mmg hati terhibur tengok dia.

      Delete
  4. hai..salam perkenalan..comel dan cutenya jelita....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hye salam dear. comel macam mama dia laaa :p

      Delete
  5. layankan ajer.. budak tengah banyak akal.... bila dapat mulut, dia "copy words" dari mama pula... lagi la rasa terhibur time tu, believe me!

    ReplyDelete
    Replies
    1. dangerous time also la kan hahaha.

      Delete
  6. sweet je si jelita nih..biasalah anak2 suka meniru apa yg kita buat

    ReplyDelete

I'm only responsible for what I say (write), not for what U understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...