Tuesday, 15 January 2013

Diy vs Biy : Bakul Beri Bekas Blackberry


Berry atau buah2 comel ni selalunya come in bakul comey2 kan.... 
dont la throw away, u paid for it what. 



Just before final touch up, layurkan atas api lilin jer sikit2 bagi kemas, takder la serabai sangat bulu2an tu.


Cara buat nya senang simple amat (I kan reti buat yang senang2 jer), ambik kain perca kesukaan sendiri, anyam jer la selang seli kut celah tu, kalau rasa terlebih kretip nak wat corak batik pun ok, no hal. 
Me that day almost jadi corak harimau Malaya kalau Jelita tak sebok nak anyam sekali.






Rupa paras asalnya nya gambar ihsan Google, yang me punya kaler hitam. 
I suka bekas berry yang satu ni, kecik comel dan tahan sejuk hehehe. 



Dah siap cantik sumer, boleh la guna untuk letak spices ker, nak letak phone blackberry pun boleh (gaduh ngan apple kan), ikut suka la.  
Kalau nak dipamerkan di khalayak pun boleh... kaaaaaalau tak malu macam Ai :p


pssttt Cik OKje, bakul yang projek lagi satu tu belum layak diangkat sini. hihihi 


14 comments:

  1. adoiii
    malas la nk buat even senang mcm tu..sbb tu beli siap bakul yg mmg cantik yg x pyh dh nk balut2.hahaha bagus pnya ank dara kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang la beli lagi senang kan, ini buat sendiri ada ke longkang jugak sometimes hehe.

      Delete
  2. hahah. kreatif. dari membuang, baik recycle! ada jugak gunanya kan? :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. go green kan ;) upcycle selagi boleh.

      Delete
  3. menarik. rajinnya nyer mama jelita ni. kreatif lak tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. rajin dalam malas, malas mengemas so buat la sepah, buat benda ni berterabur benang ke lantai. uwaarhhh

      Delete
  4. alll..cantikkk nya... tangan you mmg kreatif lah Nas..hehe.. syabas! rajin plak tu.. harap2 menurun kat JJ kan..kan?? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. I reti yang senang2 jer Atie haaa.

      Delete
  5. ha..ha... 'ko mmg kretip nyah!!!'
    MJ memanglah untug papa JJ dapat bini yang dahlah rajin, kretip pulak tu....

    OKje dah dapat bayangkan dah macamana ghupenya bakul yang tak boleh dipublishkan tu! hu..hu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau nak lebih jelas, nnt I letak gambar dalam mimpi Okje hahaha.

      Delete
  6. rajinnya cik nas kita ni.dulu2 suka jugak buat2 benda2 cenggini. skrg dah pencen. malesss!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau dah ada 3 watak utama kat umah u tu, masa terluang baik la guna untuk berehat Cik Kasmawati kan. dapat urus the twins ngan hero u dah buat I tabik ok.

      Delete
  7. kreatif,tp akak ni pemalas sikit..hehe

    ReplyDelete
  8. wah rajinyyer akak...cantik n kretip la

    ReplyDelete

I'm only responsible for what I say (write), not for what U understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...