Sunday, 20 January 2013

Seafood Diet


Everytime I SEE food, I eat. That is my diet.

Muahahaha meh nak kasi tips untuk kurus meh. Orang tak minta pun nak kasi jugak (juga peringatan for self bila agak2 naik minyak lemak esok)


I pernah jugak terlebih "sihat" dulu, beriya nak turunkan kilos siap tak makan ikat perut ikat pinggang ikat  belikat semua la. Telan jamu toksah cakap, apa orang jual beli, apa orang beli pun I beli. Hmmm lagi stress adanya.




Then I buat ulangkaji... sejak bila I start naik badan, modus operandi mana yang berubah, corak pemakanan dulu dan dulu dsb. Ok, that was easy. I put on extra kilos since start kolej, sebab tak banyak gerak study pun kuak lentang and makan-wise, biasa2 jer, ikut kadar matawang saku, yakni makan 2 kali sehari dengan bersungguh2 (tau kan jenis makan banyak sekali hadap).


Actually boleh makan apa sahaja, ikut suka tekak la tapi kesian perut itu. Telan la dalam komuniti yang sedikit, nak banyak kali pun takper, tapi sikit2... kalau tak nak perut boncis. Btw, new daddies out there, watch out ya, I tengok raaaaaamai my frens yg once dapat baby jer terus berlumba tambah pauns ngan anak (papa JJ included) hehehe.


Most important, banyakkan bergerak. Move around. Tak perlu pun ke gym sumer tu, buang masa, buang tenaga, buang duit (lagi2 sakit hati tengok orang yg dah sedia tone up duk tayang body sana). Unless u guys jenis hati keras, enjoy it then. 


Tricks nak lagi cepat turun berat dalam masa beberapa hari... tolong mai jaga budak monster ni kejap. Jamin  ilang lemak sumer, dengan kelemumumur (payah nak eja nya... arghh U know what I meant) sumer ilang, top to toe package ni. Or else return ticket not guaranteed.



Ini kena buat disclaimer besar2 ni. Saya tak tanggung apatah lagi jawap kalau berlaku apa2 kejadian tak diingini bila mengamalkan tips dan tricks dari sini. Part I pernah gemuk jer yang benar, selebihnya hanya temberang. 
Harap maklum balas. 


Psttt, tadi lunch beef steak with potato plus nasi, dinner baked lamb with potato plus nasi. And saya masih lapar. See... tips tricks bagai ahaks ahaks. Saya perlu lemak sebagai penebat haba, its -8 degrees here. 


21 comments:

  1. kalau aku duk kat sana, memang aku balun je semua..gila sejuk kot -8..biar la belemak sikit badan..haha..tp sebab aku kat malaysia je yng panas2 ni tepaksa la diet..-_-'

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko diet apa bundle, nnt berlari2 ngan anak tak dan kau nak diet nyer...

      Delete
  2. amboii... tips2 ni boleh pakai ker?? ahaha..
    nak juga test jaga JJ kot2 lemak kt pinggang ni boleh hilang....hahaha:p
    uiyooo...menu lunch tu punya sodapp..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe pakai boleh, amalkan jangan. boleh la kot...

      Delete
  3. Replies
    1. memang cejuk cangat cangat... cakap pun kancing2 gigi.. saya jer la, orang lain rilek jer.

      Delete
  4. makan just for sebagai penebat aje.......he3.... btw...dgn buat kerja dan sibukkan diri....lagi berkesan....byk kalori terbakar....

    ReplyDelete
    Replies
    1. thats why.... just move around ringankan bontots and tulangs mmg mantain selim.

      Delete
  5. Hahaha... kalau nak lagik kurus, meh jaga anak-anak i pulak MJ :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak.. I tak nak kurus lagi, I nak tambah ha siiiikit jer, apa kata i serahkan JJ sekali kat u hahaha.

      Delete
  6. hahah...saya pun dl semangat gak badan...wooo..sejak ada anak....kena dera ngan anak terus kurus..hihii

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha kannnn, anak2 adalah senaman paling brkesan.

      Delete
  7. tips tu berkesan gak untuk nik.mkn dalam kuantiti skit tapi mkn byk kali
    jaga JJ boleh kurus tu mesti berkesan kan.mama dia sbgai contoh....hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. nnt tak la jadi perut stoking yang boleh muat segala.

      Delete
  8. memang diet tahao gaban ni. bagus. kalau makan cam tu kat sini nak jadi penebat haba kat mana... panas berbahang. hahaha...

    akak pun gemuksss dik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tipu la tewww kata gemukss... minta ekkk minta ekkk.

      Delete
  9. salam sis..
    huhuh..mungkin sana sejuk..so.. 'diet' turut berubah..
    hihihi..xpe..mkn time sihat..tp berpada2lah menunye.. cma pun still..nk diet..tp hampassss.. ;p

    ReplyDelete
  10. fakta saya ialah
    penah kurus 45kg
    skrg sudah gemuk, tak kurus2.huhu
    skrg dah 73 kg uwaaaaaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete

I'm only responsible for what I say (write), not for what U understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...