Saturday, 19 January 2013

Cak Lempang


Duk tengok gelagat si Jelita tonggek2 cak lempong kuda kepang, tetiba teringat kat my brother yang tak bersalah dalam hal ini.




Dalam satu kejadian..... masa kecil kami di kampung.

Our cousins suka kalau datang umah, sebelum masuk bagi salam semua tu, ngendap2 ngusik konon2 orang berminyak la apa la kan. Satu malam tu, we were expecting them pun. 


Jeng jeng jeng....

Terdengar pintu diketuk orang, I ngan abang tadi terus la standby belakang pintu. "oh nak usik kitorang yer.. jom kenakan dorang jugak", plan kami. Strategi nyer, I buka pintu and abang I akan lompat keluar gitew.


All set, kami bertindak! Tetapi yang diluar rumah tu bukan sepupu kitorang, tapi Cikgu kawan Abah. Pakcik tu siap lompat buka silat gayung ker senduk I tak pasti, tapi for sure dia dalam posisi pertahanan tunggu masa jer nak hayun. 
Nasib baik kau!


Well, its not that funneh. Tapi kitorang sampai sekarang gelak sakan bila teringat balik kisah ni.


30 comments:

  1. haha kesian pakcik tu.. sib baik tak kena silat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia dah buka silat dah, cuma belum silap jer lagi.

      Delete
  2. emmmm kalau dah kena sakat selalu....mau tak sakit hatikan MJ... Tp tak selalu nasib tu baik....he..he..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha itu la, ingat nak kenakan dorang balik. plan tak menjadi.

      Delete
  3. hehehe..nakal betull..
    nasib baik tak kena hayun ye ehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak tau la kalau kena hayun time tu, mau makan nasi bubur berminggu kami dua beradik kot.

      Delete
  4. cakkk...panggg
    hye jelita..buat silat senduk jgk kah iteww

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jelita silat mak yong Auntie Yana.

      Delete
  5. was here..hehe..baru free mai singgah sini..huhu..comel la anak ko..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tokey bundle salu busy kannn. anak comel sebab mak cute, nnt anak ko mesti comel gak. hehe

      Delete
    2. hahaha..aku bukan tokey bundle la..pencacai makan gaji je..amboi ko..masuk bakul nampak..hahaha..untung la jelita yang mmg cantik jelita..dna papa dia lebih tu..hahaha..

      amin..sapa taknak anak comel ye dak..

      Delete
    3. kesian kau makan gaji jer, tengok aku... hari2 makan hati :p heh perlu aku masuk bakul, nak tunggu orang angkat memang takder harapan.

      Delete
  6. ahhaha..nasib caik pakcik tu tak sempat buka silat..klu idak, tak tau lah kan..hehe:)
    kenangan manis tu Nas..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau tak... takder I menaip kat sini hahahaha.

      Delete
  7. amboi...kecik2 da nakal..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau dah ramai, gitu la jadi nya.

      Delete
  8. siap buka silap gayun tu... mmg boleh imagine how funny it was!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la, nenek kitorang tengah solat dah tahyat akhir time tu boleh lari terkejut dengar orang jerit kuat. panik giler.

      Delete
  9. hahahaha..klakar betul..kesian pakcik tu..nasib tak sakit jantung..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa kan... buatnya dia pengsan kat situ, naya jer.

      Delete
  10. sekali salah orang da...... nasib baik tak kena ketuk!

    ReplyDelete
  11. boleh pulak tersalah org yea.lain kali kena tgk btol2
    nasib baik tak kena....hehe

    ReplyDelete
  12. memang pun. masa kejadian tu. memang muka tebal gile. sedih giler. nyesal gilerrr... tapi buila dah dewasa ni citer balik. memang gelak giler giler punya lah.kahhhhhhhhhhh

    ReplyDelete
  13. hahahha..sekali silap org daa...nasib baik tak kena sedas dua..tidak naya jer

    ReplyDelete

I'm only responsible for what I say (write), not for what U understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...