Tuesday, 29 January 2013

Apakah Kesudahan Cucur Penyeram



Sambungan dari episod lepas, di mana adunan cucur itu ditinggalkan terperap. Maka dengan separuh rela terpaksa kami bermalam bersama adunan yang menseramkan itu.


Keesokan paginya... Pohon simpati, jangan gelak tauuuu. Bwahahaha tolong la hahahaha.


So.... tururut tuduuuuu.


Sedang digoreng...at first pakai proyok, gebu naiknya tapi melekat2. Jerit2 panggil papa JJ untuk mensyuarat tergempar, kata putus dicapai untuk mentukar pakai Cik Tepal. Hmmm tak melekat lagi, dan tak gebu lagi. Ni kalau tak kuat iman aku ni... (macam laaaa kuat sangat iman nyer).

Yang renyuk belah kiri tu first gorengan yang pakai proyok. Cerah sikit belah kanan, tak nak naik lak dia.. begitu la dengan seterusnya. Takdok pun ruper topi mexico, rupa jawo jauh sekali. Bibir2 yang spatutnya seksi ala Jelina Jolie tok sah mimpi la (*o*) 


Untung bela monster satu ni, bukan dia tau apa... sumer dia ngap. Motif letak gambar monster adalah untuk mengalih perhatian kalian dari kueh cucur yang hazab itu.

Jika anda melihat riak wajah si Jelita ni, tahu la kan betapa keras nyer kueh cucur kawe. Senget2 mulut dia menkunyah. Kesiannya kamu JJ.

Huh?? Sangat sedap sampai terguling. Nak lagi? Hak hak hak 


Kome toksah la percayo, ini mmg pesen terbaru dia. Sikit2 nak guling. Itu dia siap tujah kaki glide satu umah, bagus la tak payah mama mop setiap hari. 



Nanti2 I letak video dia gliding... nama pun Monster Glider kannn.
Tdum tssssssssssss (bunyi clarinet).


Ini belum I bagi dia tengok Shin Chan, pengaruh tak baik kan kekanak itu.



44 comments:

  1. hahaha..gelak tengok mimik muka Jelita..

    oo rupanya cucur ini..kat sabah sebut penjaram..sy suka makan cucur ini..tepiny keras lagi sedap

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe itu saya letak nama ikut suka sebab seksa sangat nak membuatnya. kan kalau garing2 kat tepi tu sedap.

      Delete
  2. cucur jawa...hahahah..kat cni pun kan main susah nak jumpa tau....nak buat mmg tak pandai...kahkahkah...kan main lagi si jelita itu yaa...guling2....

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang susah kan nak jumpa kuih tradisi skang.

      Delete
  3. kehkehkehkeh..gitu mungnyo cucur dora..walaupon rupa tak melambang rasa, tpi bak kata ko riak muka JJ dah menjelaskan segalanya..kahkahkah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha sie ko aku, tapi sie lagi ko JJ.

      Delete
    2. eh ore kelate ke? hihihi..

      Delete
  4. hahaha... cucur menyeram lah kot kalau dah camni rupa nya. orang jawa mmg tak lupa kuih ni kan,. baru je yana makan kelmarin, mertua buat

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi Yana... kemain bangaa mertua buat. tau la sedap :p ngeh ngeh ngeh.

      Delete
    2. err kalau makan 3ketul, sedap kot ? hehee. kena lah tekak saya ni, tak manis sangat kuih nya. tapi berminyak

      Delete
  5. xpe, try n error.. pektis mek perfek gitu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. I tera... and akan tera egen and egeng. Yak boktam.

      Delete
  6. hahahahaha..adeiiii..ehemmmm..eh...ila x gelak tau...hihihihi

    ReplyDelete
  7. hahaha... takpe2 yg penting Cucur masih boleh di makan dek JJ..OK lah tu Nas, boleh jg buat cucur, i klu nak mkan penyeram ni kena mintak mak buat kan..hihi..
    amboii hobi baru ker JJ guling2 tu..ala2 hindustan..haha:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la... i nak makan apa2, kena la buat sendiri berbekalkan ilmu di buku lali. uwarghhh

      ha hobi hindustan dia la ni.

      Delete
  8. untung ada monster comel tolong makan hahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. habis... ngan papa dia skali kena paksa telan. hahaha

      Delete
  9. ok gak le tu. kalau akak ni tak pernag pun buat kuih tu. sebab seluruh familly akak tak suka. memang seram dik oi. dah la nama penyeram..kikikikik...

    ha betul tu katun shin chan tu memang pengaruh tak baik. dah le tu pengotor plak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pun tak der la faveret sangat kueh ni, tapi dah lama sangat tak makan, tetiba gedik.

      pengotor dan pelucah tu budak.

      Delete
  10. erkkkk...mananya lubang ala2 telinga peneram tu.hahahaha
    Jj sampai penat telentang sbb lenguh makan kueh peneram.kahkahkah
    apapun tahniah lah yerr sbb berjaya.hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak,,,ini sepatutnya versi bertopi. Hahahha terima kasih, hamboi Ai :p perli tak mengagak. hak hak hak

      Delete
  11. Eh.... cantiklah MJ cucur tu walaupun hazab he..he...
    rasa dia mesti sedapkan....
    psst... nak tau nape teringin nak makan cucur mexico tu? huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okje...camner boleh cantik kalau hazab :p hhahahaa
      My brother la sajer post gambar makanan lama2 masa kat kampung, nak buat nasi kerabu nasi tumpang tu sumer, macam impossible la sikit, so ingatkan kueh ni senang. ruper2 nyer...

      Delete
  12. penyeram, bukan itu mknn tradisi bajau?? :D
    bgs JJ ni, tolong mama dia mop lantai, dah la makan apa ja yg mama dia masak.. hahaa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yer la kot, bajau, jawo... tapi orang kelantan pun ada gak tapi versi putih.

      untung kan ada monster ngeh ngeh ngeh.

      Delete
  13. kuih penyeram ni betul2 menyeramkan. Ehehe... Tipu je. Takde la seram sgt. Kuih denderam ke ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaha banyak sangat nama kueh ni pun. Denderam pun yer, my version akan jadi Kueh Dendam Memerang.

      Btw semalam akak lepak your blog, u look soo alike my fren, tu yang jauh menggodek. Rupa sama, cara bahasa pun agak sama.

      Delete
  14. sabor aejlah tgk budak kecik nih posing

    ReplyDelete
  15. hak hak hak :)
    usaha tangga kejayaan..nex time nk tgk kueh jawa lak tau :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. usaha tangga kerajaan... muahaha

      Delete
  16. jadi jugak...... janji boleh makan kueh seram tu....he3...next time boleh try lagi......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jadi apa nya... huru hara jer. haha

      Delete
  17. oh why dia sangat comel. chicna rasa macam nak kidnap je. sape nama penuh baby ni dear? mama dia pun mesti comel kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nama dia Jelita Jaquelina. Mama dia meletops. hahaha yo yo jer.

      Delete
  18. cucur ni sedap..tp akak tak penah buat sendiri,beli je kat kedai,kalu buat sendiri mau teruk lg dari yg dalam gambar tu kot..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan sedap kan kalau yg betul2 punya. huhuhu

      Delete
  19. salam kak..
    oh hasilnya... walau rupa x menarik..tp mesti sedapppp kan jj..
    *nk harap cma yg buat..lg la super duper x menarik rupenye..* koh3..
    hehe..suka tgk pic dia telentang gitew...

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa yg sedpanya kalau dah keras kejung yang oii. pesen terlentang ni agak femes buat masa skang.

      Delete
  20. apalah nasib si Jelita. di paksa makan kuih keras.sabar jea la yea.hehehe

    ReplyDelete
  21. erkk..aku sampai skg still suka tengok shinchan..:D

    anak kau memang comel la Dora..kalau kau just post gambar dia tanpa taip apa2 pun kompem kitorang tetap akan suka..hahaha

    ReplyDelete
  22. tengok cara JJ pun dah tahu kueh mama JJ ni memang keras tahap dewa.. kakak comey pun tersa kerasnya haha

    ReplyDelete
  23. kalau belah Perak tang Gerik ni demo gelar cucur jawa..

    ReplyDelete

I'm only responsible for what I say (write), not for what U understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...