Saturday, 26 January 2013

Bearlin Waxing


Dekat umah kami ni ada satu small park. Kat park tu ada dua ekor beruang yang sangat comel, sebelah playground lagi. So naik buaian sambil tengok beruang la kira. Sometimes I terfikir gak camner la kalau beruang tu terlepas dari kandang dorang, nak kena pura2 mati atau lari masuk kurungan.


And sekitar tu jugak banyak embassies, Brazil antaranya. Setiap kali lalu sana, mesti papa JJ and me siku2 each other, tolak2 suruh pi masuk sana tanya "how much for the Brazilian wax?". Setiap kali lalu. Ok, agak sengal kami disitu.


So far, none of us berani buat perkara tersebut, cabut bulu beruang lebih selamat I rasa. Nanti kalau ada yang datang sini, I bawak u guys lepak Brazil embassy sambil cabut bulu beruang ok, promise (*o*)


Spring time

Kesian depa ni kena tunggu habis winter la nak main2 camni lagi

Gagah perkasa la tu lawan singo

Belum leh jalan pun masa ni, tp dah terror manjat

Ini lah beruang yg dimaksudkan, member dia lagi satu duk lepak sembang ngan JJ :p



Sis Nurbijen, nanti I cerita more about Berlin ok, nak kena keluar jelajah dulu hihihi.

36 comments:

  1. wat??tgh sembang dengan JJ??terbayang baby day out..hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha dorang ni konon nak jadi bff la, konon la. tak tau la saper cakor saper.

      Delete
  2. Ligat si comel bermain. Anak-anak usia macam ini mana tahu takut dia enjoy memanjat walau belum pandai jalan.. tahu ada yg jaga dia tu:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu la pasal kakzakie, mama dia ni yg takut nak tengok.

      Delete
  3. beruang betul rupanya....he3......

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko ingat teddy bear ker? hahahaha

      Delete
  4. ish..betul gak tu yer...camanalah boleh ada beruang kat ctu...

    er nak tanya wwinter sampai bulan berapa eks kat sana...

    ReplyDelete
    Replies
    1. beruang ni konon maskot berlin city, tapi agak melampau la letak beruang hidup kat dalam bandar kan.

      winter sini supposed to be till feb-mac, tapi tau la lately ni weather tak menentu dah, pokok pun siap confuse ready berputik ker belum. like lastyear dah elok spring teitba turun salji, mati pokok.

      Delete
  5. tak dan nak cabut bulu beruang dah kena ngap dulu rasanya. haha.


    betul ke tips yg pura2 mati tu? nak google jap

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak...dia tak ngap terus, dia tepuk tampor manjew jer.

      bagus tu, nnt dah dapat jawaban, kestau. untuk kegunaan emergency. haaaa

      Delete
  6. mcm bahayala pula beruang sebelahnya playground..
    kalau2 terlepas..ngap terus..

    ReplyDelete
    Replies
    1. touchwood kak. hahhaa dorang ada la ura2 nak trasnfer beruangs ni tapi dah tua sgt pulak, leceh.

      Delete
  7. eh beruang betul ke nie?bukankah bear tu adalah kateori wild animal?hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. berwang betul la ni.. tu la pasal, dah jadi haiwan peliharaan kanak2 sini hihihi

      Delete
  8. eiii geramnyeee dengan si comel ni haaaa . hehehe

    ReplyDelete
  9. Ok, lepas jelajah story lagi... xmo la cabut bulu beruang, nanti susah nak dapat lampu hijau dari big boss... hehehe

    JJ sgt adventerous la, dia panjat hingga ke atas semata mata nak dapatnya kasut dia... ni kes buli ke apa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpun hantar big boss kat beruang muahaha opsss.

      Ala JJ tu takder kasut tu pun dia panjat jugak. Selalu dia yg buli mak pak, sekali sekala buli dia tak salah kan.

      Delete
  10. dekat park ada beruang.. pergh.. bestnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bayangkan KLCC ada rimau, gitu la. ganah dok?

      Delete
  11. mmg teror tol JJ memanjat.comel jea dua2 baby tu kat atas pasir.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dorang sbuk membina dan menruntuhkan istana bahagia dorang muahaha.

      Delete
  12. Replies
    1. betul betul betul. hihih besar tau.

      Delete
  13. Beruang????? Bubuhla panda sekali, bru ngam.. LOL

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tunggu Panda nama MizzTina :p ngeh ngeh

      Delete
  14. Cabutt bulu beruang??hahhaa...tak mo..tak mo..takutttt! hihi...
    uiks..gaya JJ yg ganazzz memanjat tu...mmg aktif budak kecik ni..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa kecit2 dah manjat merata, mmg terlebih aktif.

      Delete
  15. Ha...ha... bila cakap pasal beruang ni... pernah ke gi zoo kat Berlin tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Of course la pernah Cik Okje, cuma tak berkesempatan nak share jer lagi, hehhee

      Delete
  16. Dia letak beruang kat sebelah park tu je Kak?...aiyo,kalau t'lepas tak bahaya ye...Beruang tu baik tak,ke ganas mcm dlm hutan tu...haha...siap bley cabut2 bulu dia lagi...haha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha.. tapi dalam umah dorang la, ada longkang yang takder la dalam mana sekeliling tu. Rasanya kalau JJ lompat pun lepas. pagar dia pun tak tinggi, paras dada akak, paras perut suami akak. muahahaha

      seb baik beruang tu baik, setiap kali datang, dia tanya "dah makan ker?"... sambil senyum penuh makna.

      Delete
  17. sok2 dak kecik ni dapat berjalan... penat jugak la ye...

    ReplyDelete
  18. salam kak..
    wah....kemain JJ memanjat..
    syioknye....
    Bearlin Waxing tu amende?
    cabut bulu beruang ke??
    cehh..byk bnor soalan cma ni ha.. hahaha...

    ReplyDelete

I'm only responsible for what I say (write), not for what U understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...