Saturday, 5 January 2013

Cinta Kasut ke Kaki


Lately weather sangat bercelaru, asyik mendung ujan gerimis memang segan nak keluar rumah. So duk berkurung sepah umah la jawapnya. Mama kemas dia punggah, mama punggah dia laaaagi punggah. Rajin sungguh.




Muka baru bangun tidur, semak.... sesemak background yang bersepah ittewww.


Budak ni kalau tidur cukup sambil "bergayut" sepuas dia, memang mood baik giler once wake up. Almost every morning dia bangun (of course la dia yg first, ngalahkan orang kerja post office) pot pet pot pet sambil hugs me and papa, nampak jer I celik terus dia berlari ambik my shoes letak kat kaki I. Mama terharu sayanggggg, she's been doing this since she can walk on her own. 

Puji anak melambung nampak... Ok enough with Jelita for now, ni nak puji bapak dia pulak. What makes me really fall for him? That thing yang Jelita buat, he did to my mom and other elderly. Eh takder la time my mom bangun tidur dia pi pakaikan kasut terus kan. I mean time kitorang nak kuar umah, dia mesti ambilkan selipar my mom letak kat kaki, everytime. My brothers kalau buat pun bila kena suruh la. Maybe among u guys biasa dah jumpa lelaki macam ni, tapi I jarang jumpa, tu yg jatuh cinta vedevum vedevam tu hihihi. That was one of the no-need-reason for my love la.


What makes u guys fall for the love ones? Care to share? Sajer girls talk di hari mendung kan (*o*)


22 comments:

  1. muka Jelita masa bangun dari tido.comel sgt la..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. budak2 kecik ni macam mana keadaan mereka, muka sentiasa comel. cuba mamanya bangun tdo... hantu tengok pun takut.

      Delete
  2. hihihi..tu jjelita bergayut ngan sapa tuuu sebelom tido..hhhaa...baru bangun tido pun jelita tetap jelita...teringin nak tgk gambar jelita masa baby..mesti comel sangat...saya sk budak pipi bam bam...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bergayut kat mama dia la, menenen lagi ni. ok nnt i letak gambau baby nyer, kombang2.

      Delete
  3. wahhh..baik nya JJ letak kasut kt Mama..papa JJ pun baik.. hihi.. Nas, ermm byk sgt yg buat i jatuh cinta kt Babah pa'e..haha.. tp satunya caring lebih..terlebih2..haha! sgt tegas tapi dlm hati dia ada taman bunga..wakaka..tak pernah putus asa nak ngorat i..hahaha...pernah merajuk, lebih 100 kali dia call smlm i tak angkat..hihi(jahat jg i)..apa pun dh jodoh kan?:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. taman bunga rerama, sweeet. ok la caring2, tak caring karang jadi masalah besar pulak. boleh tahan eh u merajuk hahaha.

      Delete
  4. seriously!i mean pakaikan kasut tu.....that makes anyone's heart melt..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg masalahnya, my mom lagi sayang menantu dari anak sendiri ler pulak. biasa la mak mak ni kan.

      Delete
  5. Replies
    1. dia mmg... ngan I jer dia tak sweet huu.

      Delete
  6. kah kah kah...comelnye rambut ko mcm tu JJ!

    sob3..sedih pulak dgr cite u..suami iols..suka dengki sepak kasut iols jejauh masa nak keluar..kalau i yg keluar dulu i pulak yg sepak kasut dia jauh2..ngagaga..sgt tak matang khenn

    ReplyDelete
    Replies
    1. eheheh lain orang lain cara sweet nya, kamu berdua lebih merasa mesra macam tu kan... comey apa.

      Delete
  7. muka tu, macam nk kata "eh.?"..
    heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana tau ni ;) mama dia siap sambung "eh eh ek eh eeeeeh" merengge lagi.

      Delete
  8. Alahai sweet sweetnya.... pasal tu la si JJ ikut MJ...
    OKje?... hemmm..sampai sudah tak de....he..he..

    Entahlah MJ, hubby i tu, macam tak de benda je... ha..ha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada tu... okje sajer tak nak share ;P

      Delete
  9. apa yg buat aku jatuh hati yer..ermmm entah la..susah nak describe sebab dan penyebab tu..once aku dah suka kat org, aku akan suka semua pasal dia..anythings and everythings..:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. uishhh cinta buta sunggoh ni. hehehe yer la nama pun cinta, kannnn.

      Delete
    2. ohoo..entry yg ini..hehehe..

      mujur komen aku kat dalam entry ni tak lari daripada apa yg aku cerita kat entry sendiri..:D

      Delete
    3. Hahahhaa kan. tapi komen aku pada entry kau sedikit lari. tak jauh lari nyer pun, sebab kami mmg tak bercakap pasal "kenapa suka saya" tu semua hehehe tapi ada la sebab tersendiri kita suka kat someone tu kan. kan kan kan. unik nya cinta.

      Delete

I'm only responsible for what I say (write), not for what U understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...