Monday, 14 January 2013

Cerita Hamil


Oh no no no... Jelita belum nak dapat adik lagi. My previous post membuatkan U guys ingat I preggy yer, I rasa I am having "Pre White Hair Syndrome" only la hahahha. Takpun badan lemah sbb selalu on the move then tetiba jadik couch potato. And now....alang2, meh nak citer time I pregnat dulu. 

I was among those lucky ones yang takder sebarang masalah sepanjang tempoh kehamilan, cececeh. Masa 3-4 months preggy, I kat Europe...mostly Sarajevo manja2 ngan mertua gitew. Heishhh terlebih manja  makan bersuap non-stop. Tension pun ada, orang pregnant kau... baran dia lain macam.




Masa tu winter and I got a chance to join my brother in law lepak ngan gang club dia kat tempat ski, dua malam jer tapi sejut nyaaaa ggrrrrr. Ada satu pakcik yang jaga cottage tempat tinggal kami tu, selalu la dia pesan2 kat my hubby, antara yang I ingat sampai sekarang....


*Ni I translate ikut bahasa pakcik2 kita la yer.

"Perempuan pregnant ni kena layan baik2, mood dorang memang tak tentu arah sikit, kita layankan jer. Masa bini aku pregnant dulu... aku pergi berperang, baju kotor berlumpur berdarah semua... balik umah bini aku cakap apa tau? 

Asal balik lambat!?"


Hahahaha 





Pakcik tu memang layan I baik giler, in fact all those "kids" pun layan I baik sangat. Every meal time I dapat makan dulu, siap ada extra asam manisan semua la, even I dah cakap I taknak. Bila bebudak lain minta, kena bidas terus ngan Pakcik "kau ingat ini cafe kau nak order2?" hahhahaa comel gila. Tempat tu kan atas gunung, memang takder kedai apa, cotagge tu satu2 nyer yang ada living things dalam hutan tu. 




Sometimes I tengah syok guling2 dalam snow, ada la budak2 tu kedek2 datang bawak kan I hot chocolate, owhh me loike being pregnant (tapi I rasa kalau tak pregnant pun depa still buat camtu kot sebab depa cakap I comel, macam Dora the Explorer... tettttt).





* I refer them as "kids" sebab hubby and me yang paling tua dalam gang tu, they are college kids.
* If u guys remember Bosnia pernah mengalami perang penghapusan etnik.

31 comments:

  1. bestnya....cottage atas bukit siap ada salji...lagi tu....hai...bila agaknya dapat kesana ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insya Allah ada la rezeki u nnt.

      Delete
  2. Alaaaaaaa..sweetnyer..cam best jer family inlaws nastyna..orang2 kat sana pun..sweettt..leh pregnant lagi kalau camtu..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. dorang sana memang sangat sweet,errrr "too" sweet sometimes. Insya Allah kalau ada rezeki kan. hehehe

      Delete
  3. macam mana rasanya guling2 atas salji tu ye?? macam best gila je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau bawah sun, ok la tapi kalau lama sangat rasa cam guling atas api.

      Delete
  4. nice to hear story about ur in law... mmg sgt sweet, that's why mama Jelita pun sgt sweet... mcm dora? tu yg paling tak tahan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. I kan petite Asian dengan haircut macam tu, ada sekali I lalu depan makcik jual belon helium Dora, dia nampak I, dia tengok belon dia, then pandang I balik.

      Delete
    2. hahaha, gelak guling2 baca comment nih

      Delete
  5. ya Allah Nas..bestnyaaaaa....kalau i jadi u keluar sorang..sambung balik pregnant..hahaha..ohh syoknye sejuk2..dpt hot choc..posing2 manje dgn mug dgn ais..bestnye ..bestnyee..untungnya dok sana kan..mesti takpayah beli aircond khenn..best best bestnyerrr

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak sambung terus? kau tengok Jelita ni, cer tengok cer tengok. hahaha takdok ekon tapi kena pasang heater la pulak.

      Delete
  6. So sweet..cantiknye tempat ni...bilalah agaknye dapat jejakkan kaki ke sana.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. For me this place tempat tercantik kat europe, tak polluted. disarankan memvisit.

      Delete
  7. hahaha..kan..kan.. mmg you kena pregnant lagi ni coz bila pregnant depa akan syg kita lebih..hehe..cuba tanya JJ, nak adik tak?? mesti dia jawap..nakkkkkk...hahaha(JJ nk teman main sama)...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. takk... JJ tak nak adik, dia cakap tak nak stress. hahaha

      Delete
  8. syoknya sana. bila la dapt ke sana. btw salam kenal :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hyee thanks singgah, bila2 boleh ke sini ;)

      Delete
  9. hihihi
    bestnya..bleh pregnant selalu la kat sana mcm ni.hahaha
    cepat2 kasi Jelita kawan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. pregnant boleh ajer, beranak tu yg payah sikit. muahahah Jelita nak kawan ngan orang besar jer masalahnya.

      Delete
  10. bestkan dapat mertua yg sweet dan sporting
    kalau mcm ni pregnant byk kali pun tak apa la..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. I tak kisah pregnant banyak kali, nak beranak tu yg tak baper konfident hehehe.

      Delete
  11. ha'alah MJ rambut tu sebijik cam DORA..he..he...
    eh... nape banyak sangat entri tak baca ni.... jauh sungguh OKje tertinggal bas ni...

    MJ...cer cite macamana boleh kenal dengan papa JJ tu... bizi body lagu...i loike you!

    ReplyDelete
  12. Replies
    1. haaa kannnn. weh terharu aku kau baca entry lelama aku ni.

      Delete
  13. Asal balik lambat?

    hahaha..bukan kena marah sebab baju kotor ke apa, tapi kena marah pasal benda2 yg simple jer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. abam gi perang kot, member tu balik dengan selamat pun dah kira syukur. haaaaa

      Delete
  14. bestnya bila dilayan gitu kan :)

    ReplyDelete
  15. haa... mmg lawa la nas berambut cam tu..patutla dora... haa. baru saya faham nape ada yg panggil nas dora..

    ReplyDelete

I'm only responsible for what I say (write), not for what U understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...