Wednesday, 16 January 2013

Salji Jelita di Sarajevo


Dah few days snowing gedik2 sini, layan la jugak dari takder. So far winter paling best for me kat Sarajevo la sebab betul2 winter, salji pun tebal2 dan lebat, cantik sangat. Kat Berlin ni gitu2 jer winter dia, kejap kejap jer snow nya and a bit polluted . 


Jelita's first winter in Sarajevo last year, she was around 7 months old by then.



 Orange Santarina 



With her bf mata biru. 
Dah la lompat masuk "kereta" orang, pastu buat macam harta sendiri tarik2 pacifier budak tu. 




Still winter tapi this place on the hill facing sun, so takder snow and rasa macam kat KL jer konon.




Gedik much?



Yups... the photogedik.




Sanggup atuk dia usung walker ke sana sini. 
Dia tengah bertatih time ni, tapi berlagak tak nak dalam walker. 




U guys tak rasa nak lempang ker minah ni, dengan gigi nyer dua batang kat depan. Btw first gigi yang kuar was taring atas, dasar karnivor. 


By 8 months old dia dah jadi pemakan daging tegar, sebab gigi dah banyak kan. I bf dia exclusively for 6 months ok, tetiba first solid food bantai daging terus. Haisshhh.


23 comments:

  1. pic 1st tu da mcm ulat butterfly..ngagaga..tomei nyo la budak ni..JJ ni keluar2 fresh from oven mmg terus comel mcm i eh...eh.tettttt..huehuehue

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa mmg terus cute macam U, sedara eh? hihihi

      Delete
  2. Aaaa, bestnya dapat main salji. teringinnnnn.

    ReplyDelete
    Replies
    1. terngin kalu meh sini. salji ni sat ja best nya, pastu maki2 sejuk hihihi

      Delete
  3. comel sgt cik Jelita ni.sayang nak lempang.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sayang anak tangan2 kan, sayang Jelita lempang2 kan hahaha

      Delete
  4. JJ siap merangkak atas snow... suka sgt gambar tu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. minah ni mmg tak heran sejuk. Lama tu dia main2 kat snow, I yg risau takut sejuk.

      Delete
  5. ahaha..tak sampai hati tau nak lempang..nak kiss-kiss lagi mau...
    comell tul budak kecik ni... lama ke Nas duk Sarajevo sblm ke Berlin??
    skrg ni JJ lagi nampak lembut..hihihi...
    Pa'e 6bln lebih dah keluar gigi jg..awal btl.. terkejut jg dulu...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pergi Sarajevo untuk "balik kampung" jer... hihih
      budak2 skang kan cepat segala nya.

      Delete
  6. ish...tak nak lempang..nak cubit pp gebu dia sikit jer...comel sangat...

    ReplyDelete
  7. salam sis..
    wah..jelita sangat comel... hihih..geram! :)

    cantiknye snow tu .)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ngeh ngeh ngeh... comel like mommy :p

      Delete
  8. haha
    x gamak kot nk lempang..nk cubit2 pp tu adalah..
    boleh?

    boleh rasa sejuk giler wpun pakai orange santarina tu..kan Jelita kan..hehehe

    ReplyDelete
  9. hamboihhhh comelnya.. merah² pipi tu.. ase nk geget lak!!

    ReplyDelete
  10. Jelita yang comel!!!!! hihi..xnak lempang..nak kiss banyak2!!! hahaha

    ReplyDelete
  11. tak rasa nak lempang pun tp rasa mcm nak geget2 jek pipi jelita tu

    ReplyDelete
  12. jelita comeynyaaaa...best dpt main snow mcm nk join juga haha

    ReplyDelete
  13. comenya JJ....( mama dia jangan kembang lebih-lebih) he..he..
    Cantiknya scenery yang pokok togel tu MJ

    Tak teringin nak balik Malaysia ke?

    ReplyDelete
  14. nk lempang tu tak kot tp kalau dapat pegang JJ mesti best :)
    nak cubit2 tau..

    ReplyDelete

I'm only responsible for what I say (write), not for what U understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...