Wednesday, 26 November 2014

Gaduh

Ok, tarik nafas dulu..... tahan...... tahan....... tahan sikit lagi... dah biru muka, push! eh hembus. Itu baru tahan nafas, kalau beranak lagi worse. Tapi itu yang buat kita sayang sangat kat anak-anak kita kan, separuh mati wei nak teran keluar sekor2 huhuhu.

Ok dah intro.

Ni pasal si Jijah bertumbuk kat Kita ni. Ok sebelum tu, let me clarify yang entry ini mungkin akan ada sedikit unsur perkauman, which I wanted to avoid the most... tu yang payah nak citer ni. Also.. a little bit about Jijah. Seperti mana yang I cerita pasal dia selama ni kat sini, all is true, thats who she is, thats how she is. Dia baik, dia manja, dia sangat sopan santun... pijak semut pun semut gelak. muahahaha tipu. Dia sebenarnya agak degil, melawan, very strong willed, sangat independent and defensive. Omg she is sangat sangat defensive, not only untuk diri sendiri, tapi kawan2 dia pun dia defend sama. So kalau anak u kawan ngan dia, worry not she will really take a good care of them. Amboii melambung puji anak. Eh yer la... anak sendiri. Seburuk2 mana pun anak kita.. like my nenek says.. "Tahi pada orang, raja pada kita". Faham tak maksud nya?

Berbalik pada topik. Ada la sorang budak ni baru masuk Kita tempat Jijah for a couple of weeks now.  Baru sangat lagi la. Should I mention his race? Can I? Ok abaikan walau ia agak penting. So... selama ni I tau macam mana Jijah kalau main ngan kawan2 dia, kalau ngan gang lelaki dia pun sama naik tocang bergusti berguling.. memang jantan habis. Its ok la, kita faham la sama2 main kan, everybody is having fun walau lebam berdarah, U yang nak main.. so u jangan nangis manja kededek.

Eventually dia berkawan rapat dengan Helin, which I sangat2 happy sebab dia pun mula jadi gigirl sikit... main pun sopan-sopan takder la bergusti bergomol manjang. But then tetiba tadi pagi masa I hantar dia, this one mother told me the kids (Jijah and that new boy) bergaduh teruk semalam.. seteruk mana I tak tahu tapi yang penting dorang cakap "not good".

So I tanya la Jijah kenapa, mengapa... bertumbuk macam tu sebab dia langsung tak cerita apa2 balik semalam, siap kami pergi fanfei lagi happy dia naik merry go round. Then tadi on the spot I tanya dia, tak marah tapi curious la kan kenapa boleh bertumbuk macam tu sekali, dia diam. Mak kawan dia tu dah cakap dah bukan Jijah yang mula. Tak tahu la kot2 nak sedapkan hati I ker apa, tapi honestly setakat ni mana pernah berlaku kan, so logik jugak. And that mother pun macam worry jugak muka dia... ha ni yang mula nak masuk unsur perkauman ni. All we can conclude is, payah nak deal dengan bangsa yang "agresif" ni. In fact kat level jijah sekarang ni, that new boy is alone, all his members tak lepas naik, yakni kena ke kelas berasingan sebab mereka terlalu agresif. Ok anak mat salleh, asian pun ada kat kelas peralihan tu, tapi mostly orang dia la. Omg I sound sooo terrible here. Ok better stop now.

The thing now is, how should I confront Jelita without making her feel bad, and dalam masa yang sama nak dia feel bad jugak. Hahahaha saiko kan mak Jijah?

Nah gambar budak yang sopan-santun lemah gemalai itu. Tak sangka eh pandai bertumbuk? Sila jangan tak percaya. 

Mata Bagasi

Berat semakin turun... mata semakin berbagasi... 


*Poyo pompuan ni duk cakap pasal turun berat. Mung dok tahu payahnya aku nak tambah berat tau dak, mung ingat best kurus keding macam cicak kubing? Ha kan dah emo. muahahhaa ok chill yer saja tayang muka terbarubanguntidur :p

*owh yesss I wake up looking gorgeous like that (°.^) gooooojes sangat. 

*Jijah bertumbuk dengan Godpower kat Kita. Nanti kita cerita pasal tu. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...