Tuesday, 23 September 2014

Kek Marble Ingatkan Tak Jadi

Sebagaiamana tajuk, itu lah perasaan saya ketiak, opsss ketika menyediakan kek marble ni. Yer... ingatkan tak jadi, tetapi.... 


Tada!!!! Lembut gebu moist cukup lengkap. Errr thats too good to be true, sebetulnya I terkurang gula.... memang tak manis langsung, nextime kena buh gula ikut sukatan seperti di bawah ni. 


1 Cup buttermilk
1 cup flour
1 paket baking powder
4 biji telur
1/2 cup minyak masak
1/2 cup gula
1 paket vanilla sugar
1/4 cup serbuk koko

Campur semua bahan basah. Masukkan bahan kering kecuali serbuk koko. Kacau kacau kacau godek ggodek godek then bahagi 2 bahagian, masukkan serbuk koko dalam salah satunya. Seling seli kan adunan dalam loyang bakar, pandai2 la korang lorek. Bake at 170degrees for roughly half an hour.


Pst... I buat second round baru ni... menjadi-jadi dia. Muahahaha u guys buat kek apa? (^.^)

Monday, 22 September 2014

Joyah Mengemas

Hari tu kan I kemas gobok sambil mulut bising membebel (kesian mereka dapat mak macam I ni), gobok dah kemas tapi tempat lain bersepah... ai terpaksa keluarkan mainan2 yang disorok selama ni huhuhu.

Harus la I bebel kat Joyah sebab... pas satu...satu dia keluarkan barangan tu sampai tak nampak tanah dah rumah aku. Errrr... ok lantai.

Ini pun mainan yang halus-halus laju-laju I sorok sebelum dia nampak. 



Pas I bebel bebel bebel siap merajuk tak nak cakap lagi ngan dia sebab penat sangat bebel benda sama... baru la dia pelan2 kemas. I boleh tertidur dalam merajuk tu, bangun jer tengok semua dah kemas.

Buku pun bersusun elok siap yang cenonet Hello Kitty tu pun disusun kat situ selalu campak masuk bakul jer. Aiiiiik... perli nampak (° °, )



Tak sia-sia mama bebel kan Joyah.
Nak kena cari tempat untuk sorok barang menan bebudak ni. Memang banyak toys and mostly pemberian orang, tak perlu beli lagi dah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...