Thursday, 24 July 2014

Raya di Blog

Pasan pun wajah blog kami ni sedikit bertukar :D Ala... tukar kaler background ngan kaler tulisan dia jer pun, yer...bak kata makcik anon hihihi, berpinau mata baca yang sebelum ni kan, yerrr saya amat maklum, tapi tu la... lepas sari ke sehari nak adjust tapi tak jadik2, endlich semalam berjaya jugak. Bravo me! Dah dekat nak raya pun kan, kita kasi tukar la sikit hehehee. Rumah kediaman tak dipersiap takper, asal blog berubah...yer??? Mengarut jer semua ni.

Ni pepagi ni tengah hujan kat luar, Allhamdulillah... bagi cool down sikit. Si JJ yang masih bercuti syok layan katun sambil makan sup wanton lebih semalam, si Tipah pulak masih nyenyak beradu di tilam empuk mama, tadi pagi lepas nyusukan dia just letak atas our bed jer.. suka dia dapat tidur bawah ketiak.

Hari ni ingat nak marinade sate ayam untuk raya nanti, wahh semangat. Eh awal sangat lagi? Ok cancel. Actually raya nanti I nak buat nasi goreng jer untuk hidangan kami sekeluarga, boleh la ek. Baju raya ker apa memang nan hado, ada anak kecik ni macam tak kuasa la I nak beraya merata, lepak umah tenangkan fikiran lagi bagus.

Raya tahun ni I rasa satu dunia raikan dalam keadaan hiba kan, yer la tragedi sana-sini.. bertimpa-timpa sampai I tak sanggup nak baca or tengok berita lagi dah, doa jer yang mampu. Dah alang2 ni, I pun nak wish Selamat Hari Raya kepada semua muslimin muslimat di mana saja anda berada, Bayram Mubarak... Maaf zahir dan batin dari saya yang tentunya banyak tersalah kata dan perbuatan selama ini.  Ampun dan maaf dipinta, mensuci hening dosa... setahun menghilang, sekarang menjelang... hari yang bahagia... selamat hari raya. Eh termenyanyi pulok.


Gambar ulang tayang as hiasan


Have a blessed Eid Fitri ya'll.

*Semalam papa JJ semangat kutip kesemua pokok dalam umah ni dimandikannya satu persatu. Saper nak datang beraya umah kita ni Bi?

Wednesday, 23 July 2014

Potongan Kertas

Bukan lah jenis potongan badan bak model, bukan juga jenis potongan biskut raya atau potong-memotong di highway nak balik raya, tetapi adalah "paper cut". Pernah kena paper cut? Tau apa rasa dia? Haaaa begitulah pedihnya yang ku rasa dari semalam hingga ke hari ini.

Ok itu entro (entry / intro).

Berlin these few days dilanda heatwave, panasnya Ya Allah... sampai cecah 36 degrees. Yer... macam not a big deal kan, jangan salah faham bila I bersungut panas panas panas ni.. the thing is... suhu naik turun secara mendadak yang buat kami semua lemau. Plus, umah kami ni takder kipas, ekon jauh sekali. Nak beli kipas pun.. Berlin ni well-known dengan summer yang hanya seminggu dua jer, so macam tak berbaloi nak spent on kipas. Kalau umah besar takper la boleh jer campak mana2, ini kami berempat pun setakat muat2 jer.

Ah malas la cakap banyak. K lah bye bye nak bawak bebudak main air pancut kat depan nun sambil berjemur macam boya bujang senang.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...