Friday, 25 January 2013

Perfect Place, Right Time, Wrong People.


Our previous entry about Langkawi, bila I baca balik macam ada yang tak kena pulak, especially lepas baca komen dari CIK Liyaa, baru I perasan.. first of all I want to say sorry, sebab penyampaian saya tak sampai2 hehehe nak kena berguru lagi ni. 

It seems like kami banyak komplen pulak kat situ... tu la kalau biar budak yang bercerita. hehehehe.


Tak... I tak complaint, it should be luahan or kongsi pengalaman "unik" sahaja, yang tak selalu happen to us. Maybe I should just re-tittle it, to, let say.... Pengalaman yang tidak menyeronokkan di Langkawi. 


Hanya dua perkara jer yang buat tak seronok kat sana, pasal minah popular tu and manager hotel. They both such a PITA, seriuosly.


In other hand, semua orang tau Langkawi kan, so no need for me to cerita in details about food, places to go, activities to do etc, u guys know it better. I serahkan perkara ni pada yang pakar ;)

We still had load of fun tho and cant wait for next trip.


Jelaskan sekali lagi, its not Langkawi that we complaint about, its the 2 people that happen to be there by then yang spoil our mood a bit. Langkawi is the best vacation place for us ok, nothing to complain about. 


Its just a perfect place, at the right time, but with wrong people.


Thanks CIk Liyaa dear for the komen, yer la sebelum lagi ramai orang salah faham (*o*).

29 comments:

  1. ni sah ko nak buat pencerahan kat komen makcik liyaa tu kan..hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. gitu la kekdahnya...pencerahan. betul apa dia cakap tu, pencerahan ni untuk sebelum ramai orang Langkawi marah aku lak kang. huhuhu

      Delete
  2. Erkkk! Serba salah lak komen camtu. Bila baca2 balek, betul jugak. Si kecik tu bukan komplen pasal Langkawi. Tp pasal sbb meet wrong people kat sana. Hehehe. Ntah! Tyme tu pun spontan je terlintas nak komen camtu. Tak pepasal JJ kena buat pencerahan pulak :P

    Okey2, JJ dah cakap nothing to complaint about Langkawi. Makcik Liyaa ni sebenanye yg banyak komplen. Sory je JJ, makcik Liyaa ni banyak cekadak pulak. Hakhakhak! :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehhh bukan bukan bukan... saya buat pencerahan untuk umum. bagus u said it before orang2 langkawi terbaca wei, kang naya kena ban tak leh masuk sana lagi dah hahahaa.

      Cara penyampaian saya tu panjang nyer bab komplen, tu la pasal. hihihihi eh JJ la pasal.

      Delete
  3. ala..kalau org langkawi baca , nak sentap gak tak tahu la. bagi nik biasa jea .lagipun bukan kutuk sal langkawi pun. bercerita sal pengalaman jumpa org kat sana jea kan.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi kalau si manager tu yg baca and sentap, I suka. So unprofessional, banyak la hal yg dia buat, everyday different shits, malas nak tulis panjang2 jer. hehehhe

      Delete
  4. kalau budak yg bercerita lg ikhlas dan jujur.. hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu mmg betoi, tp ada jugak yg guna imaginasi melampaui batas hahah

      Delete
  5. Rasanya u paling bengang dgn manager tu... mood holiday mmg boleh spoil dgn hadirnya org2 mcm tu...
    saya pun suka ke langkawi... ntah bila la boleh pergi lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sangat bengang, that small things yang keep happen day after another yg buat spoil. tu la kami ni pun tak tau la bila lagi boleh ke sana, rindu matahari time sejuk2 ni hahaha.

      Delete
  6. cian juga Nastyna jumpa 2 orang tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. takper... sebenarnya kesian lagi dorang sebab atitude macam tu. hehehe

      Delete
  7. Liyaa ni memang nak kena rotan tau..grrrrr

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan rotan dia.... rotan JJ ni bercerita tak ingat dunia pot pet pot pet. hihih

      Delete
    2. Haaa betul tu! Rotan JJ je kan? JJ yang bersalah dalam hal ni. Nakal taw JJ ni. Hehehe.

      Delete
    3. hahhaa ini kalau la JJ baca ni... mau dia yg rotan kalian.

      Delete
    4. Erkkk! Okeyy, sory JJ -_-"

      Delete
  8. langkawi pun sya tak pernh pergi..owh ada insan yg buat mood spoil..memg jadi tak best la cm tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. nnt boleh pergi, best sana macam2 ada sesuai untuk pengguna dalam mahupun luar negara. cehhh peromot.

      Delete
  9. as salam... cik azue datang vertandang...by the way..dtg ni nak menjemput tuan umah join my GA..meh la..semoga ukhwah berpanjangan..
    http://kuazue.blogspot.com/2013/01/kome-nak-tak-my-2013-1-give-away.html?m=1

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam...masuk ler, tuan umah takder. hihihih
      ok nnt saya cekidaut yer, tak berapa reti lagi GA sumer ni.

      Delete
  10. ngahaha..i siap cek balik apa i komen td..ingat liyana..muehehe..ok ok ok..dah cerah

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaaaa kamu kamu. cerah la masa depan kita semua hendaknya. ujan tak kat sana?

      Delete
  11. langkawi tetap terbaik bagi destinasi budget org2 malaysia.......sebab itu adalah oversea bagi ramai rakyat malaysia.....he3

    ReplyDelete
  12. saya baru balik dr bercuti di langkawi hahahha

    ReplyDelete
  13. Tak perasan pun... ha...ha... lagi hancur OKje ni.... yelahkan MJ... lain orang lain andaiannya....

    ReplyDelete
  14. salam kak..
    hehe..lain org,lain cara penerimaan die..
    cma faham kut akak nk highlight psl DUA tu je ..
    langkawi still the best place nk merayap... :p
    hmmm...

    Btw.. PITA tu amende? :)

    ReplyDelete
  15. singgah sini...but no comment..

    ReplyDelete

I'm only responsible for what I say (write), not for what U understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...