Friday, 18 January 2013

Baik Punya Cover


Sometimes berlaku insiden kecuaian dan kita tak nak kena gelak, macam2 cara boleh buat untuk cover kan.

Contoh macam satu makcik ni.....


Biasa la orang tua2 jenis lembik lutut...  takder angiin apa dia boleh terjelepuk jatuh terduduk. Sekali tu dia jatuh depan umah, terus pura2 carik kasut. Sambil tanya kami kuat2 ada nampak kasut dia tak? Kami memang paham dia nak cover malu sebab kasut beliau bersarung di kaki. Dia sendiri sengih2 tahan gelak.




Yups, better play it cool.



Papa JJ pulak....

Tengah duk nak bancuh kopi dia, selalu 2 ketul gula tapi sekali tu tengah syok borak2 sekali 4 ketul masuk cawan. "It must be love, I am so used to make coffee for u too". Ayat cover line.


Muaahhaa terkentut kentut JJ gelak.



15 comments:

  1. hahaha, mama JJ pun dapat coffe free :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la terpaksa telan walau perut penuh.

      Delete
  2. Kalau syaz nak cover malu kalau terjatuh kan, syaz jatuh je terus sambil buat sakit-sakit. Dorang nak gelak pun tak jadi, jadi kesian. Kekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. taktik paling berkesan kann. takpun buat2 pengsan terus lagi dramatik Yang.

      Delete
  3. Benda2 mcm ni kadang tak terduga kan?? pandai plak cover bila dah salah tu..haha..sllu juga terjadi depan mata i.. tapi takde lah nak gelak, takut org tu terasa..hehe:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. orang jatuh memang tak gelak takut terasa, tapi kalau member jatuh memang bantai gelak sama2.

      Delete
  4. i spesis yg kalo jatuh terus gelak besar utk diri sendiri. member2 pun jenis xde perasaan. pon bantai gelak mcm nak mati. kalo tgk org jatuh, lglah x tahan nak menggelak. adoii.

    ReplyDelete
    Replies
    1. thats what we call "best friend". hahaha

      Delete
  5. he3.... sweet punya cover line........tapi itulah...kekadang kita tak tahan nak gelak juga.....last montg ada student practikal jatuh terjelepok dari kerusi....... sian dia...dah lah kat cafetaria...penuh org time lunch.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. adehhh camner tetiba leh jatuh dari kerusi pulak. itu agak lawak la kot, kemungkinan besar untuk I gelak.

      Delete
  6. ha..ha... apa salahnya kalau buat muka 'toye' ek he..he....biaq pilah org nak ketawakan pun he..he...

    Tapi okje pun suka jugak nak ketawakan orang ni he..he... bukan niat mengejek...tapi memang lucu! ha..ha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ego mau jaga maaaa. hehehehe ada satu pakcik ni kan OKje, dia jatuh, spot tu tanah lembut sikit sbb orang baru letak bunga kan. pastu makin dia nak bangun makin tenggelam ke dalam tanah tu. I nak tolong tapi dia start maki2 dah, azhar sulaiman masa tu berdiri sebelah I, kami macam kaku nak tolong ker tak nak tolong. lastly ngan azhar kena maki pakcik tu ahahahaha.

      Delete
    2. Camne plk boleh kenal ngan Azhar Sulaiman ni....glemer mak cam ni ha...ha...

      Best tgk dia berlakon dlm keluarga Iskandar...

      Delete
  7. pernah jea jadi. jatuh bila nak melangkah.sempat pandang kiri kanan, berharap yang tak ada org tengok..hehe

    kalau ada kwn tengok, memang confirm diorg gelakkan. kdg2 sampai boleh bgtau citer tu kat org lain. mula2 malu gak tapi lama2 jadi kelakar lak.huhu

    ReplyDelete
  8. salam sis..
    hehehe..nasib bek cma x terkentut gelak jugak..keh3.. :p

    ReplyDelete

I'm only responsible for what I say (write), not for what U understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...