Sunday, 20 January 2013

Ular Metropolitan



Tadi ada Bunda citer pasal ular... 

I pun nak la nyebok citer pasau ulau jugau. Hihihi ngader, tapi citer I ni dah lama... masa kat KL tahun lepas lepas. 






Memang la tak senduk tak sawa, tapi panjang tu ular. Hijau terang, lama dia duk bertenggek kat balkoni situ, duk pikir kot nak masuk ker tak nak masuk rumah si dia (umah kawe la tu).


Our unit kat Metropolitan Square Damansara Perdana Level 4 poskod .....hihihi. Tapi I rasa ular ni terbang dari atas la, mesti someone bela ni. Tak gheti nak jaga elok2... heishhh.. 


Call security baper kali duk ondewei ondewei... ular tu dah angkat pungkoq baaaru depa mai. Hampir2 nak jerit panggil "Ustaz Wassini" suh datang tangkap, nama pun neighbour kannnn :p Phobia tau nak buka sliding door after that.


Yang haru nyer, my brother kebetulan datang visit, dia selamba badak jer cakap "Takper, toksah risau..  ada budak kecik ular tak masuk sebab malaikat jaga". Eehhh macam tu jer kau tawakkal yer Abe. 


So guys... hati2 la,especially bila balconi u all ada pokok2 munger. Mana2 pun macam tak selamat jer skang ni kan. 


35 comments:

  1. hahaha..ye ke ada budak ular tak masuk?..-_-'

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak tau tapi kejadian hari tu, ular just jenguk2 then say bye bye, terus take off. pendapatan abang aku mmg tak leh pakai. tapi yg confirm ada ular, budak tak masuk.

      Delete
    2. haha.yg tu aku pon pasti..jgnkn budak, aku pon lari dulu okay ..

      Delete
  2. owh..kira malaikat jg betul eh kalo ada budak kecik..
    tp br ingt la..besa tgk ular dok dekat ngan budak tu ,kira keliling budak tu lah kat taman mainan tp x patuk..pas pusing2 kat situ trs blah..org ramai yg tgk tu suma pakai x berani nk tologn..besar wehh ular tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. uishh asal u tak pi sergah marah ular tu. budak tu cool la tak takut eh dia.

      Delete
    2. hahaha
      gile pnya takut wehh nk p..

      Delete
  3. Ishhh... bahaya betul... Kejadian macam ni lebih kurang pernah berlaku dekat rumah my mom. Tapi lagi suspen sebab ular yang ibu i jumpa tengah berbelit dekat pintu grill... Ibu i buka pintu kayu rumah then terus terpandang ular yang tengah berbelit ni. Menjerit sawanlah jadinya... Huhuhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha mesti ular tu terkejut your mom jerit. ok sorry not funny, tapi u buat statement lawak ha.

      Delete
  4. Ini ulau melingkau atas balkoni...bukan pagau dah. Hehe. Geli la ulau2 ni...sisik2 dia. Meremang bulu mikirkannya kak. Hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha kan... tersentap bulu mata kauuu.

      Delete
  5. Replies
    1. tu la tu, i tak takut pun ular ni tapi geli. hihih

      Delete
  6. kat belakang rumah nik pun aritu ada jiran ternampak ular. belakang umah nik ada umah kosong so mmg lalang penuh la satu umah dia tu.
    siap panggil JPA.tapi 1 jam baru sampai. ular pun dah tak ada.huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. bahaya tu Nik, nak kena clear area, yer la sah sah ular bersarang sana kan.

      Delete
  7. Replies
    1. hihihi ini baru kecik. anak onda tu lagi geli kot.

      Delete
  8. kahhhhhhhhhhh... belum pernah dengar lagi kalau ada budak budak ular tak leh masuk ( takut). kalau ada org peknen ular jadi lemah ade lah. kelakor je la abang kamu tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha abang kami tu mmg suka buat fatwa sendiri. oh ular lemah ngan orang peknen ni pestime saya dengar jugok.

      Delete
  9. Mj seronoknya dpt kawen ngan bosnian.....he...he... Apa pun bersyukur jugaklah dapat kawen ngan jawain....ha...ha

    ReplyDelete
    Replies
    1. jawain yang ganteng dong... heheh betui ka ayat I ni.

      Delete
  10. err..macmna ular tu naik ye..
    berbahaya bagi kanak-kanak kecil

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya rasa dia jatuh dari tingkat atas la... gaya dia macam ular kena bela ni.

      Delete
  11. Ular ni seronok nak masuk rumah anak dara kot..haha... tu yg dia bertenggek je kat situ...hehe:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesti ular jantan kan ni hihii. nasib dia tak cakap "hye adik manis".

      Delete
  12. betullah brother u cakap, ular xkacau budak kecik, sebab masa saya kecil2 dulu berapa kali terserempak dengan ular hitam, penah mandi dalam bilik air ular itam ada,mak saya kata ular takut dengan budak2 kecik sebab budak kecik kalau genggam sangat kuat, n susah nak lepas

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa mungkin la kan. my mom pun ada cakap, budak kecik pegang belut pun tak lepas.

      Delete
  13. salam sis..
    huhu..walaupun x cma x takut ulau..tp sgt geli melihatnye.. huhuhu

    ReplyDelete
  14. bahaya ada dimana2....tinggi juga ular tu panjat ye.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la.. konon kat kondo selamat la dari haiwan buas kan. heheh ular ni lepasan U kot.

      Delete
  15. ular daun ke ular cap kapak ni..eh
    malam ni akak full time reading blog awak..
    ihik :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ular cap pacak jer... hehehe
      aloooh la, terharu pulak saya. Baca dengan hati tenang tau. nnt datang lagi :D:D

      Delete
  16. meremang igt balik kejadian, terpegang ular kerana tersangka ia tali pinggang

    ReplyDelete

I'm only responsible for what I say (write), not for what U understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...