Thursday, 10 January 2013

Tengku.... juh


Semalam tengok muvi Azura... Kenapa borobodur sangat pilem tu.

There goes my 3 minutes. Yups, 3 minit jer layan, tak leh blah langsung. Tengok takat depa duk nak main paintball tu jah. Seriously ada lagi orang2 kaya zaman skang yang suka laung "kau kenal tak aku saper?" 


That reminds me of satu anak Tengku kat KL ni. Dont know him, dont want to. Our apartment kat KL dulu facing swimming pool, low level so boleh dengar bila ada orang bercakap2 sana. Btw one midnite, I dah golek2 nak tidur pun, tetiba dengar orang jerit2 macam gaduh ngan guard  ker apa tak tau la. Tapi tu la jerit2 ranting "kau kenal tak aku saper, aku Tengku la".

Derrrrrr!!!



This girl pun Tengku gak.. Tengkujuh :p


I mean, perlu ker? Dah merendahkan status "Tengku" jer orang macam ni. My friends ramai jer Tengku tak der pun nak jaja nama merata, of course they are proud of their names tapi tak la misuse it. 

Anyhow, doesnt matter la Tengku ker Raja ker Boss ker.. I memang tak suka mereka yang jerit2 tinggi suara bila bercakap. Nobody does. Even small kid like Jelita also doesnt like it, buat sakit tekak jer. Ahhemm, I jerit bertempat ok (*o*)


Kami dulu kalau berkumpul sanak sedara kecoh kepoh sumer, of course la ada yg jerit2 nak tarik perhatian kan.. our late father would just tell us to go surau ambik speaker, "tak cukup kuat" katanya. Ngeh ngeh ngeh.

Thats why I am known as sweet talker... eh, tetiba.


20 comments:

  1. sweet talker ya?? hehe... ermm i pun paling menyampah tahap gaban klu ada org yg bangga tentang status dia.. erm..nak bangga pun tgk tempat lah!..huhu...harap anak2 kita menjadi insan yg tinggi budi pekerti dan tau hormat org kan Nas?? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tah..takkan la takat argue ngan pakgad Nepal pun nak kena highlight keTengkuan tu kannnn..

      Delete
  2. tengku ker raja ker ker apa ker masuk kubur sama ja kan

    ReplyDelete
  3. SIS suka tgk anak sis comel nyer..nak pinjam cubit pipi leh tak..

    ReplyDelete
  4. muvi azura? oh, ade eh? musti bagai langit dan bumi dgn ogy & jamal punya version kan?

    btw, dia ingat nama tengku tu boleh jamin dia masuk syurga ke? hewhew.
    borobudur punya orang. harharhar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. owhhh jauhhhhh, yg ogy dulu I layan tau. ini siap belakon obersi ni ha... geli ah.

      Delete
  5. ni citer azura mana satu ni sis?azura baru @ lama (macam la ain jalan citernye kan?)

    tu tile Tengku beli kot, sebab terlalu kagum dan taksub sangat hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Azura baru si nilopa ngan saper tah tu. kat utube tu ada ha.


      Mungkin la.. takpun sendiri nobatkan diri Tengku ngeh ngeh ngeh.

      Delete
  6. auntie tengku....juh jgk..hihi..
    hye JJ..macam da lama pulak auntie tak dtg sini..
    ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan....takper la auntie kn busy...

      Delete
  7. tak suka la org berlagak ni. setakat tengku jea pun.hihi

    comelnyer Jelita :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan... berlagak tak bertempat. Ni si Jelita ni berlagak bertempat hehe.

      Delete
  8. MJ ...I pun tak suka orang menjerit2 ni ( nape pulak guna I malam malam Jum'at ni? he..he..) Tapi kalau I menjerit tak pe...he..he... sebab anak tak mo dengau cakap... terukkan OKje ni...Berazam cuba nak jadi lemah lembut pulak... Boleh ke agaknya? ha..ha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe malam Jumaat tetiba bertukar kekdah sikit yer. kita mak2 ni kalau jerit kat anak lain kes la kot kan. I pun selalu jer jadi Tarzin (tarzan perempuan).

      Delete
  9. hmm.. akak pun tak suka bila org cuba nak tunjuk tunjukkan kekonon dia tu best sangat. nape? kalau dia makan nasi kita makan pasir ke? adeh... kalau orang tak kenal tak yah dok jerit mention.

    lebih suka org address kita daripada kita address diri kita sendiri. eh betul ke ayat ni.belasah je la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. takper kak, saya paham maksud akak di situ hak hak.

      Delete
  10. Kan, poyo giler cerita Azura tu. Buatlah realistik sikit cerita. Ini tak kalau kaya mesti berlagak, kalau cantik mesti nak jadi penggoda. Rimas i tau... Hehehe...

    ReplyDelete

I'm only responsible for what I say (write), not for what U understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...