Thursday, 28 February 2013

Don’t Despair and Never Loose Hope

Cause Allah is always by your side....


Maher Zain

Everytime you feel like you cannot go on

You feel so lost
That your so alone
All you is see is night
And darkness all around
You feel so helpless
You can’t see which way to go
Don’t despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side


Insha Allah x3

Insya Allah you’ll find your way


Everytime you commit one more mistake
You feel you can’t repent
And that its way too late
Your’re so confused, wrong decisions you have made
Haunt your mind and your heart is full of shame

Don’t despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side
Insha Allah x3
Insya Allah you’ll find your way
Insha Allah x3
Insya Allah you’ll find your way

Turn to Allah
He’s never far away
Put your trust in Him
Raise your hands and pray

OOO Ya Allah
Guide my steps don’t let me go astray
You’re the only one that showed me the way,
Showed me the way x2
Insyaallah x3
Insya Allah we’ll find the way


*A song that change my life
*A song that I listen to when I am feeling down
*A song that really show me the way

61 comments:

  1. SUka sgt lagu ni. Sgt touching bila mendengarnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sangat... especially bila kita mendalami ayat2 tu skali.

      Delete
  2. lagu kegemaran sepanjang masa..yeah, i like that sentence also,
    'Don’t despair and never loose hope'
    =)

    ReplyDelete
  3. thank you for sharing this...really need this add the moment....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jum nangis sama2.. hugs. I dari pagi duk dengar lagu ni, sambil meleleh leleh ingus.

      Delete
    2. nak join!..tp nak hugs JJ je..mama dia takmo..huehue

      nape ni dear..takmo nanges2 ok..nak petai ke =')

      Delete
    3. Fliss gimme petai and take JJ to the corner. I nak makan petai sambil nangis. hahaha

      Delete
  4. thank you for sharing this...really need this add the moment....

    ReplyDelete
  5. Suka lagu ni jugakkk.. :)
    JJ pun suka ye... :)

    ReplyDelete
  6. singgah sini..as salam...InsyaAllah..InsyaAllah..you will find the way...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insha Allah and Alhamdulillah.

      Delete
  7. love this song. my potet pun suka nyanyi lagu ni. ;)

    ReplyDelete
  8. Lain mcm ja bunyiknya ni.....tak mo sedih2...
    anyway lagu ni mmg terbaik....penuh makna

    ReplyDelete
    Replies
    1. indeed... thanks for kind word, am much better now :D:D

      Delete
  9. bagus pengajaran dalam lagu ini dan juga melodinya sungguh merdu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kata2 yang jelas, senang nak faham.

      Delete
  10. suka sgt sebab lirik dia banyak bg semangat :)

    ReplyDelete
  11. akak pun suker lagu maher zain ni..

    ReplyDelete
  12. sebuah lagu pun boleh merubah kehidupan.betapa besarnya impak..btw lagu ni mmg best n memberi inspirasi..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maybe its just that right moment when I listen to this song, terus masuk ke lubuk hati. yer la ada orang jenis tak boleh kena ceramah sangat kan haahaha.

      Delete
  13. lagu ni mmg best. lagu maher zain byk bgi motivasi dan nasihat.
    lagu you number one for me by maher zain pun best jugak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yups :D:D kesemua lagu dia nice kan. Tapi this one yang paling sejukkan hati.

      Delete
  14. ni lagu kegemaran naim dari kecil sampai sekarang.. tapi sekarang dh kuranglah, tak macam dulu.. mesti berkali2 dia dengar lagu ni sepanjang hari..
    penah masa dia belum dua tahun, saya tenangkan naim yang mengamuk sebab perjalanan baliik dari kg lama sangat dengan nyanyi lagu ni ...mama yg nyanyi.....
    tapi betul memberi inspirasi lagu ni,

    ReplyDelete
    Replies
    1. seriously. hahhaa usahkan kita yg tua, budak pun tau apa yg baik kan. ini pun untuk tenangkan JJ jugak, tapi yg paling berkesan on her so far zikir munajat la.

      Delete
  15. Bizi ke MJ...... Rasa mcm kurang entri je sejak kebelakangan ni......
    Suka jugak lagu ni.... tapi lagu ni dah sgt... dah naik boring... suka lagu maher zain ngan mak dia tu best!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boring yer? Go ahead listen to your choice then, this one is mine ;)

      Delete
  16. lagu ni ade versi melayu kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yups, tapi aku tak pernah dengar yg versi malay. Plus, MZ punya official site banyak kena block kat sini.

      Delete
  17. mmg layan pun semua lagu maher zain... :)

    ReplyDelete
  18. suke jugak kat lagu lagu maher zain ni ..rase nyaman je denga ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yups... sangat nyaman, dan sangat menenangkan I dari maki orang. huhuhu

      Delete
  19. Suka maher zain, suka lagu ni, suka lagu2 dia. Tapi lagu dlm 1st album lagu berantu kan? Album kedua ni sedap gak cuma kureng skit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Payah jugak sini nak dapat lagu dia sebab banyak kena block ngan GEMA..

      Delete
  20. oiiittt..org german pun layan maher zain jgk..

    sedap wooo lagu ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe layansss... Papa JJ lagi la layan "kalau berpacaran".

      Delete
  21. Replies
    1. whats not to love about this song.

      Delete
  22. InshaALLAH dear sis ;) take care

    ReplyDelete
  23. suka benor kita dengan lagu ni tau.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I pun tak pernah jemu dengar lagu ni.

      Delete
  24. Follower #141.
    Suka dengar lagu ni.
    Lagu pembakar semangat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks for dropping by. Yups, lagu bakar semangat, in the same time tenang jiwa.

      Delete
  25. ringtone fon mak kite ni.heheheh
    btw..very good song.. :)

    ReplyDelete
  26. insyaAllah...... Allah akan sentiasa bersama kita..... Kita pohon padanya......

    ReplyDelete
  27. nice song..pernah dengar wpun bukan peminat maheer ..:)

    ReplyDelete
  28. Salam Mak JJ :)

    cMa jatuh cinta ngan lgu ni bila pestime kuar kt corong radio..
    nk2 pulak versi bahasa anak2 cma pulak yg makin suka..
    i really love this song

    ReplyDelete
  29. in Shaa Allah..
    In Shaa Allah..
    in Shaa Allah
    tang part ni kuat la skit ai nyanyi..
    pastu dah lupa lirik makin slow..makin slow..makin slow..hahahaha
    apapun mmg best la lagu ni :)

    ReplyDelete
  30. tengok tajuk jer dah boleh agak..hahaha

    ReplyDelete

I'm only responsible for what I say (write), not for what U understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...