Friday, 8 February 2013

Nyorok Ker Sayang?


Bila Jelita menyorok, memang susah nak jumpa dia tau (*o*)


Berjam lamanya I duk cari2 anak nan sorang ni, habis satu rumah selongkar tak jumpa2. Bawah katil, dalam almari, dalam peti... semua la I cek memang tak jumpa. Pandai betul dia sembunyi. 

Ada la sebiji plum in my hand masa I duk kalut cari dia tu kan... then bila I nak jenguk luar tingkap, ada satu tangan kecik rampas buah tu, tapi I tak nampak pun saper2 kat situ. 

Langsung I tak jumpa my Jelita. Still seram la fikir tangan saper yang ragut plum tu tadi. 


*Depan2 I kot dia lari nyorok belakang curtain tu. Siap makan2 lagi apa I hulur, ngekek2 gelak sambil buat bunyi "sshhhh". 
*I main dia ker, dia yang main2 kan I? 

41 comments:

  1. hahaha, main hide and seek ek? tapi best la mcm tu jelita, sambil nyorok sambil dapat makan... mmg mama yg kena main :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kenyang perut menyorok ha. Itu la I duk gelak2 kan dia, rupernyer dia yang gelak2 kan I.

      Delete
    2. mama la yg kena.hihi


      jom join segmen ni..

      http://lobaksusue.blogspot.com/2013/02/segmen-lagu-favourite-saya-by-leeyana.html

      Delete
  2. Eh tangan siapa tu Kak?...hahaha...jengjengjeng...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha jengjengeng. suspen jugak.

      Delete
  3. jadi power rangers ke 100 kat sini..salam kenal..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal...wieeee dah 100??? hhhaha tahniah we both.

      Delete
  4. tak nampak ye? jj ni pandai buat mamanya tercari cari.... lain kali cuba umpan dia dengan benda lain lak, tapi letak kat tempat yg lapang, baru senang cari jj ni..

    ReplyDelete
  5. main sama2 tp mummy yg terkena. hikhik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa tu la mama duk syok melayan, in the end tepuk dahi.

      Delete
  6. ada entiti aneh dibalik langsir..mane JJ?

    ReplyDelete
  7. bijak sungguh jelita kenakan mama dia..shhh makan pelan2 nanti mama dengar...hahaha...saya dapat rasa laa kejadian tersebut....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaa tu la.. makan habis siap hulur tangan minta lagi. shhhhh

      Delete
  8. hahaha telatah jj nie comel sungguh..bolehlah dikatan dia yg kenakan u.hiks..

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu la.. we both have fun. guling2 gelang main gajah nyorok.

      Delete
  9. he3..... pandai jj menyorok.......
    sampai tak jumpa2...mystery tu kalau ada tangan2 yg menyambar...... baik cari bomoh cepat...he3

    ReplyDelete
    Replies
    1. ini la nama dia gajah menyorok. hahahaa

      Delete
  10. Hahahah kiuttt!!!
    Nakk main jugakkkkk :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh... pandai nyorok tak?

      Delete
    2. Pandaiii kak...kekadang main nyorok2 sampai seminggu org xdpt jumpa Na..sampai na sndri tunjuk diri kat org yg tgh mencari Na... Hahhaha

      Delete
    3. kalau kamu nyorok macam Jelita ni mmg la seminggu tak kuar pun takper, makan bersantap lagi.

      Delete
  11. Kakkkk Na daa tgk smuaa entryy ni :c
    Jelita sgt cutee!!! Nak curik pix dye bole??? Nk letak kat instagram... Boleeee laa plZzzzzz

    ReplyDelete
    Replies
    1. Prrftttt tengok picture Jelita jer ek?
      Curik la, tak luak pun dia. hehehee Sopan nyer la hai nak curik pun minta ijin.

      Delete
    2. Pencuri ni beradap kak..
      Dats y laaa..
      Kekeke da curi bnykkk dah
      Hahhaha now we share "jelita taw"

      Delete
    3. Jelita dah upgrade dah, di-shared. hahaha pulak lagu ni.

      Delete
  12. JJ main sorok2.. JJ yg main kan mama..haha. erm klu abg Pa'e kan Panggil2 tak menyahut, I akan cakap "Ibu ada ice cream ni"... tak smpai 1 minit laju jer dia jawap "iya Ibu"...ahahaha.. tips mencari anak hilang dlm rumah..ahahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha apa la abang Pa'e ni, laju jer jawap nyer. hahaha

      Delete
  13. assalam.jom join segmen saya http://www.penbiru.com/2013/02/segmen-bagi-pi-wwwpenbirucom.html

    ReplyDelete
  14. ha..ha.... pandai dia mainkan mama dia...yelah sapa lagi nak diajak main kalau bukan mama dia...layan aje le MJ hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang kena layan okje, kalau tak selagi tu dia datang tarik saya untuk cari dia.

      Delete
  15. hahaha..jelita mainkan mamanya..mesti Nastyna risau tahap gaban hahaha..
    alahai jelita pandai betul hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha risau sangat, kalau dah "nyorok" macam tu, memang takkan jumpa la dia kan.

      Delete
  16. hahahahaha...kelakarlah jelita ni..!
    saboo jelah...
    nampaknya dia mainkan mama dia ni..hihi

    ReplyDelete
  17. salam sis..
    muahaha..buat cma sengeh sorg2 kat cni..
    oh jj.. main sembunyi2 ye..
    ssh la mama nk jmpe die disebalik langsir tuuuuu.. :)

    yup.. sampai sakit tekak mkn buah limau ni..huhuhu..
    hepi olidays.. :)

    ReplyDelete
  18. Hahaha... cute!! I teringat keletah anak yang no. 3. Sebijik!! Suka main hide & seek tapi budget kita tak nampaklah. Hakikatnya terang-terang kaki dia ada disebalik langsir tu. Bila tanya, "Mana damien? Mana Damien?" lagi tergelak-gelak dia jadinya....

    ReplyDelete
  19. hahaha jelita tetap comel plus cerdik..mama dia yang kena mainkan ni hihi

    ReplyDelete
  20. pandai jelita buat mama seram..hehe

    ReplyDelete
  21. Nyorok jangan sampai tak jumpa sudahla...

    ReplyDelete

I'm only responsible for what I say (write), not for what U understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...