Monday, 25 February 2013

Dapat Ker Kefci?

Korang pun dah berbulu kan dengan kisah kefci ni. Meh un-wool kejap ;)

Hye (^,^)

Kisahnya... I duk gedik2 berminggu dah kot, kalau uols rasa bervulu, bayangkan apa Papa JJ rasa hahaha. Terbakar semua vulu, sampai sanggup dia buat I macam ni. I masuk dapur tengok2 dia tepek "label" gitu. "Nah hambek hayam nih and sadap" (Thats how I read it).

Hayam Wuruk

Last2, dia sendiri yang uruskan ayam tu ala kefci, boleh la... makanable. What so big deal, just go and buy la. Yang sebenarnya.... dragon ball ada tujuh bijik semua nya. hahaha. Ok, yang sebenarnya papa JJ sangat anti fast food, nak nak americano. Selain dari malas to wear layers and layers redah ribut salji untuk mentabur duit kat makanan penuh khasiat msg ni, it is also because of his hatred for gorengan terendam, boleh bayang dok goreng ayam pakai non stick pan tanpa minyak (*o*)

Ishhh :p sudah cukup sudah hahahhaa.

Lastly, bersantap la kami 3 luncai makan ayam ala kefci dengan sambal tempe petai. Eh? Mana datang petai nya? Suka hati la... my story, my petai (^,^)

Namun, I tak berhenti di situ. Saya tetap mencoba pelbagai cara (we even made a bet kalau JJ berjaya berak dalam potty, dia kena keluar beli kefci ittew). Sebagaimana saya mencuba sedaya upaya "kait" kefci, dia juga sedaya upaya mengelak dari menghidangkan kefci. 

Hingga la satu malam tu sedang sayang, eh saya, menonton Dr. Christine Theiss duk kickboxing kat tv lawan saper tah (yups... doktor merangkumi juara kickboxing, hebak dok), Papa JJ pun pulang ke rumah tangan sejuk beku membimbit beberapa plastik besar. Hoyeahhh ayam gorem ayam gorem. Melantak sambil tepuk2 meja tengok boxing (giler burok pangai, jujur kan kalau I tak cakap korang pun tak tau). Stok macam gorilla nak makan. Ok kefci,I eat u again in 3 years time perhaps huhhuu.

Hidangan sorang Jelita makan, takder gambar tengah ngap sebab as mentioned, sangat burok.


*I myself not a big fan of fast food, just once in a while tergedik nak makan benda2 lagu ni.
Silapnya dia beli spicy la... I suka original. Hmmm nak kena re-quest ni.
Saper nak teka dari mana datang nya sambal petai tu. 

58 comments:

  1. bila baca ni..kak zu teringat sorng kawan dok kat bulgaria setahun..hari hari meroyan kat FB nak mkan ayam..kat sana susah nak dapat ayam halal..

    sambal petai tu dapat dri pelajar mesia yg baru baru balik dri mesia kot...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sini Alhamdulillah boleh lagi dapatkan ayam halal.

      Delete
  2. Baru makan kepsi sabtu lalu....hehe jarang2 makan memang sedap...sambal petai import dari malaysia jual kat pasaraya sana (skema punya jawapan ni)...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahhaaa memang skema, markah 50 peratus saya bagi haha. Saya last makan kefci sebelum ni 3 tahun lepas kalau tak silap.

      Delete
  3. hahahaa...stinky pod tu beli kat kdai ke market selalu u mention tu la kot...


    bila eh last i mkn kepsi??????? dah x igt....

    ReplyDelete
    Replies
    1. last I makan 3 tahun lepas.. and semalam terus jadi tak nak lagi hahaha.

      Delete
  4. hahaa.. nasib lah KFC n McD international food, cer nak makan laksa Sarawak ke, mee udang MakJah ke.mana nak dapat tu?? hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lagi senang nak makan laksa sarawak la kalau kes gini. hihihi
      nnt order makjah datang sini ;P

      Delete
  5. Hahahah...dapat jugak makan kefci yer...sana ade yg halal yer..bagunnya... sy yg kat sini dah over dah rendu kat kfc..alih2 buat sendiri guna resepi kefci gak..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu la gatai tak appreciate papa JJ dah buat sedap dah, nak jugak makan yg kedai punya.

      Delete
  6. sedapnya kepsi..nak juga!!

    *ala sambal petai tu kan i yg kirim :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kaka comel, JJ cakap sedikit pedas la, nnt kurangkan cili plis. and dia nak lagi. haha

      Delete
  7. ahhaha...akhir nya setelah merayu dan buat perangai ala2 manja kot tu yg dapat makan kepci tu..ahaha...punya banyak Papa JJ beli, habis tak makan nya?? hihi... comel JJ topi pink2 colour itu!

    *psst: kite smlm gi mkn kepci juga, request by abg Pa'e. Ada menu baru tau "wrap chicken" tapi kang tak sedap pung. I tak suka, babah & Pa'e suka plak. Tekak tak sama..(eh! membebel kt sini) haha:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. takper nak bebel nak buat entry kat sini pun tak kisah Atie, I pun suka bebel kat ur blog jugak hahaha.

      Delete
  8. Tapi sebelum tu MJ... KFC halal ke kat sana?
    Memang le tak leh makan selalu tapi bila lama tak makan memang KFC boleh menginginkan...hehe... dah dapat dua pun tak boleh habis.... kalau tulang mungkin! hehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Halal haram telah diwajab di entry kendian ini heheh (ada ker ayat tu.)

      Delete
  9. dia punya ngidam mcm ngandung kembar lapan.. kekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. tah la dear, meroyan ngidam tah aper2.. my body need it kot, kefenatan la lately takdok energi.

      Delete
  10. amboi makan mummy monster ni..
    same la kite , suke yang original aje..
    yang spicy2 ni tak berapa nak, melainkan dah xde pilihan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. alang2 makan kefci baik yg original terus kan.

      Delete
  11. i pun malam tadi mengedik nnak kepci..tp tak dpt lg..sob3

    petai? in berlin?..auwww..pos laju dr mesia! =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha perlu lebih ngengada nampak nya.. cuba lagi.

      Delete
  12. alaaaaa, nak makan KFC makan jelah tapi jgn le laju bebenor glides nye....N3 bertubi2 ni, xsempat nek ros (oops adik ros,kik3x) nak hinggap. dah le jauh beribu batu + tiket pun mahai ni. btw bgt jelita jgn mkn byk sgt nanti montel buntel sebolat matanya susah nak merempit krg.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahah kRos, laju2 kayuh. kami dah lama tunggu ni. Jelita tak gemar pun ayam gorem ni, dia suka buah ngan tomato and timun jer.

      Delete
  13. KFC..ermmm.....sedap juga..rase dah lama x makan..hehhehe

    ReplyDelete
  14. as salam...kalau dah teringin sangat nak makan...memang dah tak nak fikir makanan tu boleh menggemukkan...janji HALAL.

    Sambal petai tu dah tak mustahil didapati di luar Malaysia sekarang...daripada nastyna dapat tu agaknya orang kampung pos kot.

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu la time tingin, takder nak pikir lama2 hehee.

      Delete
  15. biasa la tu.kalau dah lama tak makan mmg selalu teringin jea.akhirnya dapat jugak Mama jj makan kfc.
    sama mcm hubby suka original. nik suka spicy,pedas sedap..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minta Papa JJ belikan dia mana tau ada spicy ker ori, seumur hidup tak pernah makan hahaha so dia ambik spicy sebab I suka pedas adoiii.

      Delete
  16. KFC.oh,,rasanya mlm nnt kot nak makan..hew hew...oh! dah sampai dah petai yg akak kirim tuu...baguslah..eheh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat menjamu kfc...huhuhu
      hahaha nnt nextime kirim lebih yer :D:D love u.

      Delete
  17. aku pon suka kepsi original..yng spicy tu mcam makan ayam goreng sendiri kat rumah je bagi aku..

    pesal la ko tak snap je gambo jj comot2 tu makn..tak kisah la..tetap comel gak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tangan penuh minyak2 tak koser nak snap snap gambor hahaha.

      Delete
  18. Sambal petai Jna yang pos kot.

    Awk, saya baru je plan nak gi makan kefsi malam ni. *nak makan kfc siap berplan segala. Kehkeh. Wp saya sedar betapa banyaknya msg dan jugak lemak cinta kolestrol dlm tu, tapi bukan selalu khenn.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Plan hari ok lagi Lyd, ni kami ni siap bergusti berperang nak dapat. tapi alih2... hihihi
      Sekali selalu apa salahnya.. plus preggers boleh makan apa sahaja yang dia mau. hahaha

      Delete
  19. nak kepci jugak! lama dah x makan fast food ni. cecece.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom jom tapau hantar sini sikit pls.

      Delete
  20. salam kak..
    hihih.. finally kepci!

    cma mlm nnti nk g cari kepci tu.. :p

    mane datang sambal petai tempe tu?? bukan akak yg masak sendiri ke?? ke papa jj yg masak??

    ReplyDelete
    Replies
    1. yups..finally, for the final one.

      Delete
  21. akhirnya dapat jugak kfc. tp xpuas hati jgk eh dpt yg spicy. hihi..

    sambal petai? mak kirim dr malaysia kot. hikkkk..

    ReplyDelete
  22. ada alasan nak order lagi sbb terbeli yg spicy, hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha takper, nextime tu pun lama lagi la kot.

      Delete
  23. suka ler jj bila dapat mkn kfc sebenar......

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia suka fries mostly.. more chicken for momma haha

      Delete
  24. ooo...baru tahu Mama JJ tak makan kepsi spicy..hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. makan jugak yg spicy tapi prefer original recipe..wahh gitu. haha

      Delete
  25. eh terbalik kot..ai plak suka yg spicy..yg ori tu patutnya si JJ je suka.ngehngehngeh

    rsnya mak hampa pos eh petai tu..eh ada ka petai kat Berlin?dulu kat sana x pernah jumpa pongg..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha ori la sedap.. nama pun kefci :p sajer nak keliru kamu.

      Haaa petai petai petai...

      Delete
  26. dah lama kite xmakan kfc ngan MCD sebab isu boikotttttttttt..hehe, selamat pagi mama JJ

    ReplyDelete
  27. kau buat ku teringin nak makan KFCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCC

    ReplyDelete
  28. blk keje satg nk p beli kepsi juga la hihihi

    ReplyDelete
  29. kefsi..MV last week pun pegi juga

    ReplyDelete
  30. duduk negara org nak dptkan benda halal mmg ssh..this week nak pegi kfc lg lah..haha sila jgn jeles dekat org malaysia..:)

    ReplyDelete
  31. Hahaha...gelak saya tgk Hayam Wuruk tu...ekekeke...

    Finally...dpt juga mkn kefci.

    ReplyDelete
  32. amboii jelita makan sorang jer ke..banyak tu hehe

    ReplyDelete
  33. hahaa.. oo ayam..

    i tak pasti la .tapi tak digalakkan berurut la kan time pregnant. kena tnya yg lebih arif..

    ReplyDelete

I'm only responsible for what I say (write), not for what U understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...