Thursday, 7 February 2013

Photogedik

Kesinambungan dari cerita tangkat-tangkat gambar semalam.

Dari rumah dibawa keluar, gedik nyer Mama dia kan. Anak pun suka sangat la gedik-menggedik ni.


Walhal kuar beli teluq ja pun, masih sejuk walau tak bersalji. 
It was 1 degrees.


Ni pesen apa tah. 
Maybe it was my fault, I yang selalu bising suh dia duk diam2 nak ambik gambar, tu pasal la kot asal nampak camera jer terus duduk mencangkung. 
Dalam duk cangkung bangun cangkun bangung tu... sekali bedebum free fall face flat on the ground, atau lebih tepat jalan berturap tu. Nasib tak patah gigi, mulut sedikit berdarah, tak tau la gusi or terketip lidah and hidung ada calar balar jugak. 


 Mujur dapat hidung kemek mama nya, payah sikit nak patah. 
Hari ni lagi obvious lebam dan calar tu. 


Nak photogedik kat mana lagi ek nanti? 
Cuba u guys buat cangkun bangung cangkun bangung laju-laju kalau nak rasa apa Jelita rasa hahaha. 


36 comments:

  1. haa..dapat la hidung badut kejap.hahaha...apa de hal mama..jj tetap kiut..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa hidung badut...ko dah tak sakit ker wei? tanya macam sakit tu serius pulak kan.

      Delete
  2. ala...ciannyer dia...hidung calar..... tapi jj dah semakin comel bergaya.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaa comel la bila dapat keluar, tak der nak berebut camera sakan sangat.

      Delete
  3. hahahaha...nagung cangkung..bangun cangkung...
    penat kot...!

    sian Jelita... mama dia dera...hihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. I suh dia diam stay still, dia yang ingat i suh dia duduk.salah paham disitu antara kami hahah.

      Delete
  4. cangkun bangung? terseliuh lidah ok. hihihi..

    siannya jelita. merah hidung. dah sakit pun boleh senyum2 lagi. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tergeliat jari menaip muahahaha.
      senyum itu penting Chic Na. Kami bertiga ni mmg spesis kerang busuk.

      Delete
  5. Sian jelita.tak pasal2 spt cop mohor free kat hidung :)

    ReplyDelete
  6. eh, sama la dgn danish pun... bila kat duduk kat situ ummi nak ambil gambar, secara spontan dia terus duduk.... then baru ummi dia realize, silap command rupanya :)



    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha kena bagi arahan jelas kat dorang pasni.

      Delete
  7. jatuh xpe, yg penting style depan kamera itu pntg.. hehehe.. gambar last, bahagia betul JJ walaupun hidung dh merah.. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. bahgia sentiasa. jatuh tersungkur tetap bahagia. walhal meraung nangis satu Berlin boleh dengar hahaa.

      Delete
  8. alaaa..kena dok bawah..huhu..hihi

    hey JJ..auntie dah try cangkung duduk 100x..baik untuk hilangkan sembelit..muehehe

    eh..gigi JJ da penuh ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. asal tak nyelit jer kat atas hhihi
      tegang tak usus. hahaha gigi dia macam semua dah keluar jer gaya nya. dah boleh slow down susuan ibu la ni.

      Delete
  9. olohhhh, kurang hensem dh idung merah² gitewwww...

    ReplyDelete
  10. alo..lo..lo..kesian JJ.. awat boleh terjatuh syg..jalan laju sgt kot sambil nak control gaya mama nak snap picture tu..
    tak berani nak cuba cangkung2 like JJ tu..kang tak pasal lagi dashyat tersembam..ahahha:D

    ReplyDelete
  11. hadoi..ciannyer jelita..apalah mama dia nih..tak pasal2 dah calar hidung tau...kang kalau ada parut,camana tuu...papa jj tak marah ker ?..my hubby,..bising tau kalau anak dara dia calar sikit pun..huuhhu..

    ReplyDelete
  12. ala ciannyer dia. tak pe. still Jelita lagi

    ReplyDelete
  13. comel sungguh anak mu ni nas :)
    sib bek xde pape..
    nas mmg tggl kt berlin ke?

    ReplyDelete
  14. alala...hidung dah merah..nasib hidung sama mcm auntie kalau hidung mancung parah juga

    ReplyDelete
  15. kalau cangkung bangun maun krem betis lin..

    ReplyDelete
  16. siannya, hidung jadi merah dah tu..tapi menten comeyy lagi..hehehee

    ReplyDelete
  17. alahai..dah merah hidung si jelita ye..tp masih tersenyum comel tu

    ReplyDelete
  18. salam sis..
    hehe..alahai..shian kat jj...
    x ter try rasanya versi jj tu...
    huhuuh

    ReplyDelete
  19. kesian jj.nak menggedik tp tak pasal2 plak dpt sakit.hehe comel je dia cangkung!

    ReplyDelete
  20. harus jatuh tu MJ....dengan baju sejuk tebal tu lagi....mmg le tersembam ke jln...huhu... nasib tak patah gigi kalau tak kecik2 dah pakai gigi palsu hehe

    ReplyDelete
  21. allolo..ciannya jelita..sampai merah hidung dia..
    tapi dia kemalangan pun masih tersenyum cantik..comel betul jelita..:)

    ReplyDelete
  22. Alahai... kesiannya... Mesti meraung dia... ke JJ memang super power tak menangis langsung ke mama JJ yang meraung. Eh? Hehehe :)

    ReplyDelete
  23. kesian jelita..ingat kan merah sebb sejuk tadi..tapi takpe dia tetap comel

    ReplyDelete
  24. aku ni ada 1 masalah jer Dora..drpd dulu aku mmg xreti nak komen apa kat blog ni..baca tu mmg tetap baca..tapi bila part nak komen tu, aku xtau nk taip apa..jadi macam blur tau..hahaha

    aku nak taip 'kesiannya' tapi macam tipikal sgt..aku xsuka komen2 yg tipikal..

    harap kau faham la kalau aku jarang2 drop komen kat sini..bukan sbb aku xdatang baca..:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaaha aku sangat faham. cuba kau jana lagi minda dengan lebih gigih untuk fikir komen apa yg sesuai.
      Its ok la, aku faham kalau orang single cam kau tak berapa nak reti komen sini. Maybe sebab tak berapa related sebab mostly pun aku citer pasal anak, makan and household. ala, entry aku ni pun jenis light2, popcorn blog.

      Delete
    2. aku okey jer baca..in fact aku mmg seronok baca cerita pasal JJ ni..plus JJ mmg cute, buat aku melting..hahaha..tapi bab nak komen tu, aku xtau nak komen apa..

      macam kita makan nasik kat kedai feveret kita, pastu makanan tu memang sedap..aku rasa macam awkward nak cakap "oh sedapnya makanan ni"..hehehe..camtu la simbolik dia..:D

      Delete
    3. Hahahha pepagi kau buat aku tersembur kopi. wahh sangat simbolik, dan sangat jelas terang dan besuluh simbol yg kau guna pakai.

      Delete

I'm only responsible for what I say (write), not for what U understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...