Wednesday, 13 February 2013

Real Santai


Wiieee dah lama sangat cuti kan... jangan segan silu buat kerja ok. 
Teringat pulak kejadian masa I kerja dulu. 

Kat tempat kerja lama, once a week dorang buat GA (ha kau bukan blog jer ada tau). Nak kena reply email dengan tepat dan tangkas. I blur2 duk ngadap soalan yang mostly pasal Amazing Race yang I tak tonton, lucky secretary big boss meja sebelah sangat baik hati, selalu bagi I jawapan. Senang kerja hahaha click click send. 

Tetiba semua orang kalut cek email. Rupernyer jawapan tadi I ter-send to everybody, bukan hanya kepada organiser. I meant sumer staff in Malaysia. Ramai la yang send "Thank You" note to me after that. Siap femes mana2 pergi orang cakap "Oh u la yang bagi jawapan tu yer". Nasib I tak send worldwide. 
Just one click, done. 

Banyak sangat la kejadian I silap email semua orang. Nasib tak email ngumpat boss jer huhuhu.


Jangan jeles kami bersantai di rumah 


Saper ajar ni?

Cant be more santai :p



Selamat kembali berkerja guys...hati2 clicking. 

64 comments:

  1. amboi Jelita.. ni memang betul2 sntai.. okay sya click skali je ni :P

    *kejap lagi nak kena pergi kerja :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehheee selamat berkerjaya :p

      Delete
    2. owh sya First.. Mane Encik H?? mohon beliau jeles hahaha

      Delete
  2. err bahaya betul. kalau la tersend info2 yg agak private. huhu..

    santai sungguh jelita. siap buat bridge lagi. hihihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang bahaya... nasib baik yg happen dulu tu tak der yg serius.
      itu gaya santai dia tengok tv. Dah penat mama bebel.

      Delete
  3. Email silap hantar alhamdulillah belum lg terbuat.. Kalau sms, penah..malu bila nk mengumpat orang tetiba hantar sms kepada dia sdiri.. Kawan sebilik lak tu. Malu nak balik ke bilik lepas tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha pastu bertenggek bilik member lain la yer. Kalau dulu macam malu, now tingat balik lucu kan.

      Delete
  4. selamat tersend jawapan...kalau benda2 peribadi, naya..hihi..
    psst..kemain lagi JJ...gerammnya nur tgkk.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaaa tu la, tapi mostly kalau ngumpat kitorang pakai IM so agak selamat la. ngumpat secara berjemaah ngan email kalau yg tak mudarat fun fun stuff tu sometimes la.

      Delete
  5. serius aku malas gila nak keje harini...dengan batuk tak baik2 lagi...sambung cuti bleh boss..hehe..

    sah korang biasa letak kaki kat meja kopi tu masa tgk tv..tu pasal JJ nak buat gak..hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pandaiiiiiiiiiii Bundle. Papa dia la selalu letak santai gitu, aku tak. kaki aku pendek tak sampai. buat style JJ kang sakit belikat aku.

      Syok apa buat kerja effect ubat batuk.. hahahha

      Delete
  6. amboii jelita bersantai-santai ye..
    santai gaya apa tu hehehe

    ReplyDelete
  7. hoho pernah salah send, terfwd email kat CEO ..refleksnya, CEO terus take action isu tu sebab ingatkan isu tu serius sampai kene fwd kat die ..nway bagus laa camtu kan? thanks Encik CEO :D happy kerje ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha bagus la kan. kitorang dulu ada gak duk forward2 email gambar2 mengarut tu kan, sekali ada member modified konon big boss reply email tu, menggelabah depa hahaha. I rilek sebab big boss depan I.

      Delete
  8. Jgn klik sebarang klik - tapi kalau info baik ok juga utk semua.

    Amboi JJ bukan main santai lagi dia. Sengih memanjang happylah tu:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. info baik mmg ok.. kalau tak baik... hahahha nayo saya Kak.

      Delete
  9. Nastyna,

    sekolah cuti sampai hari ni *yeahhhh*
    so pagi2 ni masih boleh bersantai-santai depan laptop..
    walaupun....tak sedar diri, ada banyak buku tak tanda lagi tu.. ha haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hhahha cikgu memang takkan dapat cuti sepenuhnya walaupun nampak jer macam bercuti.

      Delete
  10. Replies
    1. santai... asal boleh buat pelik2.

      Delete
  11. stylonya gaya duduk...eh gaya tidur..hahaha

    ReplyDelete
  12. alahai comelnya dia....geram je tgk...



    hai, tengs drop by my blog n drop ur comment, saya follow sini terus yer...

    ReplyDelete
  13. amboi betui2 santai si jelita nie..anty ni time keja pun boleh santai macam tu!haha

    btw u org mana..asal mana sebenarnya ekk?ada cerita kt en suami pasal jelita yg kiut,en suami ckp nak jadikan jelita menantu.kehkeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Serius nak buat menantu? Tengok perangai dia ni un ada orang nak buat menantu?. hahahhaa
      I asal Narathiwat. Hahahaha tapi Malaysian.

      Delete
  14. seronoknye Jelita bersantai...
    betul2 santai tu..^^

    ReplyDelete
  15. i dulu pernah email mengumpat, lama dah 2007.. lepastu siap print email tu.. and then kertas dah print tu tertinggal dekat printer! omg nasib sgt budak yg kena ngumpat tu x amik kertas tu! haha budak sekepala yg jumpe.. gila betol haha >.<

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahah yang kamu print sumer tu kenapa? NAk puaskan hati betul2 yer? hahahaha aduiiii macam macam.

      Delete
  16. Ekkk.. nsb la anta jwpn je, kalo anta bnda laen, xtw la cmne kn.. hahaha.. amboii, pict last tu betul2 santai... hakhakhak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tarik balik la jawapnya.
      memey santai.

      Delete
  17. Replies
    1. Memang... lebih syok tengok tv gitu.

      Delete
  18. santai sungguh si jelita tu ye..

    lain kali kena berhati2 takut tergosip,hantar lak kat org yg digosip tu ha..kan susah hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hye Mama Aryannnnnnn... lama tak nampak kakak. Feel better?
      Berhati2 sentiasa, di mana jua. hehehe

      Delete
  19. amboi2..relax npk budak tecit tu..heheheh kemain
    hahahah aah sib bek x teremail yg bukan2 ye hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehheeeee nasib tak baik pun boleh berlaku.. hihihi

      Delete
  20. tak jeles pun.kita pun tgh bersantai kat umah. tapi tak boleh la nak tunjuk pic mcm jelita. kang org kata tak senonoh pulak.hahaha
    budak comel tak pe.sebab of course akan nampak comel walau mcm mana gaya Jelita pun..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'a gang la kita Aunt Nik. Cer la buat, pastu record video, pastu tengok sambil guling2. hahaha takleh bayangkan Nik buat gini.

      Delete
  21. he he teringat kes one of my fren yg salah send email **** cc to my boss kecoh satu office hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi boss selalunyer cool kan. hehehehe kita2 yg malu.

      Delete
  22. ahahaha... adoii tersalah send kat semua... CC, BCC skali.. Glamer lah you Nas..haha..
    JJ betul2 santai ar?? like bersantai di tepi pantai..haha:p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak der CC Atie, just send dekat group Malaysiaxxx, nasib jer bukan globalxxx.

      Delete
  23. geramnya tgk pipi dia...mmm bambam ^_^

    ReplyDelete
  24. aku nak jugakkk santai macam jelita tuuuuuuuuuuu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sila... sila.. jangan malu2, orang pandang pelik pun buat derk jer ok.

      Delete
  25. wah...santainya JJ...... siap terlengtang lagi.... betul tu nastyna.... nak buat sesuatu..... check berhati2...remy pun pernah terkena... nak cepat punya pasal..... sampai semua salah.....he3

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau nak cepat mmg tup tup done.

      Delete
  26. mula2 tadi aku blur sikit dgn ayat "I meant sumer staff in Malaysia"..then bila fikir2 baru boleh imagine..means company tu email or fwd pada semua staff kan? ke salah? hahaha..

    aku xpernah kot tersilapa email ni..tapi kalau sms, mmg byk kali..

    ReplyDelete
    Replies
    1. company dah setkan group email, so yg jadik kat aku tu masa company hantar email ke satu malaysia, aku pun reply all to satu malaysia la. betul la tu tafsiran kau.

      sms kau banyak sangat aweks, "Baby1" "Baby11", mesti selalu tertukar kan opsss.

      Delete
  27. santai kemain ko JJ.. tu sape ngajor gitu tu?? ehh, btw..my niece pernah cube nk melompat from sofa to meja kopi yg mcm JJ duk santai tu la n malangnya xlepas.. terjelepuk jatuh tetengah ruang tu dan patah tangan.. ms tu umur dia 4thn.. wuwuwuwu..

    ReplyDelete
  28. hahaha... akak kat office ni pun sama. most of the workshop hantar email wreck tender tu to everybody.hapada..

    kan ke tender tu rahsia. dah semua org tau bapeu tender. kompom tak dapat kan... suka submit tender last minit. sebab nak usha company lain submit pas tu ter cc kat semua org. agak agak bos dorang tau tak yg dorang wat cam tu hah...

    ReplyDelete
  29. So far alhamdulillah, tak pernah lagi silap email. Cuma kekadang bila nama sama tu confused sket.

    ReplyDelete
  30. salam kak..
    hahaha..kejelesan tahap gaban disini..
    selamat bersantai ye..
    *taip2&click2 sambil toleh kiri kanan*

    ReplyDelete
  31. Kalau Okje mmg kena sembelih dengan boss MJ.....sebab keje related dgn contract n tender.....mmg seram

    ReplyDelete

I'm only responsible for what I say (write), not for what U understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...