Thursday, 21 February 2013

Beruang Malaysia, Malaysia Berwang

Selamat pagi Malaysia!
Amboi kemain uols sarapan nasi lemak daun pisang yer. 
Takper, tak jeles sebab I nak show off sikit.



Ada apa pada beruang itu? Cer tengok betul2, sila jangan fokus pada kejelitaan saya semata2 please :p (ala I tau my hair serabai, angin kencang la).

Nampak tak burung enggang, bunga raya dan bendera kita. Hehehee itu la beruang Malaysia, bergambar dengan Malaysian yang tak berwang (Malaysia yang berwang). Betul, memang beruang tu sibuk nak bergambar ngan we olls. Siap angkat tangan gaya "hoyeahh!". 



We were here the other day.
Ada sedikit urusan, no la takder collect duit bantuan bagai, ingatkan dapat *bdm tssss.


Sajer jer tayang gambar. Later2  kita cerita more ok. 
Da, habiskan la nasi lemak uols, dengan daun2 pisang sekali (*o*)


*Tiada hidangan nasi lemak daun pisang pum kat Embassy.
Aduan: Luka2 kulit menggelupas pedih ooo. Ni tang buku 5 ni. (buku 5 la kan yg untuk meluku orang tu). Udara too dry sampai boleh luka kulit lupa letak losyen, duk ada dalam bag sebagai pemberat semata huhu.

78 comments:

  1. haha.. nampak selepas perbesar gambar dan fikir seminit..
    Malaysia yang tak berwang ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Malaysian dua orang dalam gambar tu yang tak berwang. muehhee

      Delete
  2. ari ni tak nak makan nasi lemak bungkus daun pisang.. ari ni nak breakfast tosei lah pulak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha suka hati kan tukar2, maklum laaa banyak pilihan. enjoy your tosei ;)

      Delete
  3. hehe..tgk gambar first.muka jelita cam di paksa bergambar jea.mama jelita jea senyum lebar..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jelita memang, walhal dalam semua gmabar lain dia yg lebih beriya.

      Delete
  4. Nas nie berbua jeles ngan nasi lemak daun pisang yer..hehehe..samalah nak masak nasi lomak sendiri malas..kenapa lak kat embassy tuh bruang tak berwang tuh jadi moscot yer..tak paham...huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masak seharian, makannya tak seberapa.

      Delete
  5. kenapa beruang eh jd maskot? patut buat la haiwan2 yg pemes kat malaysia.. kihkihkih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Beruang adalah maskot Berlin, so kena la berpadu tenaga berkongsi tema gitu.

      Delete
  6. Tak nampak beruang pun. Nampak 2 org yg teramat Jelita je kat situ. Cheh! :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku nampak sorang je jelita makcik..mane sorang lagi?..hahaha...

      Delete
    2. Kau ingat makcik rambut serabai tu tak jelita ke? Kehkeh! Kasik chance laa kat mak dea gak :P

      Delete
    3. amboiii korng ni high la ni makan nasi lemak daun pisang banyak sangat, sampai tak nampak kejelitaaan mak budak tu.

      Delete
  7. selamat pagi berlin..guten Morgen..JJ nak nasik lemak..uncle bundle bleh delivery..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh..berlin bukan pagi kan sekarang..hahaha

      Delete
    2. Now is pagi. Guten morgen... schon tag noch (have a nice day, sorry askara aku tak betui)
      nak nasik lemak 50sen yg ada daun pisang.

      Delete
    3. Nachmittag..Du wirst keine Fett Nasik 50sen jetzt finden .. wollen ein Bananenblatt mit Muttern la.. hahaha

      aku tak tau la tatabahsa dia betul ke tak ni..hahahhaa..

      Delete
    4. sy translatekn ayt ats ni kt google, jd 'oh najis' hahaa.. rupanya oh shit... haha

      Delete
  8. eh..comel pula beruang tu..de bunga raya dan bendera Malaysia..*bangga jap. :)

    rapii..comel lagi si comel JJ tu..! mama dia jatuh no.2..boleh..? hehehe.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. patut la luka2 my hand, jatuh no2 rupa nya ;)

      Delete
    2. hahahaha...tgolek2 jatuh eh...

      Delete
    3. aku suka betul bahankan si Nur ni typo..macam2 perkataan pelik yg keluar..hahaha

      Delete
  9. Tak semua org Malaysia duk makan nasi lemak daun pisanglah MJ, nak beli pun malas apa tah lagi buat ha..ha....

    Bila tang gambar tu....confirmlah OKje tak fokus pada kejelitaan 'orang tu' tapi fokus pada kemachoan beruang tu.....hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe ok... selamat bersarapan roti canai, karipap sebakul, etc :D:D statement honest dari okje hahaha.
      okje tertarik dgn bear bear yer..

      Delete
  10. comel je beruang itewww... siap tunjuk vulu ketiak lagik..



    apsal leh luka??

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia excited nampak kami, dia kata "hoyeh hoyeh" dan lagi.

      luka pasal terlalu sejuk, then angin sejuk menyapa2, dan udara sangat kering. Cuba pegang ais kering yg orang pakai untuk freeze asi krim. haaa gitu la rasa dia.

      Delete
    2. muahaha..hoyeah!!!


      wooo, gitu ke.. tp dl pernah tau, lekapkn tapak tgn kt dlm freeze sejuk beku tu, melekat koooo.. cuak!!

      Delete
    3. haaahaha nanti boleh cuba lekatkan lidah. hahaha

      Delete
  11. tengok gambar terus nampak bendera malaysia kat ketiak beruang tu .. :) aku yang duduk malaysia ni pon tak de semangat patriotik cam u :D ..u inspire me bebeh ..

    Malaysia Boleh ..Malaysia boleh ..(tetibe je ..)

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh masa kat KL, my husband semangat gantung bendera kat balkoni umah, sepanjang tahun bukan masa merdeka jer. dia lagi patriotik dari malaysian hahahaa.

      Delete
  12. mahap. tak fokus kat beruang. fokus kat mommy jelita. hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tau tak mommy Jelita yang mana satu? hehehe boleh teka dari 3 di atas

      Delete
  13. macam tau2 je orang beli nasi lemak pagi ni.. tapi masih tenung bungkusan tu sebab nak makan ke idak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aawhh makan pelan2 ok. mesti nak makan punya kalau dah bli. hihi

      Delete
  14. Myb depa perli msia yg suka tabur duit kt rakyat time selection kot haha tu yg msia berwang instead msia beruang hahaha..aptb

    I tgk boot u je hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. boot I tu buruk dah baper kali tukar tapak, tapi itu yg palingg selesa redah winter dan I boleh berjalan berkilo2metr dengan nya tanpa melecet. cehh promote nampak. hehehe

      Delete
  15. comel beruang tue...yea ada bendera burung & bunga raya,,,

    ReplyDelete
  16. Hehe cantiknya beruang tu..mmg mascot Msian embassy ye? Kalau tak bgtau mmg tak perasan ada bendera msia and bunga raya kt beruang tu hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Beruang adalah maskot berlin, so depan malaysian embassy, depa lukih la Malaysian symbl kat situ hihi.

      Delete
  17. Kakak hari ini tak makan nasi lemaklah Nas. Kakak makan roti telur hihi..
    Cantik pulak dia hias beruang tu dgn baju bunga raya dan ada bendera kita. Suka!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Roti telur, sambal bilis dengan teh tarik. Pengsan saya kalau dapat breakfast lagu tu, terlampau teruja hehehe.
      Yups, gembira tengok beruang tu.

      Delete
  18. akak tak makan nasi lemak pun hari ni..takde selera lorr..
    comey beruang tu..opsss..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaaa ok la dari Jelitanya beruang tu :p
      aloohh blom ada selera.., u need to eat, mengidam macam2. hehehe

      Delete
  19. x der bfast trs arini...
    teh o secawan sj....
    mmg blh mengelupas sampai camtu eh? then, jenuh la nk baik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. teh o sahaja.. kalau i mesti lagi lapar hahaha.
      yups, luka2, my fault jugak tak letak losyen.

      Delete
  20. Saya fokus pada kecomelan JJ...hehehe...cutenya beruang tu...colorful.

    ReplyDelete
  21. cuaca di sini sekarang ini summer ..

    kesian awak kesejukan .. pakngah pun tak tahan sejuk .. panas pun tak tahan juga. hehe.

    sebut fasal beruang, ada orang sampai hati meracunnya kat zoo melaka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuaca di sini sekarang ini summer ..

      kesian awak kesejukan .. pakngah pun tak tahan sejuk .. panas pun tak tahan juga. hehe.

      sebut fasal beruang, ada orang sampai hati meracunnya kat zoo melaka.

      * sila abaikan komen kat atas, salah URL.

      Delete
    2. Apa masalah dorang tu yer, meracun sana sini. Baru2 ni jer kes racun gajah tu kan, ni beruang pulak. heishhh

      Owh Malaysia summer, nice... haha

      Delete
  22. malam tadi hentam nasi lemak dua bungkus........ he3

    ReplyDelete
  23. Mesti sejuk sangat tu kan sampai tangan pun boleh luka...kalau aku kat sana, memang dah lama beku, tak tahan sejuk....

    ReplyDelete
    Replies
    1. I dulu pun tak tahan sejuk, tapi kalau dah lama2 ok la sikit.

      Delete
  24. eeee ni baru first time tgk muka u! hehe :) tak serabai pun oke je.. jelita maintain jelita ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha ok selamat mentengok. Jelita is Jelita la kan.

      Delete
  25. dah lama tak makan nasi lemak alas daun pisang. semua dok alas plastik je..haha. itu beruang sangat santek kaler2. kita ni tak tahan sejuk...padahal sejuk hujan gerimis je pun dah gigil2 ngada. haha. kalau duduk sana mahu bercatuk gigi berlaga2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bercatuk macma katun2 kat tv tu kan.. gegegggeggee

      Delete
  26. tiga2 comel..termasuk beruang itu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. maceh sayang. hahahaa beruang itu tercomel sebanrnya.

      Delete
  27. Comelll je beruang tu..mmg perasan ada picture Bunga Raya kita..haha.. teringin nasi lemak ke?? hihihik.. mai balik sini Abg Pa'e belanja JJ..haha:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nampak beruang, teringat nasi lemak. hahhaaa
      ok Pa'e tunggu... JJ nak rempit ke sana ni.

      Delete
  28. salam kak..
    muahaha... betapa vangganya beruang tersebut dpt bergambar.. *btl ke tak cma taip* ni..
    hihi.. untung la sape yg bekpes nasi lemak daun pisang.. cma pepagi td telan air milo jer.. hujan plak.. huhuhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha telan milo pun dah untung la tu, sini mahal giler kot milo, ada nampak kat kedai itu hari.

      Delete
  29. lama tak makan nasi lemak..Nastyna sebut teringin pula makan..huawaaa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. usah sedih... boleh dicari tu. saya ni mana mau cari heheh

      Delete
  30. kenapa beruang ?? letaklah peenyu ker..kijang ker...hihihi..ooppst....mana boleh makan nasi lemak sll..nnt lari saiz lak...ehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab beruang adaah maskot berlin, so kena la berbaik2 ngan beruang hehehe. siza lari kita tangkap.

      Delete
  31. baca entri atas dulu baru entri yang nih huhu.. ada rupanya pic mama JJ kat sini.. tapi kecik sangat, tak nampak.. close up plz hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhe tak nampak saya, tatap jer beruang tu, lebih kurang jer. hihihih

      Delete
  32. rindu nasi lemak daun pisang jugak... masak sendiri tak pernah rasa sedap :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak lengkap kan nasi lemak tanpa daun pisang. pandan lagi... alahai.

      Delete
  33. bangga ni jd rakyat malaysia bila tgok beruang tu bergambar dengan u all..tak tipu!hahaha

    ReplyDelete
  34. Nasi lemak daum pisang? kat KL ni pun susah maa nak cri nasi lemak daun pisang

    ReplyDelete
  35. selamat....nasi lemak daun pisang....walaupun nasinya secawan kecil je pun tetap RM1 kat sini...janji ada daun pisang tu je la....hemmm baik aq cari daun pisang makan nasi lemak buatan sendiri....puas hati..huhu

    ReplyDelete

I'm only responsible for what I say (write), not for what U understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...