Friday, 22 February 2013

Ronda Kadewe


Nak buh tittle "Tips Window Shopping" tapi takut ramai pulak yang tertipah nanti (^,^)
However, lets go jalan2 with JJ, she'll show u the way. We are going to Kadewe ya'll, bukan Ke Dewan yer.

Before start our journey, make sure pakai kasut yang sesuai. Ini penting untuk mengelakkan dari tersadung dan melecet. Kalau boleh biar matching dengan jacket, baru hot. 

Kendian, lepas kentut se das dalam lift. Orang dolu2 melepas kentut di tangga kan? Muka perlu serious menandakan tiada penipisan ozon berlaku. Mata ke atas is optional so u nampak lebih innocent, recommended kalau ada people around.

The Kaufhaus des Westens (Department Store of the West). The second-largest department store in Europe. Eh dah sampai, sekelip mata jer. Its just 11 stops by tren dari Alexander Platz, around 15 mins. (I was informed yang tren stop every 500m, hope informer tu tak temberang). 

Hey Tiffany, wakey wakey we go shoppey. Penat sangat pusing2 dalam sejuk dah makan kenyang2, terlelap gitu jer. Can be boring for her also, too many people. That area macam Bukit Bintang la, major shopping street and mostly kedai branded yang I tak layak nak intai kat window pun huhu.

Dah dekat nak sampai umah baru terjaga budak ni and lapar balik, macam boleh bau jer kami beli roti fresh. Itu jer yang kami beli pun bwahaha. But.... we got something else. 

More "Acqua Di Parma" sample perfumes, berlambak2 benda ni kat umah coz JJ's tante works there, setiap kali jumpa mesti seguni penuh dia bagi. Sampai kadang tu malas nak singgah, segan. Kalau boleh request, I nak lilin yang harga 80euro sebatang itu, nak jugak merasa bakar dia macam mana, terbakar  tak hati.


*Kentut pun bau Acqua di Parma.
*Bukit Bintang lagi best (^,^)
Is it only me, or u guys also think that sample parfume is better than the "real" one?
Apa perkataan yang boleh dikira disini?

63 comments:

  1. alahai cik jelita. jln2 tapi tido.acener nak bawak aunty jln2 nnt ni. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia tdo takper, jangan Aunty Nik yang tdo time jalan2 sudah. hoho

      Delete
  2. Best kan dpt perfume free berlambak2 wpun sambal..jamatlah cikit duit mama JJ.. so last2 apa yang dibelinya..roti pun beli kat bwh..heheh..kesian JJ penat2 berjalan sampai tertido..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Perfume sample ni pun tak luak2 hehe.

      Delete
  3. Cutenye pakai bubble jacket camgitu.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi kurang selesa untuk dia berlarian bebas.. kesian..

      Delete
  4. banyaknye perfumes tuee..i think it smell better kot dr yg 'real' punyer
    jj pun pakai gak ke? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan.. JJ yg bolot pakai semua nya hahaha.
      Bundle, nak ikat bunga2 ker, nak ikat silang pangkah. simpul mati.

      Delete
  5. bnyaknya perfume..hehehe..nak satu..wakaka...kesian bah si JJ ketiduran penat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Satu jak? alang aaaaaaaalang. haha

      Delete
  6. berlambak sample ya sampai kentut pun bau Acqua di Parma...hahaha.


    Bukit Bintang best ke? haha...entah la ya, kita ni jenis yg tak suka tempat ramai2 orang. rimas. kalau terjejak kaki kat sana pun tak boleh lama2. tapi....tempat cenggitu memang la jadi tumpuan kan.. hehe. mana nak pernah sikit orang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maybe dulu saya banyak berkeliaran kat BB tu, (office dan rumah area situ), so tu yg rasa macam home sweet home jer. hahuahua.
      memnag rimas la orang ramai, dah la i ni jenis suka langgar orang jer.

      Delete
  7. mak aih, senang hati takyah beli perfume lg. nak dekat habis stok naik tren 15m collect dan balik. tak rugi pun. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya betul... kadang2 dorang bagi dalam kotak cantik siap hand lotion, bagi present kat orang pun ok. hahahaa nampak tak ketamakan di situ?

      Delete
  8. wowww besrnya roti JJ.. Habis ke tu dear?

    *betul la.kalau pergi shopping sya pun suka amik smaple perfume yg org bagi pastu kalau pekenan kat hati sya gosok2 kat baju..tahan lama juga bau dia tu kih kih

    ReplyDelete
    Replies
    1. plus, sample ni comel letak dalam wallet pun ok. bau dia mmg tahan. and nasib baik yg ni bau best.

      Delete
  9. bau kentut tak boleh dikira. Kan ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bravo... Pak Ngah mmang alert. ker first "kentut" tu Pak Ngah dah fikir "apo budak ni". hehehe

      Delete
  10. comel la JJ..nasib anak lin gegirl juga..kalau x dah cepat2 booking tau..hahhaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Comel tapi perangai lagu ni nak buat menantu? muahaha

      Delete
  11. Kalau OKje kat sini tak suka sangat gi KLCC ke Pavillion ke... sebab tulah... berani mengintai2 dari luar je.... nak masuk takut haha...
    bukan apa nak beli boleh aje...tapi malas...huhu ( jangan percaya dengan ayat yg terlebih bajet ni hehe)

    Best jugak dapat sample tu banyak2 ...boleh buat stok 3-4 bulan hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu la.. anytime jer kalau nk beli kan hahaha.

      Stock bertahun ni okje, berlambak2 asyik dapat berguni2. (tak hagak la ni).

      Delete
  12. Besarnya roti yg JJ makan tu. Mesti la sedap sebab fresh ye tak.

    Sample perfume tu memang brand tu je je? Mintak satu. Hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Warm and soft, separuh tu mungkin dia habis.

      Brand ni jer makcik JJ bagi. Satu kotak ker satu guni nak?

      Delete
  13. kata nak bawak shopping, tidur pulak JJ. sesat la kitorang. hehehe..

    lebih kurang la tu pronounce ke dewe. banyaknya perfumes. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha tu la.. kan saya pernah cakap German ngna Kelate ni sama jer bahasa nya. hehee

      Delete
  14. Lebih baik dia tidur daripada meragam kepenatan.
    Perfume tu simpan Nas. Bila balik M'sia boleh agih-agihkan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu memang.
      Haaa kan, nnt saya kumpul lagi banyak2.

      Delete
  15. comel la anak sis tu, nak jadikan adik angkat bulih? *hadik la sangaattt kan?kan? :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ko dah nak jadik bapak afzol, nak beradik bagai pulak. heh sangat haha.

      Delete
  16. wow! jalan2 shopping ya JJ.. abg Pa'e duk rumah sj.. main guling2 sambil mintak susu..ahaha.
    eh! depa bagi sample perfume tu.banyak juga ya..free2 bagi wangi rumah smpai kentut pun bau wangi...boleh tahan!..haha:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha tu la banyak sangat. abang Pa'e dah hari2 keluar sekali sekala guling2 kat umah pun best apa.

      Delete
  17. curlasss kau jah ada kasot matching dgn jaket!...haha..cute giler...last2 membuta...thanks JJ for tips cover kentot...huehuehue

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha pakai comey2 tapi membuta. kentut2 ni kalau hanya kamu berdua dengan orang lain sahaja jangan la buat, tak kisah la sampai ilang bijik mata sekalipun, tak berjaya. haha

      Delete
  18. sample pefume byk gitu???waaa...jimat pun jimat kan..kepit ka ketiak ja..eh??!LOL

    ReplyDelete
    Replies
    1. size dia yang kecik tu sangat ideal untuk dikepit celah ketiak, tak mandi sebulan pun no hal opsss.

      Delete
  19. Cute jak doter u dalam lift....bangun tido lapar gilaklah tu sampai roti besar camtu...huhu

    ReplyDelete
  20. salam kak jelitassss.. :p

    oo..ingtkan ape..kadewe tu nma soping komplek upenye..(mcm bhse kelantan pun ade) unik! :)

    wahh..byknye sample.. meh la anta ckit kat i.. muahahaha..
    ntahla kan..mmg sample ni lbh wangi dr botol. huhuhu

    erkk..jgn kentut kat sini... janga... jangan..jangan... :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak kentut sana jugakkkkk. kata nak wangi haha

      Delete
  21. Hehehe cute la JJ! Mata tu bulat, geram ok! Hmm samalah my first doter mmg boring jgk klu ikut ummi pg window shopping..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Unless bagi depa berlarian kan... hohoho mau satu department dia pecahkan botol perfumes hhuhu.

      Delete
  22. cute nyer dier!... agree wit u, sample one always x sama dgn yg sebenar, selalu terkena.. so setia pada yg lama je lah !

    ReplyDelete
    Replies
    1. atau pun, setia pada sample sahaja hehehe

      Delete
  23. wohhhh..1 btg 80 euro..haihhhh...lepas tu tgk je kan dia membakar n tggalkn asap sekepuk.hahah..
    dah kenyang rido la kn jelita..nk buat apa lg.hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha... kot2 bau boleh sampai ke Mesia.

      Delete
  24. best nye rpi shopping...jj sampai terlentok jenjalan...... kalau byk sangat sample tu...antar kat remy sikit....he3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Remy kena hantar plane tu sini untuk pick up. muahhaha

      Delete
    2. he3..... harimau malaya terbang kesana nanti....he3

      Delete
  25. nt nk try kentut kt parma laaa.. hahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh? kamu nak sabotaj itu brand kah? haha

      Delete
  26. Hari tu beli perfume dekat duty free airport, balik rumah bau dia macam tak kuat sangat I mean tak lasting. Fie agak dia campur air ah. cissss

    ReplyDelete
    Replies
    1. So kantoi la kalau kentut ni. muahahhaa Beli perfume ni tricky sikit, kena cek edt, edp bagai, kalau yg spray tu lagi la hampeh. plus, barang duty free ni mmg musykil la kan.

      Delete
  27. Mama JJ...punya beso dia bagi roti tu dekat JJ..
    sabo je la..hihhi....

    comelah JJ..! geramnya Nurr...!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia yang tak menyabo, bukan I bagi, dia rembat hahahaa.

      Delete
  28. td baca entry nih dekat handphone..tak puas pulak tgk gambar jj makan roti beso..heheh..banyak sample minyak wangi..tentu jj wangi jew kan...muhahaha..acaner leh tertido tuu..nasib baik ada kereta sorong..kalau tidak jenuh nak mendukung...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang lenguh la kaki tangan mendukung budak ni, stroller wajib bawak.

      Delete
  29. mak aii byknya sample.. lebey kurang bukit bintang
    .. boleh imagine la..hihi

    nape jj tido ..alahai acaner nak jadi pemnandu pelancong ni cayang ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha biasa2 jer... tapi penuh la tourist sini. not bad jugak untuk shopping.

      Delete
  30. klu macam gini gayanya tak payah beli perfume bertahun2.haha

    ReplyDelete
  31. ok sangat2 la tu....stok perfume berlambak-lambak....alamak cutenya girl tertidur....

    ReplyDelete
  32. alololo..comelnya dia tidur..jelita penat ke tu sampai tertidur

    ReplyDelete

I'm only responsible for what I say (write), not for what U understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...