Tuesday, 5 February 2013

Kofi Dua Dua, Satu!!

Macam tu la papa JJ order kopi-o from my kitchen. 2-2 adalah nisbah gula dan serbuk kopi, "satu" untuk sechawennn!! 

Hari ni I dah plan nak masak kaw kaw punya, dah seminggu pun tunggu nak masak "benda alah ni", papa JJ la duk perli kata perut dia sakit makan "benda ni" banyak sangat.... mengeji bagi kat dia. 

Semalam sanggup bersejuk bergelap (sini 4.30pm dah gelap2) pergi Turkish markt beli bahan2. Nak masak apa? "Benda ni"... dah la tak pernah buat sendiri lagi. Huhuhu permudahkan la urusan ku Tuhan. (ok, agak over dramatik, JJ la ni).

Macam la ada orang kisah kau masak apa, ek eleehhh suka hati. Tengah excited ni. 


Nnt dah siap I letak gambar "benda ni" ek, I tak confirm la namanya, nnt dah siap I boleh tanya nama betul dia apa. Tu pun kalau menjelma rupa yang betul. 


Ok, kofi 2-2 1!!!! Anyone? 

48 comments:

  1. sayep!huhu..

    wah,rahsia negara u...apakah benda itu?jeng3!upload jgn x upload!all the best!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Shhh rahsia besar ni. tak jadik tak upload.

      Delete
  2. kofi dua-dua satu! hehe..

    amende benda ni tu? tak sabar nak tengok. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah bersabar,,, saya pun tak sure benda ni jadik tak.

      Delete
  3. salam kak jelita..
    hihi..romentik sungguh la couple ni.. bleh men order2 gitew..
    *jeles me taww*

    semangat nk tunggu akak masak hape ni..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. order mengoder adalah rutin kehidupan kami hahha

      Delete
  4. lengkap order kopi tu.. hehe..
    bnda apa tu? penasaran tul nih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. harus la lenkap untuk dapat markah penuh. padahal dah bertahun dah tahu sangat sukatan kopi nyer, tapi mesti kena nama penuh.

      Delete
  5. suspennya nak tgk gambar "benda ni"...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi saya sendiri pun saspen ni.

      Delete
  6. harap menjadi la benda tu yea.
    good luck..hehe

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. tunggu....belom start kupas bawang pun lagi, excited jer lebih, dah seminggu dah excited hahaha

      Delete
  8. kopi apaa tu cam best jer hehehe...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kofi annan opsss hahaha. kopi -o jer yang.

      Delete
  9. ehh..mana 'benda ni' tu..?
    cepat tepek pic..
    nur tak sabar nak tgkk...
    heeee..... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sabar Cik Nur...sabaq na. Ada umur yang panjang, akan tertepek la kat sini. tak yakin la pulak skang ni.

      Delete
    2. eh..jgn begitu..kena yakin..!
      yakin boleh..!!
      yeay...!

      Delete
  10. kopi susu adalah sedap dilayan sekali sekala...x caye, sila cuba. hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang... pastu tarrikkkk lagi. makan ngan roti canai cicah kuah dhal. hoho

      Delete
  11. apakah "benda ini" , wah... tetiba suspen pulak saya ni..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa... apa tu apa tu. buat suspen I jer.

      Delete
  12. bila ler benda tu nak muncul.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Entah la Remy, ahkak pun tak tau. huhuhu

      Delete
  13. nak tengok ..nak tengok bende tu ...ngantuk plak tunggu 'bende' tu ...mai air kopi secawan ...... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hohoho sechawennn saja? macam lama lagi jer nak kena tunggu...nak dua chawennn.

      Delete
    2. lame ke? hahaha tak per ...kite tido dulu k ..hihi kat malaysia ni dah kol 3.30pg ni :D

      Delete
  14. nak tengok juga masakan Nastyna yg kaw2 punya..
    hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. masak jer kaw kaw... menjadi nyer idok :p
      bah!

      Delete
  15. wah,,, ada istilah khas ea... hehe..

    slam knal dan follow:
    http://myfirdz-trulylove.blogspot.com/

    ReplyDelete
  16. Meh post Malaysia 1 kofi 2-2 tu....teringin jugak nak rasa Dora the explorer bikin!hehe

    ReplyDelete
  17. kak jadi tak? apa yang dimasaknya tu? huhu.


    kopi 2-2-1..terbaik kawkaw.

    ReplyDelete
  18. ahahha... i pun nak order lah Kofi Dua Dua, Satu!!..hihi...
    nak masak apa ni?? buat suspen jeww..haha..
    harap2 menjelma rupa yg betul ye..klu tak menjelma pun share lah jgk..tak kiraa..nk tgk jugak..hahaha( nada memaksa)..:p

    ReplyDelete
  19. oh kiranya ni bahasa cinta suami lah kan

    ReplyDelete
  20. Nk order kopi dua dua satu..hehehe...

    Apalah benda alah tu yer ☺☺

    ReplyDelete
  21. TQ ke blog KA . done follow sini juga ye 96. Happy blogging

    ReplyDelete
  22. apakah benda itu?kemain hebat je bunyinya..cpt la upload!

    ReplyDelete
  23. he3...nak cofi 2 2 jugak.... nie yg sabar nie.... cofui jer...yg benda tu tak jamu jugak......he3

    ReplyDelete
  24. senangkan kalau dah mention cam tu. kalau my hubby sebut kopi je. nah ambik. satu teko I kasi. bukan minum secawan je. kekadang 3 cawan. bila seronok bersembang bawah pokok asam umah my in law. maklumlah... ramai laju je teguk kopi tu.

    My hubby minum kopi bila balik kampung je. kat umah ni jarang sangat dia minum. nak kurangkan kefein katanya

    ReplyDelete
  25. cepat2 la tunjuk nak tengok ni...x menyabor dh ni hahaha

    ReplyDelete
  26. Alaaa... apa tu?? Nak tahu jugak!!! Hehehe

    ReplyDelete
  27. kopi tiga dua satu please! okay manis sangat ni. tukar2.. nak sama macam papa jj hhehehe

    ReplyDelete
  28. sechawennn tu apa? secawan ke?

    ReplyDelete
  29. singgah pagi Khamis ni...MJ, PJ fasih berbahasa Melayu erk...

    ReplyDelete

I'm only responsible for what I say (write), not for what U understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...