Monday, 11 February 2013

Pasta Marimarah


I just cant stop laughing when he showed me this. 
Totally me.
Kalau lapar rasa nak telan semua orang, and am pretty sure most people menyinga bila lapar kan. Ok, yang ada kesabaran tahap tertinggi tu terkecuali la.


I am so sorry!!
As seen, image credit to LOLWall. 


Earlier afternoon, melayan si Jelita ni tak nak tidur seharian duk punggah barang dia ke hulu ke hilir macam penjaja kueh gaya dia. Sajer bagi kotak untuk dia belajar mengemas. Heh... lagi satu umah dia tabur ada la. Almost 4pm I pun dah lapar sangat, terus godek apa ada dalam peti. Konklusi, boleh la buat pasta Marinara dengan bahan yang ada.


In the mean time.. ada budak kena marah.

Tengok muka Maria Menado ni, satu Malaysia mau nangis kan..

Dah macam kesian sangat la hai

How can I not marah her, suka sangat masuk celah stove. 
Siap ikat benda alah tu so dia tak menyelit sana.

See... see...

Drama queen sangat


Kelentung kelentang kat dapur, pantas I masak kejap jer siap. Budak ni pun dah layu semacam, just like that terlentok tidur. Perfect!! Dapat la I makan dengan tenang tanpa kekacauan.

Almost suapan terakhir, tetiba....  "Tadaaaa!!!". 
Boleh bangun tidur buat excited gitu? 


My pasta marinara,or marimarah more like it, I pakai pasta yang jenis bergulung tu dah rupa cam siput sedut pun ada, gang la dengan prawn and tuna fillet dalam pinggan. Dari segi rasa, kalau makan sambil pejam mata macam laksam kelantan ditabur cheese, malah laksam itu lebih sedap. Lepas makan tetiba geli pulak tengok. 


*Yup, its normal for kids to behave like this, and its normal for a mother to marinara also lar (*o*) 
Anty Na jangan pulak marah2 I marah2 Jelita tau. And thanks sangat2 u guys buat I feel like home di perantauan. I homesick giler tengok orang duk cakap pasal balik kampung semua ni. 
*Awat my bloglist hari ni macam pening lalat jer, tak paham haku. 


No changes just nak up kan entry yang ni jer.
I am fine!!!! hahahahaha Its not that big deal anyway ;)
Lets forget, but forgive bwaahahha.
Thanks guys. 

28 comments:

  1. comel bila jelita masuk dok celah stove tu..ok la marimarah pun dpt gak makan.janji kenyang!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi bahaya dia masuk celah tu, especially time saya masak takut terpercik kat dia... tangan saya ni jenis tak berjari. thats why la saya marah2.
      makan tetap makan... perut harus kenyang. hahahha

      Delete
  2. best nyer..... pasta marinara ala ala laksam...... boleh ler mintak recipe nanti...he3

    ReplyDelete
  3. jelitaa nampak x kejelesan mumy jelita kat kita dua..mmg mumy sengaja marah2 awk jelita*batu api*..xpe anty tgh kumpul duet nk pi sana..then anty bawak jelita balik cni okay..so lepas ni xde sapa nk marah jelita nk duduk celah mana pun hihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaa fire stone sangat....
      kamu ngan Jelita nnt I selit celah pintu satgi.

      Delete
  4. ahhaha... comell je tgk JJ masuk celah stove tu.. suka sgt main sorok2 kan Jelita?.. alaa.. mama dia klu masak apa pun mesti sedap punya.. kenyang juga makan kan Mama JJ? haha..Pasta marimarah?? nak gelak baca nama menu tu..haha:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. dari Marinara jadik marimarah. rasa pun tah apa2.

      Delete
  5. comel sgt Jelita..letak benda tu pun still boleh lagi menyelit.

    dah homesick tu, tak reti2 nak balik..hehehe.
    nik balik johor pun, dalam masa yg sama rindu gak nak balik kelantan.huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insya Allah... doa la murah rezeki.
      haaa see, Nik pun rindu blaik kelate kan... huhuhu

      Delete
  6. muahahaha...propa je ko ni Jelita ya..drama queen sgt..muka kesian betol

    ReplyDelete
    Replies
    1. Now u know kan Aunty Liyana.. huishh dalam eeeek eeek nangis tu, tune 360 darjah dia sengih.

      Delete
  7. Replies
    1. itu la.. dari kecit2 zaman tak leh berjalan lagi dia dah reti manjat merata. nak buat camner lagi tak tau la.

      Delete
  8. HaHahA... comelnya JJ buat drama.. ahahaha.. mengada2 tul laaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. maria menado pun kalah ngan JJ ni.

      Delete
  9. owh tidak!!! mama JJ mengamuk aummmm...
    kesian JJ.. Nanti kakak comel belanja cekelet taw :)

    *cukup la Jna je yg jadi anty..sya nak jadi kakak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. KAkak comel JJ tak gemar cekelta, belanja tiket flight boleh? Hahahaha aummmm.
      Pandai kome compromi kan, berAnty berkakak, bagus tak gaduh2. ;)

      Delete
  10. alamak kiutnya dia menyelit kat situ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak.. kiut nyer mama dia marah dia menyelit di situ :p hehehe

      Delete
  11. Hei JJ...!
    Nape comei sgtttttt...
    grrr,,,geram...rasa nak cubit2

    ReplyDelete
  12. tempat sempit mcm tu pon JJ boleh menyelit. kang tersangkut dlm tu baru tau. huhuhu.. aktif betul JJ eh. habis semua tempat dia explore.

    ReplyDelete
  13. mama marah jelita ek..takpe nnt auntie marah mama..hehe

    ReplyDelete
  14. hai jj,..wah mmg lasak laa....tapi untie suka sangat tgk di menyelit tuu..mencabar betol..

    ReplyDelete
  15. salam kak..
    hehe..panjang akai si JJ ni..
    ade lg ke pasta marimarah tu kot2 nk tumpang nyekik sekali? hihi..
    cma setiap jam pun lapo..tak kira mood ok ke marah, melantak... :p

    huhuh..cuti2 kat mesia ni mmg balik kpg je la..even kt kmpng pun xde rupe kmpung..
    sabar tau akak yg jauh di perantauan... :)

    ReplyDelete
  16. he..he... tulah...tak bagi dak cinonet tu tolong masak, kan dah dia meroyan sampai duk bawah shelves...hehe..

    ReplyDelete
  17. tak pe lagi tu MJ, masih boleh dicari di mana dia main sorork-sorok...

    ReplyDelete

I'm only responsible for what I say (write), not for what U understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...