Sunday, 10 February 2013

Tips Makan Limau Mandarin


Too much mandarin sampai tak larat nak telan? 
Fret not, take it easy... see how JJ enjoy it.



  • Mula-mula, show to all yang anda ada limau. 
  • Sumbat kunyah telan, sumbat kunyah telan .... sumbat telan.
  • Sandar ambik nafas. Sambung makan.
  • Penuhkan mulut, merangkak masuk bawah meja, keluar kut other side.
  • Refill stok limau (tunjuk jer kat bakul buah).
  • Get comfy on sofa, boleh posing lebih bergaya. Keep eating ok.
  • Guling balik ke lantai, meniarap sambil makan limau best jugak.
  • Kalau perut dah terasa kembung, boleh angkat2 kaki untuk buang angin. 
  • Boleh salahlaku tanpa mengikut urutan, yang penting do not stop eating. 

Apa-apa pun boleh... Jangan sampai sakit perut sudehh. 


*Please do not do this at someone's home. 
*I give Jelita only 2 small ones, eventhough she asks for more. 

43 comments:

  1. kalau cam gini modelnya, mmg boleh laris limau yg dijual..cute sungguh..lagi2 dengan pandangan manja jj ni....
    manis sangat limau tu, jj?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Manis.... dan masam2, exactly her taste.

      Delete
  2. Wah..ni nak kena belajar ngan JJ cara nak makan limau..mmg bergaya betul ngan pelbagai aksi..ehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha bukan boleh duduk elok2 budak ni.

      Delete
  3. Mama JJ.... punya gaya macam mana pulak eh? Hehehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe Mama JJ kalau dah tergolek kat lantai mmg tak bangun2 dah.

      Delete
  4. HaHaHAhA.. banyak tul aksi dia... yg kat tengah2 tu ngade2 tul La.. haha

    ReplyDelete
  5. sy tgh keje ni.kt opis mmg tgh makan limau.nak cuba jj punya cara.hikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahha PK, tak disarankan buat gini kat office, unless takder orang situ.

      Delete
    2. mmg takde org.alone je..hari ni kan masih cuti CNY..dh cuba buat..btw tq jelita for the tips..:)

      Delete
  6. Replies
    1. Ini bebudak jer boleh buat Bundle, ko jangan buang tebiat nak makan telentang tiarap pulak.

      Delete
    2. nthh kang da pelik Pulak ghopee nya!kalau Bundle yg terlintang pukang cam gitu....
      HAHAHAHA

      Delete
    3. Hahahhaa kan... tapi terkenan or pembawakan budak kot orang kata. betul ker my ayat.

      Delete
    4. Pembawakan or pembawaan budak??? mana satu betul..ahahaha:p

      Delete
    5. Hahaha itu la.. pembawaan la kot. heishhh lintang pukang bahasa.

      Delete
    6. hahahahahhahah pembawa bekal budak pun okayy kakak-kakak kuh ;)

      Delete
    7. Ya betul!!!!
      Kesian bundle jadi bahan pembelajaran bahasa sini.

      Delete
  7. hahaha as wht anty Na told u jelita..anty can give u more n more n more...
    comeeeeee to antyyyyyyyyyyyyy!

    =D

    ReplyDelete
  8. mau tercirit JJ tu nanti...... he3...mkn limau byk2..... tapi takpe... dia xtive.....he3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak bagi banyak2 kat dia, ikutkan sekilo pun boleh habis tu.

      Delete
  9. hahaha.. boleh cuba kot tips ni..Abg Pa'e suka sgt makan limau ni tau..buah pertama yg dia pndai makan limau ni lah..mau 2.3 biji skali harung haha..boleh mkn smbil nyorok2 bawah langsir..hahaha.. sana ramai chinese tak Nas??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha limau ni still ok kan banyak vitamin... asal jgn too much.
      Depan umah ni chinese embassy, tapi tak tau la depa buat open ouse ker tak. Chinese yang ramai nyer tourist la, yg stay tak ramai sangat.

      Delete
  10. sekarang nie....musim limau mandarin.....jenuh memakannya....siap buat air lagi......best tengok si comel tengah makan limau dengan bermacam gaya......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sana mmg la best skang ni kan, layan. sini mahal limau tu.

      Delete
  11. how to eat mandarin ala2 Jj..
    erkk tp x celuih nk masuk bawah kusi kalo nk ikut cara si Jj tu.hahahaha stakat guling2 boleh la wpun sure sgt lps tu semput.kahkahkah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha semput kalu, angkat2 kaki rest gitu. dah bagi tips kaw kaw ni. hahahaha

      Delete
  12. macam2 gaya nak habiskan 2 pcs tu pun. siap guling2 bagai. boleh tercekik ni. hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu la kena sentiasa pantau everytime dia makan.

      Delete
  13. nasib baik la sya ni perempuan..kalau sya ni lelaki dah mohon isi borang nak jadi menantu hihi tips yang baik untuk mkn limau tu hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Perangai macam ni nak buat bini? hahahaa choi jer mulut mama nyer kan.

      Delete
  14. ok. satu lagi tips makan buah dari JJ. lain dari yang lain..hehe
    agak2 kalau aunty yg tiru mesti org kata buang tebiat...hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha buang tebiat pulak. Pelik la kan kalau kita dewasa yang buat.

      Delete
  15. hahaha tips yg bagus nk mkn limau

    ReplyDelete
  16. tips makan limau amalan jelita hehehe..
    ni kalau buat klan limau kompem limau2 tak kelihatan di kedai2 hehehe

    ReplyDelete
  17. haahha..jenuh laa kalau nak ikut cara jj tuu...muhahahah..jj buat kot mana pung dia ttp comel

    ReplyDelete
  18. salam kak..
    hehe..mmg peberet mandarin ye jj ni..

    ReplyDelete
  19. limau mandrin makan mmg sedap.....tapi takut sakit tekak kalau banyak sangat! kan MJ

    ReplyDelete
  20. makan limau tu biar berpada-pada ye girl Jelita....

    ReplyDelete

I'm only responsible for what I say (write), not for what U understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...