Wednesday, 13 February 2013

Not Cool La Mu


Me: Hari ni nak makan kefci boleh? Malas la masak.
Papa JJ: Go la
Me: I cinta u, but u la go. Bla bla (as usual sampai asal usul kefci aku citer)
Papa JJ: U dont go u dont get.
Me: Not cool la mu ni.
Papa JJ: I know. Because am hot!

Hmmm.... hampeh!

Just walking like a sir.
Img credit to LolWall. 


But then, make me wonder apa respond korang if someone says "u are not cool" right to your face.
I imagine how my brothers and few others would respond to it. Lets see.... 


Me: Not cool la mu ni
1st Bro: Cool korok mu.

Me: Not cool la mu ni
2nd Bro: Eh?? Heh... hehheee

Me: Not cool la mu ni
3rd Bro: Hmm.

Me: Not cool la mu ni
4th Bro: Pah... nok wak guano.

Me: Not cool la mu
JJ: Eeei ter tee!!

Me: Not cool la mu
Bundle: What the fish. Aku beli santan ok. 

Me: Not cool la mu
En. H: Yer ker... tapi aku rasa aku cool. Maybe kau belum cukup kenal aku lagi kot... pendapat aku la. 

Me: Not cool la mu
Me: *&^* ^%$^&

Me: Not cool la mu
Douchebag: ...... (double up steroids intake, keep checking the mirror and snap self pictures konon cool).


*Semua di atas adalah rekaan dan gurauan semata2, kecuali part yang I nak kefci tu sangat serius.
*Bundle dan En. H, sorry pinjam nama. Alang2 tu, macam tu ker korang respond? Hak hak hak


68 comments:

  1. erkkkk...aku rasa macam angkuh gila kalau respon camtu..hahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. opss my bad my bad. eh saper, En H ker papaJJ?

      Delete
    2. Btw Papa JJ tu selalu ngaku dia hot lagi2 kalau aku suruh dia panggil aku comel. hahaha kami berdua ni mmg takleh pakai.

      Delete
    3. bukan..jawapan aku yg kat dalam contoh tu..rasa macam angkuh gila..hahahaha

      Delete
    4. eh... kau kena baca dengan nada ala2 heran confuse gitu. tak angkuh ah. cuba baca skrip pelan2, mesti comel.

      Delete
    5. bukan hang memang angkuh ke Encik H??? hahaha gurau je yo

      Delete
    6. ehem..ehem..ehem...grrrrrr

      Delete
    7. respon h gila poyoo..hahahaha..

      Delete
  2. Hahaha, tinggi sungguh daya imaginasi.... siap ada skrip bagai... yg respond paling best dari JJ :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak payah sental otak pun hahahaa. Tapi I rasa my brothers mmg akan respond macam tu. From how I know them la. JJ ikut suka dia jer kan.

      Delete
  3. aku teringat radio XFM..tagline dia camni "Kami Tak Hot, Kami Cool"..kira macam perli HotFM pun yer jugak..hahaha

    btw, contoh jawapan aku tu buat aku rasa nak gelak jer la..kahkahkah

    ReplyDelete
    Replies
    1. XFM? hehehe agak ganas la perli dia tu.
      Wei sorry aku gurau jer ni tau. kau yang betul respond canner?

      Delete
    2. kalau yg betul, aku sama macam papa JJ kot..aku hot okey!!! hahahaha

      Delete
    3. tindakan yang bijak, untuk tutup mulut orang macam aku. hahaha

      Delete
  4. ohhh JJ yang kiut..mu cakap apa tu?? kakak comel tak paham. Mama JJ translate please ;)

    ReplyDelete
  5. Nastyna,

    kalau saya, i will say "thank you".
    *Sarcasm-sound*

    mih mih mih

    ReplyDelete
  6. cool gak jawapan papa JJ tu. last2 dapat tak kfc nya? yg jawapan Bundle ngan H tu mcm sesuai jek. kikiki..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Duk tunggu lagi ni, still tolak menolak saper nak pergi.
      Sesuai kan jawapan mereka si H ngan Bundle ni... hahhaa

      Delete
  7. hahahaha..lupa lak bini aku baru pesan beli santan tadi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. there u go.. betul tekaan aku. hahahhaa

      Delete
  8. Hahaha.. siap ad dialog lagi.. Jwpn papa JJ mmg hebat la! hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Papa JJ mmg perasan dan tak nak kalah. hahahaha

      Delete
  9. baka kata member, "kami tak hot! kami cool.!!"
    hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kawan ker.. Pha Is yang kata? hehehe

      Delete
  10. hahahaha... hot la sgt kan papa tu... :p

    ReplyDelete
  11. haha..tumpang gelak.. paling best sebab ada dialog dengan H tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe kena tak kena tak? Tak angkuh pun kan, H jer pk camtu.

      Delete
  12. bagi nik jawapan ni yang best

    1st Bro: Cool korok mu.
    4th Bro: Pah... nok wak guano.

    hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Knowing my brothers.. walau sepusat, tapi lain2 peel.

      Delete
    2. sama la ngan my sis jugak. kita dah tahu apa respon diorg kalau kita cakap something kan.

      Delete
  13. kenyang kepsi ke x??
    sempoi je jawapan tu..
    walaupun mcm rekaan..
    tapi mcm betul2 kena.hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg my brothers tu agak betul la cara dorang, Bundle ngan H I reka dari keadaan semasa. Jangna la bundle ngan H marah I sdah.

      Delete
    2. hahaha..nak marah apa..siap gelak lagi..maybe sebab aku byk guna perkataan 'kot'..tu yg dialog tu jadi camtu..hahaha

      Delete
    3. hahahahah...sian H..kena buli kott...!

      Delete
  14. wahhhh..rekaan rupanyer....aisehhh...dah boleh wat skrip untuk drama dah pasni..hehehehhe

    ReplyDelete
  15. hahaha..berjaya buat sy tergelak..
    JJ paling comel bila jawab hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya sendiri taip sambil sengih kering, takut2 jugak.

      Delete
  16. ahahha... jawapan JJ "ter teee.."..mcm tau je maksud nya..hihi..
    cool sgttt...nak kepci kena pi sendiri tak pun mintak JJ order..takde delivery kepci ke kt sana?? (kot2 lah ada Nas? )haha:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kepci nak delivery apa, kedai pun sebijik dua jer ada kat sini. JJ order kalu, berpeluh orang tu nak catar order.

      Delete
    2. JJ order kalu..terrrrr teee...ahaha...:p

      Delete
  17. Replies
    1. tertarik kau memang da bom. sorry saya melatah sikit. Haha

      Delete
  18. Me: Not cool la mu ni
    1st Bro: Cool korok mu.

    jawapan nie paling rare'

    ReplyDelete
  19. hahaha..suke respon papa JJ.. klu bf sy, dia jwb "apa cool²??".. so, dia mmg xcool..

    ReplyDelete
  20. suka jawapan u hubby...hehehe....

    ReplyDelete
  21. kalau tak cool... makan lah ice cream mat cool......he3

    ReplyDelete
  22. Ha ha....lucu..tingginya imaginasi ko.... :D

    ReplyDelete
  23. not cool laa mumy jelita ni...
    *wait her respond !!

    ReplyDelete
  24. haha pasni lau ada orang cakap NR tak cool, NT akan jawab cam papa JJ.. i know becoz im hot... ohsem!

    ReplyDelete
  25. jarang pulak org ckp I not cool. hot pun tak de. hahahaha

    ReplyDelete
  26. i'm hot.....

    cheeewahhhh....steady laaa cat tue

    ReplyDelete
  27. klu sy jawab macam papa jj.coz i'm hot!muahaha..

    ReplyDelete
  28. haah klu H fie pun rasa dia akan balas macam tu. kihkih

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehem2..masalahnya kenapa ramai sgt nak buli aku kat sini? hahahaha

      Delete
    2. plz jgn bajet romeo sangat kat sini..haha..

      Delete
  29. Hehehe...lawaklah papa jj ni ☺☺

    ReplyDelete
  30. salam kak..
    hihi..romen....tik btl la akak & hubby ni..
    :)

    ReplyDelete
  31. Kalau macam tu mmg sangat sadis MJ hehe...

    ReplyDelete
  32. as salam...singgah dah ni....ada menu apa pagi ni..huhu, sambung singgah semalam yang MJ tak bangun lagi..hehe, memang fening kefala jadinya bila saya baca N3 ni...minyak cap kapak fliss...huhu

    ReplyDelete

I'm only responsible for what I say (write), not for what U understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...