Thursday, 14 February 2013

Tahi-tahi Cinta

Berlalu sudah 14 February, nothing special happen other than Jelita berjaya membuang dalam potty buat pertama kalinya. Yippiieee!!! 

Thats all our Valentine about, cuma tahi2 cinta. Honestly I dari dulu pun memang tak pernah celebrate hari alah ni, sebaliknya serabut perut nengok iklan dan kempen2 kat tb merata promote hari yang satu tu. Peliknya, kat sini biasa2 jer, so far sekali jer ternampak satu show pasal V-day, other than that nothing, nada, nishta.

We went jalan2 kat Alexa tadi.. pun takder apa yg special. Kedai bunga jer la ada sedikit queue (5 orang gitu), and a travel agency yang hias kedai depa dengan sebatang lilin merah ngan dua bijik belon kat satu corner, thats it. Ok, I better dont start on the medias' strategy whatever fart, even that was the main point.

*Too busy studying about riak (kan dah riak) :p Anyhow saya nak share this one. Bundle, ko wajib baca ni! Haaaa gitu kuasa veto nampak. Cik Puan Wani, mohon ampun hehehehee.
Saya ni dalam kategori buah cempedak yang di luar pagar (*o*) saya pun banyak duk belajar lagi ni, blogging sementara belajar, hahaha terus tah ke mana hala.

74 comments:

  1. balik hari ni my dotter said, "ummi, close ur eyes!"... saya layankan ajer, tup tup dapat somthing kat tangan... guess what, I got a valentine card from her, then baru la mak dia perasan hari ni 14/2 rupanya.... huhuhu, tak sangka pula kat sekolah pun mereka buat card valentine tu... minggu lepas wat balik kad Chinese New Year... bila tanya valentine tu apa, Aisyah said, "I love my mom!" hahaha, nak gelak pun ada... tapi mak dia penat pula nak explain lebih2... layankan ajer :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Awwww so sweet Aisyah Aisyah. Kat sana meriah macam kat M'sia tak V-day? Serius kat sini takder apa langsung huuhu.
      Its good kan dorang exposed kids to all these celebrations, ala nnt dah besar u explain tau la dorang what exactly is, and for now, layankan jer. They have fun, u happy... no harm ;)

      Delete
    2. alahh so suwit of her...valentine day for her mum..cer tgk kad beliau (ok sibuk je nak tahu kehkehkeh)

      Delete
  2. my boss semlm tetibe tnye, "tina, u xcuti ke hri ni..kan valentine.." trus ckp, "islam haramkan sambutan valentine".. hambek ko.. tp mcm xbaik lak.. cume nyampah bila tiap thn soklan sm dia tnye.. tah pape tah..


    nah..rose for u.. @>----

    *mcm xserupa ros je..kakaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahaha kejung jer rose tu. eh boss bagi cuti ambik la.. huhuhuhu
      tapi tu la, kat malaysia dulu WAJIB orang tanya tak sambut ker? Even am sexy and I know it, i tak sambut benda yg propa lebih ni. hahaa

      Delete
  3. sini pun sama Nas.. tak de sambutan Valentine bagai tu..tapi ada gak lah member office dpt bunga+coklat (depa non-muslim)..
    kami lagi risau tentang kumpulan bersenjata yg tak settle2 lagi di LD ni..huhu... seriauuu...:(

    Wah! JJ dah boleh membuang dlm potty. Well done cyg JJ:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha that case, still blum ada perkembangan? Really worry kan, are they terrorist?

      Delete
    2. Maybe lah terrorist. siap bersenjata api M16. eee..mmg takut tau! rundingan belum berhasil. depa tak nak menyerah. silap2 boleh terjadi perang...erk!

      Delete
  4. yeaahh..jelita dah tak pakai pampers..jelita dah beso..haha..dia cakap ke kalau nak berak tu?..ade jugak budak2 yang payah nak bg tau masa nak melepas tu.hahaha..


    ok2..aku dah baca link tu..huh..thanks for sharing...apapon yg ko komen kat blog aku tu aku suka..simple..kita cuba la buat terbaik ye dak bile soal hubungan dengan orang ni,jgn sakitkan hati orang..pasal dosa dengan Allah, Allah maha pengampun..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehhh still pakai pampers, cuma kalau dia terasa tu, dia cakap la "Bibik" ngna suara meneran dia. Eh bukan dia panggil aku bibik, dia panggil aku "Baby".

      itula yg aku selalu bare in mind.. aku ni bukan la insan terbaik di alam semesta, jauh panggang dari satay. Dosa sendiri pun dah berlambak2 wei, hahahaha

      Delete
  5. Ya akhirnya berjaya juga dotter awak o o di potter.......hehe =p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Not fully, but at elast dia dah selesa ngan pot tu. one step at a time kan :D:D

      Delete
  6. Pelik jgk kan since kat barat patutnya lebih meriah lah yer ..tradisi diorang..kat m'sia gak yg beriya2...
    oh ye tahniah utk JJ for the first tahi2 cinta..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. I think people here tak kisah sangat sebab boleh untuk mereka celebrate, kat M'sia, sebab tak boleh tu la lagi nak buat kot. hahahaha same with ganja etc, people kat amsterdam tak heran pun nak smoke benda tu sebab legal.hahaha
      thanks... she still got long way to go.

      Delete
  7. kat sini xdenya sambut2 v-day tu..lg pun ramai yg kempen kata v-day tu haram di sambut (fb)..so that hari v-day tu dah berlalu mcm hari2 biasa je.hehehe

    erkk..ai nk g klate mggu dpn..xnk kirim budu ketereh ke..kueh akok ke..peneram ke..muehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi kat tv iklan promotion cerita2 cinta pun takder jugak dah ker? Ingat I dulu2 24 jam setiap hari since 1st feb. hahahaha

      Sajer jer Ai kan.. budu sini ada, nak kepok lekor boleh?

      Delete
  8. Bagi saya, hari² adalah hari kasih sayang ☺☺

    Tahi² cinta...jadilah...hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. exactly, tak perlu tunggu satu hari tu untuk show love kan.

      Delete
  9. pernah gak la selebet2 ni dlu..time muda rumaja.tapi lately dah tak selebet lepas semakin bijak ni kikiki :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. cewahhh.... harus la bila membapakkan diri ni ikan. Eh bukan sekarang muda rumaja lagi ker ;) ker majalaah rumaja tersilap ambik?

      Delete
  10. Nur pun tak tahu pasal 14feb tu, sampailah baca entry dekat satu dua blog..pastu baru teringat patutlah ramai couple2 duk melepak mall waktu nur singgah watson..tak pasal2 jalan sesak..huhuhu..

    Wahh..JJ dah pandai..sesuai entry tahi2 cionta..! go JJ go..eh..!
    Heeee.... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahaa Cik Nur haa.. ala..tak penting pun hari tersebut.
      Haaa JJ jugak best bagi taik kat mak pak dia hari tu. takper, taik nyer kami excited nengok.

      Delete
    2. hahaha patut la depa panggil kau "Cikgu", penuh dedikasi cek typo CIk Nur.
      gila kontang <---Not a typo, I meant it :p

      Delete
  11. haaa..1 yg aku perasan utk entry kali ni..:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. takdop gambar? hahahah ingat nak letak gambar poo poo JJ, tapi takut ada orang muntah lak.

      Delete
    2. bukan2..aku post komen kat atas tu pukul 10.27 pagi..tapi dia tulis 3.27pagi..means 7 jam lewat la..hahaha

      aku perasan pun sebab masa baca pagi tadi, date entry tu still 14feb..padahal arini dah 15feb..:D

      Delete
    3. bagus sumber penglihatan kamu ni "H" mmg sesuai kerja Quality Surveyor. HAhahaa main tibai jer, jangan hukum aku pls.

      Delete
    4. pehhh..mentabah jugak aku baca entry2 lama ni..maap la sbb ada yg aku x komen..hehehe

      Delete
  12. sya pun tak ingt hari V-day ni. rakyat india pun marah smbut v-day ni. daripada smbut hari V-day baik sambung hari keluarga je apa an an..

    *ehh mama JJ seploh ekor beruang tu sikit sngat la :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehhheee semua nyer propa jer lebih sebenarnya, orang bisnes la boleh kaut.
      habis nak hantar satu kontena beruang ker? naya kalau terlepas.

      Delete
    2. 1 kontena?? haha cancel2..seploh ekor je dibenarkan

      Delete
  13. Replies
    1. Hehehe sebab ia adalah kisah benar, tiada lebih benar, dari lada benar.

      Delete
  14. Salam kenal...tak sambut pon tak apa..hari hari pon sayang kann...follow me back ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam dear, hari2 mau sayang hehehe

      Delete
  15. sama la kita...cik Que tak sambut V-day tu..even cik Que non muslim mmg cik Que tak sambut..coz nothing spesel bgi cik Que..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hye Cik Que.. sebab hari2 pun sayang kan Cik Que, tak perlu tunggu y gsatu itu.

      Delete
  16. yelah..nanti dah besar explain kat dorang apa sebenarnyer V-day tu..buruk baiknyer..tentu mereka akan faham..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insya Allah, dorang akan faham, harapnya. hehehee

      Delete
  17. tahniah utk jj...berjaya akhirnya...he3.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. tahniah mak pak jugak, sabar bergather2 in the WC teman berjam ok. hahaha

      Delete
  18. Follower awk dah meningkat. Minggu lepas ku tgk blum cecah 100. Tahniah..

    Kt Msia rasanya lagi meriah sambut valentine. Cekonon sbb masyarakat berbilang bangsa. So, wp majlis fatwa dah kuarkan fatwa yg sambut Vtine tu harom, tapi program tv, kedai2 pasaraya mmg berleluasa promote perayaan ni. Kalah berlin tau. Jgn tak tau. Ekeke.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha itu la saya pun tahniahkan diri sendiri sebab tak target nak ada follower seramai ni. huhuhu tak habis2 jakun aku ni ;P

      Thats the problem kat M'sia, too much influence from the media and commercials. Ha tu la jangan jangan tak tau. hahaha tak tau .

      Delete
  19. yeah..Jelita berjaya..Riak??..meninggi diri ke??,,ataupun berbua sesuatu yang mengharapkan pujian & balasan...YM bundle tolong jawab..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAaaa jawap Bundle jawap. Dia lagi pakar hahahaa.
      Kalau harap sesuatu balasan, so kira JJ dah riak la sebab kami promise nak bawak dia keluar kalau dia berjaya membuang, dengna muka bangga pulak once she did. Oh no, JJ riak. hahahaha

      Delete
  20. salam kak jelitatarakuchacha.. :p
    wah..congratz JJ.. berjaya! berjaya!

    hmm.kat mesia ni mcm biasa jgk le..V day ni cma x amek port sgt.. huhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaboi tarakuchachaklempang nak?

      not a big day pub kan.

      Delete
  21. Replies
    1. tak pelru sambut pun... sebab hari2 kita berkasih sayang sesama insan.. ewahhh

      Delete
  22. violentime -_- kat sini sorang budak mati terjun tingkat 6 dekat timesquare. adoihai.. ni la penangan violentime kot :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. violentime, indeed. itu la ada ternmapak news about that. heishh macam2 kan.

      Delete
  23. anak2 akak pun x tahu tarikh 14hb tuu untuk ape
    akk pun x pernah describe ;)

    ReplyDelete
  24. tak pernah sambut 14 feb tu...:)

    ReplyDelete
  25. haaa btul laa tu..BF na kan non-muslim kami baru setahun laa 2getda-getda ;) so dye tanye Na " b u nak apa for valentines " Na jwb Na tak nak apa n xplain laa islam x sambut valentines day ni" then he said ok... lepas tu kan boss Na bg Na perfume as Valentines day..org bagi kita ambek laa kan..
    HAHAHHA Sso bf Na confuse ..kata tak clbrt klau i bg pun x salah kan??
    Na pun confuse nk jwb apa.. akak ade tips????

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh... asking me? Better ask JJ hahaha.
      Tindakan saudari adalah tepat dengan mengeksplain kepada bf saudari pasal keharaman hari tersebut, dan ambil perfume tu jugak adalah tindakan bijak bak kata pepatah,orang memberi kita merasa. ada lebih beri lah lagi.
      Please tell bf na, bagi jer...boleh, tapi tolong bagi hari2. jangan nak tunggu vday jer muehehehe.

      Delete
  26. salam nastyna....sorry lambat kros singgah sini. btw xmo wish valentine just to say salam ukhwah dr brunei ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam rostina,
      terima kasih singah dear, nothing to sorry about la..

      Delete
  27. ni jenis bunga tahi la ni... sbb tak berbunga2 cinta, jadi tahi2 cinta.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tahi berbunga pun boleyyhh. hahahhaa

      Delete
  28. tak sambut juga..hari2 berkasih sayang hehehe..

    tahniah Jelita Masha..dah pandai guna potty dah..:)

    ReplyDelete
  29. haha JJ memang bijak.. pandai pilih tarikh..

    ReplyDelete
  30. kat malaysia still lagi ada muslim yg sambut walaupun tahu tu haram.
    biasa la. benda yang di larang tu la yg selalu diorg buat..hehe

    at least ramai yg dah sedar tu haram di sambut kan.

    ReplyDelete
  31. Now di malaysia dah di fatwakan haram sambut.

    Zaman jahil dulu adalah celebrate.tp bukan laj beriya bagai just hubby bg bunga..now dah puluh taun x de nya nak sambut...

    ReplyDelete
  32. takde maknanya nak tunggu 14 feb baru nak sayang, baru nak bagi hadiah. hari2 pun mau. huhuhu..

    ReplyDelete
  33. Mmg menunggu-nunggu....sebab dah dekat birday Arjuna hehe..

    ReplyDelete
  34. Never celebrated V-day, entah memang culture macam tu kot. Since remaja dulu (sekarang remaja senja) memang tak sambut kawan kawan lain kalut nak sambut fie biasa je. Takde duit kot nak sambut dulu duliu. Hahhahaha

    ReplyDelete
  35. tahniah jelita,tgh potty training si comel ni ekk..

    ustaz2 dh cakap valentine nie haram..taun ni rasanya kt tv malaysia pun dh takde promote valentine lagi..ke sy yg tak perasan,jarang tok tv..:)

    ReplyDelete
  36. wah jelita dh berjaya laa...hebat...tahniah...

    ReplyDelete
  37. saya tak pernah dan akan sambut pun 14 Februari tu sebagai hari valentine sampai mati....tapi saya kena raikan tarikh 14 Februari tu mulai 14.2.2000 sebagai hari kelahiran anak lelaki sulung dan tunggal saya sekarang...

    ReplyDelete

I'm only responsible for what I say (write), not for what U understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...