Monday, 11 February 2013

My 26/7 Life at 10.30

I have a baby monster.... and another "big baby" monster.

Somehow, pening kadang2 nak handle both at the same time.
Here are some of our daily conversation.....


Me: Saper makan tak bersihkan meja ni?
Papa JJ: Wasnt me.. Must be Jelita. U know I never do something like this in my life.
Me: ................ *blank stare
Papa JJ: Ok, maybe I did... in your life *while walk away and hide


Me: Bla bla pot pet pot pet penat tau bla bla jerawat bla bla makan apa (neverending)
Papa JJ: ..................

Me: Jelita!!! Berapa kali mama cakap kemas balik your toys. No, your father's shoe is not a phone, dirty!!!
Jelita: Ciao bye... *still on the phone (which is shoe)
Me: Aiyooo u guys, 24/7! Same thing.
Papa JJ: What 24/7?
Me: 24 hours a day 7 days a week, again and again.
Papa JJ: I thought u do it 26hours a day.
Me: .............
Papa JJ: *sengih

Me: What time is it now?
Jelita: Ten ter tee!!!

Bangun jer tidur, terus ready pakai kasut siap2. 
Pandai dah... ok a bit wrong there tapi at least on the right side. 


Its always 10.30 o'clock for Jelita, doesnt matter what time of the day.
Dont get me wrong, not complaining here. In fact, I really enjoy my 26/7 life (",") These two monsters always have something to say that make me tergamam yet still tersenyum.


48 comments:

  1. Hihi...naim pagi tadi pun sama, bangun terus cari kasut dan pakai..

    Itulah ye, kedua duanya buat kita geram dan gembira pada masa yg sama.. Enjoy, masa kecil jj takkan berulang lagi, that' s what saya pujuk diri bila naim buat perangai...

    ReplyDelete
    Replies
    1. exactly, just enjoy the moment. geram sayang.

      Delete
  2. kalau xde monster2 tu, confirm mati kutu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mati kutu, mati katak.. tak leh bayangkan la tanpa dorang.

      Delete
  3. kalau dua2 orang ni takde mesti nas bosan giler kan. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan takat bosan, boleh jadi giler tau.

      Delete
  4. hehehe.. beruntung ad monster cmtu.. dunia ni jadi hepi terus.. :)) everyday~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Happy.. pening, tapi happy. hahaha

      Delete
  5. Replies
    1. Itu la tu. kamu pun bersiap sedia la hadap 26/7 yer.

      Delete
  6. suka entry ni...jelita sgt comel..kasut boleh jadi handphone..tinggi sunnguh imaginasi anak dara nie..n again sgt comel!papa jj jugak.haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. imaginasi budak2 mmg takder limit kan.

      Delete
  7. She's on the phone wiv her anty Na "chio babyee huney...

    #kak Naz jeles lettew..

    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kamu la yg ngajor dia bukan2 tu yer? hahaha

      Delete
    2. No actually jelita yg ajor anty Na >.<

      Delete
    3. Eh? tapi dia cakap Anty Na yang suruh dia panjat terjun tiruk semua tu :p Anty Na makan elok2 tau, jangan duk lintang pukang kang tercekik.

      Delete
    4. Hahhah anty Na pun tataw mcmne nk terjun tiruk tuu isk isk isk she's more advance laa kak naz Na mcm kena Surrender jeww

      Kak naz yg duk lintang pukang iz abam bundle..dye je bole buat mcm tu

      *maaf Bundle*

      Delete
  8. Now I know why Jna is so crazy about your baby, she is really really adorable baby.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh thanks dear... she makes me crazy tooooo. hahhaha

      Delete
    2. Fie correction bukan "ur baby"
      Is Jna baby kekkekekke

      Fie jgnnn sukaaaa jelitaaa Na jelesssss :c

      Delete
    3. Hahaha kamu kamu ni.. hadoi la punnnn.

      Delete
  9. Ya Allah..ingat ank mat saleh mana la tdi.. Kan nak pinjam Jelita 1 minit boleh? comel.. gggrrr geram betul dengan pipi dia aummmmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anak mat separuh Salleh. nak pinjam bolehhh ajer.

      Delete
  10. seronok tgk JJ membesar depan mata...always ten te tennnnn....

    ReplyDelete
  11. keletah anak2 yang aktif sehat dan cerdik..its normal what!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la syukur yg dia sihat dan cerdas. Saya kan jakun Bunda, anak baru sorang.. excited dia lain macam sikit. Hehehehe

      Delete
  12. Waaa..she's super duper cute.ohoh..
    Nak baby cm jelita jgak neh.hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. ohoho thanks dear. Jangan dapat perangai dia please huhu.

      Delete
  13. Ten ter tee!!

    hahaha..comel pulak imagine budak2 cakap camtu..:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. En H, jangan kau lak tetiba orang tanya asyik duk ten ter tee jer.

      Delete
  14. dua2 perangai boleh tahan.mana la mama tak pot pet yea. tapi tu la yang menceriakan hidup kan.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dorang pun tak tahan kot dengar I duk pot pet jer hahhaa.

      Delete
  15. hahaha.. sllu org dok sebut bapak dgn anak 2Kali 5.. yg ni istilah baru 26/7...uiks terlebih kretip JJ ni kasut jadi HP..haha....
    apa pun depa lah penyeri hidup..walau kdg2 sgt penat, tapi itu lah moment indah dlm hidup kita as wife, as mother...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. 26 tu sebab dia kata I bekerja keras 26 jam sehari. hahahaha konon nyer la nak ambik hati.

      Delete
  16. hahahha...alaaaaaa...JJ...kasut jadi hp yer..hihi..comel!!!! mama pun comel!!! (comel bab2 bebel..ngeeee)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best tau membebel ni, terapi.. orang yang dengar, berapi. hahaha

      Delete
  17. adoii jelita napa kasut tu berlainan spesis hehehe..
    Nastyna memang best kan membebel hahaha..

    ReplyDelete
  18. sweet apa Papa & jelita..penyeri hidup tue

    ReplyDelete
  19. haih,..tu pesen apa jj pakai kasut lain sebelah tuu

    ReplyDelete
  20. salam kak..hehe..
    bila dah berumah tangga ni sape lg yg nk menceriakan+menunggang balikkan life kita 25 hr? enjoy.... :p
    hihi..still.. jelita ni comel banget! :p

    ReplyDelete
  21. omak... memang macam tu le kejenya haha...cer tambah satu ke dua lagi monster tambahan.... baru jadi 48/7..hehe..

    ReplyDelete
  22. hehe, itu baru dapat girl belum boy lagi tu...

    ReplyDelete

I'm only responsible for what I say (write), not for what U understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...