Wednesday, 6 February 2013

Basikal Roda Tiga Berantai


Ramai pencuri dalam rumah ni agaknya, Jelita memilih jalan selamat dengan "merantai" basikal beliau. Baik beringat sebelum kena, yo lor dop?


Mana datang idea dia ni I pun tak tau. Rasanya dia tidur masa I duk jelajah blog.

Semalam gelak2 baca pasal Amirul anak nyer Wantie selalu hilangkan barang, even stoking. I told papa JJ and dia pun gelak sekali la. Sorry Wantie, the story is too funny, must share. 

Pas tu dia kuar, balik jer umah dia cakap " I lost one glove", dengan muka sedih giler sebab tu handglove favourite dia.

Haaa tadi kau gelak2 budak tu hilang stoking. Karma.


*Betul la kan orang laki suka hilangkan barang. 

63 comments:

  1. very agree with ur last sentence.... kadang2 bila kita tanya cakap dah simpan, tapi bila nak cari diri sendiri pun tak jumpa... nak tolong pun tak dapat sbb tak tahu dia simpan kat mana... yor lor dop?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yor lor sunggoh.
      Pastu nak mencari sepah satu rumah.

      Delete
  2. kahkah.. lawak ah jelita. precaution ok. :D

    ReplyDelete
  3. bukan budak lelaki je kadang tu mak budak pun berlaku.... punyalah nak mengemas...janji clear kat luar, dalam almari sapa tau...hehe.... lepas tu lupa mana letak! haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Nom boleh gang ngan JJ la, kasut pun sumbat washing machine.

      Delete
  4. Confirm basikal tu selamat....hehe
    Lelaki ni sebenarnya manja nak juga wife tolong carikan barangnya...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. harapnya selamat la haha
      lelaki kan... manja tak beragak.

      Delete
    2. nak menyelit sini. hye Mia Kassim.hye Nas.hihi.tak nak dok bawah..muehehe

      i mmg setuju 100% tampa keraguan..laki mmg suka hilangkan barang. laki i selalu hilang bini dia kat shopping complex..sebab isteri sgt teruja menyelinap sana sini...mihihi

      Delete
    3. hahahaa CIk Liyana macam2 kamu ni, JJ ikut perangai kamu rasa nya ni.
      ilang bini dia cari balik tak? ker tinggal jer sana? tak pun buat pengumuman.

      Delete
  5. ahahha...otak kreatif tu..kna pandai asah asuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena asuh ke right direction, suka bukan2 jugak dia ni ni.

      Delete
  6. hehehe..merantai basikal jelita ni..kompom tak hilang punya..
    sama la tu Nastyna..bila dah nak pakai baru tercari-cari sampai naik megren huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah kan.. campak ikut suka, pastu tercari2.

      Delete
  7. lelaki ni kebanyakannya cuai.. dia akan lupa mana dia letak brg.. mujur xhilangkan bini..kakakaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hilang bini boleh ganti, hilang kepala? haaaa ha tak tau.

      Delete
    2. drop kt sini,boleh..gna hp mls nk scroll ke bawah.. :)

      sian jelita...

      Delete
  8. bila baca entry ni baru perasan...adik bujang kita dua2 macam ni hilang barang. sebenarnya bukan hilang mana pun..letak sepah2 dan cari guna mulut. bukan guna mata. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha jenis belum angkat bontot mencari, mulut dah pot pet tak jumpa, walhal depan mata jer kan.

      Delete
  9. ye ke org laki suka ilangkan barang..setahu el kat umah el tu..el yg sllu hilangkan barang..tup2 ada depan mata hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau camtu kira balance la El, haha nak kena ada sorang dalam isi rumah macam ni hahhaa.

      Delete
  10. kalau yg hisap rokok tu asyik2 tnye mana letak lighter...tiap kali nk cucuh rokok plak tu. Bosang sungguh...walaweiii.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang bosang la lagu tu gak. haha

      Delete
  11. Hahaha! Bijaknya Jelita tu, siap rantai basikal dea. Comel je rantai basikal dea tu. Hahaha! Btw, laki memang suka hilangkan barang. The worst part, dea yg lupa letak mana, kita pulak yg dimarah2nya. Hahaha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. MArah dia balik Liyaa.. tak pun sebelum dia start marah2, kita marah dia dulu. hahaha

      Delete
  12. eh, aku tak suka pon hilangkan barang..sepahkan barang tu biasa la kot..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh.. yakin?
      kau sepah la skang, esok dan selamanya.

      Delete
  13. hihihi..mmg pun..kadang2 diorg yg simpan,
    sia lupa kat mana....adik nur selalu gitu...
    kakak dia juga yg kena cari...
    grrr....!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan... sometimes kalau nak ajar dorang suh carik sendiri, sepah lak satu umah lagi tensi.

      Delete
  14. Sampai camtu skali dia rantai beskal dia. Tinggi jugak dia punya ikhtiar hidup.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semangat iltizam yang kuat, so I tak risau sangat la pasal dia pasni, I believe she is a survivor. hahaha

      Delete
  15. kreatif sungguh anak dara ni.. ada2 jeww cara dia menunjuk kan yg dia kreatif sgt..hahaha..
    abg pa'e plak lg dashyat suka parking basikal dia atas katil kami..haha..sokmo mcm tu! parking menyenget lagi..
    ala..cian hand glove hilang sebelah..beli lain lah..hehe:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. NAmpak sangat dia bosang terkurung kat umah kan. hahaa
      Abg Pa'e lagi dahsyat, siap merempit ke atas katil. Ada jer glove lain tapi tak berapa gemar haha.

      Delete
    2. Tak juga merempit..dok parking kt atas katil je..bila I alih kan marah..nangis..tido dgn basikal lah jawapnya hingga ke pagi..ahaha:)

      Delete
  16. Kakak tak ada anak lelaki tak tahu tapi hubby kakak sangat cermat tau...

    ReplyDelete
  17. jj takut mama dan papa dia pinjam basikal.langkah berhati2 baik rantai terus
    hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha tu la, papa dia selalu rembat beskal dia ni bawak gi kerja haha.

      Delete
    2. oo..ingat mama dan papa jj rembat sebab nak pi dating berdua..hahaha

      Delete
  18. Hahaha...pandai plak tu dia ikat erk. Bijak...bijak...

    ReplyDelete
  19. Bijak JJ ni, hahahahaa... langkah berjaga2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. biar lambat asal selamat gitu. haha

      Delete
  20. Budak2 gitulah selalunyer kan hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu KA... ada2 jer dorang ni.

      Delete
  21. salam ka Jelitasss :)
    hehe..kemain secure ye beskal kamu jj :)
    klu cma,hubby lg cermat.. cma yg selalu lalai letak barg kat mana? huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha dia mmg kena ada salah sorang pangai ni. itu la namanya melengkapi satu sama lain kan.

      Delete
  22. hahahha.. basikal dia dah secure dah... XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. baru dapat tidur ngan tenang dia tu.

      Delete
  23. panjang akai si jelita ni..sediakan payung sebelum hujan.hehe..

    karma2..haha

    ReplyDelete
  24. haha pas ni dia letak alarm pulak huhu.. comel sangat la budak tecit tu.. macam nak cunit2 jek.. :d

    ReplyDelete
  25. pandai jj nak kunci motor dia....he3... org laki taksukaingat brg sebab nanti leh manja2 suruh isteri cari....he3

    ReplyDelete
  26. Salam perkenalan.
    Macam2 kan akal anak2 ni.Comel jerr..
    Jemput like page kami yer dear www.facebook.com/mylalakidswear

    ReplyDelete
  27. rasa cam nak setuju jer dgn ayat paling bawah tuuu...

    ReplyDelete
  28. tau tak pe.. beringat tu memang baik. good JJ. jangan jadi macam abang Amirul okey..

    ReplyDelete
  29. kikiki...takut basikal hilang la tu... bijak jugak ye

    ReplyDelete
  30. kahkahkahkah kelakor la jelita ni...kretip juga cara merantai beskal tu hahaha

    ReplyDelete
  31. Tengok gaya rantaian dekat basikal JJ tu, pencuri pun takut nak curik... Hehehe

    ReplyDelete
  32. lagi 1 orang lelaki suka letak brg tempat lain cari tempat lain macam adik and ayah sya

    ReplyDelete
  33. JJ suka main gegelung tu juga ye..

    ReplyDelete

I'm only responsible for what I say (write), not for what U understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...