Tuesday, 12 March 2013

Sunny Strike

Cerita lastweek bila sang mentari bersinar memancar, dah happy dah sebab nice weather sumer, siap join strike lagi (lah sangat). We just went out to JJ's usual  hang out place, Alexander Platz. Lucky we went a bit later dah tak too many people. 

Didnt even know they were having a strike there. Aman jer dorang buat perhimpunan tu, just one speaker bercakap, tak huru hara gegak gempita pun. 

Mana jelita? Hahaha laju dia lari nak join orang ramai2 tu. Actually dia duk kejar red balloons tu.

Dapat Pretzel, bukan Jelita la kalau tak sumbat penuh mulut kan. Sambil makan sambil lari sambil goyang2 benda alah tu, semua orang gelak tengok dia. Bukan reti malu budak ni. 

Dahaga... banyak berucap yer? Kami terlupa botol minuman dia, so terpaksa la tuang gitu jer.

Recharged. ready for next speech :p

Ada street dance performance, those dancers duduk gitu and lompat kuak lentang, dia pun terus duduk... mujur tak buat kuat lentang jugak.


*Those people are asking for gov's attention for pay rise, if any of u wonder ;)
*Polices all around that place, lepak jer dalam keta tak kacau pun demo tu. Siap main kejar2 ngan JJ lagi hehehe bluff :p
*Since I re-install chrome that day, blogspot ni count my own visit which I dont want. Dah change kat stat setting tapi sama jer jugak. Help?
*Latest keyword search, "bini aku pregnant". Err... So? 
*Cerita pasal lastweek untuk dapatkan sunny mood hohoho.

72 comments:

  1. ok lah tu perhimpunan aman....tak lah menganggu orang disekeliling....
    Jelita pun happy jak tengo orang tengah strike...hehe

    ReplyDelete
  2. haha.. apa dia kesah dgn perhimpunan tu..yg penting balloonnnn... hahahaa.. comel JJ!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya...yang penting ballooooooons.

      Delete
  3. aku suka baju JJ..dah lama aku cari baju overall camtu tapi takde saiz untuk aku..

    ReplyDelete
    Replies
    1. cari kat kid's department. hahaha kat bundle takder ker?

      Delete
  4. JJ minta apa kat gov's...hehe

    suka dia dpat keluar rumah ya..

    hai abang polis *lambai dri jauh*

    ReplyDelete
    Replies
    1. JJ minta indoor playground, dengan roti. hahahah at least dia dapat la roti tu.

      Delete
  5. Berapa byk cik JJ dot baloon, ker dpt tangan merah tuh jer..heheh..Hahah..yg bg air camtuh cute..pernah gak bg kat aidan camtuh..Yg mslh chrome tuh kan..cuba keep changing the setting pastuh keep checking..rsnya nanti dia akan teradjust tuh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dorang dah lepaskan balloon tu, so tak dapt la nak kejar. Bagi air dari tutup botol gitu walau sikit2 better sebab takder la lenjun budak tu kan haha.

      Ok thanks for tips, nnt I godek lagi.

      Delete
  6. sopan MJ ajar JJ cara minum air tu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya cuba jer :D:D Alhamdulillah dia boleh terima untuk sopan time minum tu hihi.

      Delete
  7. JJ tu terbiasa tgk mama dia sumbat mulut penuh2 kan..
    sebba tu dia buat mcm tu...tiru mama dia..hihihi..

    pssstt..lain kali mama kena mkn sikit2 depan jj..
    baru jj xikit..hihihihi.. :)

    Haishh...comelnya..!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebba tu apa Nur..
      sejenis kueh ke.kahkahkahkah

      bayangkan kalo Jj buat kuak lentang kat tgh2 tu..mesti comel kan..
      eeee cubit2 pp Jj ni lah :)

      Delete
    2. Sebba tu, sejenis serbuk kari tau ai..
      rasa dia pedas2 sikit..
      Hahaha.. :p

      Delete
    3. Sebba xikit. Jenama terbaru yer Cik Nur?
      Kami kan survivor, makan kena laju2 sumbat selagi boleh hahahaa.

      Delete
    4. arghhhh.....!xikit pun ada....
      haishhh...ingatkan dah baik dari penyakit typo...
      rupanya mkin menjadi2..hihuhuhu

      Delete
    5. dah nama pun ratu kan.ngeeeee

      Delete
    6. Adeh...kang tak pasal lekat nama ratu..!
      Ratu typo lak tu...Grrr..!

      Delete
    7. Hohoho Ratu Typo, best la nama tu.

      Delete
  8. Replies
    1. JJ wanna hug Qaiser only :p:p hehehe

      Delete
  9. Kalau di M'sia apa pun perhimpunan akan di istilah riot tu yg jadi macam-macam Nas. Baguslah di sana polis just jaga saja sebab mereka cuma minta kenaikan gaji bukan nak riot kan...

    Kat M'sia kakitangan awam pun naik gaji tau - nak election biasalah. Tapi kakak kerja private gigit jari ajelah huhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat Malaysia orang kita terlalu semangat berkobar2 kot masa strike, dari perhimpunan aman bertukar riot, selalu kan.

      Ha best la depa naik gaji lagi, saya dulu pun kerja private jer, tapi bonus best :p

      Delete
    2. A'a....keja private, bonus gempak beb, sampai hubby jeles sbb dia keja govt...hehe
      *tetiba menyampuk..

      Delete
    3. Tu la keja private bonus gempak kena pandai2 la save kan, gomen mmg terjaga pencen semua ada, tu yang best.
      Tetiba jadi topik gomen vs private hihi.

      Delete
  10. Selalunya JJ berjaket..kali ni nmpak lain sikit hihi..

    *abg police ensem tak mama JJ. Kalo ensem meh kenan2kan..nanti kita boleh jadi jiran. ehh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab masa tu weather dah best sikit, ingat boleh lama la tanpa jacket, heh musnah jer harapan.
      ensem.. tinggi2 sumer. rumah sebelah ada kosong, meh la, pakcik jiran ni duk sorang, tak polis dan tak hensem hahaha.

      Delete
  11. muka Jj yg after recharge tu sgt comell..nmpk cam muka jujur sgt.hahaha see kami nmpk kejujuran hampa kat muka si Jj tu.kemana tumpah klo x ke mangkuk kan :)

    *cuba hampa delete pastu re install lg skali tgk ok ke x..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, finally ada insan yang nampak keikhlasan hati sanubari kami. Berapa kamu caj untuk pujian ni? hahahaa

      Itu kerja delete2 kasi JJ la kan. hahaha ok nnt saya cuba. danke schatz.

      Delete
  12. WAHHHHHHHHHHHHH,LAWANYA JJ :D
    SALAM PERKENALAN DARI ONIE ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahh onie terima kasih. Salam kenal dear.

      Delete
  13. Hehe..JJ cute...JJ bagi speech yer..mesti ramai yg dengar kannnn..sbb ada budak comel bg speech..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ramai yg terus lari balik. hahaha

      Delete
  14. penah je el buat mnm dgn penutup botol tu hahaha

    what???keyword bini aku pregnant..
    tu sure search biniku gangster hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaa yer kot, bini gangster ku pregnant.

      Delete
  15. Best lah perhimpunan kat sana...aman damai. Cer klo kat M'sia ni, huru hara jadinya. Tak der istilah demokrasi lagi.

    Pregnant? JJ nak dpt adik ker...hehehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahah lama lagi kot JJ nak dapat adik.

      Delete
  16. perhimpunan yang aman damai. malaysia kena contohi.

    mulut mpenuh makanan but still smile. hohohoho..

    kalau Aleesya dia langgah terus dari dalam botol tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ikutkan dia macam impian tercapai la kalau bagi botol terus, tapi tak nak baju lencun kang naya, sejuk.

      Delete
  17. JJ makan mulut penuh..hihihi...kunyah2 slow2 cayang!
    OK jugak kan tgk org berhimpun secara aman.. pengalaman tu..
    Keyword " bini aku pregnant" hahaha.. kena pregnant lagi kot..hikhik..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insya Allah...pregnant tu boleh, tapi lama lagi kot. hehehe

      Delete
  18. keyword yg setail.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kamu ker yg cari Pha Is.

      Delete
    2. ahahaha.. tak de la... mana ada bini lagi... hehehe

      Delete
  19. mulut penuh pun still jelita lg kan...meh sini auntie nk amik aura sikit..kot2 baby auntie nti cute mcm jelita nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ambik banyak2 auranyer, please tinggalkan yg tak senonoh tu k :D:D

      Delete
  20. makan dgn mulut penuh..hehehe
    tak bosan dengan cerita jelita yg memng jelita ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak larat nak bercerita pasal dia kadang2, ada jer benda yg dia buat.

      Delete
  21. eh depa ni buat perhimpunan aman,gitu ekk cara nak mintak naik gaji?bagus la sorg jer cakap,klu kt malaysia suka buat huru hara.hiks..

    btw smlm pm umum kenaikan gaji.Alhamdulillah even seciput..:)

    jj tak tahu malu takpe,jgn mama sudah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha mama sangat pemalu, tu yg heran ikut pangai sapa ni dia ni haha.
      Lately ni la depa duk push gomen suruh minta buat penilaian semua. Gomen kita bagus kan, tak minta pun depa kasi. hehhee

      Delete
  22. dia bg speech pun rasanya ni yg akan dia sebut, 'tapfer..maamaa..paapaa.wee...wooo.. oooo..' huhu.eh..amannya strike ea..kalau kat sini hru hara..huhu..keyword biniku pregnant? apa kaitan dgn blog ni? ahaha..agaknya teringin nak baby ala2 JJ.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahhaa last2 aaaaaayangggg.
      maybe I cerita pasal preggy dulu kot.

      Delete
  23. perhimpunan aman.bagus mcm tu. setiap org ada hak untuk bersuara :)

    tahu sgt la.kalau mulut tak penuh ngan makanan bukan jj la tu
    jgn duk kuak lentang yea jj.kang ada benjol lagi kang..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yups, ada hak dan dapat hak, baru la demokrasi.

      ha risau gak time tu jangan la dia buat break dance kat situ depan orang ramai, kang naya jer.

      Delete
  24. Jelita comellllllllllllll!!!!!!

    ReplyDelete
  25. Replies
    1. Tak suka tengok mama JJ ker? :(:( nangis ah gini.

      Delete
  26. apa pun aksinya...budak comei tu tetap comei dan menghiburkan..tlg peluk peluk cium dari akak kat dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heeheh thank u Kak.. dah peluk ketat2 dak ni. hehe

      Delete
  27. excited JJ tengok orang kumpul ramai2, dia pun nak join sekali perhimpunan tu. hehehe.. tapi bagus la JJ tak takut orang. :)

    ReplyDelete
  28. JJ pun sebok nak ambik bahagian yeh...
    Bab nak install ni, baiki tu, jangan ditanya mak yang hancus langsung pasal IT hehe...menaip ajelah taunya..... macam naik keta isi minyak dan bawak keta je tau, lain? Arjuna haha

    ReplyDelete
  29. Jelita ni so sweet & comey lah.. kalau depan mata abis rebehlah pipi tu kena cubit...

    ReplyDelete
  30. jj ni aktif.comel pula..wah tengah berhimpun tp aman jer

    ReplyDelete
  31. kemain aktif laaa JJ ni, siap leh join strike ag ..dah penat ade mama tukang refill energy ..kuikui ..

    ReplyDelete
  32. salam sis..
    wahh..gud day .. :)

    jj ni buat gaya ape pun ttp menten cun..hewhewhew...

    huhu..berkenaan chrome tu, x dpt nk nolong..x pandei..

    ReplyDelete
  33. suka ler jj... puas jenjalan sana sini........dah tak kisah dah,.,,org tgk ke tak...selamba dia jer..... tapi jj tetap comel mcm selalu.....

    ReplyDelete
  34. sukenye JJ main kejar2 dgn polis ye. btw klau Msia ada strike ko bwk JJ siap lenyek le dia.

    ReplyDelete

I'm only responsible for what I say (write), not for what U understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...