Tuesday, 26 March 2013

Situasi Tegang JJ: Spender

Please do not read further if u feel uneasy with the mention of "pakaian dalam" or spender to be precise.

Bukan pemboros yer, but the Malay one. I dont know.... I hope not, I think JJ ada underwear fetish. Bwahahah

As we already aware, JJ kan suka punggah kain baju keluar dari drawer semua and biasanya (sorry to make u imagine this scene) dia sangat la suka sangkut seluar dalam dan bra kat leher. 3, 4 spender sekaligus dia sarung ke LEHER then mundar-mandir dengan bra lagi tergantung2. Dah banyak kali I cakap cara (kurang) elok jangan buat sepah pakaian bersih, itu bukan toys, u are not ready yet, bla bla bla, penat nak cuci lagi dan lagi.
She faham allright.

Tadi pagi macam biasa dia bangun paling awal dah ukur jengkal segala ceruk bilik and bila I celik mata, nampak dia tengah rub muka dengan satu spender, dua dah sedia tergantung di leher. I just say "hello...." and sepantas kilat dia campak balik spender di tangan and berdiri kaku macam nothing happen but face like a deer caught in the headlights.

Nak get rid of evidence konon. Been caught red handed pun still buat muka innocent. Tu... tu.. yang tergantung kat leher kamu tu apa, sayang?

Err, no picture of that hanger banger, tapi....


Macam ni la muka kantoi tu, ini pun kantoi gak, kantoi punggah kasut.


Happy face sebab kantoi yang ni tak dimarah

Anyone reading this has the same problem with the kids? Camner nak buat ek, selain pindahkan pakaian ke tempat selamat atau kunci drawer. Dah la kalau ke shopping mall tu laju jer dia masuk lingerie shops, dah macam wajib pulak.
Papa dia suggest letak serbuk cili kat pakaian tersebut... errrr, meraung mama nyer nnt.

81 comments:

  1. Kalau bab menyelerak pakaian, yang ketiga bungsu akan pegang trofi. Jenuh mama dia kena lipat semula

    ReplyDelete
  2. miahaha..letak serbuk cili tu.. bahaya!!!


    kena sembunyikan la dr pandangan mata si JJ




    uolsss, rindu ni!!! xde ms nk berblog.. sebok bebenor.. bln 5 blik la mesia, tgk i sanding.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Congratulations!!!! Wieee I am excited for u. Insya Allah dear, kalau boleh skang jugak nak balik. How I wish I can be there to see u sanding. All the best dear, doa semua berjalan lancar for u, doa jugak I dapat blaik Malaysia yer hihi.

      Delete
  3. heheeh..sebelum komen nk bgtau,..semalam akak mimpi peergi berlin jumpa jj...wah kan main seronok jj ajak akak main snow....real sebiji muka jj dallam mimpi tuu...heheh..


    wah...mia pun pernah buat macam jj tu,..sangkut segala seluar dalam n bra kat leher n tangan n selamba p keluar...geeram sesangat laa..tapi sekarang dah kurang kejadian tuu sebab,..simpan bahagian atas drawer n kalau angkat dr jemuran,..simpan siap 2 benda alah tuu..hihih..

    saranan papa letak lada ??..huhuhu.. tu saranan ker saja nak buat joke ?...hahahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu sebab nya kami rindu akak. hohoho best tak main snow dalam mimpi ngan JJ? hhihi

      Mia pun sama hehehe ok ada gang.

      Delete
  4. saranan papa JJ tak boleh terima...
    Tak pernah pula ada pengalaman mcm tu... kalau bagi jer dia main yg dah tak guna, aci tak? yg lain sorok betul2 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yg kat amapain yg masalah, jemur baju dalam umah kan. dah sangkut tinggi2 pun dia capai lagi. heishhh nak bagi yg lama sampai dia boring.. boleh cuba ni. tpai I yg sakit mata nnt tengok hahha.

      Delete
  5. Hahahaha..takder kerja yer cik JJ nie...anyway biasalah nas anak2 dl usia tuh hinggalah masuk tadika kerja 'mengube' tuh..kat umah nie sampai drawer baju kena ikat semuanya...malah siap dibuang tpt nak buka tuh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hhahaa yg ikat tu dah satu, jenuh mengube. owh kami pun terfikir nak buka handle tu. rosak segala barangan lam umah.

      Delete
  6. wah papa JJ...kijam...meraung mama Jj kang, saper yang kena pujuk...

    hurmm...camner ek, sebab so far anak anak ku belum terer bab memunggah pakaian dalam ni...tah depa kenai ka dak apa itu lingerie ni bagai...hahaha...

    sebab semua pakaian dalam tu berada di tempat yang tinggi...yang tak leh dicapai oleh tangan kecil dak iris tu...heheh...

    tapi JJ memang smart girl...hehehe...

    mama JJ sila pasrah...lalala...

    ReplyDelete
    Replies
    1. papa dia mmg kijam hahhaa.
      buat msa ni pasrah jer dulu.

      Delete
  7. Hahaha..dapat Nur bygkan macam mana keadaan JJ terkerjut disergah sambil mencampakkan spender yg di pegang....

    dan kantoi bila kat leher dia lupa nak buang...
    hahahaha....kiut la ini budak... :)

    letak serbuk cili..??
    kejam tu..hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. muka innocent ok. bukan lupa nak buang, tak sempat nak buang, pastu pretend macam tak der apa2.

      Delete
    2. eh try la buat yg papa Jj suggest tu..berkesan kot.kahkahkah

      mesti Jj ingt selamat kan dia main segala waktu mamanya tgh tdo.hehehe gud girl hokayy

      Delete
  8. haha, papa nya nak avoid JJ dari main semua stuff tu atau nak kena kan mama nya.. hai JJ, umur kecik lagi toksah la sibuk with all the lingeries. pakai pampers sajork ! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Papa dia sajer jer... nak selesaikan semua masalah sekaligus hahhaa.

      Delete
  9. hahaha..sama la dgn syasya..kalau tgh nak buat laundry SB pun sepantas kilat utk punggah baju ect dlm bakul..abis semua nak di sarung atas kepala..adoiii!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha time kita kalut, depa pun sama kalut kan.

      Delete
  10. haha biasa la tu..i dulu pun suka punggah baju yg mak i dah lipat cntik tersusun haha..takpe mama JJ, tunggu JJ dah besr nanti suruh dia lipat pulak bju2 tu and you pulak punggah. biar dia rasa plak hahaha

    *eh serbuk cili tu sesuai di letak dalam masakn je.. kalo letak kat pakaian dalamn jawbnya kang you yang tak duduk diam JJ relax je hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. mneurun perangai u la kalau gitu. heishhh apa nak jadi la.

      Delete
  11. amboiii notty nyer dia, dah punggah buat muka tak bersalah plak yer...
    tapi budak comel mcm ni, nak marah pon tak sampai hati...
    hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena buat muka serius sambil tahan gelak, not easy jugak.

      Delete
  12. nakalnyer dier. anak2 KA x pernah lak minat nak main dgn benda2 alah ni so x dpat nak bantu ler hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha untung KA tak yah nak pening fikir canner tuk settle this case.

      Delete
  13. Salam, biasanya alih perhatian yg lebih menarik,tapi kalau itu yg menarik, cakap dgn dia, jom kemas :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia pandai kemas balik, tapi mama nyer yg susah hati bila dia dah campak ke lantai semua tu, pastu masukkan drawer balik. so nak kena cuci semua sekali. Maybe thats my problem.

      Delete
  14. Hahahha.. cili? naya laaa kalo pkai tu... Hahaha.. nakal tul laa JJ nih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semua naya kalau letak cili, JJ jer yg tersenyum girang.

      Delete
  15. hai kak sya...

    aku belum ada anak lagi...

    tapi aku pk kalau aku da ada anak, aku psiko die setiap kali die punggah aku akan duduk mengadap dengan die lipat... die mst ade skali...

    hahaha. kejam sangat ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak kejam la... itu yg sebaiknya. I think. hehe

      Delete
  16. hehehe... so sweet... tapi budak2 sememangnya berperangai macam budak2 lah kan.. lagi kita marah lagi dia buat.. my daughters pun sama. :)
    Bulatnya mata JJ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cuba jugak abaikan jer kegiatan dia tu dulu, tapi makin lama makin berleluasa. hahaha

      Delete
  17. hahaha.... muka kantoi tu mcm tak bersalah jek lps tu.. siap senyum lagi tu..puas dpt kenakan mamanya kot... ;p

    ReplyDelete
  18. Hahaha..logik aa korang gegirl yg punggah...sbb gegirl nak tahu apa yg mommy pakai n nak tiru..cercuba bayangkan cik azue dgn the boys...boys kan...boleh tu skali caught derang tgh main bra n try2 acu ke badan...sorang pakai..sorang jerit usik..eee tak malu..nenen..nenen... n klu sidai plak derang leh jerit2 mcm tak pernah tgk.." eee sarong tetek!..sarong tetek!"..bleh imagin tak ghupa mummy cegitu ?!!.. n wat i do is..i wat donno n no respond..so without my jerit pekik...they slowly drop off kind of things as part of their toys..toys to attract mummy attention i guest..so now..i happy..no more mans captured playing with things inside my drawer anymore... hihihi..what a cute moment!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahhaa serius kelakar. pagi2 dah tergelak I baca ni. lama2 bosan la dorang takder respond bila menyakat ek.

      Delete
  19. wah mesti sweet sgt time JJ punggah tu semua kan.
    ade terasa macam asap keluar telinga tak Mama JJ ??? bwahahahha.

    Akak teringat kat My sis, she has 2 boys. aiyarkkk serupa like JJ la, suke punggah segala khazanah mamanya, 1 day, my sis ikat at tombol drawer with getah, getah yg 2-3 keping tu. then when her kids tarik the getah. terlantun kat muka dorang. so menjerit lah dorang, sejak dr tu dorang tak punggah when their mama put getah @ tombol drawer.

    >> actually that is not good, but as lessons. apa salahnya kan? hehehehe

    (suddenly akak speak malay + english pulak. no wonder my lidah is terkolap sudah) miahahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe speaking mix mix :p:p
      eh takut nnt saya yg kena getah tu, bukan target. hahha

      Delete
  20. kecik2 dah suka bra tau.tapi ok la.at least anak pompuan kan.lagi pelik kalau anak lelaki yg suka bra..hohoho
    kaler bra mama dia menarik agaknya.sebab tu dia suka :)

    pleasee jgn letak cili.kang jj fobia. tak pasal2 nnt besar tak nak pakai bra lak kan..kikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. hohoho kecik2 dah gedik ngan bra bagai. kan...naya nnt fobia ngan bra pulak.

      Delete
  21. salam mummy JJ..

    hihihi..letak serbuk cili?? * fengsan*

    jj nk spender & bra sendiri kut..ye tak jj??
    yg kaler kaler giteww.. :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehhee ala pakai pampers kaler2 sudeh. hihihi

      Delete
  22. huhuhu....nape katup komen entri friday tu?
    nape? nape? nape?
    for me, cma x kesah berbahasa madah pujangga or tunggang terbalik bagai..
    penulisan akak okey je...

    cuma.. x beberape nk suka dgn penulisan sesetengah blogger yg guna perkataan caci makian & carutan *terlalu terlalu terlalu terlalu terlalu terlalu terlalu terlalu terlalu terlalu dan terlalunye lah outspoken-----> mencarut2* carut?? oh please...
    sedih :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh tak suka ker? Alaaa akak baru nak guna ayat2 outspoken tu ahhaha

      Delete
  23. Replies
    1. comel macam mak dia kannss.. ehheee

      Delete
  24. Ugut dia. ugut dia. Suruh tido luar kalau buat lagi. Kita harus tegas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha gantung dia dlam bra kat ampaian boleh?

      Delete
    2. perghh, ganasnya mak dia.. hehe

      Delete
  25. macam anak2 sayer gak dulu.. so better letakkan pada tempat yang tinggi atau tersembunyi sket..kekeke..cute nyaa Jelita..

    ReplyDelete
  26. erk.. aku belom ada experience.. hahahaha....

    kau beli je yg mini lingerie utk dia.. kot lepas ni dia dah tak usik yg kau punya.. kehkehkeh

    ReplyDelete
  27. suke usik mama ye JJ ni...hihi... benda biasala tu, sm ngan anak yati... camtu jugak le...

    ReplyDelete
    Replies
    1. budak2 kan.. tapi kadang2 geram jugak.

      Delete
  28. Masa I kecil dulu I suka sangat makan compact powder, pity my mom :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaa kesian mak kamu kena beli baru setiap minggu, sedap ker?

      Delete
  29. haaa..aku sokong papa JJ..kalau boleh letak lipas sekali..biar JJ takut..lalalala~

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha alang2 kan, segala tikus mondok tenuk aku letak skali nnt.

      Delete
  30. pelik ni hobi JJ. mesti comel kan muka time kantoi. muka innocent, mata bersinar2. hikhik.. agaknya dia pelik kot kenapa mama tak pakaikan undergarments tu semua kat dia. boleh? hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin la kot, tu nak kena ushar tengok ada tak bra size dia. :)

      Delete
  31. letak serbuk cili? karang jj nangis dulu tu, takpen tiga2 nanges haa.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasanya ketiga tiga bukan takat nangis, melalak melolong.

      Delete
  32. ahhaha...boleh plak JJ main spender ye..hihi..kot spender colour full kot, tu yg dia suka nak main..haha..
    alah, susah lah Nas.. Pa'e yg dh 3thn pun masih suka punggah baju keluar masuk drawer..ini kn plak JJ kan pompuan..sifat2 nk tolong 'kemas' tu dah ada dlm diri..haha..
    uiks! jgn sesekali letak cili..naya jer! haha:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. rajin sangat kan... tu jadi masalah juga.

      Delete
  33. jj menurun perangai nas kot kecik kecik dulu..cer tya nenek kt mesia ada tak nas buat gitu dulu..

    mungkin kena kunci atau ikat kot drawer yang simpan baju kecik seluar kecik nih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. my mom cakap saya dulu mmg suka punggah keluar pakaian, tapi sebab nak susun balik sebab saya tak suka tengok ada cebisan yg terkeluar. hahaha

      Delete
  34. hahaha, muka tak bersalah tuu ! JJ bosan takde bende nak main kut, tu yang buat mcm tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi awal2 pagi celik jer mata terus gi rembat suar dalam.. hahahaha

      Delete
  35. penat aku skroll kebawah sampai lupa nak komen ape tadi..adoiyai..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak cuba skroll balik ke atas ker? mungkin tercicir on the way ke bawah ni. muahaha

      Delete
  36. anak2 angkat i seme i letak dalam drawer berkunci, haaa mcm simpan emas ..tu seme cubaan nak mengelirukan pihak musuh ..hehehe

    ReplyDelete
  37. yup... boleh join gang in the club dengan Aleesya. kalau bab memunggah serah kat dia la... hahaha..

    mungkin dorang rasa teruja kot tengok spenda dan bra tu. ye la org pakai kat dalam. sure dorang dok imagine. tak pernah nampak pun pakaian ini di pakai. di pakai kat mana ya. kat leher kot. hahahaha... That Y la asyik sangat dok sangkut kat leher..

    kalau tak de tetamu datang rumah ok je, dia main main. Tapi bila ada tetamu, malu.. malu... tauuuuuuuuuuuuuuu.....

    ReplyDelete
  38. woh woh jenis suka memnuggah eh JJ. heppp! :p

    ReplyDelete
  39. kejam betol papa JJ...nak letak serbuk cili..

    ReplyDelete
  40. hahaa..kenapa lawak sangat? :) kids mmg suka ea punggah2? agaknya sya masa kecil lagi tragis drp si JJ..i guess la kan.. hehe.. rasanya la kan kena bertegas sikit dan dikunci laci..mudah..mama pun tak ada penat2 sangt nak berkemas lagi.. :)

    ReplyDelete
  41. betul...betul... budak kecik mmg suka cam tu MJ... haha...tapi lama2 nanti hilanglah...nak hilangkan senang je...kita bako je benda tu semua haha

    ReplyDelete
  42. hahahahaha sejibik pagai cam alana
    dia pun suka sgt main spender n bra
    dia letak atas kepala..igt inner tudung ke ape
    tp quite comel lah..
    tp seriau gak mau tiba2 dtg guest..OMG giler arrghhhh
    tp nau xde lah main2 sgt ngan mende tu
    el dah letak lam almari paling atas hehe
    tp yg pelik tu byk2 baju yg baru angkat kat sidaian
    longok2 tu ..yg tu gak dia berkenan adoyaiiiiiii haha

    ReplyDelete
  43. hahaha comel kamo jj..aiman masa kecik dulu suka jugak.tp tak gantung pun bra kt leher..siap buat tuto lg cmna cara nak pakai bra..selalu bikin lawak minggu ini.haha..

    ReplyDelete
  44. baca sambil gelak..hihi
    boleh imagie muka terkejut jj tu sambil campak spender..hahaa ''JJ2..''

    ReplyDelete

I'm only responsible for what I say (write), not for what U understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...