Saturday, 30 March 2013

Monster Chef Malaya

Attention all Master Chef seMacedonia, sila bagi laluan kepada bakal Chef terkemuka tanahair, tak lain tak bukan... Mmmmmonsteeeeeeeerrr Cheeef (announce bagai nak rak).

Semalam telah berlangsung upacara penyerahan peliuk beranga (typo intended sebab malas nak betulkan tapi rela jelaskan haha) kepada tukang masak yang diimport khas dari Balkan.

Lihat reaksi beliau \(^_^)/


Nampak muncung panjang sedepa tu? Over excited "uuuuwh wowww  uuwwwh"

Cek kitchen, sinki, oven, shelves... siap ada lampu nyala2 bunyi gelegak2 kau.

Salt and pepper, check!

Semua berfungsi dengan baik, its cooking time!

Mama boleh cuci tangan tak payah masak anymore. Untung nyer!!! 
Terlampau kenyang mama and papa duk try masakan every few minutes, tak sampai hati nak decline kalau datang ngan senduk "panas" tadah ngan tangan siap tiup2. 

Now its our turn untuk baca doa tolak bala (>,^)

Zaman I dulu, dapat periuk tembus ngan sudu patah pun dah more than happy. Hihi eh jemput ke rumah, Monster Chef sedia memasak u all.

57 comments:

  1. wah, new kitchen set... good for her :)
    Bukan main panjang lagu muncung tu ha tanda excited do'oh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia kan suka bergayut kat kaki time mama dia masak, so harapan beli set ni supaya dia tak kacau me lagi, harap nyer la. Do'oh excitednyer.

      Delete
  2. i can imagine how excitednya budak kecik itu..
    with the sound "uuuuwh wowww uuwwwh"...hahaha ada tak, JJ excited macam video dia tengok brochure sales itu hari?

    anyway, berapa beza waktu germany & tanah melayu? hahah dasarrrr pemalas nak google..hhaaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. even more than that, pegang2 pipi "neinnnnn uwhhh waaaahhh uhh papa papa".

      now 7 hours, very soon tukar jadi 6 hours different. hehhee

      Delete
  3. Wah..bestnya kithen set monster tuh..siap semua ade ngan oven lagi..heheh, pasni tak layan dah mama nyer dapur yer...ingat aidan dl biasa bg periuk belanga sudu mangkuk yg real..yg plastik tak mo dia...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu la harapnya dia tak "gelewa'k" kat kitchen lagi pasni hahhaa.

      Amboi Aidan demand kamu yer, hehhehee Aidan kan big boy, mana nak main plastik2 ni. hihihi

      Delete
  4. Comelnya kitchen set ni.. Kalau masa naim ni minat main periuk belanga dulu saya belikan set masak dia agaknya akan main set masak ke main periuk belanga yang betul juga? Haha...baru sekarang nak fikir, tak paayah lah..

    JJ masak apa tu? Mama dia boleh naik badanlah lepas ni ...hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau dah biasa ngan periuk belanga betul, rasanya tak hingin si Naim tu set plastik ni hihihi.

      Hahaa naik ke bumbung mama nyer.

      Delete
  5. wah siap ada set dapur.bergaya sungguh si jj jadi chef...:)

    untung bebudak skang..kita dulu main masak2 pakai tempurung kelapa jer.pastu kan bila adk bongsu mak belikan set pinggan mangkuk yg siap periuk belanga tu gigih la main pondok2 dengan adik walhal dah beso panjang.kecik2 tak dpt kan.haha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasanya untung lagi kita dulu2 PK, boleh main real masak2. Budak skang plastik ni jer la yg dapat.
      Hhahaa dah besar panjang pun takper, ambik peluaang yg ada, merasa la kan hahaha.

      Delete
  6. terserlah panjang muncung dia hahaha... jj,...teruja lebih lertew... wah...senang la mama n papa jj dah ada tukang masak pro kat rumah yew..hiihhi...kiut miut sunngguh jj nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha mama riba tangan goyang kaki jer pasni. (^,^)

      Delete
  7. wahhhh..ada bakatlah JJ...!
    InsyaAllah....bakal chef terkemuka dunia ni.. :)

    Err..Teringinnya Nur nak join JJ sekali..
    comel2 semua pkakas dia..
    hihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insya Allah....

      Mari lah Cik Nur, temankan JJ ganti mama jadi tukang rasa. Perit dah lidah duk merasa non stop ni hahaha.

      Delete
  8. JJ masak apa tu??

    *teruja plak kakak comel tengok JJ punya dapur tu..nak pinjam boleh??

    *eh dulu den pakai tempurung kelapa je main masak2 hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak pinjam? Tabbleh. Hahaha

      Pakai tempurung la best, exotic gitu, sini tempurung kelapa payah laaa, tempurung kepala jer berlambak.

      Delete
    2. exotic apenya..kena api bocor haha..habis la lauk pauk i jatuh dlm api :(

      Delete
  9. dia punya muncung tu men peranan...betapa excitednya nak masak-masak gantikan mama. hehehe. apa lauk yang dimasak?? ayam kfc kah? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. muncung itu watak penting. hahahaha
      ayam kfc masak sendiri. eh ada seketoi gambar ayam besar dalam oven, hahhaa kukus, gril, panggang.

      Delete
  10. nasi goreang satu JJ .. special delivery tau .. via email.

    ReplyDelete
  11. kalau dapat kat onie,nak main gak benda alah mainan masak2 ni,macam best je,haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best la kot kalau anda ada imaginasi yang tinggi. hahahaa

      Delete
  12. nk order kichen chop blehhhh? (ehh typo plak)....

    mama papa mesti hati bunga2 bila dihidangkn dgn food kaler kali.

    iyerrrlahkan, masa kita muda2 dulu mak 'belikan' cooking set dr butik Kichen Mak Sdn Bhd, dpt yg branded cuma sikit bundle laaa...hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh typo jugak. hahahha

      owh hati bukan etakat berbunga, siap mekar layu di tasik madu.

      bundle pun takper... ada jugak (^,^)

      Delete
  13. wooo...

    bestnye kalau aku kecik dulu ada mainan ni...

    keep playing lil monster :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kamu ada kot (^,^) kalau dulu tak der, skang masih boleh beli ma.

      Delete
    2. huhuhu...

      nak beli pun bile mau main??

      Delete
  14. kecik kecik dh rajin masak..besar nnti lagilah rajin..

    muncung tu yg mahai..

    kak zu kecik dulu guna tempurung kelapa dan tin susu jer..tapi yg syok nya boleh main dengan api real punya...mak pak dulu tak kisah pun kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insya Allah, harap2 nyer begitu la Cik Zu.

      muncung tu menggambarkan keseluruhan cerita. hahaha

      Dulu best kan, saya main masak2 masa kecik titis plastik terbakar kat peha sampai skang berparut. hihihi tapi tak serik. Btw sini usahkan budak nak main api real, mak dia nak masak pun tak dapat guna api real, tak syiok masak.

      Delete
  15. Nak order.... nasi goreng kampung satu...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu speciality dia... u wont be disappointed ;) bayar skang boleh? opsss mak dia nak kaut untung pulak hehehe

      Delete
  16. assalam, dah ada bakat chef dah tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wassalam bunda, insya Allah... mudah2an, boleh jadi tukang masak nnt haha

      Delete
  17. waaaaaa.. hai monster!! nampak cam real jer dia masak tu.. bleh goyang kaki dah Mama JJ skang kan.. Hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana ada macam real, memang real. hahaha marilah bergoyang.

      Delete
  18. Wah...import mari from Balkan ar...bestnya JJ dah pandai masak.. boleh masak kari ayam utk mama & papa..hehe...eh! abg Pa'e boleh rasa jugak ker? haha:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bole... untuk abang Pa'e anytime ;)

      Delete
  19. Wah JJ! Memang panjang muncung tu....hehe.

    Opah Lah dulu main masak- masak dgn tempurung je...^-^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Opah Lah, main ngan tempurung lagi best tau. kesian ngan budak zaman skagn tak leh kuar umah pun.

      Delete
  20. tehehe..untunglahhh mommy dpt anak dara tak payah masak dah...bhahaha..muncung Jelita boleh ikat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia janji nak buat mee vulu untuk mama nyer.. I dah banyak kali try ni tak jadi2 jugak. sebab pakai pasta ker?

      Delete
  21. sonoknya ada moooonster cheeeef..

    boleh imagine gaya JJ tu..hihi
    selamat malam jj

    ReplyDelete
    Replies
    1. nampak muncung pun dah tau kan. hihihihi nite nite CikSu, love u.

      Delete
  22. khusyuk je JJ cooking. kenyang la mama & papa jadi tukang rasa ye. hehe..

    ReplyDelete
  23. cik nik nak pinjam kitchen set jj boleh.nak masak tom yam. kecik2 dulu mana ada macam gini. warna warni lagi set kitchen jj..hehe

    ReplyDelete
  24. Betapa untungnya budak budak sekarang..... main masak2 pun macam real punya dekat dapur tu...hoho untunglahmu JJ hehe..
    Mama ngan papa sure jadi tukang rasa punya..... inilah berkat mama rajin ke dapur hehe!

    ReplyDelete
  25. untungnya JJ dapat set game like that..hehe..me kecik2 dulu beli set mainan masak2 yg murah pastu letak pasir segala..ala mama JJ mesti pernah main kan..? hehe

    ReplyDelete
  26. hehehe excited nyer dier, KA Pun excited juga nak tunggu hasilnyer hehehe

    ReplyDelete
  27. hahaha... kemain excited sampai muncung sedepa kalah muncung itek! hihihi... mcm syok lak.rasa mcm nk join sekaki plak..kohkohkoh

    ReplyDelete
  28. wah!!!!!dapur baru ko JJ. kaloh la mama pasni, mesti papa asyik puji JJ masak lagi sedakk pasni. hehe!!!sama cam K.Ahdia la bab2 suruh 'merasa' masakan dia.....

    ReplyDelete
  29. beshnye ada dapur baru... confirm tak kacau mama dia pasni ye...

    ReplyDelete
  30. salam Mama JJ..
    MihMihMih...
    teruja nk rasa masakan signature JJ ni..
    menu plsss...? :)

    soo cute kitchen set tu..patutla JJ muncung cam cencorot..hihi..
    senang mama jj nk cook pasni :)

    ReplyDelete
  31. lepas nie mama ngan papa boleh goyang kasi...order jer kat jj...semua siap!!!! he3

    ReplyDelete
  32. amboi...kalu betul Jj masak, untunglah mama...tak payah masak dah...dok lepak goyang kaki...
    hehehe...

    eh cuaca masih sejuk ye...kat sana???

    ReplyDelete
  33. lepas ni makin pandai la JJ memasak ye..

    ReplyDelete

I'm only responsible for what I say (write), not for what U understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...