Monday, 11 March 2013

Salji Reject

Baru jer few days back kami berkeliaran menikmati sang mentari, tiba2 snow balik lasnite. Dah kena keluarkan balik winter jacket, gloves segala. Prrfftt

Since morning JJ dah melekap kat tingkap senget2 kepala kepit phone in between ear and shoulder gaya busy free hand, borak ngan bf mana ntah. Kesian tengok dia menepek pandang ke luar gitu, maka kami pun bawak la dia turun main snow kejap. 


Awal2 Mama Monster dah interframe hahaha

And then baru la anak dia

Wie...wie... woww!!!

Baju tebal payah nak bangun, baring jer la terus

Alang2 dah guling, lets posing model salji.

Nice to see, not really nice to be

Tengah hye hye bye bye ngan neighbour. Jelita berlagak... dari jauh semua orang dia fly kiss, bila dekat mula la jeling2. 

Kalau pakai keta kat sini memang penat la nak clean snow setiap kali... dengan sejuk nya, dengan nak kikis cermin nya, dengan kotor nya. We in Malaysia very lucky tau. 


Dekat an hour jugak la kami sana, ikutkan minah ni tak berganjak nak balik pun, my hand yang frozen tak sanggup lama2. Here is a video of JJ guling2 dalam snow. 


I tolak pokok bunga nak kasi snow jatuh... dia pun nak tolak jugak, tapi balak yang ditolaknya. 


*I dah send snow to Wantie itu hari, she then reject datang sini balik yer (^,^)
*Selepas seharian, around 12pm baru tidur budak ni.. tu pun gelak2 lagi dalam tidur. 

97 comments:

  1. waaaaaaaaaaa hullahop...lompat bintang...hehhe best yer main salji...baby u so clever girl...makin besar makin bijak...baju sejuk dia pun cantik....:D bilalah nk pi main salji ek

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baju sejuk pinjam jer dear. hihihi boleh la pakai untuk survive.

      Delete
  2. weeeee...o'ooo....haah..JJ tak reti sejuk ke ape ni..

    wei..pesal komen aku kat entri ko lepas2 takde..chek spam feliss..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia ni sejuk canner pun tak kesah, jangan panas sudah.
      Aku dah un-spam kan komen2 kau tu. hahahaa Sarahap sangat.

      Delete
    2. dah 8kali aku play video JJ ni..hahaha..comel gila..

      Delete
  3. Seronok tengok JJ main salji..budak2 mmg tak reti sejuk kan...pernah jgk experienced salji ms visit canada long tima ago..mmg tak tahan sejuk ..cantik tuh cantik tapi tak comfortable woooo...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan... pakai lapis2 sesak jer rasa, dah la sejuk kejung segala.

      Delete
  4. yeayyy.. ais kacang satuuuuu.. kacang lebih boleh? hehehe knapa kete tu tak serkup?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kacang Ais la jadinya kalau nak lebih2. hahaha
      Tak serkup sebab katanya make car kaput, sebab panas di dalam, so salji mencair dan mengeras jadi ais. Nnt getah and lock sumer tu stuck canner tah.

      Delete
  5. aunty nik jeles. seronok tgk jj main salji.
    duk wee wee wow lagi..hehe

    budak2 ni mmg tak reti sejuk kan. ada anak kawan tu siap boleh baring dan tertido lagi kat salji tu..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la pasal, macam takder perasaan jer depa ni.

      Delete
  6. prrffttt..send kat akak plak snow tu, jgn kupit sangat :)

    ReplyDelete
  7. alah....JJ main snow lagi erk!..best nya tgk dak comeiii ni guling2 atas snow... nasib baik mama dia tak join sama...hahaha..
    Ini klu abg Pa'e tgk msti dia tanya snow tu apa Ibu?? hihik..
    (maklum tak pernah nmpak)..:p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagi dia main ais from freezer tu hihihi. takper, explain sikit2 kat Pa'e, nnt kan nak datang visit JJ sini ;)

      Delete
  8. hahaa.. terbayang acane kalau JJ pakai suits penguin & jalan atas salji macam dalam video tu, dari belakang mesti orang ingat ada penguin sesat ! :)

    ReplyDelete
  9. alamak JJ....makcik Laila teringin nak guling-guling kat salji macam JJ pulak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh ajer.... mari sama2 guling2 macam tenggiling.

      Delete
  10. oi JJ, ko balik mesia nt xde saleji tahuk.. panas la ko nanti.. *ayat org jeles sbb JJ leh men saleji*.. wakaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. takper... before balik minta Oma dia belikan freezer penuh umah, jadi alaska kat kelantan tu nnt. haha

      Delete
  11. andu bah JJ kecik2 dh main salji..auntie ni nak 30 tahun main ais peti sejuk jer..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. praktis duu ngan ais peti sejuk, nnt senang datang sini dah kalis hihihi.

      Delete
  12. oooo boleh cuaca terang tukar balik salji ye? boleh cakap , jangan sangka terang takkan ada salji .....macam pepatah melayu tu...
    yang penting jj dan fmily enjoy, tak apalah, boleh gunapakai baju tebal tu banyak kali...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha dont sangka clear water no boya naaa. dikatakan these few days adalah hari tersejuk untuk tahun ni.
      Nxt year dah tak leh pakai baju ni, baju pinjam jer pun, nnt pulangkan kalau boleh ada ehsan orang bagi pinjam bigger size is better.. hahaha

      Delete
  13. wah main2 salji..kalau kat sini nak main salji kena bayar, kat mines huhu.sis bawak sikit salji, nak buat ais kepal :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kau nak salji kaler2 tak? Sini kalau ada kunen2 kami tak dekat. hhahaha

      Delete
  14. baru nak rasa heaven salji mari balik..:)

    wee woo..jj main salji sebijik macam main pasir kt tepi pantai jer,.hiks..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haa kami berair jer mata tengok gambar pantai dan pasir, tu la papa dia cakap, main white sand here jer la. hehehe

      Delete
  15. JJ ni cutelah Nas. Kakak ulang 2x tau tak puas tengok keletah dia main snow...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe harap2 permulaan hari yang penuh senyuman untuk kakak ;)
      Macam tu la dia sepanjang2 masa, guling, lari, guling..

      Delete
  16. Patut pun MJ suka cakap weee.... ghupenya anak dia suka cakap benda alah tu hehe...
    MJ...memang macam tu ke selalu..... snow tak mengira musim turun...kereta berlambak2 diaorang tak keje ke MJ?..Tolng jawab soalan kurang cerdik OKje ni hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. JJ selalu excited wee wee weee...
      Semalam Ahad Okje, so tak la dorang kerja, plus sumer shopping mall tutup pun, jadi tinggal la sumer orang bersama family kat umah jer. heheheh

      Delete
  17. Ai? nama mak dah hilang dari senarai?....huhu rasa dah gigih mengomen... tak aci ni!

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh tu dah ada balik tu. ala gigih mengomen pun bukan dapat apa okje :p tapi saya sangat menghargainya. love u la.

      Delete
  18. adoyaiiiiiii,... comel!!!!!

    ReplyDelete
  19. ololo comelnya.....badan dah jadi 'gemuk' sebab baju tu tapi tetap comel guling2 kat salji....aunty nak join boleh ke ? *jeles ni kecik2 dah dapat main salji....huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Payah nak gerak bila "gemok" ni. hihii aunty ke mari la bawa Damia and the rest, kita guling sama2.

      Delete
  20. wala wei seronoknyer dapat main salji yg original cam ni !

    ReplyDelete
  21. seronoknya jelita..baling segumpal salji tu kat anty hehehe

    ReplyDelete
  22. best nye golek2 kat salji tu.. bila lah dapat merasa eh.. huhu

    ReplyDelete
  23. Pagi2 tadi tgk kat youtube ada new video from subscription. RUpa2nya budak jelita ni. Skrg tiap2 hari saya dgn husband tgk video JJ busy Bee tu. Husband saya memang suka sgt dgn video tu. pastu setiap kali tgk dia akan ketawa sebab karektor JJ comel sangat. Then kiterang selalu ketawa ala2 JJ [you know la ketawa yg mcmn kan? Yang mcm beriya je padahal takde benda tu]. Mmg kelakar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha jaga2 jangan anak kamu nnt cheeky macam JJ. Ker dah lepas fasa "terkenan" tu? Harap nyer la.

      Gelak trademark dia tu, ni siap tepuk2 dahi tepuk2 paha kalau ada something yg konon funny to her, Dongak2 gelak tu wajib la kan. pastu cover mulut dengan tangan ala2 ayu.
      Mesti orang pelik tengok korang laki bini tetiba ketawa gitu hahaha.

      Delete
    2. Oh, jgn risau. Adegan begitu hanya kami lakukan bila kami berdua. So, buat masa ni belum ada yang pelik.

      Takpe la kalo cheeky mcm JJ. Comel. Pastu bleh record then tgk ulang2 utk jadi bahan hiburan. *video dia main salji tu pun lawak. Lepas jatuh mcm tak bergerak2 ingatkan pengsan. Sekali dia acah je.

      Delete
  24. Comel sangat. Geram tengok. Main sensorang pon jadi ya si Jelita ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sorang2 pun boleh.. "snow itu ana yang punya" kata JJ

      Delete
  25. tungu punya tunggu punya tunggu... tak sampai sampai. ghupernya dah retour la pulak. ishhh.... saja le tu tak nak kasi org mlaysia guling guling manja macam JJ.

    waaaaa... auntie jeles la JJ....nak guling guling gitu jugakkkkkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. kami lak jeles ngan uols ada pantai..prffftttt

      Delete
  26. ala so sweetnyer baby pakai baju tebal..bulat-bulat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bulat2 kepala kecik macam penguin.

      Delete
  27. mesti jj mimpi buat ais kacang guna salji tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha nextime kami bawak kacang cincau dalam tupperware, keluar jalan kaut jer ais hahah

      Delete
  28. untung kecik2 lagi dah dpt main salji, btw, i nak tengok muka mama JJ..hehe, tapi xclear lah gambar

    ReplyDelete
    Replies
    1. huk alooh dear, lebam dah I tepek my gambar kat blog ni, Not your lucky day then ;)

      Delete
  29. jenuh bersihkan kete ye...dhla salji tebal...

    ReplyDelete
    Replies
    1. terketaq2 la mengikis cermin tu... hohoho

      Delete
  30. alahaii, dah macam anak penguin dah jalan

    ReplyDelete
  31. tolonggggggg.........comel sangat budak jj main salji rasa nak lompat masuk video join sekali!!hahahaa...JJ!buat snow angel!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. she tried, orang buat kaki tangan ke sisi..dia ke atas. katak jer la jadinya.

      Delete
  32. bestnya main snow.. comel je muka JJ kesejukn. pipi & hidung merah2. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ai pun comel gak Chikna kalo main salji..pipi & hidung dah smp hitam..eh hitam? hahahaha

      Delete
    2. Hahaha hitam? Main salji sampai rentung eh.

      Delete
    3. bukan main salji..main arang actualy.hahaha

      Delete
    4. biasalah, Ai kat biasa duk bangla..tu yg main arang..
      kahkahkah

      Delete
    5. Ai kat biasa apa kat? hahaha Cik Nur maaf lah saya pun dah terjangkit perhatikan typo kamu.

      Delete
    6. errr.....haishhh,...kena lebih bhati2 tau lepas ni..
      'kat' tu sebenarnya 'kan'
      hihihi....

      ehh..xpe Mama JJ...nur tak kisah...

      Delete
  33. salam mama jelita..
    wuhuuu...seronoknya tgk salji..cma yg x penah pegang salji rasa teruja tgk jj dok maen2 ngan salji tu.. huhuh..
    baru perasan, gigi jj cantik tersusun..comelssssss

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gigi dia gap besar sikit kat depan, ker sumer budak camtu? Tapi I sampai ke tua gap besar depan jugak.

      Delete
  34. bestnya dapat main salji .. menyimpan impian satu hari nanti dapat main salji di tempat orang .

    ReplyDelete
  35. wow wiii... seronok JJ main snow :)
    Kat sini pun dah mula turun snow lagi kelmarin... baru jer up entry pasal spring, sekali datang lagi gelombang snow... huhuhu, anak2 dah mula confius, ummi skrang spring ke winter? ekekke, ummi dia nak jawab pun tak confident :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la I pun sama, bila tanya papa JJ, dia cakap "wellcome to Europe". tu jer. haha

      Delete
  36. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  37. 'pingu' main snow..hehe..cuba tgk balik di minit ke 0.10. JJ terjatuh..then bila Mama JJ datang dekat dgn dia (mama yg record kan vdeo?huhu) at minit ke 0.18 dia dnggak mukanya pastu buat muka semacam ..ahaha..nampak tak permainan dia..LOL..hehe (*btw rasanya entry ni banyak gila gambar si JJ...hoho)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Correct, mama dia la cameraman tak bertauliah ni. hihihi
      gitu la dia lari guling lari guling, so bila dia jatuh tak bangun tu I tak der la risau pun dah drama dia gitu hohoho. Skali skala letak gambar banyak2. Kalau nak ikut beratus gambar kami snap hihi.

      Delete
  38. seronoknya JJ guling2 atas salji...!
    sampai merah hidung...!

    Comellah dia....
    picitkan hidung dia untuk nur flisss...!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Merah hidung pipi, mama dia jer duk tan tak berganjak.
      Dia picit sendiri hidung dia dah ;)

      Delete
  39. kesian tgk Jj jalan dlm video tu..rs mcm berat sgt dia nk angkat kaki.hahaha tp mmg kiut lah kamo Jj..akak suka :)
    akak? arghh boleh lah akak,kalo Nur sesuai mak long.hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak..??adoiii... JJ tu muda dari icha tau...
      jadi kena panggil ai acu la..

      Nur xpe..xde anak buah lagi..jadi JJ kena panggil kaklong... :)
      Kan JJ kan..... :)

      Delete
    2. hahaha kaka mannis, somma kaka kaka sangat baik. somma kaka kaka sangat cumil bila gadu gadu. (tetiba JJ slang pelik)

      Delete
    3. aduuuu..
      aiyooo adik comel..apa pasal adik comell cakap ada slang tambi2 skit..sudah jangkit sama itu mak long ye..itu maklong kita pandai cakap jawo tau.hihihihi

      Delete
    4. Errr,,,mbak kat atas ni mmg tau..!
      Grrr...!

      cayang JJ....

      Delete
  40. indahnya ciptaan Allah...dah rupa patung dah deqla tgk.. comel betul JJ ni!!

    ReplyDelete
  41. haha comey je JJ sebut O'O...gggrrrrrr nak pinjam JJ satu minit

    ReplyDelete
  42. alahhhh momma monster npk tepi blkg je..nak tgk penuh bley haha
    hahahahah xleh bla xleh bgn..besar tul bajunye tu
    sian JJ...meh sini sayang aunty el tulun bgnkan eh

    ReplyDelete
  43. Seronoknya JJ guling2 atas salji tu ☺☺

    ReplyDelete
  44. seronok ye si jelita main salji..

    ReplyDelete
  45. jj main salji..huhu jeles auntie tau..apsal xajak auntie skali

    ReplyDelete
  46. bestnye salji ...mesti sejuk giler sampai merah pipi JJ kan?

    ReplyDelete
  47. salji tutun lagi..... hu3...teringi nak guling dgn jj kat situ... tua tak tua.... nak golek2 jugak sama jj...he3

    ReplyDelete
  48. weee.weee. woww. oh oh. alaaaaa, geramnyo budok ni. pos mai brunei bagi main pasir pantai blh dok

    ReplyDelete

I'm only responsible for what I say (write), not for what U understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...