Thursday, 28 March 2013

L'Italiano Lasciatemi Cantare


Pernah dengar?


Sounds familiar? 


First time I dengar kat Sarajevo few years back dalam kereta with hubby and cousins, terus melompat "Eh, u guys pun suka Hindustan?" 

Blur kejap diorang. Bila replay baru la I dapat tangkap yang ini lagu asal versi Itali. Rasa kecewa kejap dengan Mera Man. hehehe 
Asal u guys tak cakap kat I awal-awal (^,^)

I need to listen to other different language once in a while, kinda therapy for me. Just finish watching a French movie, Chicken with plums (Poulet aux prunes) comical yet entertaining. I pulun too many drama Melayu last few weeks sampai rasa mual tengok mereka.

Tip u guys can try, kadang2 payah sangat communicate dengan orang tak reti (atau tak nak faham) bahasa kan, find one song in totally unfamiliar language (Hindustan doesnt count) and enjoy it. Opss, we already did... Oppa oppa! Hahaha

*Ada foreign movies menarik u guys nak kongsi with me tak? Panjang lak taip ingat tadi nak letak video ngan dua patah perkataan kat atas tu jer (",)
Psstt Cik Nur, drama korea yg U suggest tu I belum sempat tengok, tunggu oppa reda dulu hihihi.

59 comments:

  1. Layan lagu hindustan.....ada satu movie thailand yg aku dan hubby suka tengo...genre romantik komedi... tajuk dia ATM (mesin kluar duit tu)....cuba konon ko try test tonton.....hehe

    ReplyDelete
  2. Orang hindustan ni ciplak lagu italy pulak ke? Memang suka ciplak betul dorg ni kan. huhu

    ReplyDelete
  3. ciplak la senang, tapayah fikir pepanjang hahaha.
    sis nak tengok citer apa?genre?saya banyak donlod muvie huhu

    ReplyDelete
  4. hindustan mmg suka ciplak lagu orang kan....huhuh

    ReplyDelete
  5. hehehe mcm biasa dgr je lagu ni !

    ReplyDelete
  6. hahaha... terlalu banyak sangat lagu yg nak kena cipta. Jalan mudah ciplak je la.

    eh.. nak tanya, kat sana filem french ada cut cut tak? asal tengok thriller filem dorang selalu upsss.... je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini nnt I buat special entry pasal ni ihihi.

      Delete
    2. btw, since u dah tanya, nope, sini takder cut cut. hohoho

      Delete
  7. dh tgk maharajalawak ke
    gilah intai2 kt utube..
    sure gelak xhenti2 haha

    ReplyDelete
  8. dulu pun ada lagu hindustan ciplak lagi iwan dangdut..

    ReplyDelete
  9. Lagu ni amat bermakna sekali.

    ReplyDelete
  10. aku suka lagi bahasa ni kot kalau banding dengan hindi tu..maklum la, aku kan nak beli motor made in italia..hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. cer translate
      cer translate

      Delete
    2. sepatah haram tak tau..hahaha..janji bunyik sedap jadilah kak..

      Delete
    3. kan.. terlayan jugak akak lagu ni
      sambil sambil menaip ni kan.

      >> teringat aksi version Hindi. tengok cite ni sambil lap hingus tau. miahahha

      Delete
    4. hahhaaaa bon jorno bon jorno. (macam jawo jer bila aku cakap).

      Delete
  11. aku yg tercampak kat asrama memang tak tau movie ape yg best... yg cite setia hujung nyawa aritu pun aku x minat.. ramai yg kata best.. aku baca novel je.. kalau kau tanya novel apa yg best, boleh la jugak aku share... baca john grisham ke.. hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wei asal kau larang aku masuk blog kau? Sentap jap aku.

      Delete
  12. Kira nya ala2 Parody kot ni. kat Malaysia ni dah banyak org2 biasa yg buat parody guna lagu2 popular.. glamer tau depa!..hehe..erm! 2tiga menjak ni dah malas tgk movie lah Nas..no idea nak suggest..hehe:)

    ReplyDelete
  13. la.. Mera Mann tu cetak rompak ke?

    ahkak kiciwa. kiciwa. kiciwaaaaaaaaaaa .....

    ReplyDelete
  14. cuba tengok movie Iran bertajuk "Heiran" or turkey "sonbahar"
    sure ko tido zzzz....
    hindustan memang ske cetak rompak khenn

    ReplyDelete
  15. mera man...tum wahhh kang nyanyi lagu man ni kuar air mata lak..sedih kot cite ni :)

    cuba hampa layan cite korea full house..best cite tu.kalo taiwan suka x? ada gak cita taiwan yg best..siap ai beli vcd ms tu.mahal pun mahal lah.hahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fullhouse I dah tengok laaaaama dah, siap beli dvd ori tau. hahahhaa

      Delete
  16. laa... hindustan ciplak rupanya! huhh.. apa ni ciplak2? x suka tau.. kohkohkoh...

    ReplyDelete
  17. pertama kali dengar .. suara macam ramli sharif sikit.

    ReplyDelete
  18. best jugak dengar lagu italy tu.. sambil dalam kepala duk nampak Amir khan, ekkekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahah betul betul.. mmg nampak muka tu ja.

      Delete
  19. rinduuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!! ;c

    Skrng Na mmg sgt bz ksince Na skrng da x kerja dgn firefly... ;c
    dlu masa kat fireflyz na xde tanggung jawab so 24jam kerja is BW hahah now rasa sgt penat bila kita ade tanggung jawab haishh -_-" ape pun..
    na sgt xsabar nk berblogging mcm dlu wee~ (tataw npe na xplan all this) myb sbb rindu sgt kot n nk jj faham LOL ;p

    anywy lagu tu yes! its my fevert song ok!! so thx for the info na pun egt lagu tu mare man is owner nye kakakakak ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. we rindu u toooooooooooooooooooooooo. JJ faham, Aunt Jna nak kumpul duit untuk datang ke sini. huhuhuu

      Delete
    2. aku nak follow na..tak kira la walaupon tak dijemput..hahaha

      Delete
  20. tak pernah dengar lak lagu tu. chic na jarang tgk foreign drama. cuma layan running man je. korean gameshow. haha.. best.. cer try tengok. hikkk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu saya kena fokus tengok tanpa gangguan, mmg duk layan jugak natang ni eh. Pernah tengok family outing? before running man FO mmg giler. sakit perut.

      Delete
  21. laa... mera man ciplak lagu rupanya.. hehehe

    ReplyDelete
  22. dengar lagu tetiba nak tgk cite maan,tapi sedih sangat la cite maan tu,haha

    ReplyDelete
  23. kejap..kejap...
    kakak cantik kecewa dengan mera man sebab diorg tiru lagu ni eh...
    kira mera man tu bukan lagu ori diorg laaa..?

    ke Nur yg salah faham..?

    Psst..tp best pula dgr lagu kat ats tu...
    :)

    ReplyDelete
  24. saya masih di peringkat beginner, baru nak belajar bahasa sarawak, saya selalu dengar radio local kt tempat saya belajar ni, cuba2 utk pahamkan bahasa tempatan di Sarawak. Hehe itu tak kita bahasa asing kan? :p

    ReplyDelete
  25. tak mustahil hindustan tu ciplak lagu italy.. hehehe

    ReplyDelete
  26. Malas nak layan movie lain bahasa sebab nanti duk choose translate in BM...suara dia dah jadi lain hehe.... nampak kelakar sesangat!...So baik tgk Dilema wanita ajelah haha

    ReplyDelete
  27. Awakkk!!! Rindunya lama tak sembang-sembang komenkan? Alahai... kita skodeng pakai komputer opis (yang banyak sangat security) so tak bolehlah nak layan lagu dekat atas ni.

    Perghh... salute lah dia boleh layan macam-macam foreign movie. Cer try tengok cerita Tamil pulak. Syok jugak tau kadang-kadang tengok hero dia yang serba boleh. Hihh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnnnnnnnn... its ok I know u busy busy. Hahhaa Tamil arunachalam. eh I prefer tamil dari hindi pung. hihihi

      Delete
  28. Sori tak sempat melawat nas...
    betullah cam lagi tuh..ingat pun dl ade gak lagu dlm filem tuh tiru lagu dangdut iwan kan..heheheh

    ReplyDelete
  29. huhu..jarang tengok cite hindustan skrg ni..tu yg tak perasan.. hehe

    ReplyDelete
  30. kalau dkt M'sia, sibuk nak saman menyaman bab ciplak-menciplak ni...

    ReplyDelete
  31. Dlu ade gak hindustan ciplak lagu malaysia.lagu iwan dangdut kalau tak silap.hehe
    So tak heran lg ni pun diorg ciplak..hehe

    ReplyDelete
  32. Salam Mama JJ..

    huhuh.. selalu dgr bahasa , hindusetan & omputeh je.. tiberr dgn bahasa itali ni ...
    agak jakun disitu.. huhuhu..

    hmm..hmm..hmm... tang Chorus tu sama ngan lagu.. ermm...
    "nasha yeh pyaar ka nasha hai.." kehkeh keh.. tiberr nk nyanyi kat sini..

    ermm..sapa tiru sapa ni.. iskh3... :p

    ReplyDelete
  33. lagu dalam citer Mannnn...hehe. semua dah teka daa. ok pasal foreign movie / drama lak...korea jelah kita layan. tajuk lupa. macam2 ada. tapi The Rooftop-Prince (2012) best...pasal putera zaman diraja korea dolu-dolu muncul dizaman sekarang. kelakar dan sedih dan best. macam2 ado. hehe

    ReplyDelete
  34. baru dengar kali ni... seronok juga versi ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak sempat habis tulis, sambung lagi...

      ni yg seronoknya baca blog, byk perkara baru boleh tahu bila baca blog ni....klau tak, tak perasan eh tk tahu pun ada beberapa versi lagu ni..

      Delete
    2. Saya pun baru jugak tahu beberapa tahun lepas, terus tak nak dengar versi hindi dah. ihihi sebab kecewa dengan mera mann dan sebab saya suka suara itali ni. bon jorno ;)

      Delete
  35. bab2 muvie ni saya jauh ketinggalan.. O_o Tapi kalau muvie kegemaran tu sy ad laa.. sy suka tgk citer hanakimi versi jepun.. xpun naruto.. keh3

    ReplyDelete
  36. Ciplak lagu lain ke...tp citer ni best jugak

    ReplyDelete
  37. kekadang filem luar ada yg cukup menarik....tapi kalau takde substitle...susah jugak nak faham... at least ada english..kalau menarik...layan....

    ReplyDelete
  38. salam....lama tak ketuk pintu sini. btw best aar layan mera mann versi italiano ni. blh mokcik ros ekk dgn pokcik sini terer kecek italy jugok (heheh pokcik boss dio set2 italy gitu)

    ReplyDelete
  39. haha!

    mat salleh layan hindustan memang sungguh tak sangka :)

    ReplyDelete
  40. kecewa juga! kalo u tak bgi thu ni smpai mati pun i ingat ni lagu hindstan hahaha

    ReplyDelete

I'm only responsible for what I say (write), not for what U understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...