Thursday, 14 March 2013

Operasi Kereta Kepang


Bila kereta dikuda kepang kan. 


Dia ingat I nak snap gambar dia, tu yg turunkan kejap.  Her mission nak angkat kereta letak atas sofa, I really hope she'll abandon the operasi, else kena hantar keta tu masuk store room la. Kalau U guys dekat boleh pass keta ni kat uols. Other than carrying around like that, she just use it for food storage only. 

Tengah click2 movie kat utube, accidentally kuar belly dance. Kejap jer dia tengok, terus buat kembung kempis perut. Dah few days, especially time nak mandi, nampak perut sendiri terus tepuk2 buat belly dance, heishhh... pengaruh tak sihat. Banyak sangat la channel sarahap kat dot de ni. Hahaha

For time being, I guna google.com.my instead. Tak sure boleh filter tak, no harm trying kan. 


Yups, I was looking for inspirasi nak buat nasi lemak. Dah selamat dikumbah pun (>,^)


Bayern-Arsenal tadi, masa duk tengok game tu.. JJ tak habis2 komplen "ter tee" bila player guling2 atas padang. Tak sedar dia sendiri guling dalam snow tak ingat dunia. 

Si Beto dalam Istanbul Aku Datang remind me of pelakon Aziz M. Osman, are these 2 related? 
Masa godek2 movie, terkeluar Ali Setan.. hahaha remind me of my ex boss (adik nyer En. Azmil)
Tengok Abu Dhabi itu hari... heheh tak remind me of saper2, sebab I dah tau saper muehehehe.

Saper pandai nari kuda kepang? Meh ajar JJ meh. 

87 comments:

  1. seronoknya, nas banyak tengok movie....

    saya nak engok citer yang nas cakap haritu pun beum berkesempatan lagi... takpe, akan diusahakan...

    tarian kuda kepang ye jj? ke tu gaya praktis buat body builder? haha...still comel apa apa pun jj oooi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. banyaknya salah ejaan...apa nak jadi, nak kata nak tulis bahasa lain, idak juga teman tahu bahasa lain.. hehe, abaikan aje ye...

      Delete
    2. Hahah takper, nnt kita engok sama2 yer, banyak lagi saya beum engok.
      Sorry dear.. kami sekarang tengah duk membahan orang yg suka typo. Hihihi Nak lawan ratu typo :p

      Delete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heeeee...tiba2 komen atas tu tak kuar..hahaha..

      Alooo...ada video eh..
      Nur xdapat tgk lg melalui phone ni...

      Nanti on lappy Nur tgk eh.. :)

      Btw..Nur xretilah main kuda kepang, sorry JJ sayang...!

      Dann..selamat malam JJ..
      ^__^

      Delete
    2. Heeeee Cik Nur ingat I tak leh cek eh. :p:p nampak sangat typo velamvak lamvak.

      Selamat malam.. kita jumpa pagi nnt yer.

      Delete
    3. kalo ada delete tu for sure ada la typoi dia tu.hahahha
      awk pnya stail suma org dh tahu lah CikNur.hehehehe

      Delete
    4. Errr...
      Mana ada typo..
      Hahaha..

      Semua tu perasaan korang je..
      Ilusi optik jee..
      Muahahaha...
      :p

      Delete
    5. eh?? nak I cek kat email ker Cik Nur. yakin jer kan. hahahhaa

      Delete
    6. Err..mama jj ku sayang, xperlulah cek emel..
      Nama pun ratu kan....faham2 je la..hahaha...!

      Nur baru tgk video tu, JJ buat nur tersenyum...
      hari ni sgt2 tensen kat tempat kerja..
      mmg susah nak senyum..

      bila tgk JJ..terus senyum...
      cayang JJ... :)

      Delete
  3. hehehe, ewah JJ...nak menari kudang kepang plak...
    acik tak reti haihh...
    acik budak baru belajar...nak menari sama buleh???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu typo ker sengaja "kudang" tu yang? Hahaha
      Ok mari menari sama2 JJ. Jangan nnt acik pulak tak nak stop sudah :p

      Delete
    2. Hahaha..nampak je ke-typo-an tu...

      Saboo je la...

      Delete
  4. budak comel nak belajar nari kuda kepang yer..meh balik mesia cik zu ajarkan..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. CikZu wat utube la boleh JJ belajar secara online haha.

      Delete
  5. haishhh
    comell siot si Jj tu nk nenari ala2 kuda kepang wpun ns angkat tu dh nmpk mcm nk masuk lawan angkat berat pun hadoo.hahaha

    acu Ai ni pandai kuda kepang meh acu Ai ajar Jj meh..
    skali ngan mak si Jj ai ajarkan.muehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ns tu ape ai..?
      Ke ms...?
      Typoi ehh..

      Hahaha...

      Delete
    2. Wah wah Cik Ai, kita tengok saper ajar saper hehheee.
      See Ck Nur sikit punya happy dapat tangkap orang typo. "nasa" pun boleyh ;)

      Delete
    3. kikikiki..sekali sekala syok juga jadi cikgu..
      heeeee.. :)

      Delete
  6. ada ada saja jj nie yer,..bebudak cni,..kuda kepang pun tak tau..jj nun jauj disana nak berkepang lak yer..hihiih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia mungkin boleh balik malaysia berkuda. haha

      Delete
  7. google leh je filter sis macam yang lain..pasal belly dance ye?haah macam tak sihat tu.Bahaya2 :P

    kuat tangan dia nak pikul buat kuda kepang?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Standard filter google de tak se ketat dot my, I think la. Kat tv pun dah pelik2 tayang kat nyer.
      Tong gas kosong dia boleh angkat masa umur 9bln, inikan kuda tu sekarang.

      Delete
  8. uish!!!!gagah perkasa JJ naik kereta kepang . btw aunty ros nak belajar gak belly dance. nanti JJ dah terer tjk @Youtube deh, blh aunty ros praktis plok ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahha bagus untuk pernafasan ni Aunty Ros, boleh semput pun yer.

      Delete
  9. Heheh..seronok tul tgk cik JJ golek kuda kepang tuh..memang cute..biasanya kalo sy google guna .com.my takde lah yg teruk2 kuar tuh..tak tahu lah plak kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu pasal la saya pakai google.com.my sekarang ni, sebab dot de yg banyak mengarut.

      Delete
  10. tepek la gambar nasik lemak tu .

    JJ ni creative ... budak-budak baya ni la diaorang nak explore itu ini . Cepat je diaorang belajar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaaa nasi lemak takder berdaun pisang bagai, simple jer. Segan ah nak masuk gambar hehe.

      Delete
  11. x retilah nak menari kuda kepang..wah JJ kuat angkat mainan tue

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah biasa memanjat, tu yg kuat tangannya.

      Delete
  12. Si Beto dalam Istanbul Aku Datang remind me of pelakon Aziz M. Osman, are these 2 related?
    Hahahha aah kan dirog mcm serupa tp x sama...cara lakonan lebih kurang....serius acting but in the same time serius funny acting....hahhaha i pun dah layan citer tuh...JJ, qaiser nak pinjam kuda kepang u bley hahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha gimme 5 dear, comel gak la Beto tu.
      Kalau Qaiser dekat, boleh jer ambik keta tu. Hhhee nnt boleh Qaiser pun berkepang jugak.

      Delete
  13. kereta kepang...aduh, kereta kepang...

    ReplyDelete
  14. kuda kepang buat ape..keep on rockin JJ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bwahahaha operasi angkat keta ke sofa, tak rock pun tak per. Satgi keta tu naik sana, kang dia buat monster truck lompat dari sofa ke meja ngna keta tu pulak.

      Delete
    2. tu bukan setakat rock lagi..tu hardcore rock..hahahaha

      Delete
  15. hahaha...ganas oo angkat kuda kepang..kuat sbb minum susu Ibu...hehe
    "Rindu bertamu di Abu Dhabi" remind me of Fahrin Ahmad & Dato Rahim Razali..haha :D
    *pic nasi lemak mane?? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fahrin And Dato Rahim jer saya suka. Yg lain hmmmmpp. hehhehe
      Pic takder la Atie, sedap sangat tak sempat nak snap gambar hahaha.

      Delete
  16. hehehe comel je ingat masa anak2 KA kecik2 dulu heboh sekampung menari tarian ala2 kuda kepang !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha nnt boleh JJ join dorang?

      Delete
  17. x dpt tgk video kat opis ni..huhuhu... kuda kepang??? takot la nk nari.. nanti ssh nk stop...hihi

    ReplyDelete
  18. Jelita ni mmg jenis suka carry basikal, kereta eh? haha cute cute :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia jenis suka buat yg tak sepatutnya.

      Delete
  19. Dpt ku bayangkan aksi JJ walaupon tak boleh nak view video tu.

    ReplyDelete
  20. Heheh, JJ terbaik! Keep it up.
    Stay cute! Huhu, serius comel!!
    Tak pernah nari kuda kepang wuwu :D

    ReplyDelete
  21. ala, ciksu tak pandai menari kuda kepang la JJ.. tak dapet nak nolong :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heheheee CikSu dah jadi carrot, favourite JJ gak ni :D

      Delete
  22. kemain la dia nak buat belly dance, kuda kepang bagai..
    ajarkan saja.... comel tgk budak2 menari or try menari.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha Kuda kepang tu tak ajar pun tak per, kalau pakai keta lagu tu.

      Delete
  23. Walaupun tak dapat view, boleh tahu aksi kuda kepang JJ...meh sini aunty kiss kiss...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe dah tau kan style dia ni.

      Delete
  24. wak pon dh lama X tengok orang main kuda kepang jugakk.,ahHKs

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada lagi ker orang buat kuda kepang skang ni wak?

      Delete
  25. beto ngan aziz m osman tu bukan sedara mara rasanya..takde kena mengena..beto tu kacak sikitlah dr aziz.dia kan macam rendah2 je orgnya.haha

    kuda kepang buat apa jj, takbestlah..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe gaya dorang macam lebih kurang, tapi memey la Beto tu kacak lagi hihihi.
      Hehhee kuda kepang jer yg mampu.

      Delete
  26. amboi..nak bwk kete naik sofa.mcm2 la jj ni
    kasi pening mama yea...hehe..bagus2.

    dah tgk Istanbul Aku Datang .best ker tidak?


    ReplyDelete
    Replies
    1. BEST! hahaha
      dia santai, tak too much drama, sesuai sangat untuk jiwa muda remaja like me.
      And ada part part yang sangat touching. huhuu walaupun tak sedih sangat2, tapi touch my heart. haaaa mmg best.
      Pendapatan Nik? heheh

      Delete
    2. mmg best.siap pi tgk kat TGV lagi.nik pun suka citer dia sebab santai.selalu filem bernard chauly n skrip dari Rafidah Abdullah mmg santai2 dan berjiwa remaja gitu.

      cerita ni straight to the point.tak ada lah meleret-leret.

      Delete
  27. Kereta nak dikepangkan. Ganas betul la JJ ni. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehee Nsib baik kereta, kalau kuda betul?

      Delete
  28. Jangan diajar Jj berkereta kepang...kang mabuk anak beranak tak de sapa nk tolong pulihkan...hehe...
    Ha...igt tak yg kt langkawi tu...Tasha tu ke yg MJ masudkan... Tu yg jadi wife Fahrin tu ke lain

    ReplyDelete
    Replies
    1. takper kami takder mabuk kenderaan, kalau kuda kepang betul mungkin mabuk, naik syeh. hahaa

      Delete
  29. a'ah la muka beto ada cam aziz m.osman sket2, br terperasan...

    ReplyDelete
  30. nanti JJ dah pandai buat belly dance, suh dia ajar aku pulak ea...

    ReplyDelete
  31. beliau suka sangat tunjuk jari ke langit..ahaha..itu dah bukan kepang..itu bakal bertukar SuperGirl anaknya SuperWoman a.k.a mama JJ..hoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha tu la..mana belajar pun tak tau. hohoho superwoman tu macam tak tercapai jer, kalau hot woman.. eh?? heheh

      Delete
  32. kuda takde, kereta pun jadi lah. kata JJ. hikhik..

    anyway, beto sgt macho. suka tengok dia berlakon. :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Beto cool giler kan, suka saya laki macam tu, tak over.

      Delete
  33. salam mama JJ..
    hhehe..siap dgn music background!
    gegeh jj mengangkat keta tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suara kami sangat membisingkan, takut tekejut kome kome nengok nyer nnt. hahaha

      Delete
  34. music background tu cool giler
    lagu ape tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. lagu rock apa tah i main taruk jer. hehhee

      Delete
  35. hehehe, kemain lagi buli kereta tu yer JJ... kreatif kreatif :)
    ada beza ek antara google.de dgn google.com.my.... tak perasan pulak, nasib baik lappy saya dia set google.com.my... harapnya selamat la bila Irfan or Aisyah menggoogle

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thats why, I dulu pernah la cuba buat kaji selidik sebab search result berlainan. Ni pun hasil JJ godek hari tu install balik sumer, I set pakai google.my la skang, harap lebih selamat. maklum la german ni free sangat culture nyer, dot de langsung tak bertapis (tapis pun piawaian tak cukup hahah)

      Delete
  36. mcm2 idea jj nie nak cari perhatian....he3.... keta pun dikepang nya......

    ReplyDelete
  37. sori. banyak hari tak jenguk. hmmmm klu auntie nari kuda kepang kuda betul boleh datang tendang. memalukan kaum kaum kuda ada la. hahaha.... cute la jj ni

    ReplyDelete
  38. errr..Aien kata kan..dia imagine karekter aku ni macam Beto Kusyairi..:D

    p/s: aku dgn Beto Kusyairi xde kaitan dgn Aziz M. Osman..

    ReplyDelete

I'm only responsible for what I say (write), not for what U understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...