Sunday, 17 March 2013

Facial by Little Masseur

How was the weekend guys? Weols here biasa2 jer, nothing much masak2 massage2. Since ada little masseur in the house, kami tak perlu ke spa lagi dah.


See... she can be sweet sometimes (>,^)

Tadi si little monster ni masukkan kacang peas dalam hidung dia, nasib baik dua tiga kali hembus keluar balik. Kejap jer we turn around tengok2 dia duk hembus2 hidung dengan bersungguh nya. Besar kacang peas tu. She loves mix vege soup, first dia kutip makan kacang peas, then carrot, dah habis both only dia makan sayur lain. Tadi tu tersilap suap kot :p

Few weeks ni dia turn vegan la pulok, tak nak lain other than veggies. Dari dulu lagi... give her tomato and chocolate, she picks tomato. Potato and chicken nugget, she picks potato (or poteta according to her). Cakes and cucumber, hehehe u know it. 


After all those hardwork, her turn next to be treated. Her favourite "hower" time. Kalau tanya jer "nak shower?".. terus lari tunggu depan pintu bathroom sambil hower hower. 



Please ignore that lucky guy. 
Fokus pada si little masseur kalau nak belajar teknik nose facial massage. Papa is not so lucky actually, layankan ajer. 


*We made cheesy spinach pita . Yummehh. Just like murtabak tanpa daging hanya cheese dan spinach semata. Gulung gulung gulung bake in oven, super popeye and delicious. 
*Sesiapa berminat mendapat facial massage by Jelita  (^,^) lempeng jadinya. 

91 comments:

  1. Hehe so cute! Kt sini pon tak keluar rumah..hujan je lagipon ank2 tak brp sihat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Weather sangat tak stabil kan sekarang, nak keluar memang takder mood.
      Ala demam ker.. hope they get better soonest.

      Delete
  2. AWww this is adorable (:

    www.trendinginfashion.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. Haha!! What a cute masseuse. but look at her face pun can melt all the problems in the world!! Pandai nyer she says hower hehe xx

    Xoxo,
    Farah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes!! thats the correct one hahahha. I taip taip tak keluar that word tau hihi.
      tu la, shower with silent "s". laju jer time hower.

      Delete
  4. untung la papa jj. siap message, pakej skali ngan ciuman..hehe

    my sis dulu tersilap masuk kat hidung jugak. sorang mskkan kelopak bunga raya, sorang masukkan manik dan sorang lagi masukkan pembalut gula2 kat hidung.haha..hebat tak.semuanya kena pi jumpa doc sebab tak dapat nak kuarkan balik..kikiki

    yg manik tu siap sedut dgn vacum khas lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah kenapa lagu tu? nk buat magik ker?

      Delete
    2. agaknya la. ingat bila masuk blh kuarkan balik . tapi makin masuk ke dalam ada la. tu sampai guna vacum tu..huhu

      Delete
  5. hehe cute di pndai massage.meh massage anty ni.pinggang semua sakit.haha..

    patut la kulit cntik,suka mkn sayur.bagus betullah budak kecik biasanya tak suka sayur.nti smp beso msti slim je si jelita ni.huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau dia massage Aunt PK, makin sakit jadinya. haha
      kulit cantik tapi kang kenit cam mama susah jugak. Suka sayur bagus tapi langsung tak nak ayam daging.

      Delete
    2. kira jj ni mmg vege la ekk..nk tggi makan je kacang panjang byk2..haha

      Delete
  6. so swittt lah Jelita..untung papa Jj dpt free kiss lagi wpun massage hanya tertumpu di hidung.hahaha nasib x patah hidung papa Jj di tokak Jelita.muehehe

    psst! mn gambo cheese spinash pita?
    nak jd juri nih nk nengok jd ke x..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha tu la, sabor jer la papa nya.
      cheese spinach tu i simpan untuk snap gambar, tapi sedap sangat tak tertahankan habis jugak. Lagi sedap dari murtabak king tau, sebab tak muak, for cheese lover la.

      Delete
  7. uoooo...suka tgk jj buat muka ooo tu..! comei..! :)

    suka betul dia bila letak bantal dekat papa dia..hihih...
    comei... :)

    pastu comei pula dgr suara jj panggil mama...hehehe..
    nanti jaar jj panggil kaklong pulak ye kakak cantik.. :)

    hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia gelak macam masha katun tu kan.
      hooo happy dia dapat massage.
      Ok nnt saya ajar panggil kaklong cantik ;)

      Delete
  8. Dear JJ...
    Auntie dan Qaiser ilman berminat utk jalani facial JJ...so we all nk book early yea....
    Hahahhaa senang mommy dah ada lil JJ tlg facial kan muka mommy nanti heheh....
    So lucky that guy....papa JJ yea? hehhehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Papa JJ la tu, dia jer sanggup jadi bahan latih tubi hehee.

      Delete
  9. uiks!..termasuk kacang peas dlm hidung..bahaya tu! nasib baik dpt keluar balik..JJ salah masuk hidung & mulut..hihi...
    wah! boleh buat facial free dgn JJ..haha..pandai!
    adui, comelllnya mandi dlm tab tu...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha mungkin dia nak cium bau kot, tah macam2 budak ni. Dia pulak bukan nangis ker apa, nasib baik kami perasan.
      Facial mmg free, tapi orang buat facial untuk better, ini makin sakit2 jer.

      Delete
  10. JJ, mesti masa makan peas sambil buat mata ke lain kan.. tu yang salah lubang. haha, facial camni kalau berbayar memang rugi ! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hhaha mmg rugi giler kalau bayar.
      Ha tu la, mata ke lain tangan ke lain.

      Delete
  11. actually best tau dilayan oleh budak kecik ... akak pun selalu suruh si kecik tu urut akak . JJ boleh gang dengan Akim .. memang suka mandi , pantang disuruh , cepat je bukak baju .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila dia mula picit2 kaki kan kak.. dia punya mengeluh mendengus macam penat nyer la hai kerja dia tu, walhal baru jer sentuh. layan jer la drama nya haha.

      Delete
  12. patot la idong pak kamu mancung ..hahaha..Jelita punya keje upanya..tlg mancungkan idong auntie pulak..uncle asik ckp idung auntie mcm bola pingpong je..sob

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena buat idung mama nya dulu. heheheh

      Delete
  13. hahaha..dari mula aku tgk video tu aku senyum tersengih tengok gelagat JJ..kiut gila macam biasa..tapi sampai minit 1:25 terus aku tekekeh gelak..memang real monster..warghhh..kokak hidung...hahahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahhaah tu la kan..sweet jer gayanya. walhal...
      nasib la papa dia menahan.

      Delete
  14. papa JJ siap terpejam pejam kena urut..tapi bila kena gigit hidung terus terbeliak biji mata..he he he

    anak kak zu pernah masuk manik dlm hidung..berambat pergi hospital...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mau tak terkejut hahaha.

      manik keras tu, takleh hadam pulak. heishh kenapa la budak2 buat benda gini yer. now kena jaga2 la ngan JJ ni.

      Delete
  15. masuk kacang peas dalam idong?kita fikir +ve je la ye, mungkin dia berlatih sedut kacang peas lobang idong kanan, keluar plak lobang idong kiri. Wakil kelas acara sukaneka nanti kikiki :D

    alahai apsal la comel budak ni, geget pipi boleh tak?huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. sukaneka kegemaran kau la ni yer.. hahahhaa

      Delete
    2. hahaha...adakah patut sukaneka.. dok pernah dibuat orang..kihkih!

      Delete
  16. wow jelita! bagus oke makan tumbuhan! train her jgn makan daging :)

    thats why jelita sangat jelita heee ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi papa dia pemakan daging tegar, hahaha I pulak pemakan sayur tegar. Selalu bantai each other talking about baik buruk those foods. Its fun.

      Delete
  17. tiap kali tengok JJ kalau dia x buat apa2 pun dah nmpk cute. Ini pulak buat aksi macam2. Alahai JJ....rasa nak picit2 pipi tu...hehe...

    bagusnya suka makan sayur. Boleh join kakak Qisya. :)

    ReplyDelete
  18. vegan pulok, fatut lah sangat somel jelita ayang ni, kulit licin je ..rajin hower, mesti wangi ..dah somel n wangi, penyet penyet kan hidung papa pon papa tak marah :) makin sayang ade ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu la perkara yang sellau mat salleh cakap, nak kulit cantik semua makan la tumbuhan macam asian people, tapi kalau nak tinggi, kena ikut mat salleh hahha.
      papa nyer apa pun takper kalau doter dia buat.

      Delete
  19. err..br perasan..muka jj iras mama dialah..eheh... wah bestnyer berendam...
    xmo..ee seram arr jj bt facial siap letak kacang dlm hidung..huhu cian papa jj nasib keluar balik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehhee now baru perasan?
      dia letak kacang peas dalam lubang idung dia sendiri, jangan risau hahhaa.

      Delete
  20. baguslah, kalau kecik2 dah suka makan sayur.. susah nk jumpa nih.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi macam tak balance jer makanan dia. nak kena semak piramid makanan balik ni.

      Delete
  21. hello cutie Jelita... facial 1jam berapa $?

    susah nak jumpa budak2 yg suka vege... good girl!

    ReplyDelete
    Replies
    1. murah murah murah... hahaha
      harapnya berkekalan la minat dia terhadap veggies.

      Delete
  22. haha! comeinyerrr dia massage ... btw, bagusnyer jelita suka makan veggie :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia mmg suka makan fruits and veggies, harap kekal la.

      Delete
  23. papa ler yang untung, so sweet of her lah !

    ReplyDelete
    Replies
    1. hampir patah hidung pun, pasrah jer papa nya. haha

      Delete
  24. wow cekcinya Jelita mandi bubble.....untung papa dapat facial free, sure lepas ni muka lebih kacak dan bergaya ...ahaks....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau tak lebam idung dia hehehe.

      Delete
  25. wah!!!! pandai jj masage....... nak jugak...nasib baik biji peas tu terkeluar....... jj nie tersalah suap kut!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ntah dia tersalah supa or mmg dia nak test idung. huhuhu

      Delete
  26. bagusnyer dia...

    kecik2 dah pandai pilih makanan yg sihat...

    heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau dapat makan ulam,lagi sihat. hehehhe

      Delete
  27. bagusla dia nak veggie..... kat rmh ni, bawang tumis pun di alihkannya......

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhasampai camtu sekali? pembenci sayuran tegar gitu tu.

      Delete
  28. hahahaa.. lawak jelita comel ni...bole lak masok kacang peas dlm idong..kalo deqla x sggp kot! ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hhahah budak2 ni sanggup, nak test kebal tak kebal kot idung dorang ni.

      Delete
    2. mmg ternyata kebal idong JJ.. hahhahaa

      Delete
  29. hahaha....cumeynya dok gosok2 kepala papa dia. btw bila citer pasal JJ masuk kacang dlm hidung ingat masa kecik2 dulu, aunty ros pun ada bad experienced terlekat biji limau dlm hidung. hahaha panik skjp

    ReplyDelete
    Replies
    1. canner boleh masuk biji limau dalam idung? hahhaah Aunt Ros sengaja letak ker apa?

      Delete
    2. camner? biasa aar masa tu bdk cerdik mcm JJ. curiosity beyond action

      Delete
  30. she is so adorable!lucky you. :D


    do follow me back. :)
    http://drawcolorcreate.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yups,she is and we are :D:D
      Thank u for dropping by ;)

      Delete
  31. teringat kecik2 dulu pun penah sumbat kacang botak kat lubang hidung kahkahkah... abis cuak sbb tak tau nak keluarkan balik, sib baik mak buat bley....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kacang botak? Macam mana rupa dia tu? yg pi sumbat tu kenapa? Serius nak tau hahaha.
      tau pun cuak kan hahha.

      Delete
  32. hahaha.. massage memancungkan hidung ke tu? mentang2 la papa JJ hidung mancung. suka sgt muka JJ buat oooooo tu. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lebih kepada kemekkan hidung. tu pasal mama tak bagi muka dia, hidung dah sedia kemek kang lempeng jadinya.

      Delete
  33. Jelita, awak tengah banding hidung papa awak dengan mama awak ke. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gitu la keadaannya.. sambil komplen kenapa la hidung dia ikut mama haha.
      Yang, ur link just utube jer eh, akak try cari takder lain.

      Delete
    2. alah akak, segannye nk kongsi link, sy cuma share life seharian je kak.
      ni link sy http://mawars-littlediary.blogspot.com/ :)
      btw dh lame usha2 blog akak, dr awal akak buat blog lg, skarang baru berani nak komen2, hihi

      Delete
    3. ler...pasai apa segan, sama la akak pun merapu jer lebih sini ni.
      eh? skodeng diam2 eh :p

      Delete
    4. dulu2 malu2 rimau kak oii, haha. akak la lawak sgt entrinyer, tiap2 ari kalau bukak je mesti nk baca entry baru, mcm dh ketagih lak nengok si JJ :p

      Delete
  34. Replies
    1. kan... harap kan bini tahun depan la. huhu

      Delete
  35. Hahahaha.. nakal lah dia.. gigit2 lagi.. comel3!

    ReplyDelete
    Replies
    1. konon rajin sangat la nak massage kan, hahha

      Delete
  36. hahaha.. macam uli tepung je tu..hahaha.. nasib baik dia tak korek2 hidung papa dia.haha

    ReplyDelete
  37. owhh, saya nak saya nak...
    pandai mek Jelita ni massage picit2 gitu...hehehe...

    ReplyDelete
  38. Haiiii... bertambah mancung le hidung PJ tu kalau dah kena duk massage hari-hari ngan JJ hehe...
    bagus JJ suka makan sayur.... MJ suka makan masa ngandung dulu kot!

    ReplyDelete
  39. salam mama jj..
    miahaha... pandai jelita masagge. berrtuah noo..
    wah,, great! alhamdulillah she love vege more than mkn merapu.. pandai mak dia.. hihi.. :)

    ReplyDelete
  40. pandainya si jelita ye..alolo comeynyer dia

    ReplyDelete
  41. facial massage ke JJ..dok massage idung papa je tU :)

    ReplyDelete
  42. besar nanti JJ nak kerja apa ye..

    ReplyDelete
  43. ni klu dh bsr jd malas xtau la nk kata apa.. hahaha

    ReplyDelete
  44. hahaha.. memang cute la jj ni. siap picir picit idung papa tu. adabunyi hon keta tak time dia picit tu

    ReplyDelete
  45. Yeayyyy...akhirnya. Dapat juga tgk video budak comel nih.

    Adoiiii...pasrah jer papa JJ yer. JJ...nak facial massage juga ☺☺

    ReplyDelete
  46. kalau aku, either tomato and chocolate, i'll pick both..hahaha

    ReplyDelete

I'm only responsible for what I say (write), not for what U understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...