Saturday, 16 March 2013

Sehangit Asmara Zara

Went shopping yesterday... hahaha murah murah, tshirt jelita 2.50euro selai, agak besar sikit tapi tak per la simpan untuk summer nanti, plus dia pun pakai berlapis2, so better besar sikit.

1982, my favourite shop. Most stuff below 10euro, basic wear takder design bling bling bagai. H&M jaaaaauh lagi mahal, walhal biasa2 jugak pun barangan dia, dah la seantero donia kedainya. Bayangkan beribu kodi baju sama but harga...prrfttt. There is another shop lastime yang I suka, murah jugak tapi kualiti kureng. And since dipertemukan dengan 1982, saya tak beralih pada yang lain lagi. hahahah tapi tak banyak choice untuk kids.


Jumpsuit from Zara
Tak tanya pung :p hahaha 
Jumpsuit tu poket sisi, poket depan belakang sumer lengkap, just tak cukup duit jer nak letak. And paling best, kat bahagian kaki ada buttons "tekan tekan" senang nak tukar pampers, tak payah nak buka semua.  I loike. 

I suka beli Zara untuk Jelita, mula jatuh cinto with it  masa sale beli satu jeans ni, rm10 selai mmg gojes giler jeans tu. Jeans baby kecik pun poket lengkap macam adults punya, siap ada poket coins, giler geram tengok. 

Jeans rm10 from back

Jeans RM10 front
Promote Zara tak berbayar nampak... hohoho sajer gedik.
Kuality so far tak mengecewakan, takder lagi seluar dia yg tercabut butang atau terkoyak, selain dari mengecil huhuh. Actually tak mahal pun baju bajan kat sana,especially time sale mmg untung beli. Kat kids shop lagi mahal tau, so jangan pulak pasni gatai kata I show off (>,^) 


Semalam watch Sehangat Asmara episod 8, muahahah malas nak godek citer lain, Cik Nik pun rekemen citer ni kan so layanss. Tapi kan, yg part Maktin Sri kena ragut, ada ker mamat tu punya kesian kejar peragut sampai luka2 tangan tapi Maktin Sri macam biasa2 jer reaksi nya, senyum sempoi macam hari2 kena ragut lagu tu muahaha. Makcik tu kan pelakon lama, tak expect la dia kejung gitu, ikut skrip sangat ker? (heishh komplen ajer, pandai sangat pi la belakon sendiri kennn). Ok la drama ni, tak heavy.


*Best jugak jadik pengkritik tak berbayar kadang2, no wonder ramai sangat pengkritik hebat di luar sana... bdm tssss.
*Cheap thing no good, good thing no cheap. I prefer pay a bit more for quality, then pay much less tapi kena keep "paying" for the new one.
*Now dah pandai pusing2 depan mirror time shopping... lagi la rasa cam nak beli semua yang she puts on.
*How about u guys? Suka beli satu yang mahal atau beli banyak2 yang murah?
*I was born in the year 1982, not 1982 shop (^,^)

77 comments:

  1. nastyna sebaya dengan adik ipar aii..eh aii plok..
    comeynya jj pakai jeans..suka tgk baby pakai jeans, sangat bergaya ..
    akak ske beli yg sedap dipakai, kalu murah rege dia lagi lah tiptop punye pueh hati eden.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh... dah tua kan aii. hihihi
      tu la jeans baby ni bergaya melampau, makin gedik jelita ni hihii.
      kalau murah regenya mmg puas hati la.

      Delete
  2. saya biasa bid kat ebay yg used jer... dapat 5 helai, sampai sekarang duk ulang jeans yg sama... so dpt yg kualiti ok dan harga yg murah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau untuk kita dewasa ni, beli jeans untuk seumur hidup la hehehe.
      untuk budak2 kena selalu tukar, ni pun bertahan kami beli besar so lama la sikit dia boleh pakai.

      Delete
  3. wah..mmg berbaloi tu beli baju anak biar lebih saiz,..tahan lama sebab heran..baju mereka mmg cepat mengecil..hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi sini season clearance mmg best shopping, murah sgt2.

      Delete
  4. Adalah 2 3 kali beli online....baju budak2 semua cute tapi betullah ko ckp napa semua pandai mengecil yek *pura2 blur x tahu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha pandai pulak mengecil baju ni kan. hihihi

      Delete
  5. baju kids saya pun prefer zara. lawaaa.. tak sabar nak pakaikan anak sendiri baju jugak ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. pesen kat zara ni macam adults kan, stylo habis. tapi yg murah ni tak la up to date, tak banyak pun beza dgn next season.
      haaa cepat buat anak ;) tkapun pakaikan kat JJ pun boleh ;)

      Delete
  6. tak kisahlah berapa harganyakan,
    yg penting cantik dan elok...

    Nur ada baju yg mcm jj pakai dalam 1st pic tu..
    nur panggil baju tu, baju bet-bet..hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. letak la gambar Cik Nur pakai baju bet-bet tu. kenapa nama dia macam tu?
      eh kalau mahal sangat2 saya kisah tau, hihihi

      Delete
    2. Nur pun tak tahu kenapa nama dia bet-bet..
      Nur tahu pun dari mawi...
      dia yg kata tu baju bet-bet...
      hihihi...

      Delete
    3. kenapa ekk.
      ai pun panggil bj bet2..tp xtahu kenapa.ngeee
      erkk mama Jj thn 1982 eh?
      tua kan..muahahaha larikkk

      Delete
    4. betul ke mama jj tahun 82..?
      Kira NUr boleh panggil kakak la eh..
      Kakak Mama JJ...
      hihihih

      Delete
    5. 21 tua ker? hehehhee
      Frst time dengar nama baju ni, panggil kakak cantik jer la Cik Nur, susah2 nak panggil panjang2 pulok muahhaa.

      Delete
    6. Baik kakak cantik... :)
      Baju tu mawi pernah pakai, dialah yg ckp baju tu baju bet-bet..

      Delete
  7. bestnya. kat sini Zara boleh tahan jugak harganya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sini kalau sale mmg sangat berbaloi2. Sana boleh try yg macam reject shop tu, kalau nasib baik jumpa yg lawa.

      Delete
    2. reject shop pun mahal gak lah..
      ingt nm reject shop kot murah.x de nya murah pun :)

      Delete
    3. Ada satu yg kat ikano tu best beli baju kids. Reject tak berapa nak reject hihihi.

      Delete
  8. kualiti itu penting ,onie kalau beli baju dan seluar agak memilih juga, but at the same time, duit yang kita keluar tu tidak terlalu banyak untuk sesuatu barang yang kita nak, kena pandai pilih :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. yups.. beli biar tahan pakai dan puas hati, especially kalau dah suka dgn satu2 baju atau seluar tu, saya tak kisah pakai yg tu tu jer.

      Delete
    2. kihkih...biar lusuhkan :D

      Delete
  9. murah kot. jeans nyer cantik. comel jea jj pakai jumpsuit tu.

    nik beli baju murah2 jea. mak tak banyak duit. beli murah sudah la.hehe
    lagipun fesyen terutamanya baju ni, bertukar ganti kan. bila beli murah,blh beli byk skit.

    sehangat asmara tu terus tgk eposid 16 tau. so episod awal tak tahu pun jln citer dia..kikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. baju mmg kena ada lebih. kalau jeans, 2 3 helai dah cukup.

      wah jauh lompat drama nyer, saya pun nak lompat jugak la camni.

      Delete
  10. wah... jj dah jadi model zara utk kids ler pulak.... memang kena mintak royalti....he3,...
    rege tak kisah...murah atau mahal...janji selesa dipakai....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha nnt nak email bank account to zara hehehe.
      kalau a bit pricey boleh la, tapi kalau mahal melampau, rugi jugak beli I rasa, unless mampu la. Imagine kalau I beli Channel tu sumer, nak kena alter potong separuh buang tau. hahaha

      Delete
    2. hu3...kalau chanel....... dah kena potong tu bukan ori dah...... he3

      Delete
  11. Jj pakai apa pun tetap comey......pssst dah ada ker sape2 masuk meminang si cute tu hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu yg best jadi budak2, pakai apa pun comey.
      ramai yg berkenan pada mulanya, tapi bila tnegok perangai semua cancel hahaha.

      Delete
  12. ai x kisah sgt pasal mahal or murah ni as long as i rs ia cantik..menarikk.then ai akn beli..kdg2 beli yg mahal pun pakai2 nmpk huduh trs simpan..rugi ja kan..
    eh kakak ku...hampa phm ka huduh tu apa?
    hahaha sedap lak pnggil akak kat mama Jj ni.lalalala

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau mahal tapi tak leh nak pakai itu paling sakit hati kan. huduh tu huduh la hohoho.
      lallalalaaa akakkkk jugak.. nasib baik akak sweet, dik.

      Delete
  13. JJ mmg stylo.... murah ke mahal ke, kena aje kalau si JJ yg pakai. Hot mcm mommy dia jugak. hehe...

    ReplyDelete
  14. baju kat zara memang cantik. tapi tak pernah beli pun.
    mahal tau.

    ReplyDelete
  15. Salam

    Sy pon prefer beli yg bkuality but bit pricey dpd beli yg murah tp tak berkualiti. Zara kids mmg deaign dia cantik2 la n still affordable..

    Anyway, sy pon baru nk layan blk drama melayu. Sblom ni asek tgk korean drama je hihi. Skrg tgh tgk Rindu Bertamu di Abu Dhabi lakonan Fahrin. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la pasal I suka Zara kids tu.
      Drama FAhrin ni saya layan gak dua episod hari tu, pastu malas dah heehe. kalau korena, once start payah nak stop :p

      Delete
  16. memang gojes giler jeans tu...cantik je nampak kat JJ. berbaloi-baloi :D


    kalau saya...biasanya akan membeli dan membelah masa tengah YES atau sale untuk mana2 perayaan penting kat Malaysia ni....puas hati dapat yang berjenama, berkualiti pada harga yg mampu beli la. pejam mata je bayar...huhu. yang murah2 pun sapu jugak...asalkan cantik dimata sedap dipakai. tapi tengok pada kualiti gak....kena pandai cari la..ada je yg berkualiti walaupun murah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul, yang penting kualiti. Yes sale kat mesia crowded giler kan, sini selalu ada sale untuk season clearance. Hahhaha Sapu semua.

      Delete
  17. haah..betul tu cantik jeans JJ... kalau ila..untuk pakai biasa2 or basahan yg harga rm20 oklah tu kot sbb kat terengganu xder yg macam F.O.S or baby expo.....kalau yg mahal2 untuk raya jer..hehehe..lagi satu ila suka beli kat F.O.S..selalu jer kalau promosi 3 helai rm30 or 3 helai rm45..cantik2 pulak tu..n tahan lama.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. FOS kualiti kain kebanyakkan nya ok kan.

      Delete
  18. Suka tgk budak2 pakai jeans..memang nampak cute! JJ pakai jeans dah nampak mcm anak dara..hehe. Babah Pa'e pun suka sgt beli kan Jeans utk abg Pa'e.. cuma sini tak byk sangat pilihan.. jadi selalu dok beli pun brand Baby Kiko je.. Zara susah nak jumpa..ada pun jual on9 produk china..huhu...
    JJ layan gak ke sehangit asmara tu? haha:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jeans sesuai sangat pun untuk budak2 sebab lasak kan. so jeans tebal ni at least boleh la cover kepala lutut.
      Owh dulu saya ada beli selai suar baby kiko kat jj, lama boleh pakai sebab stretching and kaki boleh dipanjangkan, Save.
      Zara kids tak bnayak ek sana.

      Delete
    2. erm.. klu nak pakai tahan sikit beli baby Kiko lah kt sini..harga boleh tahan juga..haha..
      Zara kt Sabah ni susah nk jumpa Nas..kt KL byk kot..:)

      Delete
  19. ingat brand zara nie ade kan kat mesia kalo taj silap...tp yg jj pakai th mmg nampak smart...kalo rm10 mmglah mrh gilerrr ngan duit euro tu kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat Malaysia ada jer zara, tapi saya tengok sini lagi banyak choice. Mango pun ada sini and lagi mahal.

      Delete
  20. JJ!!..jeans RM10 tu ada size kakak tak!..nak nak..belikan kak yana 10 helai..eh auntie..muehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada kot... cuma nilai duit nyer tak sama size, kena lagi besau hihihi.

      Delete
  21. Wow jelita is so, so pretty, rasa tak puas tengok her piccies cantik sangat mashaAllah :)) hehe zara over here in france is pretty cheap, my boyfriend who's studying in hannover came to france and bought a polo for 5€, a pair of beautiful jeans for 10€ and brogues for 25€! hehe, he went back to germany and discovered the jeans are sold there for 19€ hahaha. i prefer buying the expensive ones, but only during sale hehehe

    Xoxo,
    Farah ♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huh? Almost double price kan. Kena gi sana la shopping ni, hihhi My in laws yg kat swiss pulak datang germany untuk shopping sbb lagi murah katanya. Hahha berkeliaran mereka ni ke sana sini untuk shopping kan.

      Delete
  22. of coz la yg murah yg lagi bnyk tu sis..hehehehe..yg mhl tu time ade bajet je nk beli, tpi tu pn berkira2 nk beli..hikhikhik..tapi cik Que lagi suka beli yg murah bnyk2 tu..hehehe..

    p/s : suke tengok muke Jelita..kiut sngt lh sis..geram tengok..hihihi..=D=P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehhehe beli banyak2 terus senang yer, so takder la ulang pakai yg sama jer.
      hihih Jelita ni gedik lebih.

      Delete
  23. aku nak ada muka mcm ank ko boleh?
    comel sgt..

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh ajer...plastik surgery. muahahaha

      Delete
  24. Comei JJ pakai jeans ...kat sini nak pi jalan-jalan je pakaikan anak jeans sebab cuaca panas .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat umah pakai jogging pants lagi best time panas.
      tu JJ bawah jeans dah ada legging lagi.

      Delete
  25. Oklah...Rm10 tu nape tak beli 10 ....haha
    Kalau okje suka yg beli murah dapat banyak...boleh tukau tiap tiap okhe kalau mahal dpt satu je...apa kes...jemu mak tau walau kualiti tahan setahun! Hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. beli seploh buat apa, bukan boleh pakai lama si kecik ni, membesar dengan jayanya.
      kalau reti bergaya berbaloi la okje, macam saya mostly pesen sama jer bajunya, kaler itam, kelabu, itam balik. hehhehe

      Delete
  26. nastyna,

    tadi kami satu family baru buat maraton Sehangat Asmara ep11 until 23 kot...mih mih mih
    adi putra, the hero tuu... *melting-melting*

    jeans RM10? really? syoknyaaaa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehhee u boleh la melt melt, I feeling2 sikit jer la hahaha kang durhakak.
      jeans sale dear, syiiok habis.

      Delete
  27. Kat Zara memang mahal. Tapi time sale, pergh! Tak hingattt. Akak pun tengok Sehangat Asmara? Huhu ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn... sometimes terpikir depa ni dah cukup ker untung sebelum sale tu (prihatin kan).
      Layan jugak la skang ni, rindu bahasa melayu huhu.

      Delete
  28. 1982? sama umr ngn abg sy yg sulung.. :D dia pn baru ad 1 ank.. umr ank dia pn lebih kurg sme jelita kot.. aktif x hingat dunia.. <--- lari tajuk plk kan.. muahaha..

    Baju murah pilihan sy, baju mahal2 ni syg nk pkai.. muahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mesti your brother tu baik kan, orang lahir tahun 82 ni baik2 belake muehehe.
      Pilihan yang bijak ;)

      Delete
  29. jadi model la si jelita tu...

    ReplyDelete
  30. ohh kiranya mma jj nie lg tua dr sy..siap ber akak ekk hari tu.kehkeh..

    murah ekk,kualiti pun bagus mmg berbaloi la shopping kt situ..sy biasanya klu utk pakai rumah mmg suka beli yg mura2 bley dpt byk.klu utk raya ke apa beli mahal sikit la kan,tu je baju utk aiman bawak jalan2..hiks..

    yg paling pntg biar berbaloi dengan harga.klu murah berkualiti n cantik apa slhnya boleh gak pakai jalan2

    ReplyDelete
  31. KA pun suka belikan jeans untuk anak2 waktu theyall kecik2 dulu, en Hubby yang suka sngat tgk anak2 with jeans ni.. ada gaya katanyer hehehe

    ReplyDelete
  32. ehh lahir tahun 1982 ?? deqla 1983...hihi.. panggil akak ke ni? haha.. sgt comel dia gayakan jeans.. zaman deqla bebudak pakai gaun je byk..hahhaa

    ReplyDelete
  33. salam mama jj..
    1982 haha.. i muda lg dari you! :p

    murah eh rege kat sana?zara cloth klu kat cni..ssh nk dpt rm10 even time sale.
    muahaha...

    sayer tak kesah..mahal ke murah janji hado nk pakai..

    ReplyDelete
  34. harga tak kisah jji selesa..

    pandai jj dok bergayo ye

    ReplyDelete
  35. Prefer quality wlaupun agak mahal.
    Tapi tengok jugaklah. Kalah mahal sgt, pun pikir 2 3 kali jugaklah.
    Hahaha ikut kemampuan. :D

    ReplyDelete
  36. anak seorang tu katakan...beli apa-apa pun "no problem".

    ReplyDelete
  37. kalau aku, aku akan cari yang murah..maksud aku, murah dan cantik la..lagipun aku ni kan kedekut and berkira..hahaha

    aku lahir tahun 1982 tau..

    ReplyDelete

I'm only responsible for what I say (write), not for what U understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...