Sunday, 10 March 2013

Ah Boy, Bini2 Ku Langsi

Movie marathon semalam.. godek2 nak cari movie Indonesia yang Atie rekemen hari tu, ingat2 lupa lak tajuk dia sekali terserempak Bini2 Ku Gangster, since blom pernah tengok.. ok la layan kan ajer. Not bad as a popcorn movie. 

JJ dengar tang "ayang ayang" tu.. seharian duk "ayang ayang" jugak sambil berlarian, sikit2 "tapfer... ayang...." (dia dah biasa sebut aya "eier" which is telur dalam bahasa Jerman, tu yang cepat melekat kot, siap sengau2 lagi).  


Habis jer citer bini2 tadi, ternampak pulak Kongsi. Layan lagi. Sambil tu berskype with my brother and another movie recommended, Ah Boys to Men. Sakit perut menahan gelak sebab by that time JJ dah ketiduran. 

This time mama JJ pulak duk cakap Singlish dengan gigolo dia muahaha. Cepat betul terpengaruh. 


See how dah pandai nak short cut bagai

I tinggalkan JJ with laptop kejap jer, tengok2 dah delete Chrome. Pastu Mozilla yang I delete lastime muncul kat skrin, already renamed pun. Good thing is, bila I run Chrome balik, dah tak crash lagi like before (even I disable flash in chrome, still kadang2 dia hang). Thank u sayang, mama dont know how u do it, but u are one little hacker. 

Thanks guys concern pasal benjol budak ni, today just ada satu jalur jer kat dahi kesan pintu hahaha dah tak lebam. Dia memang tough girl, tak menangis sangat kalau jatuh terhantuk sumer ni, cumanya papa dia risau dia dapat kulit macam I, calar lebam sikit berbulan nak hilang. But seems like dia dapat kulit buaya bapak nya, mujur la. 

*Watched Rindu Bertamu di Abu Dhabi few days ago sebanyak dua episod, not my cup of tea la. Too slow, and semua orang macam bersedih jer dalam citer tu. Not good for me yang dalam negative vibe hoho.
*Also watched quite many episodes of Adam Hawa, thanks Bijen rekemen link, tapi broken la half way huhuhu pastu dah jump jump episodes tak pernah habis lagi haha.

77 comments:

  1. wah, terer ar JJ.. kecik2 dh bleh jadi hacker.. hohoho..

    rindu bertamu di abu dhabi tu xpenah tgk pn.. rasa cm x best je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. RBAD tak best pung.. to me la. Tapi saya suka fahrin tu hihihi.
      hacker kecik ni memang.

      Delete
  2. akak tak pernah layan adam n hawa tu..
    tap kalau drama korea masuk la plok :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hohoho tu la korea nyer game show pun best kak.

      Delete
  3. dh besar terer dlam bab it..hehe..okay la tu mama JJ..hehe
    ah Boys to men kelakar..hehe.. tunggu movie ke 2 ja..entah dah keluar ka belum..

    ReplyDelete
    Replies
    1. My bro cakap belum kuar, next month kot. memang lawak gila.

      Delete
  4. okalohhhhh!!!budak bam2 terantuk ko semalam? aunty lambat sokmo smp, maaf la deh (biasale brunei ni slow sokmo.hehe)

    btw layan movie malay sore2 ko mama JJ ke papa JJ tumpang 2 kaki?

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpo la Aunt, tok sakit doh pung.
      Papa JJ jeling2 jer jugak, saya malas nak translate kat dia hahaha. Yg Ah Boy tu tengok sesama sebab tak payah translate ihihi.

      Delete
  5. Best nampaknya citer ah boy... Nk download n tgk jugalah gini..

    Pandainya jj godek notebook mama ye.. Tulah, tak sangka budak2 kecik ni tekan2 tapi bila dah jadi sesuatu tu kita pun tak reti nak buat balik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la dia tekan2, siap kami kena belajar research camner nak fix it. Papa dia sebelum ni tak pernah tau yg mac dia boleh lock pad tu, now dah tau hahaha.

      Delete
  6. apa JJ dah godek lappy ko tu..hahaha..kecik2 dah terer ni..

    #pesal entri lepas ko takde komen aku..msuk spam ke..grrr

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha kesian nyer komen kau, dua2 masuk spam. Laju sangat kau hack ni. hahaha

      Delete
  7. Dulu layan gak citer Melayu skarang apa pun tak sempat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hohoho habis apa jer yang sempat?

      Delete
  8. tak pernah tengok citer adam hawa..ramai ckp best..

    hehehe bijak si comel jelita..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Panjang sangat la cerita dia, pastu marah2 tak sudah. Hehehe Skip 10 episodes pun macam tak berganjak.

      Delete
    2. nanti lekas tua haha..nak tengok juga la manatau melekat habis hehe

      Delete
    3. eh bukan saya yg marah, itu orang dalam drama la MAma Rey, tu yg tension tengok citer tu, I suka happy2 gitu hihi.

      Delete
  9. Bertamu di abu dhabi tu memang slow pun..mals nak layn tapi tu la..no choice la kne tengok juga haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah kena jugak tengok.. wah terpaksa la yer. Ha dah la I kureng gemar dengan taca tu kan, opsss.

      Delete
  10. assalam,

    pandai nyer dia yer..lain kali mama tak risau tinggal laptop ngn dia ekk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak.. walaupun dia dah fix problem laptop tu, saya still tka benarkan dia main laptop untuk seminggu. hhaahhaa sajer gertak2 sikit.

      Delete
  11. good job JJ, pandai kamu fix crash file yer...
    Baca entry ni baru perasan dah lama tak layan drama/movie melayu... ntah la, rasa masa skrang ni cepatnya...
    Tapi kan, adam hawa tu mmg masa awal2 jer best, bila last2 dah mula lari dari landasan, bosan kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nasib baik dia delete some files, kebetulan. Jangan dia delete gambar2 ngan video sudah, blom back up lagi ni.

      Panjang sangat kan citer dia.. skip2 pun duk situ jer jugak. Macam apa masalah depa ni? hahaha

      Delete
  12. tak minat nak layan citer melayu, lagi2 yg bersiri mcm adam dan hawa , rindu abu dhabi kat tv. suka tgk online sebab blh skip mana2 babak yg tak best atau merapu..kikiki

    skarang tgh layan sehangat asmara. sebab suka adi putra dan rita rudaini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah setuju. abu dhabi ni dah ala sinetron pula nak lama2 zoom muka. malas betul la.

      Owh itu tajuk dia eh, tercari2 jugak, tapi terjumpa "Sarah" ker. Ingatkan yg tu dah. ok boleh layan sehangat asrama eh asmara la hari ni.

      Delete
  13. bijak-bijak.... budak2 ni sekali tgk kita buat sat je dia faham...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la pasal, buat curi2 pun dia boleh ikut jugak hihihi.

      Delete
  14. I tak tgk lagi Adam & Hawa tu..ntah lah bila popular sgt rasa malas pula nk tgk..haha.. movie mana satu yg ingat2 lupa?? "Surat kecil utk Tuhan" @ CINTA @ "Ketika Cinta Bertasbih" hihihi...dh byk suggestion..
    La ni dok follow Rindu Bertamu di Abu Dhabi tu..tpi dok suka sgt isteri Fahrin tu...ahahha...
    JJ hack blog mama ye?? nti buat FB, add abg Pa'e tau..ahhaa:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha sama la saya kalau citer femes2 mesti ilagn mood nak tengok hahhaa tak suka publicity :p.
      yups, surat kecil untuk tuhan.. thanks again :D
      sayo pun dok suko bini parin tu. u know kannn hahaha
      abang Pa'e dah ada fb ker?

      Delete
  15. Kak zu sekarang kemaruk tgk cerita hisdustan...hari tu tertengok citer hum saath saath hain...ni semua salah anwar...haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. meriah tu crita hindi yang tu, tp kenapa salah anwar pulak? hahaha KakZu penah tengok citer Janwar tak? best sangat.

      Delete
  16. walaupun dia tak nangis...tp kena tgk2 jugak tau..
    risau kalau apa2...

    pandai je dia buat short cut eh..betul je gayanya..

    movie tu, dua2 nur tak pernah tgk
    hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu la tengok benjol dah takder, demam pun tak, risau jugak.
      tu la jengkal2 jari nak tekan2 short cut, apa pun tak boleh.

      hahaha cuba2 tengok.. saya cakap kat atas 3 movie ;)hahaha

      Delete
    2. Cik Nur kita mmg x layan citer melayu sbb asyik layan indon je..eh silap2 xleh cakap indon kan Nur..kena cakap indo....kang nti Nur marah.hahahahaha larikkkk

      Delete
    3. Rindu bertamu di abu dhabi tu dramakan..

      Err..apa ni..apa ni.. Grrr..!

      Nur skrang layan novel.. Heeeeee... :D

      Delete
    4. Pening I korang berdua ni macam twin pukul pukul lari. hahahhaa IndoMee sedap.
      Cik Nur, saya yg jauh ni pun tau drama tempatan :p CIk Nur kat mana ni? hahahaa nak larik tapi tinggal JJ, so korang tak sempat kejar I :p

      Delete
    5. hahahaha...pikul lari eh.. :0
      ehh..Nur sekarang dekat korea...konon..!
      hahahaha...

      Kat perak la mama JJ...
      Ai dekat bangla..hahaha

      Delete
    6. Cik Nur nak pikul sapa? hahahah ni kalau orang tu nampak.. adoi.
      Pikul lari dari Perak ke Korea pun boleh Cik Nur, singgah Bangla jemput Cik Ai.

      Delete
    7. kahkahkah....typo tu.!
      sebenarnya pukul...
      syuuhhh....jgn seru org tu...
      Nur dah lama tak typo ni....
      ni typo balik..hahah..

      tp nur rasa mcm nak pikul JJ la..hahaha

      Delete
  17. bak mai lah cite org sn lak org sini nak try tgk boleh faham dak hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hhehee ritu I dah bagi satu "No man's land tu". ehehhee ker nak movie jerman? Run lola run! haha

      Delete
  18. akak langsung laa..sejak ada mia dah xsempat layan citer apapun...

    p/s... minyak(minyak masak ) + Bawang putih (diketuk) + lada hitam ....tu untuk pulih semangat anak kalau balik malam2..atau anak ada somethingwrong...sapu pada setiap sendi sambil selawat,..in syaa allah anak tak ada lah kenan apa2 sbb balik malam2 kan....sapu juga dihujung jjari kaki... setengah tempat otg panggil 'minyak busuk'..memang dari dalam pantang kena sedia minyak ni....kita mencuba,..Allah yg menyembuhkan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kami sini jarang keluar malam, tapi bagus la benda ni senang buat, ok will keep it for in case ;);)
      Thank so much kak ;);) love u.

      Delete
  19. hacker termuda dlm sejarah jj nie......
    nasib baik luka dia sikit jer.......

    ReplyDelete
  20. wahhh JJ awesome laaa. settlekn prob mummy dlm diam.

    rindu abu dhabi, kt M'sia pown sdg run drama ni. tp tktaula apsal CiM tkleh layan citer ni gak. huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi I habis 2 episod jer, tu pun dah rimas nyer la hai. sian fahrin I tak tengok dia hahhaa.

      Delete
  21. M layan crita Abu Dhabi tu..cam best plak walaupun slow... Sukanya tengok header blog ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. owhh thank u ;);) I dah lama folo u hihihi
      saya suka fahrin, tapi tak suka yg lelaki sorang tu, cam rimas jer tengok jerit2 kat mak nya gitu.
      pastu banyak link movies my brother bagi, so terkejar2 nak tengok sumer, tu yg skip fahrin ni hihihi.

      Delete
  22. hehehe..at least bg laptop kat JJ tuh dpt jgk manfaatnya kan.hehehe ..hacker amatur..citer2 german nas tak layan ker..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Citer jerman kat tv dah boring hohoho saja nak layan citer melayu pulak, rindu.

      Delete
  23. wahhh
    si Jj nih..gaya short cut dah ada tu..senang lps ni suruh je si Jj tu jd hacker.hehehe

    eh,cuba hampa layan citer korea lak..best :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dulu I mmg hantu korea, especially game show depa. Masa pregnant si JJ I bantai Family Outing, bila I gelak, dia dalam perut pun tendang2 skali. Tu yang over ceria kot JJ ni. (siap my brother cakap nasib baik muka JJ tak macam Jaesuk hahaha).

      Delete
    2. Nur minggu lepas layan movie korea..me and baby...best jugak...

      Pastu layan drama korea.. Love-rain bessttt sgt2...

      Touching..!

      Akan tahu kenapa nur laan dua2 citer ni..haha..

      Delete
    3. oraitiess.. nnt I carik. Cik Nur kalu ada link silakan bagi, lagi bermanfaat :p

      Delete
    4. ni link baby and me....

      http://www.youtube.com/watch?v=cfV2qM9NTw8

      Delete
    5. Thank u darling. nnt I ushar ;);) kalau I MIA, tau la mana nak cari I kan :p

      Delete
  24. cerdik JJ ni ... akak hanya bagi laptop buruk pada anak-anak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Laptop saya pun buruk jer kak, ini jugak yg dia suka. hihihi

      Delete
  25. lawak cerita bini2 ku gengster tu..kahkahakh

    ReplyDelete
  26. JJ geram kat MJ la tu..sebab MJ asyik layan movie je..

    ReplyDelete
  27. hebat dak JJ ni..

    siyesli rindu bertamu di abu dhabi tu mmg slow motion.. bosan kot

    ReplyDelete
  28. wah JJ dah pandai eh...Rindu bertamu di abu dhabi..MV suka..

    ReplyDelete
  29. kepala sy mmg tak boleh masuk bini2ku gangster tu..haha rindu bertamu di abu dhabi tu mmg slow,tak best ceritanya..opismate kata macam khabi kushi khabi gum je jalan ceritanya..tp sbb FIL jadi pak pacak dlm drama tu excited gak la nak tgok.hehe..

    ReplyDelete
  30. lain kali kalau ada problem lappy tu bagi je kat JJ bikin habis cerita,,....haha
    Wah melayan ceritalah nampaknya sepanjang minggu ni..

    ReplyDelete
  31. Kecik2 ada bakat jadi hacker....haha...nanti klu laptop aunty rosak, Jelita tolong betulkan...boleh....kulit buaya?? emmm kebal tu...hehehe

    ReplyDelete
  32. hebat nyer dier tak padan dgn usia ye hehehe

    ReplyDelete
  33. Aduhai...bestnya jadi mama jj ni. kita kat sini pun tak terlayan nak nonton gambar tu semua.

    ReplyDelete
  34. nasib baik la kalau tak berparut dahi. ni betul2 marathon ni. rajinnya melayan muvee.. ;)

    ReplyDelete
  35. salam mama jelita..
    wah..ni kira movie marathon ni...muahaha..

    fuhh jj..are u technician IT to be?? :)

    ReplyDelete
  36. hahaha.. anak2 zaman sekrg... celek it sokmo....

    ReplyDelete
  37. Amboi JJ...dah pandai godam laptop mama yer ☺☺

    Budak jaman IT, suma pandai kan.

    ReplyDelete
  38. jj kelasss ko anak pandai shortcut2 bagai ni

    ReplyDelete
  39. lepas baca entry MJ, baca komen2 lak ..tak pernah miss bace sebab kadang2 ape yg tak dapat disampaikan kat entry, ade kat komen komen ..itulah value of comments kat blog Monster Glider ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha terangkat I tau :p:p
      tu la I suka gak reply komen2 sini untuk penjelasan lebih lanjut, kekdahnya.

      Delete

I'm only responsible for what I say (write), not for what U understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...