Sunday, 3 March 2013

Buaya binti Bahaya

One fine day, while JJ having her bath in the tub.

Papa JJ: My pretty darling, come have a look. See how "bahaya" swim.
Me: Owh my dear gigolo, what bahaya? 
Papa JJ: Your daughter there, swims like bahaya.
Me: Huh??? (blur)
Papa JJ: Errrr, crocodile!??
Me: Crocodile you! It is buaya la. 
Papa JJ: Owh look buaya. 
Papa JJ: Ya... now I remember, Bahaya disini......

*This is real conversation between Papa JJ and me selain dari part "pretty darling" tu. Takder maknanya dia nak panggil I cenggitu.



Lihatlah buaya dan bapaknya, orang naik beskal... depa usung. 

Muka penuh dedikasi


JJ tension takleh nak reverse.

It was a very nice day today.... 6 degrees, sun is out whooaaa!!
And I feel much better too, hanya hingus masih melele. 

63 comments:

  1. Lawak tuh yr conversation nie..heheh oklah tuh kurang2 ade effort nak guna bhs melayu kan...

    Cepat jgk che buaya berjalan kan..heheeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha tu la suka cakap Melayu tungganglanggang haha.
      Buaya tu laju jalan, kalau kat umah dengar bunyi kaki dia cet cet cet berlari macam tikus ke hulu ke hilir.

      Delete
  2. Hahaha...buaya n bahaya ye...
    At least papa jj ada sikit tahu walaupun salah bendanya ..but still nak kena gelakkan...sorry ye...

    Teringat pula dulu2 penah permainkan kawan dr johor yg tak faham 'pengah'.. Beriya dia cari apa maksud, kami cakap itu kuih warna hijau...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Silakan gelak.. kami pun gelak2 jugak berbuaya bahaya disini.
      "pengah" tu apa, firstime saya dengar. Penat + mengah= pengah..kot? tell me tell me flisss.

      Delete
  3. kikiki (gelak sopan untuk papa JJ)
    amboi2 jj. tak blh nak reverse.tinggalkan basikal mcm gitu jea. tak pulak dia angkut skali :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila papa dia angkut baru dia kalut nak tolong angkut sama.

      Delete
  4. Wiiii...! Comel la JJ...!
    Nanti setiap hujung min ggu mama JJ masukkan la video JJ tau..!
    Dapat mghiburkan hati Nur..hihi..

    Errr...Macam majukk je JJ tu...
    berlalu pergi meninggalkan basikalnya..hihih
    Eh...Dia nangis ke bila tak boleh reverse..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Glad yang Cik Nur terhibur., of course kalau ada video nya :D

      Mana ada nangis, dia ni kalau tak boleh dia blah jer. do something better haha.

      Delete
  5. hihii..alalalala..comel JJ naik basikal yer..awat tension tu..terus xnak naik basikal..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia suka kayuh ke belakang, itu duk stuck jer situ, tension la dia.

      Delete
  6. che buaya la plok. huhu buaya yang jelita mcm maknya yang pretty gitu (weh, serius kalu my laling panggil gitu sure melompat sampai ke bumbung.....huhu ni dok asyik mommy debob je dpt, menci tul)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana ada dia panggil I gitu.. hahhaha nak dengar dia panggil I pretty macam mimpi jer la. Mommy debot tu lagi manja kot. hihi

      Delete
  7. tension2 terus blah ye JJ.hihi
    blal sambil nangis atau buat muka slamber je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Muka slamber sambil pot pet apa ntha.. bukan boleh budak buaya ni.

      Delete
  8. muahaha, buaya jadi bahaya gitu :)

    ReplyDelete
  9. ha3....buaya memang bahaya..........mesti blur masa tu kan.......he3

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la...duk perah otak apa laaa dia ni cakap. kalut jugak ingatkan apa yang bahaya nyer.

      Delete
  10. hahahahha lawak ni! bahaya = buaya ? sabar lah JJ dengan pemahaman bahasa melayu bapak dia. Nasib lah mak JJ tahu buaya tu ape :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. confuse... hahaha dah lebih kurang sama kot sebutan dan makna dia kan hihi.

      Delete
  11. Nas u ajak la dia main ni..hahaha..

    buaya biawak buaya biawak buaya biawak

    buaya buaian biawak buaya buaian biawak..heheh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pulak tergelincir jari kamu menaip ni Yang hahaha.
      Usahkan papa JJ, I pun awal2 dah fail.

      Delete
  12. hehehe..majuk jj tak dapat reverse..terus tinggalkan basikal tu

    ReplyDelete
  13. Alaaaa Cumel JJ tu..
    sian bapaknye JJ, xpe lah at least he try to speak in malay even wrong pronountation... hehhe

    ReplyDelete
  14. hahaha

    buaya pun pandai kayuh basikal jgk kan..

    buaya comel...

    ReplyDelete
  15. hahaha...comelnya bila dia tension nak reverse beskal tu,nanti buh gear revese ye mama jj

    ReplyDelete
  16. Hahaha.. comel giler JJ terus blah bila x dapat nk reverse..

    ReplyDelete
    Replies
    1. jala mudah, malas nk tension2 kot haaha

      Delete
  17. bahayanya buaya itu ..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. buayanya bahaya itu pun boleh.. hihi

      Delete
  18. Keliru lah tu dengan buaya ngan bahaya. See how bahaya swim. luz.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hampir sama kan.. i pun confuse gk kadang2 hhaha

      Delete
  19. muka dedikasi.. seriusnya..!!! hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan memain tau... watak tu penting.

      Delete
  20. mmg bahaya bila salah salah guna perkataan nih ... nasib baik perasan yer

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat MAlaysia ada kan sign tulis "Bahaya Disini" merata. hehe

      Delete
  21. buaya jadi bahaya. memang bahaya nih. hehehe..

    nape la JJ asyik mereverse je kejanya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la duk berkejaran ngan dia reverse manjang, jalan situ macam sempit sikit, tension terus.

      Delete
  22. Hahaha cikgu gelak golek2 baca entry ni....pssttt ur daugther tersangatla comell!

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAri2 melayan mereka berdua ni boleh fenin, happily fenin hihihi.
      Terima kasih... JJ says hehe.

      Delete
  23. Ajar la papa JJ kecek kelate... lagi senang kot mcm go stan.. heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia reti jugak sikit2 macam "aku tae kae" hahhaa. romantik our way hihihi.

      Delete
  24. hehehe
    cuba suroh papa JJ tu pggil pretty darling bebetul,ari2..sedap hapa kan di dengar.muehehehe

    **hahahaha sudahnya kena usung lah beskal JJ tu kan..nmpk sgt tau si JJ ni x kisah pun..ala2 macam ni dia kata "oooo x leh nk reverse eh..ahhh payah apa,bek aku jln ja..lantak lah beskal nih" muahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kot2 nnt bini dia blh jadi pretty kan... tapi kalau duk tanya "am I pretty am I pretty am I pretty" pun, dia just cakap "u want me to be honest or how?". Syukur jer la dengan panggilan "gojes". bwahaha sila percaya :p

      ha gitu la gaya si JJ, sesuai sgt skrip Cik Ai.

      Delete
    2. hahahaha
      ayat u want me to be honest or how...adehhh mmg cukuip lah gelaran gojes tu..ai percaya hokayy :)
      muahahaha

      Delete
  25. jauhi diri daripada Buaya Binti Bahaya ni tau...

    ReplyDelete
  26. bahaya pun boley... kekekeke.. nt ajar dia kecek kelate deh..

    ReplyDelete
  27. haha...kira nak menyedapkan ayat le ni MJ...kotnya lagi daring daripada tu saja sorok!

    ReplyDelete
  28. hehe gelak je bila baca..bahaya ke buaya ke lebih kurang la tu bunyi dia.

    comel gila tgok jj berjalan,muka tensen ka tu?

    ReplyDelete
  29. hihihi.. nak sebuat "BUAYA" ker?? salah sebut erk papa JJ??.. hehe
    Buaya tg sangat comellll....:)

    ReplyDelete
  30. kah kah kah kan dah jadi bahaya kat situ....jj comel nek beskal

    ReplyDelete
  31. haha awat p pikul basikal tu hihi

    *malam ni kakak comel tengok JJ punya vedio ye

    ReplyDelete
  32. hahah siyes sgt comel papa JJ say bahaya n buaya tu so sweet hehe

    ReplyDelete
  33. salam kak..
    haha.puas dok ulang baca conversation tuh nk phm..
    :p

    ReplyDelete
  34. buaya is bahaya..u know..hahaha..mcm2

    ReplyDelete
  35. ohoo..aku faham dah..approval cuma untuk entry2 lama jer..noted..:D

    ReplyDelete

I'm only responsible for what I say (write), not for what U understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...