Sunday, 10 March 2013

Sudah Terhantuk Pintu, Jatuh Pula Terlentang

Lebam sebesar bola tenis, biru terus nasib baik tak pecah kepala budak ni. 

Ceritanya... lepas balik dari buat groceries semalam, kalut duk punggah barang dari stroller ke dapur tu la. Dia nampak banyak barang2 atas lantai, mula la excited semacam. Ambik letak ambik letak, lari letak something atas counter, lari lagi ambik dari lantai, ke kaunter (korang tak dapat follow? I pun tak dapat follow her moves). Then, dengar papa dia still bimbit more stuff (bunyi plastik), terus lari keluar nak tolong bawak barang macam biasa. 

And...

Kaboom. Direct dia hala ke bucu pintu, walhal dah terbuka luas pun pintu dapur tu banyak ruang dia boleh  lepas. heishhh. Kuat tak kuat momentum dia full speed, terus boom free fall terlentang hantuk belakang kepala pulak. Ni la orang tua cakap, sudah terhantuk pintu, jatuh pula terlentang. 

Dia nangis kejap jer, nampak barang masih banyak terabai atas lantai, terus bising pot pet pot pet sambung punggah. Now dah surut banyak dah lebam kat dahi. Sikit merah masih.

Takder gambar dahi benjol, yet we got something better.

Gambar mama nya!! Hak hak hak. 

World's clock am Alexander Platz. Nampak tak Kuala Lumpur bawah Ulan Bator tu? Cer teka pukul berapa kat Malaysia time ni ;)

Btw its snowing again today so we didnt go to the Kid's Party, poor JJ. And the thing in the box she got the other day was a cute little doll candle, macam kurang sesuai kan untuk kids baya JJ, or maybe dorang ingat JJ big girl kot thats why gave her that thing. Its ok la, jadi hak milik Mama now hihihi.

JJ suka sangat cakap "tapfer" (takper) these few days, serious cute dengan pelat dia tu. Wish I can record it. 

49 comments:

  1. adoyai...terhantuk pintu...ciannyer..tentu sakit,..ish budak jj ni..tak sempat break agaknya tu terlanggar tu....dh di demah ke kepalanya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak sempat nak pandang pintu hahaha.

      Delete
  2. Nastyna,
    haiyoooo... aktifnya anak dara itu. ingat kan menangis melalak2, tapi boleh pulak sambung apa kerja yg terbengkalai tu.. :) strong girl lah JJ ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahha kerja harus disiapkan CIk Ivana. doesnt matter how.

      Delete
    2. bravo! bravo!! kecik2 lagi, disiplin sudah ada dalam diri ^_^

      Delete
  3. my mom tgk stu video ni..yg JJ panjat kot.then mom ckp 'budak ni mesti lasak..' ahaha..so bila bca entry ni mmg JJ agak lasak jgak kan..lari2..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yng panjat tv tu eh.. masa tu blom boleh jalan pun lagi. Bukan agak lasak, sapi saaaaaangat lasak. Mana jer dia tak panjat.

      Delete
  4. ada X JJ ckp 'nak adek varu' jugakk.,ahHHKs

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahhaa dia cakap sebaliknya, tak nak adik kataya stress jer.

      Delete
  5. kesian dia tp nangis kejap je mmg nmpk sgt lasak.macam mamanya kot.hiks..

    dpt bygkan kecomelan jj bila sebut tapfer...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mama dia nangis 7 hari 7 malam kalau terhantuk sikit. hihihi Dia kalau sakit, jatuh gini kejap jer nangis,jangan sakit hati jer... itu seharian dia ekk ekkk rebel.

      Delete
  6. ciannya JJ..nasib baik nangis kejap jer kan..biasanya budak aktif dia tak manja sangat (kecuali aidan..huhuhu).. kecik sangatlah nas gambar tuh..tak dpt nak guess...hohohoh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hari2 baper kali pun jatuh tehantuk, tapi sebab sendiri buat, sendiri tanggung gitu hahaha. Aidan charming ;);) thats why walau lasak still kena manja.
      Kecik ek gambar.. hehee dia direct atas I tu jer time dia, almost 2400 hour :D

      Delete
  7. tapfer2..JJ kuat..hak benjol hak JJ..hahaha..mohon record tapfer tu..

    ReplyDelete
  8. alah...cian my darling JJ... mau sakit tu!... isk! nasib baik nanges tak lama..klu idak penat nak pujuk kan?...
    Nas, klu rambut panjang org tua sllu tuam kan rambut tu kt benjol budak2..(Kepal2 rambut tu, tiup then tekan kt benjol).. sllu nampak Mak & org tua2 buat mcm tu kt sini..hehe..
    shopping ker??
    tapfer..tapter..haha..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala...rambut pendek, papa dia botak, dia punya sendiri nipis sangat.
      (Ni pun duk tarik2 kepal my own rambut nak cek dapat pakai or not, ok for nextime) Thanks for the tip no harm trying ;)

      Delete
  9. Olololo cian.......Nasib baek x lama nangesnya....buat can atiey suruh tu...petua org2 tua katanya....saya pun selalu buat camtu juga klu anak terbenjol.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok nextime kalau jatuh lagi, touchwood. hahahhaa rambut saya pun tak berapa nak panjang mana lagi. can try nnt :d

      Delete
  10. ciannya jelita..tapi bagus jelita..nangis kejap je..kalau anak sy kompem berjam2 meraung haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha dia bab macam ni tak lama nangis. Kalau hati yang skit somethign dia nak tu yg lama, yang akan jadi menangis sambil menari sumer tu la.

      Delete
  11. Kuatnya jelita.. Ikut semangat mak dia eh? He he
    Rakam la 'tapfer'.. Mesti cute sangat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semangat pulut kunen hihi.
      Tula dah cuba banyak kali nak rakam, tapi nampak camera jer duk cakap "nah nah nah". dia nak. adehh

      Delete
  12. alahai siannyer cik jelita. tapi sempat lagi bgn pot pet pot pet yea...hehe

    mmg tak sesuai hadiah tu tuk budak2 kecik.kalau bg kat big girl mcm nik pun, nik tak guna jugak. buat perhiasan blh la..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan jelita la kalau tak gitu kan.

      Ha candle tu mmg sangat cute, buat masa ni kena sorok dulu sebab dia tau itu dia punya orang tu kasi dia, kalau nampak jer nak.

      Delete
  13. Ayoookk..! Okay ke JJ tu...
    siannya si comel tuuu...!

    Ermm..kalau ikut tu, malaysia tengah malam kan...
    tapi time nur taip ni, sini 1.38ptg...
    dah masuk zuhur... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe ye rla CIk Nur, saya bukan live update, ni pun gambar few days ago hehehe. n fact today dah snow tebal balik, huhuhu baru jer gantung my winter jacket.

      Btw betul la bacaan Cik Nur tu :D:D:D Pandaiiiiiiiiiiii.

      Ini orang dari segala pelosok dunia datang bergambar sini, hihii but a playground to JJ. And first time I bergambar kat situ buat gaya tourist hahaha.

      Delete
    2. wahhh..betul eh..
      hebatnya Nur..!

      tolong krimkan 3 ciuman dekat JJ...
      kedua2 belah pipi gebu..dan dahi JJ ya.. :)

      uniklah jam macam tu kan.. :)

      Delete
  14. Aktif tul lah JJ nih.. Hehehe.. bape kali nk lebam daaa... Hahaha..

    gambar papanya mana? hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha letak gambar papa dia satgi masuk virus my laptop :p

      Delete
  15. sakit nye...... kena letak obat...nanti tak lebam.......jgn nakal2 jj......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia tak nakal la Uncle Remy, dia just nak tolong papa angkut barnag jer. Dia mana pernah nakal. tak pernah ok hahahhaha percaya lah.

      Delete
    2. wokeh2!!!! uncle percayaaaaaa........

      Delete
  16. alaaaa... kesian JJ comel aunty..dah surut dah eh benjol tu... hannani pun dah pernah kena satu kali..duk belakang pintu..skali papa tolak pintu..xsedar dia duk main belakng tu..kuat okeyyy...terhantuk kat pintu..pastu terlentang pulak kat lantai..terhantuk pulak lagi skali...hmmm....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha tepat la peribahasa ni untuk mereka berdua kan.
      Now dah surut pun benjol tu, just kesan cam berbirat tu jer.

      Delete
  17. ala siannya dia dah jatuh terhantuk... tak pe, budak yang aktif mcm ni ramai orang cakap bakal jadi budak bijak, kita sama2 doakan ye....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insya Allah.. mudah mudahan. tapi risau gak kalu kepala duk terhantuk jer kan.

      Delete
  18. Normal tu, cuma kita orang tua rasa kesian, kannnnn. Harap dah sembuh ^_^

    ReplyDelete
  19. adui....sakitnya... sib baik tak berdarah...

    ReplyDelete
  20. alahaiiii nasib berbau
    but she strong and xde pape kan cuma benjol
    siap potpetpotpet lagi barang x clear
    sooo cumel

    ReplyDelete
  21. cantik!
    jam tu cantik..mama dia boleh tahan lah cantik.hahahahahaha
    si Jj conpom sgt cantik :)

    erkk..sian Jj..niat dia ttp nk nolong mama dia kan wpun dh jatuh terhantuk bagai.hehe gud girl :)

    ReplyDelete
  22. MJ nak cover story la tu...pasal tu la post gambar yang lebih seronok nak tengok tu...

    ReplyDelete
  23. takfer, JJ kan budak kuat.. kikiki

    ReplyDelete
  24. lah JJ..awat pegi langgar pintu pula..

    ReplyDelete
  25. ohhh ni yg cite jatuh terlentangnya... hish kesian betul....nasib tak de pape... yg penting tak de demam, muntah lepas 24 jam...oklah tu
    budak2 biasalah, memang seronok duk gitu meriahkan situasi... hehe
    You buat apa kurangkan benjol tu MJ?

    ReplyDelete
  26. moga semuanyer ok ye... sapu2 dgn asam jawa kalau lebam x hilang (ade ke asam jawa kat sana hehehe)

    ReplyDelete
  27. alamak... dah benjol kepala tu JJ. ok tak dia muntah tak lepas tu. harap harap ok . tak pe budak kalau nak membesar itu semua asam garam. tapi jgn buat selalu k.

    ReplyDelete
  28. kesiannya JJ. excited sangat nak tolong mama. huhu..

    ReplyDelete
  29. salam mama jelita..
    huhuh..budak2 baya jj ni mmg ganas..tp baikla dia coz nanges kejap je..dah le benjol beso bola tenis *erkk..?.beso tuh*?..x dpt nk teka time mesia koi bape.. hehehe..

    semoga cepat baeknye.. :)

    ReplyDelete
  30. Ouchhhhhh...sianya JJ. Mesti sakit tu. Harap2 tak apa2 lah. Risau klo benda2 yg berkaitan dgn kepala nih.

    ReplyDelete

I'm only responsible for what I say (write), not for what U understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...