Thursday, 7 March 2013

Jelita the Pink Panther

Yesterday we went to Jelita's favourite "playground", Alexander Platz, in fact we were there almost everyday since nice weather. Semalam dah a bit late pun bila gerak keluar sebab duk menunggu Monster got her beauty nap.

Baru bangun tidur, still mamai and moody tapi over here we cannot wait too long if wanna go out. Mentari tidak menanti kita. 

Lapar la tu bangun tidur kan, we bought her some pretzel. Perangai memang ayu sentiasa... sumbat penuh mulut, dah la makan sambil jalan. Bdm tssss.

It was a nice day, 10degrees and sunny. Rugi kalau duk umah jer by nice weather. 

With her new jacket (>,^). Kesian Monster selalu duk pakai jaket Alaska tebal nak gerak pun payah, and jaket yang lama dah sendat tang perut buncit. Bila masa la dia membesar, I tak perasan pun, tiba2 baju dah tak muat. Zimzalabim!

Cantik kan lukisan tu, pakai kapur jer. Letak JJ as a model to show how big the drawing is. Bila buat pun I tak tau tetiba jer ada benda ni.

Selalu kat Platz ni ada street performance, macam-macam jenis at every corner (once mamat shaolin guling2 dalam hula hoop yang besar giler, best performance ever tapi lupa nak record video). This place actually opposite Alexa Mall tu jer, lapang bebas dia berlarian. Ramai orang lepak2 especially on sunny day nak dapat warna kulit macam Mama Monster bwahaha. (u guys know the fact kan.... Asian nak putih melepak, mat salleh nak sawo matang. Ok tak semua prrfttt).

An unexpected gift, she got invitation for a kid's party this Saturday kat Alexa hihihi. So nice dorang not only give out flyers, siap bagi lollipop and a cute gift in a very nice box. I bagi hadiah to friends pun tak buat secantik tu. Kagum kagum \(^,^)/


*Today we went for a strike tau. Hahaha nanti I citer ok. I kan suka buat entry ala tapai basi ;) 
*Her jacket is from Zara, kenapa Zara? Naaaaanti I citer (dah macam Encik H jer pulak). Jacket dia ni remind me of Pink Panther.
*Cer teka apa dalam gift box yang JJ dapat tu.
*Haha u guys teka betul pun takder hadiah >(^,^)<

96 comments:

  1. singgah pagi..as salam..tu yang tak mau nak teka tu...tak da present macam JJ dapat..huhu

    Seronok dapat jalan-jalan macam tuuuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan sselalu boleh kuar bebas camni..

      Delete
  2. kagumlah dengan lukisan tu...

    budak2 usia jelita ni memang cepat membesar, baju tak boleh pakai lama... jaket tu mesti mahal? tak pe, bagi adik2 pulak yang pakai nanti... hihi..

    cuaca baik, boleh jalan banyak2.. i wish i could join too..... (tak abis malas waalaupun dah ari kamis) aaai apa nak jadi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la pas satu2 baju2 dia senteng, jaket tu tak mahal pun, harga lebih kurang jer dengan kedai biasa2, Yang saya suka kualiti dia, and stylo jugak la hahha.

      whoaa mari2 kita meronda bersama2.

      Delete
  3. cantik yer jaket jelita....sure jelita seronok jenjalan :) wish i be there..hehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. jaket gegirl mmg cantik2, geram nengok.

      Delete
  4. invitation 4 kids party pon dah dapat gift secantik mcm tu? kite yg nak dtg party dia pon confirm pikir 40kali nak kasi gift ape, haha~

    ReplyDelete
    Replies
    1. harap nice weather la nnt boleh gi hhihi.

      Delete
  5. JJ ,the sweetest pink panther.

    ReplyDelete
  6. Sukalah kakak tengok JJ pakai jacket. Nampak cute sangat.
    Khusyuk membelek hadiah.Kakak teka dlm box tu coklat.

    ReplyDelete
  7. tiru kak zakie punya jawapan boleh?coklat or candy..tp lolipop dah dpt kan...

    ok, takde hadiah.belasah jer tiru!haha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaha kalau ada hadiah, pun tiru. hahhaa

      Delete
  8. JJ ala-ala artis pakai jaket kasut pink...so cuteeee...! :)
    Pink panther pun tak se cutee JJ tau..ahaha..
    wah! dpt hadiah..dalam dia isi "coklat'...haha..betul tak?
    uiks! kreatif lukisan kapur tu...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. JJ kan diva. hahhaa
      jawapn anda tak betul, cuba lagi.
      kretif dorang ni, yg belas atas tu lagi cantik gambar dia tapi saya kurang tinggi nak snap semua muahhaa.

      Delete
  9. semalam uncle pun bersantai di tepian tasik Putrajaya menikmati cuaca summer sekarang ini di sini (sambil memancing ikan) .. hehe

    tengok muka JJ teringat muka cucu pakngah yang dah dua minggu tak balik jumpa Atuk dia. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh mancing eh situ, best nyaaa. summer all year long la kan. hehee

      Delete
  10. wah JJ, ade jaket baru, comel giller ...bukan main berjalan lagi ye JJ ..suke pulak tengok gambar gambar ni, rase cam kite pon ade kat sane gak, dok sebelah JJ the monster :) huaaaarrgghh ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. huarrghhh terkejut mak JJ, hahahhaa

      Delete
  11. jalan2 sedut angin, end up dapat hadiah..untung !

    ReplyDelete
    Replies
    1. sangat untung, dari duk terperap kat umah cari pasal jer... haha

      Delete
  12. pic yg nombor dua tu...SAH JJ ikut cara mama dia..
    hahahaha....

    sangat comei tau..!
    geram nur tgk..mcm2 gelagatlah JJ ni..
    tak jemu tgk dia...

    Bak pinjam sebulan...
    Hahahaha.. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mama dia yang terikut2 dia k.

      Sebulan jer? Tak ilang penat I lagu tu. hahha

      Delete
    2. eh...ngelat nampak mama JJ..

      ermm..kalau gitu bak pinjam setahun..
      hihihi

      Delete
  13. ehh pic yg no 6 tu mcm JJ yg jadi ketua di kalangan mereka.. hahaha.. sgt comel dan lincah la JJ ni tau..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia mmg suka jadi ketua rombongan gitu, seboleh2 dia nak rapat.

      Delete
  14. cantiklah jj.. i is so want to meet her! tunggu i honeymmon dkt german lah! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kami tungguuuuuuuu muuuuuuu.. hahaa faster faster.

      Delete
  15. comel jelita pakai baju tu..tapi comel lg dia makan sambil jalan tu..ayu comel hehehe...

    ya la lukisan tu cantik..besar pula tu

    ReplyDelete
  16. nory kalau terjumpa "budak comel" ni berjalan kat KL, terus nory kidnapp ni...hehehe...

    tomeyyyy nyer lahaii

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaha tak yah kidnap, minta jer kami besar hati bagi pinjam, tak sampai sejam dah hantar balik ;Phihi

      Delete
  17. comel gila jaket kau Jelita!..lg comel ur shoes..pink!

    ReplyDelete
  18. Cute dan cantik jaket tu...anty jeles tau....perangai tak senonoh sumbat makanan penuh2 dlm mulut cam damia....huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha anak gadis zaman sekarang kan Mia.. apa nak nak jadi la.

      Delete
  19. JJ cantik, jacket cantik, view pun cantik :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mama JJ cantik cantik antik, eh.

      Delete
  20. muka sebek tak tahan nengok :)

    hye JJ :)
    ada cup cake ke JJ :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. muka sebek gedik, walhal buka pintu jer terus melompat riang.

      Delete
  21. comel JJ dengan jaket baru...bau kedai. hehehe.

    budak2 kalau sumbat makanan penuh2 dalam mulut comel je...kalau mak budak, kakak budak bapak budak...perghhh comot. tak sesuai buat dikhalayak ramai macam JJ. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. nasib JJ comel....kalau cubit pipi dia tengah penuh makanan apa akan jadi??? haha

      Delete
    2. Kat sini tak kisah kot sumbat gitu sebab oang dia rata2 makan sambil berlari. hehehhe
      Try cubit tengok, jadi huru hara jer kot.

      Delete
  22. jelita kat tengah2 tu..ingatkan dia buat performance :P

    ReplyDelete
  23. haha JJ buncet sebb mama dia suka memasak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. and sebba dia kuat makan. hohoho

      Delete
  24. walau muka moody tpi still cute.. lol.. :)agakknya dlm box ada candy.. agaknya.. ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. candy... tak tepat. cuba lagi. hahaha

      Delete
  25. wah laju nya jj jalan. sambil makan pun tak pe. nampak mcm rushing nak ke satu destinati.

    cantik sun rise tu, berjemur untuk tambahkan vitamin C.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia mmg suka berlagak poyo yo yo or ni.

      Tak lama pun mentari nyer kuar, esok lusa sejuk balik uwarggh.

      Delete
  26. cantik jacket JJ tu macam anak dara dah beso beno le gayanya...hehe..
    Dalam box tu ada small ball tuk budak2 main...betul tak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jaket dia jer bertukar ganti selalu, mama dia beli sekali untuk 10 tahun pakai.
      tekaan tak betul hehe.

      Delete
  27. chop...chop... pink panther pakai jacket ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. pakai.. kalau dia nak pergi skodeng tu, kan dia pakai jaket macam JJ ni.

      Delete
  28. wah, zara jacket.. patut la cantik..tapi jacket budak pompuan ni memang comel2 jer pun... geram sgt bila tgk, rasa mcm nak borong semua sekali...

    wah, sangat jeles dgn cahaya mr sun... kat sini dah mula sejuk balik... blogwalking pun dalam duvet, ekekke

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang kan.. jaket dorang ni stylo habis.

      sini pun tak lama sunny nyer. hahhaa bw dalam duvet lagi tu, sambil minum hot chocolate uuuii bestnya.

      Delete
  29. matahari kat berlin tu berapa lama plak tahan?berjemur la dulu puas2 ye..bagi JJ sawo2 matang gak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. weekend ni dikatanya minus degree balik, tension aku dah.
      Papa dia seboleh2 nya nak jemur JJ kasi gelap.

      Delete
    2. hahahaha..kesian JJ nk kene jemur...pesal sejuk balik?pelk betul la negara banyak iklim ni..

      Delete
    3. entah awan claudia shiffer dari mana tolak angin kus kus. sometimes boleh berlarutan sampai bulan 4, macam last year siap salji ha.kesian pokok pun konfuse macam "dah boleh berbunga blom ni"? hehehe

      Delete
  30. dah sah2 la ni si Jj tu ikut perangai ayu mama dia tu.hahahaha
    best la kan mcm tu siap ada gift bagai plak.rsnya dlm tu ada coklat or muffin kot.muehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sah sah ikut pangai comel mama dia :p
      nope.. tak tepat.

      Delete
  31. bestnya jalan2. yelah jacket JJ tu macam jacket pink panther. hehehe..

    hmmm cupcake kot??

    ReplyDelete
    Replies
    1. jalan sementara boleh.

      nope.. tidak tepat.

      Delete
  32. bila nak tunjuk baju sejuk baru mama JJ pulak...

    kat sana pakaian murah tak Nas..kak zu nak kirim...haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. baju sejuk mama dia beli sekali seumur hidup pakai. hahhahaa
      Sini pakaian murah sangat time sale clearance stock, tapi mostly pun made in China la kak. hahaha

      Delete
  33. sunny pun masih lagi 10 degree..? pergh...

    ReplyDelete
  34. Excited je JJ kat tgh2 tu... Hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. harus la masuk tengah.. kalau tak bukan JJ la ok.

      Delete
  35. yg pic kedua tu kelakar. lapar sgt nampaknya tu. agak2 kalau mama jelita yg mcm tu mesti org pandang pelik kan..hehe

    jaket lawa.sekali imbas mcm adik nik punya. cuma tak ada riben mcm kat lengan tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sini tak kisah sumbat penuh mulut sambil lari semua orang buat hahaha.


      nice kan jaket macam ni, I menyesal masa sale last season tak beli siap2, murah giler.

      Delete
  36. stylish betul che jelita nie ngan jaket barunya..pandai mummy pilih kan...mama monster ni kira jd tarikanlah kan sbb ade kulit idaman orng2 eropah..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. takder la tarikan sangat sebab ramai pun asian kat sini hehehe. tapi kaler kulit kami ni mmg girls' dream here, banyak depa spend solarium tu sumer.

      Delete
  37. wah..seronok jj jalan2 ye,bila la acik ni nak pegi sana jumpa jelita nih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. jalan2 sementara mentari masih ada, sana everyday pun boleh jalan2. hihihi

      Delete
  38. Sorry sgt , lambat terjah , baru je sakit nak kebah !

    ReplyDelete
    Replies
    1. KA... saya rasa saya faham. hehehe takper... have a good rest. nnt2 pun boleh datang ;)

      Delete
  39. haihhh, geram pulak aku nengok JJ makan menyumbat mulut kemain penuh tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha mana belajar ni Cik TIna oi, dari kamu kot ;)

      Delete
  40. Aww JJ is so adorable with the new jacket! ;) and yup mmg terasa rugi klu time sunny dok dlm rumah je..pg dkt2 pon tak pe janji keluar, kan? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Budak ni nak tak nak kena sentiasa shopping for her, kalau kat malaysia senang, beli untuk setahun pakai, sini few months jer kan. U lagi la 3 ha, tapi boleh la hand down kan.
      Yups, depan umah pun takper janji keluar.

      Delete
  41. kiutnya JJ pakai jaket tu... mcm jalan sorang2 pulak ye...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha macam kan, pastu gaya lari2 dari paparazzi gitu. ker dia malu jalan ngna mama dia ni? huhuhu

      Delete
  42. cantek kot JJ..comey bangat
    nti cite psl function tu eh
    have fun ok

    ReplyDelete
  43. whoaaaa..jj dah makon besar..makin comel...seronok ronda2 eks..nnt ajak mama ronda2 lg tau...best tgk ...

    ReplyDelete
  44. best nyer... jj dah dapat berjimba jimba... siap dapat gift lagi........
    mesti sana sini dia tour tempat tu.....

    ReplyDelete
  45. salam mama jelita..
    wuhuuu..great day.. mesti suam2 sejuk tu :)
    comel jj dgn jacket pink panther tu..
    cantik la kotak tu..ade gift ape dlm tuh?? best tak??

    besonye drawing art tu! :)

    ReplyDelete
  46. erkk..aku jugak yg kena..hahahahaha

    ReplyDelete

I'm only responsible for what I say (write), not for what U understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...