Monday, 18 March 2013

Berlin Water Festival 2012

Last Summer, August 2012

Sini takdak pesta heboh heboh semua, tapi ada la Pesta Air anjuran pembekal air tempatan yang diadakan setahun sekali, selama sehari dari pagi ke petang. Sebab depan umah jer, so kami pergi la tinjau kawasan, kutip apa yang boleh and blah. 


Owshi (Where is she)?
JJ was 14 months old then, baru dapat menapak selangkah dua, tapi tak nak kalah. Orang kejar bubble dia pun nak jugak. 



So many games for kids, too bad she was still too small to participate. Tunggu coming summer jer la. 


"Eh, macam Papa" , says the Bosnian Princess.


JJ macam biasa, muka kerek tak excited, papa dia lak yang terlebih cerah bijik mata tengok view situ (^,^)


It was fun tho, banyak games but mostly for kids, not a baby like monster. We collected so many balloons, stickers and rubber ducks.... hehehe tapi queue agak panjang kat most booth, kami ni malas beratur, kenyit2 mata jer ngan budak situ and nasib baik dapat. Sila tiru kalau anda gedik nuff (>,^)

Looking forward for summer!! Banyak benda boleh buat than terperap jer kat umah like now. 

73 comments:

  1. hoyeahh..many things can be done during summer,dats y always waiting for summer rite?
    then here's...i wish for winter boleh?qendu nk baling2 salji.hohoho

    asal kakak cantik x masuk je game2 tu?cakap lah on behalf of jelita.muehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahkak yang cantik ni busy mengenyit mata kutip rubber ducks la yunk (^,^)

      Delete
  2. Takferr..JJ boleh main nanti summer datang kan..biar JJ main puas2 lepas dah boring main snow...crowd dia tak ramai ker nas..ke mmg utk community situ jer...?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ramai, tapi takder la sesak sangat. Memang open to public sekitar berlin ni, siap dorang hantar flyers ke setiap rumah.

      Delete
  3. comei je jj kat pic 1st tu...
    kecikkkk..!

    enatah2 mama dia pun lebih2 jugakkan...
    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh..itu harus lah Nur..
      mama dia mesti interprem pnya lah..hahahaha
      kenkonon sibuk dok kutip rubber ducks la kan...
      aisehhh kami dh tahu dah.ngeeeee (",)

      Delete
    2. Syyhh... jgn bagitau orang mama dia sibuk main hula hoop, conteng2 muka, tiup2 belon hahaha. dah comel, harus la pergunakan :p

      Delete
    3. hahaha..
      nagku pun kakak cantikkan..!

      xpe kak, janji happy kan.. :)

      Delete
  4. hok aloh la..kat sini ada heboh heboh pun aunty nik tak pernah sekali pun jejak kaki ke sana..sian kan..hehehe

    tak takut lak dia kat tengkorak tu.owh..mcm papa kan.buat apa nak takut yea..kikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takfer Aunt Nik, mama JJ pun tak pernah ke mana2 heboh kat Malaysia jugak, ramai sangat orang fenin la fenin la hehhee.
      Ha tu la, dah macam papa nak takut apa.

      Delete
  5. Nastyna,

    JJ ni memang tak takut orang eh? maksud saya, memang dia tak segan nak pi sorang2 macam collect bubble tu semua ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takder maknanya budak JJ ni nak segan, especially with other kids around. Tapi kalau ngan adults dia malu2 takut sikit, which is good I think, risau gak kalau tak takut orang langsung.

      Delete
  6. jom heboh bukan syioknya sangat pong,haha... serius jj omeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. serious mama jj comey :p:p

      Delete
    2. okei fine,memang comel pun........
      bak rm10 ! ahaha

      Delete
  7. hehehe, tunggulah esok bila JJ dah besar...seme game dia participate...
    kan JJ kan...

    tak menahan ayat mama mu ni JJ...
    papa terlebih nengok view...cerah mata...hahaha...lawak tul...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tengok la papa Jj tu, kemain senyum. kami ni mmg sengal, kalau ada perempuan seksi jer mesti siku2 each other, boleh? hahaha

      Delete
    2. hahaha, best pe sengal ngan pasangan memasing...
      loving to each other...so suit...hehehe

      Delete
  8. Sekali-sekali join 'air heboh' pun oklah gak daripada tak de haha.....
    Haha...bukan PJ je cerah bijik mata duk tengok view kat situ kalau gitu gayanya....Arjuna, harus gitu!haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau tak luas mata depa, pelik lak kita nnt kan. lelaki sejati ker tak ni? hahahaha

      Delete
  9. nasib baik si jj tu tak masuk dlm mulut mr. skull tu...kalau tak, nanti org cakap, "hey guys, look! That lovely kid has being eaten by mr. ghost rider... :P

    *sila abaikan kecelaruan BI*

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu kamu kata celaru? grammatical non error. hohoho (aku lak tiba2 feeling teacher).

      Delete
  10. JJ.....dari jauh auntie dh nampak JJ pakai baju merah tau hehhe....itulah kt malaysia hangat sgt dgn jom hebohnya...yg pasti setiap negara ada festival menarik utk di hadiri kan...wahhh JJ dh 14 month...so cleverr...mesti u seronok tgk keletah dia setiap hari kan...hehhehe rindu nk tgk video JJ... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. 14 bulan pun dah tk duk diam, skang lagi la. ok nnt kita up video dia manyak2 sampai 100 episod. hahahah

      Delete
  11. Adakah patut tengkorak disamakan dengan papanya....ni Jelita yang cakap atau mamanya....hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jelita la yang cakap, hehehehe takpe, papa JJ tau dia hensem ;)

      Delete
  12. 2013 punya mesti lagi best sbb JJ dah besar..byk permainan boleh dia cuba..

    nnti letak gambar dia banyak banyak tau

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harap2 nyer la, lama lagi pun. :D:D

      Delete
  13. hehehe... konon je kan bawak anakk...
    padahal mak bapak y over nak main semua tu......

    ReplyDelete
  14. jj nampak bertambah comel pakai bj merah menyala tuu

    ReplyDelete
  15. selalu nmpk JJ dgn boots & baju tebal2 je. time summer jela boleh pakai simple2 mcm ni. nmpk mcm mama yg over excited disitu. kihkihkih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Summer pun tak berapa nak summer, baper hari jer boleh simple2 gitu.
      mama harus la excited, baru meriah majlis hehehe.

      Delete
  16. wah seronok sgt. Kalau KA ada kat sana mesti enjoy sgt2 !

    ReplyDelete
    Replies
    1. harus tu KA... meriah pesta ni.

      Delete
  17. Replies
    1. kat malaysia lagi sonok la Wak.

      Delete
  18. salam mama jelita.. :)

    hehe.. cma rasa lg best kot berlin water festival ni dari jom heboh hebah kat sini nun..
    miahaha... oh jj.. geram tgk kamoooo :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. sini banyak booth games la, yg jual2 pun just snack, air minum pun depa kasi free, lupa nak snap gambar orang yg usung air tu, comey galas tong kat belakang.

      Delete
  19. haha..Marah Papa JJ, mama kata muka tengkorak sama dgn Papa..haha..
    Tak sabar nak tunggu summer ye? boleh buat aktiviti jalan2 ker? hehe..
    JJ 14 bulan mcm dah 2 tahun..jalan laju dah! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takla... hehhee dia tau dia hensem, so cakap apa pun kat dia tak kisah. We love him :D:D
      Summer best la lepak2 luar, seharian pun boleh. now keluar kejap2 jer boleh. Ha dia mmg, 14bulan tu dah lulus memanjat semua.

      Delete
  20. pesta air ni xde main air ke? hehe..
    alahaii.. comel je JJ kat situ.. kecik jee... hahaha
    xcited papa JJ amk gambar oo..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha itu la, masa tengok flyers yg dorang hantar, siap cakap kat papa JJ nak pack bikini apa sumer. hehe rupernyer pesta dia tunjuk camner proses pembekalan air. Banyak benda sampingan sana, so kira ok la.

      Delete
  21. bestnyer ada pesta air mcm ni..suka la si jelita ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Warna warni fairies everywhere, semua kids over happy.

      Delete
  22. Replies
    1. Salam dear, thank for dropping by ;)

      Delete
  23. alamak JJ kata cam muka papa...siannya papa JJ hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takper.. orang hensem tak kisah kata apa pun :p

      Delete
  24. best jugok weyh boleh tengok awek galah baju biru tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. awek galoh galoh tu mmg menarik.

      Delete
  25. tantiknyeeee sandal merah JJ. ada size besar dok? klu ada kirim pos ke brunei sepasang. heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak yg JJ punya pun boleh, dah tak muat untuk pakai next summer. heheheh sayang sangat la kasut bebudak ni, dah la lagi mahal dari kasut mama nyer, pakai tak lama, especially kat sini kena tukar2 selalu.

      Delete
  26. bestnya tgk ppuan galah ;)

    ceria sokmo JJ

    ReplyDelete
  27. takpe JJ, sabar dulu, nnti kalau ade lagi mende ni siap la mama papa nak kepong awak, jalan pun dah cekap tuh, makin kurus la mama JJ .. hahaha

    ReplyDelete
  28. kat sini ada heboh2 pun x teringin nak pegi. Panas dan sesak kata encik hubby yg perasan jd putera lilin. ekeke...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha putera lilin pun takper, bijak bijak.

      Delete
  29. Nanti besaq mesti si kecik tu enjoy sakan main games..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tengok la nnt canner, skang ni pun tak terkejar walau takder games.

      Delete
  30. JJ smbut la summer kat Malaysia pulak..hehe..JJ tak takut pulak dengan skull besar tu..kalau budak2 lain mesti menangis..memang betul2 monster..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Skull tu yang takut tengok JJ. kang patah gigi dia katanya.

      Delete
  31. hahah xleh ngan papa JJ terbeliak no tgk sn sini..cerah mate haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. mau tak cerah kalau mermaid merata bling bling gitu hihihi.

      Delete
  32. MJ, PJ masih lagi buka mata besar ke tang yang tut....

    ReplyDelete
  33. agak² papa JJ cerah bijik mata sbb nengok apa???

    ReplyDelete
  34. huh ...untung papa JJ....he3.......
    meriah suasana kat sana.........jj lagi ler..... excited jln2....

    ReplyDelete
  35. seronok gak pesta cmni..lg2 kt tmpt org msti la nak gak merasa kemeriahan pesta ni semua kan.klu kt mysia ni jom heboh ke apa ke malas nak pegi sbb sesak je..nak parking sshn sy mmg tak suka kawasan org ramai yg bersesak2n berpanas..:)

    yg paling best papa jj la kan..wink wink...:)

    ReplyDelete
  36. Naughty lah mama nih. Samakan tengkorak tu ngan papa JJ...☺☺☺

    ReplyDelete

I'm only responsible for what I say (write), not for what U understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...