Friday, 29 March 2013

Harga Mempicit


Sedang Papa JJ menikmati sechawann kopi-o 2-2  beliau, si JJ tanpa angin tanpa pokok bergoyang, sepenuh kudrat angkat kaki kiri papa letak atas meja dan mula picit-picit. Tak cukup dengan itu, ditariknya bantal untuk lapik kaki tersebut.

Saper tak cair kalau anak sekecil JJ sambil berdrama swasta mengeluh penat (mengeluh itu penting untuk menggambarkan betapa berat dan penatnya dia membuat pekerjaan itu) but keeps picit2 kaki orang tua nya dengan bersungguh.  Habis jer hirup kopinya, papa pun berkata "go get your jackets if u..." lantas si JJ berlari emak anak ke wardrobe  and came back with sweater, pants, gloves, cukup lengkap. Bapak dia belum habis cakap pun.

There, 2 points to take her out, come rain or shine.

Layan jer la ye sekeping dua gambar tiga empat gambar ni hahhaa.

The new "kid" in town, Imaginarium. Ada 2 doors down, macam memanggil kids untuk masuk melalui mini door tu. Cuba teka anak saper yang melekat kat situ. 

Yayyy pandai! Anak I la tu. Kedai tutup JJ oi, we agreed to take u out today for reason ok (>,^)

She knows what she wants. Gambar blur sebab dia berlari ke pintu, berlari balik situ, pintu situ pinsu sintu.

Mohon Uncle Bundle jangan jeles, kami takkan beli vespa itu sebab tak der ruang nak parking.

Eh Mama Monster. Buruk pangai nak interprem punya pasal sanggup serkup anak (^,^)

Snow lebat la.. jenis terus mencair sebab plus degrees tu pasal kena cover. See there ada pam air old school (tidak berkenaan).

This one coming soon, the building still under renovation. Yups, the building. Giler besar bangunan untuk Barbie show ni.

Dah la tu, jom balik. Nak tanggal dah that door dia goncang, heishh.

Itu sahaja jalan-jalan kita menikmati salji cair hari ini. Btw JJ got something something... nnt I share.


About previous previous entry, I got so many nice responds (^,^) Just a bit clearance... I wasn't whining or anything and that entry supposed to be funny. Jangan la nanti ada yang fikir I mengeluh hal laki pulak, tak...tak. In fact Papa JJ tak pernah komplen pun apa I masak, heh I hidang budu ngan ulam timun semata pun dia boleh habiskan seperiuk nasi. And me being gedik, sajer jer berdrama gitu.

*And sorry guys I tak sempat respond to the comments in the previous post, all I can say is thank u all for nice recommendations and kata2 yang sangat memberangsangkan, hahahaha really, thank you. Oh, that Italian song keluar tahun '83, so tak tau la Mann tiru saper hehehee.

58 comments:

  1. padan muka Nur xdapat first..lalala~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aik sini pun dah berjangkit?

      Delete
    2. membodek tu..tiba2 picit kaki ayah..

      mula2 yg masa kau suruh teka tu, aku ingatkan kau refer pada anak patung sebelah kanan JJ..heheh

      Delete
    3. sy kena virus la kak..hahaha

      Delete
    4. Mana tahu jj bodek tu? Uncle H ni pun selalu buat macam tu kan? Haha

      Delete
    5. Hahahaha....tiba2 tau H ni...
      grrrr...

      Apapun, tahniah H...
      *sambil lari ke kotak komen lain...kahkahkah

      Delete
    6. H: ANak patung belah kanan JJ aku pun tak tau anak saper, anak kau ker?
      Aisy: En H Bodek Bin ...
      Cik Nur, cepat2 lari, makin laju makin senang typo. hahaha

      Delete
  2. Pandainya jj ambik hati papa..
    Kalau pandai macam ni, setiap hari boleh dapat upah tu...

    for me, it's good we train our kids ganjaran dan kerja macam ni.. Diorang akan tahu untuk buat sesuatu bagi dapatkan yang lain... Taklah semata mata kita ikutkan saja apa yang anak kita mitak kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi hari2 macam ni, mama dia boleh peluh ketiak walauu cuaca sejuk. Papa dia tu mudah sangat cair la.

      Delete
  3. hahaha
    JJ really wanna something from the shop.
    mesti dari pintu tu dia duk pandang ja apa yg dia nak beli. tu yang tak mau lepas dari situ :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha lama dia duk mundar mandir depan that shop, itu fav all kids pun dengan lampu nyer, dengan pintu cute dia nyer.. selalu kena bawa dia pusing ikut jauh kedai ni bahya.

      Delete
  4. JJ kecik cam tuh pun dah pandai bodek papanya...wah...kagum sungguh dgn kebijaksanaannya tuh..hehehe..salji makin kuat yer nas...tak habis2 lagi kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. I pun berpeluh bila dia start peluk2, kiss2 papa dia. Dia tau dengan I tak jalan, papa dia la dia bodek.. Kalau with me untuk susu jer datang peluk2, nampak kan corak permainan disitu. hahah

      Delete
  5. wahh... JJ main snow lagik...amboii panjai memujuk Papa nampak..haha..bijak2.. ikut gaya mama kot...hhihi..
    happy weekend cyg JJ...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Happy weekend Aunt, have a good time with Abg Pa'e :D

      Delete
  6. ala cian comel tak dapat masuk..lain kali la JJ..eh..ko makan nasik nasik ke kat sana? Papa JJ pon makan nasik? timun cicah budu lak tu..bagus betul..senang bawak majlis..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku dah agak lagu italia tu yang ori..hindustan ciplak je keje..yeahh bravo vespa italiano..

      Delete
    2. Of course la makan nasik nasik, siap berulam petai lagi (tak selalu pasal mahal) hahaha.
      Bongiurno Bundle aux Vespa. Aku nampak vespa tu terus tingat kau. hahaha

      Delete
  7. acik zu pun nak tiru cra JJ lah picit picit kaki uncle megat nak pujuk dia pergi kenduri sungai petani hari ni..sbb dia cam berat jer nak bawak acik zu p sana..

    vespa tu mmg sesuai utk JJ lah..esok urut belakang papa plk..gerenti papa jj cair nyer ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahhahaa sila...sila Acik Zu, moga berjaya. Selalu berjaya la, kaki yang berat akan menjadi ringan lepas dipicit :D:D

      Hohoho jangan la vespa tu, laju tu bermotor. hahaha

      Delete
  8. agaknya siapa yg ajar jj tu yer bodek baik punya,..bukan mama dia ker ?..hihihi..comel lak tgk jj berbungkus camtu...kkkkikiikiki..agaknya kalau kat Malaysia leh tak buat gitu ek,..bw anak keluar jalan2 dlm hujan...hihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mama dia tak nak apa2 pun still pamper papa dia. hahhaa
      Kat Malaysia kalau ujan basah terus, sini snow snow ok lagi takder la basah, btw sini lagi banyak stroller baby dari kereta hahaha.

      Delete
  9. pandai JJ bodek papa ya....dapat jalan2 siap mama ikut sekali.
    JJ sayanggg...len kali buat lagi taw...haha.


    kita orang dewasa ni memang kadang kalah dengan budak2...dorang punya memujuk sangat comel. geram dibuatnya!! huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab hati mereka macam ikhlas jer minta kan. hahahaa I selalu minta dengan ihklas tak dapat apa pun :( hahaha

      Delete
  10. pandai bodek papa ni. maybe mama nyer selalu buat gitu bila nak kuar kan.sebab tu jj tiru..hehe
    excited nak kuar sampai papa tak abis cakap lagi dah berlari cari sweater..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Owh bab keluar jalan2 dia nombor satu, apa ada ditangan dia akn campak terus, ambik sweater terus baring atas sofa tunggu dipakaikan lapisan baju baju tu. Selalunyer lari.

      Delete
  11. Nur dapat bygkan macam mana kesungguhan JJ memicit tu...

    sweet je kan, tapi oklah, bebaloi papa JJ bawa jalan2.. :)

    Err..tak sangaka ada JJ dalam plastik tu...
    sabo je la...hihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha siap "uffhh ufhhh" macam yo yo jer picit nyer.

      Hehehhe snow lebat, kena bungkus.

      Delete
    2. alololo..yeke..!
      Sure comelkan...
      :)

      Delete
  12. pandai dia bodek papa dia noh... kalau my hubby, urut janggut, mintak apa pun leh dapat. yg dia mampu le. si JJ ni lagi pandai picit kaki.hahahaha...

    eh dah dengar lagu itali tu. rasanya lagu mann tu lagi sedap. lagi lunak. penyanyi itali tu suara dia serak sikit kan...

    ala.. si iwan dangdut tu pun siap nak saman. sebab satu song dalam filem mann tu ada irama lagu dia. aku suka dia mak.. aku sayang dia mak.. yang sedang sedang aja... ha gitu la lirik dia kan..kan...

    eh org itali tu pun tak mau saman filem mann gak ke? kui kui kui..

    eleh.. zaman P. ramlee dulu pun ada gak dorang tiru Lagu rasa sayang yey. ko penah dengar?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaa urut janggut, vah ji vah vah. hahaha
      Ha lagu mann maybe kita dah biasa sangat dari dulu, I pun awal2 macam takleh terima lagu itali ni, tapi lama2 suka pulak. Ha ah sore cam ramli sarip kata Pakngah haha.

      betul2 lagu tu, owh banyak nyer citer mann ni ciplak lagu orang.

      Lagu rasa sayang tu yg citer lama2 kan, I tau, shammi kapoor ker? ngna maria menado kan citer tu. hahhaa giler klasik.

      Delete
  13. Dear.. aku private blog lohh.. manade larang kau masuk.. Jangan nak sentap sangat..Hahahaha..Got so many problem rite now.. Dah 2-3 hari aku dok pikir nak private ke tak.. Finally private jugak. Nanti aku okey, aku blogging balik. 2-3 bulan lagi.. okey la ni..

    JJ, take care..heee.. gonna miss her..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha la aku ketuk2 pintu umah kau tak berjawap, siap ada sign "U ARE NOT INVITED". hahahaha ok ok, ana faham. u know whats the best :D:D

      Delete
  14. hahahah sian JJ ketuk pintu..dah closed eh syg ermm next time mama bw lagi eh..cool lah stroller with cover tu...
    sini pun ada satu kedai barbie baru bkk
    tp butik je lah..kasut beg toy mcm2 lah semua barbie
    anak2 el yg pompuan tu dah lari2 rimau nak g butik tu
    oooono..kasut sj2 pun dah puluh ringgit..
    hahahaha tgu dpt bonus ye dok

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semalam cuti kan, sumer shops closed hehehee.
      Uishh bahaya ni butik barbie, yang that one coming katanya barbie dari seluruh dunia akan berkumpul di sini. huishhh barbie conference gitu.

      Delete
  15. tu dia...jj gegar pintu nak masuk jugak...... btw vespa tu comel sangat....... snow kuat ye....... menggigil remy tgk pic tu...... dan jj comel pulak dln stroller yg berlubang tu....he3...cak!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha comel giler kot vespa tu. Semalam snow non stop, tapi tak der la sejuk melampu, rasa cam kat cameron highland di waktu pagi jer.

      Delete
    2. hu3...... kalau yg dah biasa...cam remy nie...mau ketaq tak hingat...... he3

      Delete
  16. sungguh pandai JJ tu mengambil hati orang tuanya .. salji pun ikut cair.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nampak kan, sangat bahaya bila dia buat gitu. hehehe

      Delete
  17. amboi, nak ajak papa keluar pun ada strategi yer JJ? bagus, bagus, good job :)
    Snow lagi? Padahal esok dah nak mula pusing jam utk daylaight saving.... kat sini pun dah sunny day, tapi masih lagi sejuk :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha semalam snow non stop, tapi temperature above 0. Tah la weather ni mmg sangat tak menentu.

      Delete
  18. bagus la dapat amek ati ayah sendiri ye JJ...

    tempat pameran tu mcm best je akak yer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha bagus for her.
      itu la macam best, tak tau bila nak buka nya.

      Delete
  19. Tu harus mama yg suruh Jj bodek PJ sebab nk cuci mata jugak....duk umah dah naik berasap dah haha....

    ReplyDelete
  20. pandai jj berlakon utk dpt ganjaran.hehe

    man ke yg tiru lagu itali tu?iwan yg penyanyi dangdut tu pun tiru man gak.pernah dengar lagu tu tak?

    ReplyDelete
  21. Waah. Very nice. Wish I can taste snow in my mouth :p

    ReplyDelete
  22. JJ kena rajin memicit tau supaya mama dapat keluar jalan2 selalu

    ReplyDelete
  23. Dari mana JJ belajar mmbodek nihh.. Hahahaha... gudjob gudjob.. tuk mndptkn sesuatu, kita kena berusaha JJ! hahaha..

    ReplyDelete
  24. JJ.. you memang boleh geng dengan kakak comel..kita kne berbuat baik pada ibu bapa dengan 2 niat..1 ikhlas yg 1 lagi tu ehem ehem la kn hihi..

    *hahaha Mama JJ..I dah cdgkn kat Bundle suruh dia amik nouvo je..vespa tu tak pyh la..

    ReplyDelete
  25. hahaha... kt sini pown Nur nk rebut tmpt komen pertama. H pown jangkit jugak...hahaha..

    tu JJ picit2 kaki papa...terus dpt cooking set yepp....waaaahhhhh

    ReplyDelete
  26. Haluuuuu.....datang berkunjung lepas cuti anak beranak ni....rindu dgn doter u dan bersembang dgn mummynya konon bah....
    Pandai jj ambik hati papanya...nasib baik tak kena halau oleh security pasal jj goncang berabis pintu tu....

    ReplyDelete
  27. haha.. JJ bodek baek punye. mesti JJ nak kereta comel tu kan. boleh bawak mama & papa jalan2. kata JJ. :D

    ReplyDelete
  28. wah pandai bodek2 papa dier yek... hehehe

    ReplyDelete
  29. yeayyy akhirnya dpt gak tgk muka puan blog.. slama ni mcm blur2 jek..hahahaha.. komen xde kaitan ngan entri kan? ;p

    ReplyDelete
  30. ala siannya JJ kene serkup...nampak muke je...hihi

    ReplyDelete
  31. salam mama JJ..
    hihih.. urut2 kaki papanye ade makna ye JJ?
    geram oh dgn jj..
    uiks..sampai begitu sekali serkupnye..mesti salji cpt cair...

    mama beli kitchen set utk JJ ye.. :)

    ReplyDelete

I'm only responsible for what I say (write), not for what U understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...