Sepatutnya ia perlu dibentuk bulan sabit merah, since nama resepinya VanilleKipferl aka Vanilla Crescent... tapi I kan as u may already know, terlebih artistik... dan praktikal, so kita kepal kepal ajer lah, lebih menawan la ramping gitu, dok?
Rasanya tetap sama walau rupanya berbeda muahahahaa
Vanillekipferl are Austrian, German, Czech, Slovak and Hungarian small, crescent shaped biscuits. They are usually made with ground almonds or hazelnuts. They get their typical flavour from a heavy dusting of vanilla sugar.Wikipedia
Yer... Jijah hampir habiskan kesemuanya sekali hadap.... hampir, sempat la simpan sikit untuk papa rasa, and some untuk bekal ke Kita.
Her lunch disediakan oleh pihak sekolah, so kudap-kudapan untuk minum petang jer la kena bawak sendiri.
Ground almond and hazelnut itulah yg buat aroma bertambah menggebu sebaik hidang dlm pinggan. Itulah yg JJ kalau boleh nak bagi habis:) Sedap tu..
ReplyDeleteFull ingredient please!
Terkinyam gak tengok sekuk tu
ReplyDeletemacam mana rasanya tu kak. Mohon la sedikit resepi untuk makyong ngidam neh hahahahaha
ReplyDeletemcm menarik je. nak tau resepi...
ReplyDeleteresepi mana?? mcm odap je sbb ground almonds or hazelnut tu.. nas guna apa?
ReplyDeletewahhh...menarik ni Nas... emsti sedap sebab sekali hadAP dah nak habis.. hihihi..
ReplyDeleteRajin JJ nolong erk.. :)
cam mn rasanya ek..tertelan air liur gak ni
ReplyDeleteni sama ke ngan sekut bangkit tu hahahahaha
Puan Nas tak nak kasi resepi ker :)
ReplyDeleteakak pantang kalau dengar bahan-bahan dia ada hazelnut, almond
mesti sedap terangkat..
kalau rajin sila buat churros, sedap ooooo *terbayang2 pon dh start telan elio*
ReplyDeleteBoleh tera ni! Hahahahah!
ReplyDeletewah...gigih mummy jijah buatkan sekut ha....
ReplyDeletesedap ye? share la resepi
ReplyDeletena teruja kak mieja tgk....meh resepi buat koleksi hehehehhe
ReplyDeleteini kalau cicah dengan air teh pun sedap...=)
ReplyDeletehehehe rupa tk penting, yg penting kemahuan nk mencuba & rasa terbaik hehehe
ReplyDeleteMesti crunchy ni..tu yang Jijah makan tak toleh kiri kanan...hihi
ReplyDeleteSekuk nanti suh JJ buat senirik.. amik gambar die uli sekuk..hahaha
ReplyDeleteabaikan rupanya..yg penting rasanya hehe..
ReplyDeleteSalam perkenalan
ReplyDeletemacam sedap je. Rupa tak cantik tak pe sebab nanti masuk perut gak
macam mana nak pronounce dgn betul nama biskut ni ya?
ReplyDeletesaya wonder, bahasa jerman ni, kita pronounce sebijik sebijik ikut ejaan nya kah? tetiba teringin nak belajar cakap jerman...hahaha
Amboiihh jijah, makan sampai tak ingat orang belakang ehh.. hehe.. Mesti sedap sampai jilat jari... :)
ReplyDeleteWahhhhh......harus cuba jugak ni....mcm sedap jer weyh....
ReplyDeletesama tak ngan roti buku kering kita tu MJ?
Sedap sangat ni sampai jijah hampir² nak habiskan...hehehe....
ReplyDeleteOh, ini rupanya vanillekipferl tu..... Senang je bentuknya, sebutan je susah yek. Alahai, JJ tu kecik lagi. Kalau I yang dah terlebih akil baligh ni dengar ada almond mahupun hazelnut, tak sempat bakar dah habis tau!
ReplyDeletemaknanya, kalo dia tak bawak bekal, so petang2 waktu minum petang tu dia hanya akan terkulat2 la tgk kawan2 yg lain makan bekal ye.
ReplyDeletex kisah bentuk camane. bentuk kapal terbang ke. yang janji sedap. jijah pun dengan gumbiraya makannn. hehe
ReplyDelete