Tuesday, 21 October 2014

Jem Sekaya Pinky Pinky

Uols... minta tolong boleh?

I duk terasa-rasa nak makan kaya yang sapu kat roti... yang kaler dia pink pink sikit tu. Saper tau resepi share please. I dah google tapi tak jumpa la resepi kaya merah-merah pink, hat ada pandan atau karamel jer yang banyak...

Tapi kan, wujud ker kaya yang kaler pink ni? I rasa macam pernah makan, ker halusinasi saya semata-mata?


Nah I belanja gambo Jijah dan Tipah with their babies



28 comments:

  1. haha...usahkan makan..tgk pun belum lagi..:)
    'darat' sungguh akak ni

    ReplyDelete
  2. comel dua beradik tu, cantik sangat Tipah. geram betul tengok nak peluk2

    ReplyDelete
  3. btw girls suka main doll babies, fadya pun siap ada stroller, tak layan, dia heret ke kaunter gak mmm (amboi Tipah silang kaki nampak)

    ReplyDelete
  4. weyhh tak pernha jumpa pun kaya pink!
    bubuh color pink lah nas, resepi sama je kuts :)
    btw masa tengok kat thumbnails tadi
    terkejut sebab ramainya anak nas!
    hahah, cute nya mereka ni :)

    ReplyDelete
  5. Aduhai dik mana ada sekaya warna pink. Yg kakak tahu biasanya light brown adalah. Kalau yg pink tu macam jem strawberry adalah kot. Eh.. entahlah tunggu mana tahu ada kawan lain boleh bagi.

    Memula tengok gambar kakak ingat eh apasal ada 4 budak hahaha...

    ReplyDelete
  6. Dulu penah gak makcik eka buat sekaya warna pink. Tapi tak tahu cenggana dia buat, Rasanya dia buh pewarna merah tu. Tapi takdela sedap sgt. Yg sedap tetap yg karamel kaya nyummyyy

    ReplyDelete
  7. baru nk komen pasal tipah n JJ. Amboi terus dapat adik instant ye kihkih comellssss

    ReplyDelete
  8. oh dah boleh duduk ke tipah tu?

    ReplyDelete
  9. Sampai laaa ni aku duk pikiaq.Ada ka sekaya kaler pink?Memang betul2 berhalusinasi ni mama JJ.Kikiki!Try buat perasa pandan pastu letak color pink boleh kot?Canggih dah idea ni?Hihihihi

    ReplyDelete
  10. hihihi comeiiiii sgt 2 badek tuuu

    salam singgah sini =)

    ReplyDelete
  11. ya Allah comel betul pic dua bradik ni..sgt2 cumell..plis tukar header took dis one..hehehe
    smoga dpt resepi n dpt makan kaya pinky2 tu ok

    ReplyDelete
  12. Tak tahulah plak sekaya pinky or sy yg ketinggalan zaman..comelnya tipah..lagi comel dr anak2 patung tuh...*()*

    ReplyDelete
  13. wujud ke jem hok kaler pink. letak sirap rose la kot. dah yg anok dara comel lote sgt tu bakpe. siap ada baby se sorang.

    ReplyDelete
  14. X pernah plak jumpa kaya yg hok kaler pink....ke SA keterlupaan ni.....si minah berdua tu mmg buat org geram la....

    ReplyDelete
  15. kalau dah jumpa jgn lupa upload ya. aku nk tgk n tau gak...

    ReplyDelete
  16. Kaya hijau ada lah. Kaya pink belum pernah jumpa lagi.

    Alolololo....geram nya tgk jijah ngan tipah nih. Kecik² dna ada babies yerp ☺

    ReplyDelete
  17. kalau bagi resepi, akak nak pinjam Jijah & Tipah seminggu boleh?

    ReplyDelete
  18. sekaya wane oren ade la..pink2 mcm x pnah nampak..
    tengok kt screen telepon kecik je, ingatkan ade 4 orang budak..hahah

    ReplyDelete
  19. comeynyoooo 2 dara pingitan ni. serooo nak gigit je. btw ado ko kaya pink? xpernah jupo jugak kros ni

    ReplyDelete
  20. kaya pink?
    tak pernah di temui so far..hahahaha

    ReplyDelete
  21. citer pasal kaya pink, teringat sekaya babu roti. yg ptg2 babu naik moto pom pom jual roti and jajan. diorg sapu sekaya homemade. lain betul rasa mcm sekaya biasa ni. tp tu bukan kaler pink kot. hihi

    ReplyDelete
  22. Ingatkan ada resepi kaya kaler pink tadi... kalau dah tercapai hajat tu, share kat sini deh....

    ReplyDelete
  23. kaya kaler pink?/dia buh pewarna je kot..hehe..tak pernah tengok lagi..

    ReplyDelete
  24. comel sungguh jijah n tipah ni....rasa gerammmmm jeeee....nak gambar depa boley dak kak....nak tempek kat blog n post kat fb...hihi

    ReplyDelete
  25. seriously kak...sy confuse tipah tu anak patung ke bayi betul. kenapa dia nampak sama je dgn patung tuh. hahaa. comellll

    ReplyDelete
  26. boh pewarna la Kot..
    alolo comey sungguh la anak dara deme :)

    ReplyDelete
  27. kenyang nengok muke dua bradik ni......geram nie....hihiiii

    ReplyDelete

I'm only responsible for what I say (write), not for what U understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...