Rempah untuk lumur pada ayam... bawang putih, lada hitam, serbuk paprika (kalau nak pedas buh jer serbuk cili), garam dan minyak zaitun. I mix kan semua dalam lesung tu tenyeh2 garlic bagi hancur.
Perapkan kejap, oh I campak jugak seranting rosemary atas ayam tu pastu bakar dalam oven I letak 220darjah celcius, kalau nampak dah agak brown tu balikkan la ayam, brownkan the other side... siap.
Mudah, simple dan jimat gitu .... :P
ReplyDeleteRajinnya menumbuk .cam sedap jer.must be pedas sikit tak.yumsss
ReplyDeleteFAD
mana ghupa ayam panggang yg lazat tuh..teringin nak tgk lak..hehe
ReplyDeleteRumah kakak rasanya Mak Zah buat tengahari ini resepi yg sama sebab semalam kakak dah perapkan untuk dia tinggal masukkan oven aje buat anak balik sekolah. Kakak kerja tak dptlah rasa..
ReplyDeleteTak sangka Nas pun ada lesung juga hihi..
dapnya lahai.menu simple
ReplyDeleteselamat hari raya aidiladha :)
aye bakar lah konsepnya, hihi
ReplyDeletehbs tu, mcm rupe ayam panggangnya?
ReplyDeletesimple macam ni la sedap..baru tadi buat ayam bakar tp panggang dlm pemanggang ajaib je..:)
ReplyDeleteTetiba rasa kena makan benda selain daging.. buat ayam panggang jugalah utk malam nati
ReplyDeleteAaa juga nak tengok ayam panggangnya..
ReplyDeleteGambar ayamnya mana, mak si Jijah? Baru nak over-over tertelan-telan air liur kotlah ada gambar ayam panggang pepagi ni buat santapan breakfast I ....
ReplyDelete