Tuesday, 21 October 2014

Musim Luruh

Bawah rumah ada apa?

Ada pokok pokok pokok. Sekarang kan Autumn, so pokok pokok pokok ini mula la meluruhkan dedaunan. Masih cantik pemandangan sekarang, tapi nanti dah ujung ujung tengok semua pokok togel... macam sedih jer pulak. 

Bila anda gembira angkat tangan. Saya gembira, anda pun gembira tengok I gembira kan hahahaha. Now seriously, my family and friends suka sangat tengok I berisi sekarang, I myself love the "me now" even better. Tak nak kurus tak nak gemok, nak sihat.


Remind me of kebun getah nenek, tempat kami membesar dengan jayanya. Ini bawah rumah kami jer tapi jarang betul bersiaran kat sini. 


Semalam I nampak laksa Penang "sana sini", terus menggigil badan nak nak nak.... tapi bila ajak Jijah pergi kedai beli bahan, ini respon beliau:  

"Kita takder duit Mama, tak payah keluar la yer... duduk jer umah Jelita ni"

*Walhal dia nak layan katun.

23 comments:

  1. Kami pun baru jer lepas makan laksa penang... Nasib baik tak up dalam blog....
    Kikiki, no money yer JJ... Tgk katun lagi best dari shopping....

    Saya pun suka jalan2 atas daun2 kuning tu.... Tok laki ambe pun oyat lagu tu... samo dgn daun2 dale lade getoh jah.. Nothing interesting.... tapi ambe buat2 tak dengar dan tetap snap beribu ribu gamba... hahahah

    ReplyDelete
  2. Kat mana location ni ya? Maaf saya baru nak berkenalan..hihihih
    Germany?
    Jijah mmg sempoi..hahahhaa

    ReplyDelete
  3. hahaha...dok rumah je la..laksa dengan katun best katun lagi tau..

    ReplyDelete
  4. cantiknyeeee autumn...... jawapan jijah memang terbaik haha

    ReplyDelete
  5. Musim autum dan spring Pakngah suka sebab sangat colorful. Kan ?

    ReplyDelete
  6. Cantiknya...pos la daun tu sekeping dua nk feeling mohabattein skit ha...jijah kamu mmg sempoii....

    ReplyDelete
  7. Hehe nice..daun bsepah2 tp still nmpk cantik kan? Klu kt kg kita sure atuk dah bising suruh sapu daun2 tuh :D

    ReplyDelete
  8. cantiknya.....amboih dia pulak suh dok umah yer....hihi

    ReplyDelete
  9. hahahah bagusnya jawapan anak...
    rindu la pulak autumn..pokok cantik langit biru..

    ReplyDelete
  10. Hehheheh cute jijah ckp
    Camtu :)

    ReplyDelete
  11. Oloh sedihnya.Tergamak Jelita taknak follow emak cari bahan bikin Laksa Penang.Hihihi!Bestnya musim luruh.I asal musim luruh je ada kat Malaysia.Ada kat Malaysia bila musim luruh.Eh,boleh?hehehe

    ReplyDelete
  12. Kesian Mak Jijah kann.. ada ja alasan urk tgk katun

    ReplyDelete
  13. aku belum merasa.... soon... real soon..... next autumn la kot ye dak.
    bagus jijah... kasi mak ko stress x leh mkn laksa... acik nk pegi mkn laksa la jap lagi...

    ReplyDelete
  14. teringin nyaaa nak pi sana. seminggu pun jadi lah. lawa. kat malaysia panehh la skang ni skang. petang hujan. pagi panas. hehe. pandai jelita yeee excuse xnak pi kedaiii.

    ReplyDelete
  15. Haha.. JJ makin bijak tu. Pandai dia cari alasan baik utk tak keluar dan dpt tengok katun kegemaran ya..
    Ni kalau adik dh pandai cakap, adik pula bakal menyahut kat belakang n setuju dgn kakaknya

    ReplyDelete
  16. uols tipu ea
    uols x gemuk pun
    ok je iols tgk..jeles dok bila anda gembira angkat tangan hahaha
    style lah uols ni..iols lau pakai cam tu..kene kutuk adalah..ngan en. hubby hahaha
    aah skrg kat canada pun musim luruh..adik iols ckp..nti bln 12 dah snow..bestnyee

    ReplyDelete
  17. cantiknya daun kering tu...waa..bestnya dapat merasa autumz kan.

    ReplyDelete
  18. cntiknya
    betul betul janji sihat kan :)
    saya rasa saya makin kurua pulak.msa timbang sebulan dlm bpantang dh blk ke berat asal tapi turun sekilo dri masa buka buku pink.huhu.

    ReplyDelete
  19. Tetibe insaf ni kalau dapat ayat gitu drpd anak. Taktikal sangat kan JJ ni. Cerdik. Yang part badan berisi tu, i pun setuju. Dulu masa bujang i kurus kering. Bila dah kawin badan berisi, semua org macam pandang dgn terkejut mcm le muka i dah bertukar jadi jennifer lawrence. Tapi i lagi suka kalo i berisi sikit mcm skrg, cuma org je la yg tak suka tgk. Beban kot kat mata dierang. Yang penting husband suka. Huhu.

    ReplyDelete
  20. cantik nya musim luruh... teringin gilaa nk tangkap selfie sambil dipancari sinaran matahari musim luruh . kehkehkeh..

    nah, itu diaa ayat power dari JJ, ketar ale lutut kita baca. hihix :B

    ReplyDelete
  21. Yalah Mama ni. Asyik shopping jek. Penat Jijah menemankan. Lebih baik layan kartun kat rumah Jijah lagi bagus...

    ReplyDelete

I'm only responsible for what I say (write), not for what U understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...