Wednesday, 15 October 2014

Dah Pandai Sangat Dah


Orang kata makan tempe boleh pandai.. maka banyak la I buat sambal tempe weekend baru ni, nak pandai kan... 



Pastu bapak bebudak ni macam muak la kot tempe I hidang berhari2 muahahhaa.. then dia cakap "dah pandai sangat dah ni".

Harus la I masak dagim pulok bebanyak lepas dia sound tu kan... I bagi dia... "nah makan daging ni, tone down sikit pandai awak tu, kang payah I".


*Kami laki bini kalau takat ayat macam ni kira romantik sangat dah (° °,)

28 comments:

  1. Tetiba teringin plak tempe tgk awak post ni.huhu.

    FAD

    ReplyDelete
  2. hahahaha ... gelihati pulak sy baca ... itulah namanya gurau senda rumah tangga kan...

    ReplyDelete
  3. hahhaha..itu bahasa sayang dlm sindiran..kihkih.. tapi mmg nampak sedap tempe tu Nas.. kamek pun suka makan...:)

    ReplyDelete
  4. en.suami tak makan tempe, tapi bila dia jumpa kt mana2, dia tolong beli bg saya...

    ReplyDelete
  5. hahahahaha hahahaha hahahahaha

    iols pun suka mkn tempe..anak bujang iols tu pun suka mkn
    kdg2 mil goreng tuk dia je..tp abis anak iols mkn hahaha deme igt kopok2 ekekeke

    ReplyDelete
  6. My feveret tempe ni. Baru je makan tempe senin haritu. Nak jadikan citer, habis jer goreng tempe gas habis...ppfftttt...Jadinya kita berlaukkan tempe, nasi panas ngan kicap saja. Pon sodap ☺

    ReplyDelete
  7. tempe ni potong nipis2 taruk garam kunyit skit pastu goreng garing..perghhh sedap..sambil tengok tv tu krup krap krup krap kejap jer abis..

    ReplyDelete
  8. Dulu x reti mkn tempe. Mknan org jawakan..
    Mana ada org kelantan jawa.

    Skrng suka sgt.
    Tp laki kita belum reti mkn jawa

    ReplyDelete
  9. tempe goreng bercili taruk petai pergh kak. sedapppp

    ReplyDelete
  10. Tempe tu bagus! :P
    Kaya dgn protein!
    Mulus kulit muka tau....Khir Toyo jadi putih melepak berkat makan tempe hari2 katanya...:P

    ReplyDelete
  11. Patut lah saya tak pandai pandai...
    Baca jurnal berkali kali pun tak faham faham...
    Kena cari tempe nih....

    ReplyDelete
  12. fakta ke makan tempe boleh pandai.kami selalu buat sambal tempe ni n bley dikatakan setiap minggu punya menu. tp apesal tak pandai2.hehe

    ReplyDelete
  13. saya suka betul tempe.tapi anak2 dan suami tak suka..jadi masak la...tu pasal semua kurang pandai tu..hahah

    ReplyDelete
  14. Sedap ni. Lagi-lagi kalau pedas. Teringat dulu masa sek selalu beli kat kantin. 20sen je sepeket. Sekarang tak tahu la berapa. Lagi2 minyak da 20 sen ni..hihi

    ReplyDelete
  15. ooo patutla dining hall asrama dulu slalu hidang sambal tempe..nak soh kami bijak rupenye haha..

    ReplyDelete
  16. Patutlah Pak Ngah tak pandai2 sbb banyak makan daging.

    ReplyDelete
  17. Oh sedap.4 bulan ni kena pulun makan ni jer sbb nanti susah nak jumpa kat Brisbane.Org cakap ada jual tp I tak tau ceruk mana tempatnya.

    ReplyDelete
  18. Hmmm my favourite..tempe! Terliur plak mlm2 ni hihi

    ReplyDelete
  19. Tak sangka di Germany pun ada tempe juga ye Nas hahaha... kakak yg jadi jakun:)
    Elok benarlah tu penuh protin sihat.
    Tapi dah kena sound tu faham-fahamlah kan (dah terlajak pandai pun dah kan)

    ReplyDelete
  20. Assalamualaikum akak, wahhh fav ni. sedapnya. terliur pula pepagi tengok gambar makanan ni heheheee~~~

    ReplyDelete
  21. sedap sangat tu,tempe akak suka..akak suka

    ReplyDelete
  22. gagagaga!

    sweet kapel, moga terus macam ni till jannah, amin!

    geng-bukan-jenis-kaki-romantik-jugak :D

    ReplyDelete
  23. hihihi.

    tempe ni makan rumah mak mertua everyday...

    javanese kata kan...

    ReplyDelete
  24. tempe goreng cicah sambal kicap, mabeles!!!

    ehh, i laki bini pun cenggitu..

    ReplyDelete
  25. Lama tak makan tempe...hihi...patutlah tak pandai....mcm bengal jer kepala ni . Ye ar percaya...percaya...mmg romantik sungguh dah tu

    ReplyDelete
  26. amboi....ayat laki bini macam tu dah kira romantik...kalau betul2 romantik mcm mana erk?

    ReplyDelete
  27. I suka sangat tempe. Kalau I masak ada je penggunaan tempe, memang besar-besar I potong pakai pisau kerat ikan tau. Tapi my hubby pulak tak suka tempe. Kalau nampak tempe as one of the hidangan(s), memang angin satu badan je. So, I selalu katalah tempe tu I masak untuk I sorang je bukan untuk famili. Kalau I masa menu bertempe (eh betul ke ni?) I akan ambil hati hubby dengan buat menu berpotato kegemarannya.

    I pun takda guna ayat-ayat lomantik dengan hubby. Biasanya ayat-ayat belasah sesama sendiri jek buat gurauan. Romantik jugakan gitu?

    ReplyDelete
  28. mana dapat tempe ni. aneh betul kat jerman boleh makan tempe. tiap2 hari plak tu. kagum seminit.

    ayat2 gurau mcm tu i lagi suka. sbb lawak, sarcastik dan santai. heheh.

    ReplyDelete

I'm only responsible for what I say (write), not for what U understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...